Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Emiilusia, justi dziękuję:) W zasadzie teraz w tej ciąży brzuszek jest największy na tym etapie ciąży - jest się czym chwalić:)

justi super, że z maleństwem ok:) Mnie też przy poprzednich badaniach obciążenia glukozą nie zalecali cytryny i się dziwiłam dlaczego, także coś musi tym być. Pozwolili mi dosłownie kilka kropel cytryny dodać.

kati obyś jutro wyszła do domu, bo weekend w szpitalu spędzić to troszkę nieciekawie.

Tetide ja prałam jeden raz i wszystko było ok:) Ale jak Ci się chce to możesz dwa, tak jak radzi Ania.

A ja przed chwilą skończyłam robić ciasteczka kruche. Dzieciaczki trochę pomogły wykrajać misie, motylki, itp., ale dobrze wychodzi im też wciskanie paluszków i robienie dziurki jak w klusce śląskiej:):)

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Mamalino, ale mi zeobilas smaka na slodkie... Ale cala maka mi wyszla na kluski z jablkami, zostala tylko gryczanka, wiec kruchego to z tego nie zagniote:)
No i przez ten moj katar to maz musi sie w urodziny obyc bez tortu. Nie mialam sily krecic. Zrobilam tylko piernika rano :)
Za to jutro planuje mi zrobic tort z kotletow mielonych:) z sosem jogurtowo majonezowym:) ciekawe czy sie nabierze ze to slodki tort:)

Ania wyobraziłam sobie zdziwioną minę faceta gryzącego wytrawny tort, gdy myśli, że to słodki hehehe:) Przynajmniej mój M to słodka dziurka i na pewno byłby zawiedziony:)
Zapraszam na kruchego misia, motylka albo ananasa czy listka:) Takie motywy u mnie w miseczce się prezentują:)

Gość Agnieszka91

Cześć dziewczyny! Muszę się pochwalić że wózek już stoi u nas w sypialni :) Dziś poprałam ubranka dla Maluszka teraz tylko jeszcze prasowanie:) Wiecie dziś miałam niemiłą sytuacje. Wracając do domu przewróciłam się na schodach. Zgasło światło a ja obaliłam się długa. Wiecie jak się wystraszyłam... Nawet nie pytajcie co przeszło mi przez myśl... Ale powiedzcie jak czuje bardzo wyrazie Maluszka i nie krwawie to wszystko jest ok,prawda?

Agnieszka ale przewróciłaś się centralnie na brzuch? A maluszek bryka jak zawsze czy jest pobudzony albo spokojniejszy niż zwykle?

Ostatnio któraś z dziewczyn wrzuciła artykuł ze strony mamazone. A oglądacie tam rozwój malucha tydzień po tygodniu? Jeśli nie to polecam:)

Gość Agnieszka91

Muszę poczekać do jutra bo nie mam czym się teraz dostać. Ale w sumie nie boli mnie brzuch jakos inaczej niż zwykle(mówie o takich typowych bólach jak cos się tam rozciąga). Więc chyba jest ok?? Jej ja jestem taka panikara ze chyba osiwieje do porodu. ostatnio zjadłam cukierka a nie wiedziałam ze jest z alkoholem i już miałam jakiś strach o małego.Wiem, wiem przesadzam...

Gość Agusia30

Cześć dziewczyny,
obiecałam, że się pochwale ile przytyłam w ciąży. Chyba nie jest tak źle. Na razie 7 kg. Dzisiaj widziałam moje maleństwo. Ma 660 g. Podobno odpowiednio jak na 24 tydzień. Niestety nie dostałam fotki. Na razie mała ma ułożenie pośladkowe. Wygląda, ze ma zdrowe serduszko, ale i tak muszę iść do kardiologa. oprócz tego jestem umówiona do lekarza w sprawie mojej cukrzycy, ale dopiero na 30 marca. Muszę jakoś znaleźć szybszy termin, bo nie wiem co mam jeść. Może pójdę prywatnie. Oprócz tego za mało piję, więc i wód płodowych jest mało. Za tydzień mam przyjść na kontrolę. Zauważyłam, że gdy dziś piłam więcej, to maleńka bardziej była ruchliwa.
Mama nawiozła mi ubranek - aż miałam różowo przed oczami. Muszę pokupować coś w innych kolorach dla przeciwwagi. Ostatnio bardzo podobają mi się rzeczy w zielonym kolorze (pościel, wózek mata edukacyjna). Boję się, że popadnę z jednej skrajności w drugą:)

Agnieszka jak się czujesz? Jak brzuch?
Kati już w domku?
Malutka mój też miał ostatnio ciche dni a wszystko jest w porządku, lekarz powiedział że mam mieć zawsze w domu coś słodkiego i jak jest mało ruchliwy to się posilic; ) ja jak leżę i poloze rękę na brzuchu to idzie do ciepła wtedy czuje jak się wiertoli; ) ostatnio słuchałam muzyki i też finał.
Jeśli nie będziesz czuła małej przez cały dzień w ogóle nawet po zjedzeniu słodkiego to wtedy pojedź na IP sprawdzić dla spokoju

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Justi już jestem w domu. Ale gdybym nie dopilnowała swego to w poniedziałek bym wyszła... O 8.12 wkroczyła do sali jakaś para lekarzy (mają po prostu dyżur, przyjechali z Lublina) i okazało się, że to obchód lekarski. Zapytali mnie i koleżankę z sali "wszystko ok"? My, że tak. I wyszli!!! To my z koleżanką za nimi. Zanim skończyli obchód minęło trochę czasu, ale w końcu dorwałyśmy ich i pytamy, czy będzie dzisiaj wypis. Na co zdziwiona lekarka- "ale tam nic nie ma zaznaczone". Okazało się, że jednak jest zaznaczone. I tylko dzięki temu, że się upomniałyśmy dostałyśmy wypis. Co najśmieszniejsze- jak zapytałam, czy będę miała w końcu to usg to ona stwierdziła, że muszę leżeć do poniedziałku jak chcę. No to podziękowałam. Zapisałam się na przyszły czwartek w ramach abonamentu w Lublinie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Dokladnie tak jak Kati napisala. Dostaniesz dietke i glukometr. A dieta wcale nie oznacza zero slodyczy;) mozesz slodzic ksylitolem lub stevia. Mozna piec ciasto na mace zytniej.
Kup herbatke z morwa biala i rooibosa z cynamonem i pij jak najczesciej. Na pewno cukry sie ustabilizuja.
Przy kolejnych badaniach mozesz oznaczyc poziom hemoglobiny glikolowanej.
Bedzie dobrze:) trzymamy kciuki!!!