Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Aneczka83, to nosidelko biodrowe jest dla dzieci od 6 miesiąca, tak przynajmniej wyczytalam na stronie...
U nas nocki już są spokojne, Tymek śpi w seriach najpierw 4h, potem 2x3h i jeszcze rano 1 lub 2h. Z tego co czytam u niektórych z Was jest podobnie. W dzień natomiast nie chce spac, dopiero sen go morzy około 13-14 i śpi do 2h max...Ale dobre i to.:) Chustę nosilam raz jak na razie i dzięki niej udało mi się spokojnie zrobić obiad, tylko jednak balam się stac z nim przy kuchence itp..więc nie wiem czy to dobry pomysł. Chyba wykorzystam ją bardziej na spacery czy na szybkie zakupy tam gdzie nie wjade z wózkiem. Bo przed sklepem to się boję dziecko zostawiać... A Wy jak ogarniacie zakupy same z dzieckiem? Może ja jakąś nie ogarnięta jestem, ale mam z tym problem.;)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71384.png

Gość zielooona

Mój wózek wjeżdża i zjeżdża codziennie z 2 pietra wiec do każdego sklepu też wjedzie range rover :D a gdyby nie wlazł to torbe na ramie, gondola na biciol i do sklepu chyba ze mis by nie spal to gondole bym zostawiła w spokóju a go na ręce :):) nie zostawiajcie kruszynek bez opieki !!! Na wsi czy w mieście wszędzie są źli ludzie, głupie psy, menele itp...

Panifionaa Justynka przeslodka tylko schrupac. My juz nie Śpimy mała próbuje kupke zrobić ciśnie jęczy ale nic na razie jeszcze próbuje sama i nie złości się jak juz będę widzieć ze nie może to wtedy jej pomogę .
kuzwa wczoraj mi się pralka zepsuła wściekła jestem. Czas przewidywany naprawy to 20.07 a tu tyle prania w koszu jeszcze sis wróci z kolonii w niedziele to dołoży prania masakra. Malutkiej i córki pranie to robie ręcznie bo ile to ale reszty chołoty nie mam zamiaru.

U nas noc ladna, mala pospala do 5:30, ale mam nadzieje, ze jeszcze zasnie, oczywiscie przy butli sie rzucala jak pchła i poszla kupka... Ale ledwo co ją dalam rade utrzymac...
Z jednej strony chetnie juz bym wrocila do siebie do domu, ale jak pomysle, ze mam znowu z mala sama jechac to mi sie odechciewa no i tam bedziemy same caly dzien a tu zawsze jest moja siostra i jakos tak razniej...
U nas z zakupami nie ma problemu, wszedzie mozemy wjechac z gondola a jak raz nie moglam wjechac do ksero to dziecko pod pache;-) gondola przed drzwiami i juz... I nawet mala tak pana zauroczyla, ze placic nie musialam, powiedzial, ze pierwszy prezent dla niej...:-)

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Ja tez staram się nie zostawiać dzidzi w wózku samej będąc na zakupach ostatnio jak szłam do apteki miałam taką sytuację ale akurat szła koleżanka chwilkę z nią była a ja kupiłam leki. Moja niunia jak rano wstaje to ma zapchany nosek nie wiem dlaczego w dzień ok nic a rano tak jakby katar miała aż jej charczy. Ostatnio teściowa zdziwiona ze nadal KP i mała taka fajna przybiera aż w szoku była i mówi do mnie czy czasem jej nie dokarmiam kupnym mlekiem. Co za baba. Dziś jedziemy kupić starszej córce rower. A właśnie odnośnie tabletek azalia wczoraj byłam u gin i powiedział ze krwawienie to skutki uboczne albo chce czekać aż przestanę krawawic i brać nadal albo mogę odstawić i zostaje mi prezerwatywa. Nic innego mi nie zaproponował. A i musze się trochę mniej forsowac bo za szybko wszystko bym chciała wiec siłownię musze na razie pożegnać.

U nas nocka super :) Amelia spała od 21.30 do 5.15 :) karmienie i śpi do teraz. Wczoraj do 21 byliśmy na dworzu spacerowalismy bo zauważyłam że jak przed samą kąpielą mała jest na dworku to ładniej później śpi.
Ewelina pech z tą pralka.
Ja też nigdy nie zostawiam małej w wózku przed sklepem zawsze wjezdzam do.

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3lvmzhw85.png
http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k2pcfzur1.png

http://s7.suwaczek.com/201504281765.png

Hej Wszystkim.
Dzieciaczki wszystkie mamy Słodziutkie :)
U nas noc straszna! Najpierw wczoraj od 19 do 22 mały nie spał był marudny i wił się dosłownie z bólu - nawet cyca nie chciał! Później zasnął i spał do 1:15 zjadł i... Do 3 nie spaliśmy, bo mój synek chciał z kimś "pogadać" - dobrze przynajmniej, że nie przez brzuszek. Jak w końcu zasnął ok 3 to obudził się o 5 i do 8 nie spał. Brzuszek, kupka i pierdy - wszystko na raz ... Tak mi go szkoda, a jeszcze dzisiaj na szczepienie na 14 mamy iść... :(coś czuję, że będzie niewesoło...

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Otulinka ja mam chustę nati baby. Zamawiałam 3 lata temu dla synka za ok. 170 zł. Zamawiałam z ich strony natibaby.eu. Bardzo sobie chwalę, używam teraz również.
Justyna84 to nsidło hipseat to wiem, że dla starszych dzieci :) I myślę, że bardzo fajna sprawa. Dzieciaki już swoje będą ważyć i zanim nauczą się chodzić pozostają nasze ręcę. Więc po co obciążać kręgosłup i krzywić go jak można sobie sprawę ułatwić :)
Zakupy ogarniam każdego dnia, na szczęście u mnie zmieszczę się do każdego sklepu na osiedlu, więc śmigamy z gondolą i z moim 3 latkiem, który o dziwo zawsze na spacerze trzyma się wózka :)
Wczoraj do empiku szliśmy w chuście, bo tam są schody, wąskie wejście a i w środku bardzo ciasno.
A i starszy syn uwielbia jeździć tramwajami i autobusami, więc czasami robię takie wycieczki, to wtedy też chusta. Raz jeden zabrałam wózek i powiedziałam nigdy więcej. Nikt się nie kwapił, żeby pomóc mi wyjśc czy wejść, a wózek mimo, że aluminiowy to gabaryty duże ma i nie do udźwignięcia dla mnie :/

Pisałam jakiś czas temu o hula hop, że zaczynam kręcić. Kręcę już 10 dni i od tego czasu też nie jem słodyczy. Wymaga to ode mnie ogromnego samozaparcia i silnej woli, bo wcześniej ciastka, ciasteczka, łodkie bułki były na porządku dziennym w ogromnych ilościach. Zaspokajałam tak pragnienie czekolady, której jeszcze nie jem ze względu na kp.
Ale zawzięłam się po zakupach stroju kąpielowego. Jak się zobaczyłam w tych lustrach sklepowych to się załamałam :/
No i po tych 10 dniach musze Wam powiedzieć, że są efekty! Spodnie są luźniejsze, brzuch bardzoej płaski. Do wakacji 10 dni...wytrwam! Naprawdę polecam wszystkim jeszcze raz hula hop :):):) Pracuje jednocześnie brzuch, pośladki, uda, łydki.

Gość Dobra Wrozka

Chusty, w zależności od rodzaju, są dość drogie. No i trzeba je złamać- dlatego polecam używki z olx. Trochę żałuję że sama takiej nie kupiłam.
Na zakupy chodzę z Małą w chuście albo w wózku- mamy mały i zwrotny więc wszędzie się mieści. NIGDY nie zostawiam dziecka bez nadzoru, nigdzie.
U nas noc... jaka noc? 2h spałam. Jestem tak niewyspaniem i zmeczeniem poirytowana że od kilki dni kłóce się z M. Jak tak dalej pójdzie to się wyprowadze do rodziców :-(

Dominika u nas tez juz wróciło wszystko do normy z posiłkami na szczęście. To chyba po tych szczepieniach .. wystraszył am się bo kurcze wyjechaliśmy na wakacje i wszystko było ok do czasu wyjazdu a na miejscu takie coś wyskoczyło .. teraz maluszek łapie czyste powietrze i ma apetyt małego słonika bo jak już od kilku tyg przesypial całe noce tak teraz wzbudza się znowu na jedzonko :) i jak NIGDY je, trochę się pobawi i śpi .. w domu to masakra była spał przez cały dzień może 2 h i caly dzien plakal a tu istna sielanka !! Jednak na Śląsku to powietrze dzieciom nie służy ;)

Dzięki Anela78 mam nadzieję, że dam radę :)
Piszę o tym, bo może któraś też skorzysta z tego sposobu. Ja nie lubię się pocić i męczyć na siłowni, samej też nie umiem się zmobilizować do ćwiczeń, więc dla mnie to idealne rozwiązanie :)
Ciekawe czy dotrwamy na naszym forum do pierwszych urodzin naszych maluchów :)
A to moje szczęście, którym się jeszcze nie chwaliłam :)

monthly_2015_07/majoweczki-2015_32705.jpg

Hej dziewczyny:) czytam Was regularnie mniej więcej od listopada 2014r. Piszę po raz pierwszy jednak wchodzę na forum kilka razy dziennie i czuję się jak w gronie dobrych koleżanek:) Dzieciaczki macie prześliczne:)Teoretycznie jestem majóweczką,ponieważ termin miałam na 21.05 jednak mój synek urodził się 1.06 ma na imię Tymoteusz. Mam nadzieję że uda mi się pisać tak często jak Was czytam

Elzbietta - u mnie to samo z glowa. Apap nie pomogl i musialam wziac ibuprom. No i rano wstalam juz "zdrowa". Nie bojcie sie ibuprofenu, bo w takiej dawce nie przenika do mleczka :) ale brac zwykly ibuprom/ibuprofen. Juz w szpitalu mowili,zeby brac m.in. na zapalenie podczas nawalu.
Ewelina86 - mnie tez nikt nie dowierzal,ze karmie tylko piersia ;)
Aneczka83 - gdybym ja umiala krecic? Hihi :D zamowienie w decathlonie zrobione i zaczynam krecic ;)
Emilka23 - spac Kobieto!!!! Synek tak slodko spi,to pewnie wolisz popatrzec,co? ;)
Agata1987 - napisz cos wiecej o sobie na poruszane przez nas tematy :) a nie tylko podczytywanie :D my tu wszystko zniesiemy ;)

U nas noc ladna - 24-4-6 :D szybkie jedzenie i dalej spanie. Teraz steka i steka i nie moze wystekac :) ale zaraz pojdzie....o wlasnie poszlo :D hihi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png