Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny ;-) Zazdroszczę słoneczka. U mnie pochmurnie i wietrznie... Dzisiaj jeszcze malowania ciąg dalszy, musze okno pomalować i obramówki drzwi. Chciałabym to jak najszybciej skończyć, bo robimy jeszcze przemeblowanie itd. A co do farb, to jeszcze ich zapach długo sie unosi, więc chciałabym by do czerwca już było wszystko wywietrzone tak jak trzeba.. ;-)

Macie już spakowaną torbę do szpitala? Bo ja jeszcze nie, nawet nic nie wyprałam dla małego, moja mama mówi, że to za wcześnie, że tak i pod koniec maja trzeba będzie znowu prać i prasować , a koleżanka mówi, ze juz wszystko powinnam mieć spakowane itd..
Prawie cala wyprawka gotowa, brakuje mi tylko, chyba 4rzeczy dla małego, a dla mnie no wiecej, bo szlafroka, koszul, biustonosza, podkładów, itp... Ale na pewno się wyrobie.. Wizytę u Ginekolog mam za tydzień.. Mały teraz coraz mocniejsze kopniaki mi daje :P I też coś chyba kombinuje, z odwróceniem się.. Zebro tak mnie boli, coraz to mocniej.

Cześć Dziewczyny, podczytuje was od jakiegoś czasu i jakos tak się zbieram,żeby do Was dołączyć. Ja jestem w 30 tyg i 4 dniu, termin mam na 25 czerwca. Fajnie u Was przygotowujecie się do przyjścia na świat dzidzisia. Ja teraz szukam wózka i podejrzewam,że już bylo to poruszane, ale mam pytanie może któraś z Was mi pomoże. Wybrałam trzy i chciałabym zapytać o wasze opinie, bo tak ciężko tylko z opisów sklepów wybrać najlepszy.
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3347&osCsid=ln4i5bbp8oe7u0soutldiot466 http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6504 http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1888

Ale burzliwie się zrobiło; ) popieram szczepienia jedno dziecko straciłam i nie chce stracić drugiego przez chorobę której mogę uniknąć szczepiac.
U nas słoneczko świeci ale zimno jest; /
Ja jeszcze nic nie wybrałam a gdzie do pakowania torby; )
Coraz bardziej doskwieraja mi skurcze i boli spojenie. Mam nadzieję ze szyjka jeszcze długa i zamknięta.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Ewcikk, nie wiem jakie tak naprawdę masz potrzeby jeśli chodzi o wózek. Każdy ma jakieś zalety i wady. Na pierwszy bym się nie zdecydowała (chociaż znana marka), bo mimo dużego kosza na zakupy, nie ma zbyt wiele w opisie. Bardziej sprzedawca skupia się na śpiworku, niż podaniu parametrów wózka (waga, jak wygląda po złożeniu, itp). Ma też moim zdaniem płytką budę i mało dodatków w cenie.
U mnie chyba wygrałby trzeci:)
Jak dobrze, że nie muszę już wybierać, bo nasz wózek jest we Wrocku. Nie odebraliśmy go w sobotę, bo był spakowany w jeden wielki nieporęczny karton, więc przyjedzie razem z dostawą łóżeczka.

Aniuradzia trzymaj się. Dobrze zasięgnąć konsultacji. Może dostaniesz tylko jakieś zalecenia i wrócisz do domku:)
Udało mi się zrealizować weekendowy plan minimum. Pokój dla małej wysprzątany i trochę przemeblowany. Pierwsze dekory powieszone:)
Kupiłam bawełniany kocyk (strasznie są drogie), przewijak i trochę wyprawki dla siebie. Kupiłam też pościel 3-elem., ale na razie będę używała tylko osłonki. Jest z tym samym wzorem co rożek. Zauważyłam, że dużo rzeczy kupiłam z firmy Ceba. To nasz lokalny producent z rzeczami dla niemowlaków, a wzornictwo bardzo nam się podoba.

Agusia30, zależy mi na tym, aby był dobry przede wszystkim dla malutkiego. Zakupów dzwigać raczej nie będziemy. Mi bardzo zależy na kolorze granatowym, ale wiadomo ważniejsze są funkcje typu duże pompowane koła, dobra gondola, w miarę lekki, bo będę go dźwigać na 2 piętro.

A może ktoś jakieś wózki może polecić?

aniaradzia
Trzymam kciuki za konsultacje! Musi być dobrze! :)

Ja ostatnio mam jakieś dziwne dni wszystko mnie drażni, mam ochotę sobie popłakać. Wczoraj mąż mnie wkurzył czasem jak każda z nas mam ochotę pogadać sobie o wyprawce porodzie jak to będzie i wogóle no i tak gderałam on mało się co oddzywał czas od czasu coś powiedział aż nagle ja mu coś opowiadam a ten nie z gruszki ni z pietruszki mi zadaje pytanie o to jaki piec do CO do nowego domu kupujemy!! No myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok! Ja się cieszę że budujemy ten dom wyposażamy itd ale czasem mam wrażenie że tylko ja myśle i o domu i o dziecku i o tym co nas czeka. On by tylko w materiałach budowlanych siedział. Nie zrozumcie mnie źle ja wiem że to dobrze że on się tym zajmuję ale czas od czasu chciałabym też żeby pomyślał też o tym że już całkiem nie długo wogóle nasze życie się obróci do góry nogami! Ehhh... ponarzekałam... Trochę mi lepiej...

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Ewcikk, ile osób tyle potrzeb i opinii, nie ma wózka idealnego, zastanów się, na czym najbardziej Ci zależy i szukaj wg własnych preferencji, nie sugeruj się cudzymi wyborami, bo może się okazać, że wózek, który jest idealny dla koleżanki, Tobie średnio będzie odpowiadał. Zwróć uwagę na wagę wózka, jeśli będziesz go musiała potem np wnosić po schodach, aby nie był to kłopot, łatwość składania i bezpieczeństwo montażu-mi pani w sklepie od razu odradziła kilka modeli właśnie ze względu na słabe zabezpieczenie przed wypadnięciem gondoli ze stelaża, rodzaj kół-ponoć lepsze są pompowane, wielkość gondoli-musi starczyć jeszcze na trochę zimy, więc powinna być z tych większych, łatwość prowadzenia wózka, no i może też mniej ważne rzeczy jak torba na zakupy-czy nie trzeba będzie się z nią szarpać, żeby cokolwiek do niej włożyć, dodatki, np w wózku, który wybrałam jest fajna opcja wbudowanej moskiteirki-odpina się pokrowiec na budce i zostaje siateczka, super rozwiązanie na lato, będzie można wystawić wózek do ogrodu bez obaw, że wleci jakiś robal do środka. Najlepiej, jeśli masz taką możliwość, wybierz się do stacjonarnego sklepu z wózkami i wybróbuj sobie kilka modeli, posłuchaj co mówią sprzedawcy. Na pewno mają trochę większe pojęcie i coś doradzą. Dla mnie wybór wózka to była czarna magia, wszystkie wydawały się takie same, szłam do sklepu myśląc nieco cieplej o dwóch modelach i gdy powiedziałam pani, czego oczekuję po wózku, włąśnie te dwa modele mi poleciła :)

Aniu, trzymaj się! Na pewno będziecie pod dobrą opieką i zajmą się Wami jak trzeba :) Zresztą wydajesz mi się być silną kobietą, która nie poddaje się problemom-dasz radę!

Piszecie, że u Was brzydka pogoda-u mnie słoneczko, trochę wieje, ale poza tym przyjemnie. Dlatego w końcu czas na "dziecięce" pranie. Chyba poprzestanę na jednokrotnym wypraniu ciuszków... Czy trzeba dwa razy?
Poza tym mam wrażenie, że mój brzuch żyje wg własnego planu, maluch robi ze mną, co chce, skurcze oczywiście też nie odpuszczają, widać taki urok... Mój mały już na usg połówkowym ponoć miał położenie główkowe, ale po tym co wyprawia nie zdziwiłabym się, gdyby zmieniał je nawet kilka razy dziennie :)

Hej dziewczyny ale poszalałyście!!!
U mnie dziś słonecznie ale wietrznie:) Siedzę dziś w domu i czekam za kurierem:))) Już jedną paczkę przywiózł (pościelki do łóżeczka) a teraz jeszcze łóżeczko:) Powiem Wam, że jeśli któraś planowała kupić cały komplet pościeli i jeszcze nie podjęła decyzji to mogę polecić pościelki z tej stronki http://allegro.pl/11-el-posciel-120x90-wyprawka-balbina-i5251167628.html ja zamówiłam szare w białe groszki i naprawdę jestem mega zadowolona!!! Bardzo dobra jakość, wszystko ładnie uszyte i ładniejsze niż na obrazku za wydaje mi się przystępną cenę:)

Co do szczepionek, to fakt te dodatkowe są mega drogie ale ja zamierzam szczepić choć kiedyś nie byłam do końca przekonana ale mojego kuzyna "zaatakowały" pneumokoki, przeszedł to mega ciężko. Był bardzo mądrym i wygadanym dzieckiem, wszystko szybko łapał, zapamiętywał, szybko zaczął mówić. Po przejściu choroby stan jakby umysłowy się pogorszył, chodzi do logopedy, ma problemy z mówieniem, zapamiętywaniem, skupieniem się itp. nie udowodniono, że to mogło być powodem ale zaczęło się to wszystko właśnie dziać po chorobie... Także ja jestem jak najbardziej na tak. Jest tego sporo ale moim zdaniem czasami może to pomóc naszym dzieciom. Nie jest powiedziane, że zachorują na którąkolwiek z chorób ale jestem pewna, że na pewno łatwiej ją przejdą jeśli będą zaszczepione.

Martyna667 ja jeszcze nie kupiłam żadnych kosmetyków więc jestem jeszcze daleko w polu ale mam nadzieję, że zdążę:) Jakoś nie mogę się zdecydować co kupić a czego nie:)
ewcikk ja bym się zdecydowały na opcję nr 3 :) Też na razie jestem w kropce, bo niby się zdecydowałam ale zmieniam zdanie co chwilę i już sama nie wiem. Moim faworytem jest jak na razie wózek Carino 3w1, kolor kremowy:) http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/49/w%C3%B3zek%20dzieci%C4%99cy%20Carino%203w1
Aniaradzia wszystko będzie w porządku:) Jesteśmy z Tobą!
Sabrinko z tymi nastrojami to też tak mam ostatnio :/ w sobotę miałam kryzys od rana, później jakoś przeszło, wczoraj było ok a dziś od rana znów jakieś podłamanie:/ Ciężko to czasami przetrwać :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Witam się i ja w ten dziwny dzionek, raz słoneczko, raz chmury, wieje że mało głowy nie urwie - zupełnie zmienna ta pogoda jak moje nastroje.

Aniu - trzymam kciuki- daj znać co i jak.

Witam nowe mamusie :))) Widzę że Kinia ma podobny wiek i podobną różnicę wiekową u dzieci, a Rzeszów mi bliski bo parę ładnych razy tam byłam ale to było kilka lat temu :)))

Co do wózków, ja też bym wybrała chyba opcję 3, ale ten Carino Madziuni bardzo fajny, też chciałam coś podobnego ale mam z odzysku po 1 dziecku i prawie taki podobny ;)))

Mnie dzisiaj maleńka daje czadu, wypina chyba dupinkę z lewej strony i troszku dokucza mamusi ale na szczęście starsza córa poszła wreszcie do szkoły, więc mam 4 godz luzu tylko dla siebie :)))
No i muszę się zabrać za spakowanie torby do szpitala bo jakoś podejrzanie mam nisko brzuch, więc niech sobie już stoi żebym później nie latała w panice jak kot z pęcherzem po chałupie łapiąc co popadnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Dziewczyny, muszę to napisać. Nienawidzę prasować!!!!!! A prasowanie tych tyci ciuszków doprowadza mnie do szału!!!! :P Zaczynam żałować, że mam tyle ciuszków w tych najmniejszych rozmiarach, bo nie wiem kiedy skończę je prasować...

Aniaradzia trzymaj się. Mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje i szybciutko cie puszczą do domku!
Ewcikk z tych wózków, które pokazałaś ja bym wybrała bebetto (tez mi się ten granatowy podoba), bo ma dużą gondolę i może uda Ci się część zimy powozić w niej Maluszka. Poza tym dużo dobrego słyszałam o tych wózkach. X-lander tez jest ok. Wiele moich znajomych miało taki wózek i byli bardzo zadowoleni. Z tego co wiem, to maja fajne spacerówki. O tym ostatnim nie mogę się wypowiedzieć. Pamiętaj, że to Ty będziesz prowadzić wózek, więc wybierz taki, jaki dla ciebie (no i Maluszka) będzie najlepszy. Zwróć uwagę czy dobrze się prowadzi, jak jest wykonany, itp. Kolor jest mniej ważny :P

Na koniec witam nowe czerwcowe mamusie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hxkf7rcsp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/t9qo5a8sqo5bf8q1.png