Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Mi za każdym razem gin mierzy dł. szyjki i ilość wód, ale teraz już nie pytam, po co mi to. Jak mówi, że wszystko OK to mu ufam - swojemu akurat mogę, bo wiem, że nie każda z Was jest zadowolona ze swojego lekarza.
Teraz mam powtórzyć TSH, myślę, że to tak wynik do porodu jest potrzebny, tak jak ostatni wymaz, czy któraś z Was ma takie zalecenie?

Mój Maluch nie rusza się rano zbyt dużo, za to teraz daje czadu i to zaczynają być takie trochę zbyt mocne już te uderzenia. Myślę, że poczuł, że ma mało miejsca :)

Aniu właśnie na stronie voxa znalazłam taką z szufladami, muszę pojechać ją obejrzeć - tak mi się tamta podobał, że wszystko będę do niej porównywać :( biała, półmat na dębowych nóżkach rozchylonych na boki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

U mnie niestety usg to tylko miałam robione dwa razy i to prywatnie za 300 zł. Idę w środę na wizytę i podejrzewam, że dostanę znów skierowanie na ostatnie prenatalne i znów będę musiała płacić... Próbuję coś wykombinować aby nie jechać i zrobić na miejscu u innego lekarza z 100 ale to się okaże:)
Co do ruchów maleństwa to moja jest tak mega aktywna, że czasami jak się tak źle czuję to modlę się aby zasnęła i dała mi trochę odpocząć, bo zdarzają się lekko bolące kopniaki:) A mówią, że teraz dzieciaczki są mniej ruchliwe:) U mnie wręcz odwrotnie:) Jakby mała przez pępek już chciała wyjść:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Ado tsh robi sie w kazdym trymestrze, chyba ze trzeba czesciej. Do tsh moze dorob ft4 gibekolodzy zlecaja tylko tsh a tak na prawde ft4 jest tylko miarodajne w ciazy.

Ja mam zalecone toxo, coombsa, morfologie i mocz! Tarczycowe robie co dwa tyg na zlecenie endo.

Wymazow na razie nie, wiec nie wiem czy do cc ich nie trzeba, czy tez na pozniej orzewidziane te badania;)

Ostatnio rozmawiałam z położną też o szczepionkach i powiedziała, że dużo osób dzieci nie szczepi i jest ok bo reszta dzieci w szkołach i przedszkolach jest zaszczepiona więc nie ma się skąd zarazić ALE jeśli się te nieszczepione dzieci spotkają póżniej w przedszkolu i tylko jedno niech zachoruje to masakra. A zresztą ja byłam szczepiona obowiązkowo tak jak i moje rodzeństwo i znajomi i nic nam nie dolegało a później ktoś rzucił hasło że szczepionki bardziej szkodzą niż pomagają i rodzice zaczeli rezygnować ze szczepień.
A tak poza tym to dalej jestem strasznie rozemocjonowana ;/ wystarczy że coś przykrego usłyszę i już w płacz, także mąż ma ze mną teraz bardzo wesoło.
Dziewczyny te twardnienie całej macicy to jest to samo co skurcz? Bo dziś co się nie poruszę to ciągle robi się kamień ;/

Gosia Kluseczka, bardzo ładnie wyglądają Twoje ozdoby na łóżeczku. Są śliczne, a do tego takie edukacyjne, bo duże kontrasty kolorystyczne! fajny pomysł :)
Ja robię czarno-białe ozdoby, tzn będę robić, bo dopiero zamawiam filc, ale już sobie narysowałam szablony.
Dziś uszyłam powłoczkę na nietypową kołderkę do kosza mojżesza, nie da się takiej kupić, więc sama uszyłam i kosztowało mnie to ze 4 zł :)
A mąż wreszcie ułożył podłogę w dzieciaczkowym pokoju :) Jutro ma malować gościnny, który przygotowuję dla mamy, jak przyjedzie nam pomagać. Musi być idealny :)

monthly_2015_04/czerwcowe-fasolki_28383.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Dziewczyny, nie słuchajcie ekooszołomów, którzy wmówią Wam, że szczepienia to zło... przez nową "modę" na nieszczepienie groźne choroby, o których zdążyliśmy zapomnieć wracają i będą powodować fatalne w skutkach następstwa...wybaczycie sobie, jesli Wasze dziecko straci płuco przez gruźlicę, dostanie paraliżu po polio czy zapalenia mózgu po odrze tylko dlatego, że jakiś wariat zasiał w Was ziarno niepewności i zrezygnowałyście ze szczepień? Dodam tylko, że całe halo o związek szczepień z autyzmem wziął się z jednego badania, które okazało się sfałszowane, ale niestety wystarczyło, aby ruszyła machina ruchów antyszczepionkowych :/ Rozumowanie "nie szczepię, bo skoro inne dzieci są zaszczepione, to moje nie zachoruje" to pasożytowanie na społeczeństwie i narażanie życia osób, które z istotnych powodów nie mogą być zaszczepione. Zresztą gdy więcej ludzi zacznie myśleć w ten sposób, ich dzieci znajdą się w naprawdę kiepskiej sytuacji zarażając się od siebie nawzajem. Jeśli ma to dla kogoś znaczenie, to moje zdanie nie tylko jako (przyszłego) rodzica ale i lekarza i nie wyobrażam sobie, aby nie zaszczepić dziecka. Niemal większość mojego środowiska uważa podobnie (oszołomy niestety są też wśród lekarzy). Jeśli dziadkowie zechcą kupić coś "ekstra" dla wnuka, poproszę żeby zamiast bzdurnych zabawek sprawili mu szczepionki nieobowiązkowe-widziałam dzieci np z posocznicą meningokokową i swoje chcę przed tym ochronić.

Hej dziewczyny! Ja jestem po malowaniu pokoju, tzn. Mój partner malował, ja trochę mu pomagałam i przebywałam w tym pomieszczeniu, ale będziemy spać w innym pokoju.. Czy to może być szkodliwe? Byla to farba lateksowa, w sumie teraz mi sie chce wymiotować, ale czy może to być groźne? Pierwszy raz za całą ciąże wąchałam farbę, więc może to jakiegoś wpływu nie ma?

Dziewczyny
Piekne rzeczy robicie dla waszych malenstw, u mnie zajmuje sie tym moja mama. Babcia chetnie robi takie cudenka dla wnuczki,( bedzie to jej pierwszy wnuk).

Zrobilam dzis konkretne zakupy w aptece gemmini... prawie 300zl, ale liczac ogolnie zaoszczedzilam kolo 50zl...
Mam nadzieje ze wszystko sie bedzie zgadzac:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73x9nohql5.png

Nie bylo mi dane przytulic Cie do siebie 02.04.2014 *