Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam się i ja - u mnie wszystko dobrze, tylko wybitnie nie mam ostatnio nastroju na nic, na pisanie również ale staram się Was czytac na bieżąco.

Ania - dobrze że jesteś w domu i że jest oki

Kati - AFI 8 mam od 29 tygodnia i to jest norma, więc nie wiem co ten lekarz gada tym bardziej że od 34-tyg wód ubywa

Emilusia - tez byłam z Tobą wczoraj myślami

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Hej dziewczyny. U mnie noc mnie wymeczyla i prosilam żeby sie skończyła ;/ na siku co 2 godziny, nie mogłam sobie pozycji znaleźć, bardzo plecy mnie bolaly.
Za to poczytalam forum i majówki ; p a tam nocna relacja na żywo, dwie zaczęły rodzic a skończyło sie 3 dzidzusiami ;) mam nadzieje ze jak przekroczony 38tydz to i u nas sie posypie

aniaradzia ehh ci lekarze, jedni straszą, drudzy wysyłają do domu... a jak się czujesz? Myślisz, że wszystko jest ok? Napewno lepiej Ci w domku z Dancią i Mężem ale pamiętaj, żeby się mocno oszczędzać, aby znowu Cię nie położyli.
ania90 ja czytam majówki na bieżąco:) Tam się dzieci wysypują już codziennie :) Ale dziś mi zdradziłaś zanim przeczytałam i popsułaś niespodziankę :p :D
A u mnie brak głodu. Piję już 5 kubek zbożowej kawy z mlekiem ale nie umiem w siebie wcisnąć śniadania. Nie jest mi niedobrze ale nie mogę się zmusić. Cóż, może potem się da.

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]

Witam się i ja-wcześnie jak na mnie :)
Ale dziś obudzili nas montażyści schodów, mieli być na 9:00, a byli punkt 8:00. Już nie dopytuję, czy tak się zranili, czy mąż znów coś pomylił :) To do niego podobne :)

Więc dziś mam przymusowe siedzenie w domu, może zrobię jakiś kolejny filc wreszcie :)
Surikatka nieźle to brzmi, że dzieci się wysypują codziennie - w mojej wyobraźni powstała produkcja dzieci :) Niedługo u nas się zacznie, ale mój niech się nie spieszy na razie :)
Ja wypiłam rano kawkę z pracownikami, a teraz jem biszkopty pyszniutkie.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Witam Was dziewczyny!
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy dzień. Słonko pięknie świeci, więc musi być dobrze! Dziś mam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia.
Wczoraj miałam depresję, bo wyszły mi nowe rozstępy ;-( jako lekarstwo zrobiłam wafle z powidłami sliwkowymi i kremem z mleka w proszku. A mój kochany mąż jak się dopadł to z całej blachy zostawił mi 2 kawałki ;-) chociaż wiem że dobre były...

Dzień dobry dziewczynki!
Super że dla większości z Was noc była udana. ja nad ranem troche się pomęczyłam. Zauważyłam że zawsze rano brzuch boli mnie i w sumie nie wiem czy na miesiączke czy bardziej jelita na stolec... macie też takie bóle???
Gosiu 1 czerwcowa to prawdopodobnie ostatnie dni w dwupaku więc przywdziej uśmiech na twarz i ciesz się dwupakiem!!! :)
MIłego i słonecznego dnia kochane!;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Cześć dziewczyny :)

Troszkę mnie nie było, ale pochłonęły mnie przygotowania wyprawkowe i studia. Poza tym tak się rozpisałyście, że nie sposób tego nadrobić ;)

Mamy już pokoik przygotowany, wózek, wszelkie akcesoria, walizka zapakowana, brakuje drobnych rzeczy i jesteśmy gotowi :)

Ale najważniejsza informacja to taka, że wczoraj byłam u mojego ginekologa, mam okulistyczne przeciwwskazania do porodu naturalnego, jeśli szyjka będzie postępować to 21 maja będzie rozwiązanie. Czyli za 2 tygodnie!! Nie mogę w to jeszcze uwierzyć, oczywiście pozytywna ekscytacja :))))

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtv73c8c0dfkw.png

Monjamonja wszystko będzie dobrze, zobaczysz:)
Emiilusia u siostry jako tako w sumie. Strasznie ma obolałe nogi i kuleje na biodro. To wszystko niby przez tą opuchliznę, bo położna powiedziała, że to po cesarce cała woda zeszła do nóg i teraz trzeba czekać aż wszystko wróci do normy... To już prawie dwa tygodnie ale jeszcze nie odzyskała sił... Z malutką na szczęście wszystko dobrze choć już była akcja, że nie chciała z piersi pić i siostra ściągała mleko i podawała ale chyba przez to wszystko nie ma cierpliwości aby ją przystawiać jak płacze i trochę się poddała. Trochę karmi butelką, trochę piersią. Łatwo jest mi mówić, że ma cierpliwie usiąść i dać się małej wypłakać nawet jak za pierwszym razem nie chwyci, to w końcu się napije ale chyba się trochę podłamała:/ Najgorsze jest to, że jak będzie odciągała pokarm to z biegiem czasu przestanie nachodzić chyba co? Tak słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy.
Anetko wytrzymasz jeszcze troszkę:) Już dużo nie brakuje a niebawem będziesz miała swojego Skarba w rękach:)
Tetide ta piłka to faktycznie fajna sprawa, bo w szpitalach przed porodem jak nie ma rozwarcia to chyba każą na tym poskakać:)
grgosia masz 100% rację:) To już ten etap i nie będzie idealnie tylko coraz ciężej:) Ja wczoraj odkurzyłam mieszkanie i trochę posprzątałam a wieczorem miałam taki koszmarny ból pleców, brzuch mi się spinał w kamień... Koszmar! Ale na szczęście noc przespałam prawie całą, bez bólu i zgagi:) Wstałam tylko raz o 4.30 na siusiu, zjadłam banana, bo zgłodniałam i poszłam spać:)
Aniaradzia cieszę się, że wszystko w porządku:) Ale oszczędzaj się dziewczyno!!!! Naciesz się tym spokojem, Danusią, odpoczywaj ile tylko możesz, bo za chwilę wylądujesz na porodówce i już nie będzie tak kolorowo! Zwolnij trochę tempo, bo doprowadzisz nas do zawału:)
Kasiu śliczne te pościelki!!! A Ty będziesz miała bliźniaki, że dwa komplety masz, bo nie nadążam:)
Gosiu 1 czerwcowa ja idę dziś na konsultację do dermatologa, jutro laryngolog. Od dwóch dni to "coś" zmieniło trochę swoją postać i sama nie wiem co robić:/ Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i uda mi się tego pozbyć jeszcze w ciąży, bo później mogę nie mieć możliwości aby jechać do innego miasta aby to usuwać (60 km nie dużo ale z małym dzieckiem może być problem)
Surikatko jeśli chodzi o apetyt to u mnie od kilku dni jako tako wróciło do normy ale miałam takie dni, że jadłam baaardzo mało i nic mi nie smakowało, jakoś apetytu nie miałam ogóle i żołądek skurczony do wielkości orzeszka:/ Zależy od dnia w sumie, bo czasami jem tylko słodkie lody i później cały dzień tak poskubię po trochu czegoś ale ciężko mi zjeść jakiś konkretny posiłek:( Aaaale śniadanie staram się zjeść codziennie:) Ostatnio króluje u mnie jogurt naturalny + płatki z miodem i orzeszkami:) Mmmniam:D
Adaszelki skoro się cieszysz to ja razem z Tobą:) Z jednej strony też bym chciała już urodzić ale z drugiej strony nie jestem jeszcze przygotowana na przyjście na świat naszej córeczki, bo sporo rzeczy jeszcze w polu, więc dopóki nie skompletuję reszty wyprawki to niech sobie posiedzi w brzuszku a dodam, że chyba jest Jej już mega niewygodnie, bo tak kopie że czasami dostaje szału tak boli:/

Widzę, że dziś większość z nas w lepszym humorze niż wczoraj:) U mnie też się trochę poprawiło:) Pogoda piękna, słoneczko świeci, ja sobie na balkonie kakao popijam:) Tak mnie naszło dzisiaj:D
No i pochwalę się brzuszkiem i czekam na Wasze, bo dawno nie było ich widać:) My rośniemy już w oczach ponoć:) Moja teściowa stwierdziła, że w żadnej ciąży (a były 3) nie miała takiego dużego brzucha a gdzie tu jeszcze u mnie miesiąc:) Mam nadzieję, że się myli i dzidzia wcale nie będzie aż taka duża, jak mnie straszy:)

monthly_2015_05/czerwcowe-fasolki_29043.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

madziunia, miło Cię zwizualizować :) Brzusio wcale nie jest taki wielki, teściowa chyba już zapomniała jak to było :)
Ja mam proporcjonalnie do postury ciała taki sam, tylko sama w sobie jestem większa, muszę męża poprosić wreszcie o jakieś zdjęcia, bo nie mam żadnych, nie mam też lustra więc sobie nie cyknę, a później zapomnę jak wyglądałam, jak Twoja teściowa i będę na starość głupoty wygadywać, że byłam jak piórko i przez płotki skakałam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Gość ewcikk

Hej,
u mnie humor dziś lepszy, bo dzień piękny i gorący się zapowiada. Wyniki zrobione jutro odbiorę chyba, że dziś będę miała ochotę na spacerek. Jutro też wizyta i zamierzam być twarda
i zapytać ile dzidziuś waży i mierzy, bo tego nie wiem od 24 tygodnia, a
usg miałam na każdej wizycie.
Kasiu, dziękuję bardzo za pokaz i opinię, ja właśnie nad tymi zygzakami dla chłopca się zastanawiam,niedługo zamówię cały zestaw. Śliczne masz łóżeczko możesz nazwę podać, bo ja będę teraz wybierać.
Diana łączę się z Tobą, bo ja też ma problem z rozstępami, cała lewa
strona brzucha i z prawej od pępka w górę. Załamuje mnie to, ale jakoś muszę się z tym pogodzić, mam
nadzieję, że mikrodermabrazja później zniweluje te blizny.
Aniu super, że jesteś jednak w domku.

Witam dziewczyny w ten słoneczny dzień. My dzisiaj jedziemy łóżko dla nas zamówić i kupić kosmetyki dla maluszka.
Wczoraj w szkole rodzenia mialam masaz odcinka lędźwiowego a ze zadna dziewczyna nie chciała to ja sie zglosilam relaks super :) leżałam a Babeczka mnie masowala uuu. :)
Położna która prowadzila wykłady a mieliśmy pielęgnację noworodka to proponowala takie kosmetyki:
1) Emolium lub Oilatum do kąpieli
2) Parafina do smarowania maluszka do 3-go miesiąca
A do pielęgnacji kikuta pepowinowego Octanisept.

Tetide ja zawsze sobie mówiłam, że jak będę w ciąży to chce mieć zdjęcie z każdego miesiąca. Widziałam w internecie właśnie takie kolarze kiedyś i bardzo fajna pamiątka z tego zostaje na moje i postanowiłam, że jak będę w ciąży to będę takie miała:) No i co miesiąc działam i widzę progres:)
Malutka z tymi emolientami to chyba dla reklamy coo? Wydaje mi się, że tym bardziej dla naszych maluszków na lato, to jest zdecydowanie za ciężkie:/ Chyba, że ma problemy ze skórą to jak najbardziej:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png