Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Panifionaa - wody w górnej granicy normy to znaczy, że masz ich sporo, norma jest chyba 5-25. Ja wczoraj miałam 7,4. I mam dużo pić. Szkoda, że wody...

Tęsknie za Martini i piwkiem Lubuskim Jagodowym, czekają na mnie w barku... i bardzo zimne Dorato też czeka. A że jeden z moich zawodów wyuczonych to barman to podwójnie tęsknie za takimi wynalazkami :D Swego czasu pracowałam za barem w hotelu zagramanicznym to takie wynalazki przygotowywałam że aż ślinka cieknie, kilka miesięcy, ale jak pięknie było...

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kw2inl59m.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w343r8jir8ytx9.png

22
Panifiona nie przejmuje się tym zapaleniem. Ja miałam identyczną sytuację w śr. Też wyszło mi w moczu. Mam mega stan zapalny do tego stopnia, że przed założeniem leku mam wypłukiwać wydzielinę tantum rosa. Po dwóch dniach już lepiej.
A mocz to niech oni sobie pobiorą z takim brzuchem, k.... Jak leci po rękach zamiast do kubka.
Stan szyi mam podobny jak ty. W środę ma mi zmierzyć dziecię i może ktg mi zrobi, choć jedno w tej ciąży....
Elżbieta
Mi jakiś czas temu wlazł w biodro taki ból. Wg opisów to taki jak przy rwie, promieniujący. Jak przeniosłam się spać na inne łóżko-ustąpił. Może się gdzieś zależałaś w nocy?
Nathally
Nie masz czego żałować. Upiekłam tą babkę, pyszna cytrynowa no i nażarłam się gorącej i teraz mam zgagę. Dziwić się dzieciom.....
Dobrze że mam zapas gavisconu.

24
Emilia bardzo ładny kolor. Lubię takie :-)))
Natally no to pojechałaś z tym zmrożonym dorato. Uwielbiam szampana zmrożonego. Ale to może dopiero w sylwestra no chyba ze jeszcze będę karmić. Chociaż planuje powrót do pracy po tym półrocznym ( 100%) macierzyńskim wiec raczej dluzej jak pól roku nie będę karmić.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

13
Hej majoweczki. Ja tez w szpitalu.. wczoraj skurcze a dzisiaj juz niestety brak... jak do poniedzialku nie ruszy to zakladaja mi cewnik. Trzymajcie kciuki prosze zeby cos dzisiaj ruszylo bo w brzuchu Zosia a dzisiaj Zofii ;) wszystkim chetnym zycze skurczy I milego dnia :))) niech moc bedzie z nami wszystkimi :P

26
Dzwonilm do lekarza dzisiaj apropo tych skurczow i poweidzial ze moge spokojnie przyjechac na IP to zrobia mi ktg i bede spokojniejsza zaczal sie smiac ze jak bede dlugo czekac to przyjade z pelnym rozwarciem, oj oj jak ja bym tak chciala;) wiec pod wieczor pojedziemy na IP mąż bedzie zaskoczony, pewno zwrocimy do domu bo to fałszywy alarm ale troche długo sie juz utrzymuja bo od 20.30 wczoraj. Mam nadzieje ze to bedzie juz to :)

Witajcie Majóweczki, chciałam Was poinformować, że dziś o 8.50 sn urodziła się nasza córeczka 55 cm i 3340 g:) czujemy się dobrze i teraz odpoczywamy. Od 3 były regularne skurcze co 10 min, przed 7 stawilismy się w szpitalu. Udało się nam, że sala porodów rodzinnych była wolna:) Mąż był dla mnie dużym wsparciem. Trafiłam na wrażliwe i doświadczone położne, które bardzo nam pomagały. Życzę nierozpakowanym mamą aby już wkrótce mogły się przywitać ze swoimi dzieciaczkami:-)

Jol_a
Witajcie Majóweczki, chciałam Was poinformować, że dziś o 8.50 sn urodziła się nasza córeczka 55 cm i 3340 g:) czujemy się dobrze i teraz odpoczywamy. Od 3 były regularne skurcze co 10 min, przed 7 stawilismy się w szpitalu. Udało się nam, że sala porodów rodzinnych była wolna:) Mąż był dla mnie dużym wsparciem. Trafiłam na wrażliwe i doświadczone położne, które bardzo nam pomagały. Życzę nierozpakowanym mamą aby już wkrótce mogły się przywitać ze swoimi dzieciaczkami:-)

Ale super Wam poszło!! Baardzo gratuluję :D

Zosia słuchaj mamusi i wyskakuj z brzusia!! Nie daj by Ją cewnikiem męczyli :D
Elżbietta nic nie czaruję - bunt! Czekam, aż u mnie się coś ruszy w tę cudowną datę :D

Dziewczyny w szpitalu - dajcie znać co i jak?
My też wylądowaliśmy w szpitalu, ale na chirurgii :/ Mąż bawił się w Boba-Budowniczego i prawie rękę se odciął. Właśnie mu szyją...

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Gość zielooona

15
pozdrawiamy ze szpitala!! Przyjmowanie nas na oddział trwało 5 godzin!! Dostałam kroplówkę, 3 wkłucia, dopiero 3 wyszło... Dwa badania gin za mną, krwawi Pusia i serce mojego D jak słyszał mój syk przy badaniu... Na ktg prawie zemdlałam... To nie jest mój dzień!!!!
Jestem glodna, rozwarcia brak, szyja miękka, z usg wyszlo ze Filip ma 4kg !!! Na ktg napisały się dwa skurcze 80% a ja nawet niewiem kiedy, nic nie czulam:/ później zapis był slaby i dostaje teraz jakieś witaminy i glukozę w koplowce i boje się, ze z Filipem coś jest zle ze to ktg takie slabe :(
Dziewczyny, w szpitalach i w domach, powtarzam sobie jak mantre, ze to wszystko dla mojego człowieczka małego! Wam też radze tak sobie mówić :D
obysmy to wszystkie szybko i lekko przeszły :)

Nathally
Panifionaa - wody w górnej granicy normy to znaczy, że masz ich sporo, norma jest chyba 5-25. Ja wczoraj miałam 7,4. I mam dużo pić. Szkoda, że wody...

Tęsknie za Martini i piwkiem Lubuskim Jagodowym, czekają na mnie w barku... i bardzo zimne Dorato też czeka. A że jeden z moich zawodów wyuczonych to barman to podwójnie tęsknie za takimi wynalazkami :D Swego czasu pracowałam za barem w hotelu zagramanicznym to takie wynalazki przygotowywałam że aż ślinka cieknie, kilka miesięcy, ale jak pięknie było...

Oj...jak ja bardzo tęsknię za zimnym czeskim piwkiem, po prostu masakra..jak uda mi się karmić małego, to chyba nie wytrzymam i pewnego pięknego dnia odciągnę więcej pokarmu na zapas i strzelę sobie kufelek albo dwa.:D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71384.png

paniU
13
Hej majoweczki. Ja tez w szpitalu.. wczoraj skurcze a dzisiaj juz niestety brak... jak do poniedzialku nie ruszy to zakladaja mi cewnik. Trzymajcie kciuki prosze zeby cos dzisiaj ruszylo bo w brzuchu Zosia a dzisiaj Zofii ;) wszystkim chetnym zycze skurczy I milego dnia :))) niech moc bedzie z nami wszystkimi :P

Trzymam kciuki za Zosieńkę, na pewno nie przegapi mega daty :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71384.png

Gość kaseya1

Oj nie pamietam maila do logowania...ale mam chwile to napisze wam historie dziewczyny z lozka obok:) Miala 4raz podłączona oksytocyne na wywołanie, 6cm rozwarcia a skurczów brak, wg lekarzy cud ze oksy nie dziala. Ta 4 kroplowka od 11, od 13 skurcze, o 16 10cm rozwarcia ale glowka wysoko i lekarz powiedział ze idzie tylko na gin zrobic zabieg i do pól h wraca zrobic cc i dziewczyna tak sie zestresowala ze jak lekarz wrocil to miala juz malucha na brzuchu xd także dziewczyny, wszystko jest w naszych glowach:)
nie wiem czy dodam sie post o laktacji, ale na rozkręcenie polecam metodę 7/5/3 za pomocą laktatora elektrycznego, ja wypozyczylam. Mimo ze Karolcia ladnie i dlugo ssie to pokarmu mam Malo i musimy jej 1-2x dziennie dac butle bo spada z wagi ale widzę ze pokarmu pomalu coraz wiecej, drugi dzien mam ten laktator a bratowej podzialalo w 3-4dniu a meczyla sie wcześniej 2tyg.
Co do wózka my mamy peg perego book plus, dzisiaj byl pierwszy spacer i super! Lekki, zwrotny, nie za duży. Jedyne co to nie ma opcji bujania ale mi na tym nie zalezalo tylko chcialam lekki wózek:)

Justyna84
Nathally

Oj...jak ja bardzo tęsknię za zimnym czeskim piwkiem, po prostu masakra..jak uda mi się karmić małego, to chyba nie wytrzymam i pewnego pięknego dnia odciągnę więcej pokarmu na zapas i strzelę sobie kufelek albo dwa.:D

no ja tak mam zamiar zrobić jeśli pokarmu wystarczy :D a po wypiciu podobno wystarczy odczekać 2-3- godzinki i gites

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kw2inl59m.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w343r8jir8ytx9.png

Dziewczyny juz nie piszmy o tym piwku. Bo lato bez zimnego z soczkiem???? Buuuuu!!!!!!! Ale za to powiem wam ze moja pani pediatra jak karmiłam i miałam malo pokarmu to bardzo polecała piwo karmi bezalkoholowe oczywiście :-)))) Mówiła ze świetnie wpływa na laktacje i do tego mleko ma dobry słodki smak. Dlatego będę sie trzymać tej tezy :-)))) Lepszy rydz niż nic :-))))

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png