Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Ale poszalałyście z tymi wpisami:)
Monjamonja ciekawe jest to co piszesz o tym syndromie kochanka:) Mój często się budzi w nocy i mówi "oddaj rękę, bo Jej nie czuję:)" Co do ćwiczeń to na pewno masz rację, bo to zawsze ułatwia funkcjonowanie organizmu. Ja przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam w sumie regularnie od ok 5 lat i zachodząc w ciążę po prostu nie miałam na to siły i tak zostało do dzisiaj. Już tęsknię za siłownią ale dopiero po ciąży, bo teraz absolutnie jestem wypłukana z energii:( Co do egzaminu to przykro mi, że tak się stało:( Ja sobie nie wyobrażam chodzić teraz do szkoły. Chyba bym oszalała!
Akola mój sobie zarzekł, że będziemy robić akcję próbną wraz z dojazdem do szpitala:) Uśmiałam się ale On chyba mówi poważnie:D Ogółem już się nie może doczekać tak samo jak ja i nawet rozczulają Go te maleńkie ciuszki, które wiszą na suszarce także ja jestem bardzo miło zaskoczona, bo niby taki twardziel ale serduszko mięknie:)
Surikatko ja już też chciałabym urodzić ale niech malutka jeszcze poczeka aż wszystko będzie gotowe:)
Emiilusia nie przejmuj się maluszkiem, bo on tak samo jak i my może mieć gorszy dzień:) Głowa do góry Kochana:)
Malutka ja też mam ten szary i jest naprawdę ładny choć w ulotce wyglądała na usztywniany i byłam lekko rozczarowana ale jak przymierzyłam to leży ładnie:) Na szczęście z rozmiarem nie mam problemu bo mam B:)

W końcu postęp u mnie ruszył z wyprawką:) Kosmetyki dla mnie i małej zamówione, będą najpóźniej w środę więc w końcu się spakuję do szpitala, wózek dzisiaj zamówiłam i do piątku powinien dotrzeć:) Zdecydowaliśmy się na Tako Laret 3w1 kremowo czarny:) Wczoraj zamówiliśmy materac do sypialni:) Łóżko już produkują (na specjalne zamówienie :) ) i teraz tylko czekać:))))

Co do skurczy i drętwień to mam takie delikatne czasami ale da się przeżyć. Gorzej u mnie z bólem podbrzusza:( Lekko pobolewa cały czas jak na miesiączkę ale to ponoć przez to że główka dziecka schodzi w kierunku dna miednicy i powoduje ucisk na spojenie łonowe:/

A w lidlu byłam dziś na zakupach i kupiłam staniczek i trochę ciuszków dla małej:) Staniczek jak za te pieniądze to na prawdę ładny i wygodny więc polecam:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Adaszelki to i tak mniejsze niż moje :P. Ale niestety nie pomogę, bo nie znam się. Sama też mam nadzieję, nie używać ich, bo czytałam, że to też męczarnia.

Agusia30, ja Ciebie doskonale rozumiem. Witaj w klubie. Stolarz JESZCZE nie skończył montażu kuchni, a entuzjastycznie zakładał, że mi jeszcze łazienkę zamontuje. Rozłożył mi w korytarzu meble do łazienki i twierdzi, że jutro przyjedzie, a ja mu na to, że mnie do końca tyg cały dzień w domu nie ma. Mam dość siedzenia w domu w taki ładne dni! Szlag mnie trafi zaraz. Powiedziałam, że go dziś nie wypuszczę z domu dopóki nie zdążę. Nie wiem czy uwierzył, ale czuję desperację. Mam nadzieję, że mąż zaraz mnie zmieni i wyjdę z domu. Może się uspokoję.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Hey dziewczyny. Też byłam w lidlu ale niestety tylko kupiłam sobie leginsy. Staniki to za małe miseczki... :( Chciałam ciuszki ale tak pomyślałam że mi starczy co mam. samych bodów wyprasowanych 56-62 z krótkim rękawem to 15, z długim 11, rozpinane z przodu to 13 plus rozmiary 68-74 też coś podobna ilość. chyba z 10 sukienek. śpioszkach, komplecikach to już nie wspomnę a nie wszystko wyprane... Jeszcze kuzynka mi śliczne ciuszki przywiozła ale rozmiar 50 to ciekawa jestem czy ubiorę... Nie porównywałam ich wielkością co innych.
Dziś chyba za dużo sobie pozwoliłam z chodzeniem, myślałam że nie dojdę do domu. tak mnie w pachwinie zaczęło boleć że nogą nie mogłam ruszyć do tego ból schodził aż do samego kolana. Wkładkę to musiałam zmienić od razu po wejściu do domu. Weekend miałam okropny z humorem. Bez przyczyny nerwy i wczoraj od samego rana do zaśnięcia doszedł płacz... Ale dziś mąż pochodził ze mną po sklepach i od razu lepiej :) Nie mogłam zdecydować się które spodnie kupić i mężulek powiedział ze 2 i tak kupione :) A teraz siedzi u lekarza i pewnie dalej tydzień chorobowego na biodro.
Co do spania to mąż chociaż śpi koło mnie mam dodatkowo długiego rogala (1 koniec pod głowę, drugi między nogi) wygodnie, przede wszystkim plecki nie bolą a mam skrzywienie i zwężenie przestrzeni między kręgami w odcinku lędźwiowo krzyżowym i to straszny ból jak chwyci. Nie raz do szpitala po zastrzyk jeździłam przed ciążą.

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9hfo9e3dlt.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hhxfwzhxa.png

Hej. Ja ta noc w miarę przespalam. Mąż okleil moje plecy kinezjotejpingami i dużo dolegliwości ustapilo. Polecam! Przyszły w końcu staniki do karmienia. Jak zamawialam to się pomyliłam i zamówiłam 85 e zamiast f ( chyba podświadomie bałam się f ) i dobry jest teraz, ciekawe jak będzie po porodzie. Ale kupiłam tanie 10 zł szt bawełniany zwykły, moja przyjaciółka najbardziej sobie chwali więc nawet jak będzie za mały to nie będzie szkoda.

Suriatka ja też liczę że mój mały wyskoczy w 38 tc, bo ciąża ciąży ;-)

Witam po weekendzie. U mnie raz lepiej raz gorzej.

W sobotę zaliczyłam ostatni egzamin na studiach (Monjamonja przykro mi, że się nie udało, ale głowa do góry!!! Masz jeszcze jedno podejście i na pewno dasz radę!).
Byłam u koleżanki i widziałam jej kruszynkę. Te noworodki są tak słodkie i bezbronne! Synek był strasznie zazdrosny i kopał mocno, jak trzymałam malutką na rękach :)

W sobotę miałam alarm- skurcze co kilka minut i okropny ból w kroczu i lędźwiach. Ale wzięłam dwie nospy i rozeszło się. Wczoraj było w miarę ok a dzisiaj to szkoda gadać. Synek mnie chyba rozerwie od środka!!! A w spojeniu łonowym ból jakby ktoś mi łamał miednicę. Ból niesamowity :( brzuch to mam już praktycznie w kroku (strasznie nisko) i okropnie boli jak na miesiączkę. Ratunku :(((

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Kati może to już przepowiadajace?
Ja od kilku dni mam takie nieprzyjemne kłucia tak bardzo odczuwalne w środku poniżej macicy... Też tak macie? Czy to może znaczyć że się szyjka skraca?
I ostatnio jak więcej pochodzę to ból w pachwinach taki jak zakwasy, że nie mogę nogi podnieść normalnie.

Czytałam w weekend majowki i uśmiałam się nieźle bo któraś dziewczyna napisała że jej kuzynka w 9 miesiącu ciąży wybrała się gdzieś tam skuterem i po tej przejazdzce następnego dnia urodziła:D mi w 6 miesiącu zachciało się przejażdżki rowerowej to jak się w domu pochwalilam to taki opierdziel dostałam że nieodpowiedzialna jestem i że zrobię sobie i dziecku coś przez to, że wolę nie myśleć co by było jakbym wypalila zz skuterem teraz :D

Witam po kilku dniach :) muszę sobie podzielić Wasze wpisy na kilka razy bo nie sposób wszystkie na raz przeczytać :)
Ja już w miarę się czuję. Byłam dziś u lekarza do kontroli i mnie zmartwił bo..................... nie mogę jeszcze jeść lodów do póki nie przejdzie mi kaszel :( a w lodówce czekają dwa pudełka Grycanów i jeden Magnum. I patrzą na mnie i mnie kuszą ;)

Martyna677 jeżeli odejdą Ci wody a nie będą zielone to do szpitala jechać po ok 2 godz. W tym czasie masz okazję się odświeżyć, ogolić i dopakować torbę :)

kati1991 mi też lekarz mówił że ilość pitej wody nie ma wpływu na AFI

mooniak mi na szkole rodzenia mówili że jak dziecko w nocy śpi to nie mamy go i siebie budzić tylko spać. Jak będzie głodne to się obudzi i napewno da znać że chce cyca :)

Martyna677 a ta brązowa wydzielina to nie czop śluzowy?

madziunia2407 ja kupiłam sobie płyn z serii Dzidziuś dla kobiet w ciąży i po porodzie. Teraz już go używam żebu skóra się przyzwycziła i nie narzeka na niego. Polecała go sroka bo jest delikatny, bez parabenów i tych wszystkich innych dziwactw :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3qzk9fgf5.png]Tekst linka[/url]

Hej, dziewczynki!!!
Ja dzis tez ledwo...
Dzwonila moja endo i zasugerowala koniecznosc badan krwi. Co do cc to sugeruje zeby zrobic dopiero po terminie ewentualnie po skurczach.
Wyslala mnie do doktorka poz;) ale sie zdziwil widzac wypis. No i ponarzekal na kolegow bo nie napisali ze sa podstawy do refundacji i musial mi wypisac na 100%.
Wogole stwierdzil ze to skandal wypisac bez diagnozy. Na jego oko to moja hypogammaglobulinemia i niedobor albumin sa przyczyna obrzekow... I powinnam miec je podane, ale nfz tego niezrefunduje i tyle...
Masakra jakas...

A dretwienia rak jego zdaniem sa od obrzekow lub od ucisku macicy na naczynia krwionosne.

A mi się udało upolować w lidlu spodnie. Są świetne - cienkie, trzymają się brzucha i moja dlugość, ale rozmiarówka bardzo zawyżona (30zl). Wzięłam L i jest na mnie dobra (168 wzrostu). Natomiast top ciążowy jest na mnie za duży - też L, ale może jeszcze urosnę:D i za 15 zl też nie ma co wymagać. Na staniki już się nie załapałam, więc poszłam do sklepu, gdzie zamówiliśmy wózek i łóżeczko i sobie kupiłam drogi za 107 zł (bezszwowy, bawełniany) i jestem z niego zadowolona. Przy okazji dowiedziałam się, ze łóżeczko i wózek czekają, tylko nie ma jeszcze szuflady:(

Mała dzisiaj majta mi całym brzuchem. Jak ja ją kocham:)

Byłam dziś na wizycie u gin i powiedziała abyśmy już kończyły tą ciążę :) powiedziała że od czwartku to mogę już wszystko robić, chodzić, biegać, ćwiczyć na piłce, co tylko chce :) z mężem poszaleć ale uważać na główkę tylko mężowi lepiej nic nie mówić ale samemu uważać hehe nie wiem czy się w takim razie na coś zdecydujemy może choć spróbujemy zawsze można przerwać... jestem w tak dobrym nastroju mogłabym już urodzić i przytulić synka nie mogę się doczekać jestem pełna optymizmu :D mam więcej energii idę coś poprać jeszcze hehe
Pani doktor dziś też w bardzo dobrym humorze mówi mi że w ciągu 3 dni nie powinnam jeszcze urodzić (odstawiłam luteine wczoraj) a później to już mogę hehe i na wychodne nie będziemy sie zapisywać na za tydzień na wizytę bo mogę już nie przyjść hehe ale mam oczywiście umówioną godzinę :D

Monjamonja następnym razem pójdzie lepiej :)

Ja u mnie nie widzę aby się obniżył ale wszyscy tak mówią nawet gin więc pewnie tak jest musiałabym porównać jakieś swoje zdj aby mieć pewność ale oczywiście nie mam żadnych bo się nie lubie na zdj...

U nas już nie było staników z miseczką D :( mniejsza nie wchodzi w rachubę w ogóle...

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png