Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle się napisałam i nic sie nie dodało a teraz juz połowy nie pamiętam co i jak. :(
Ale pamiętam furę Kacperka. Super fura i jeszcze bardziej super Kacperek.
Józek rewelacja.
Dominika, ja też ogladałam ten program. Niesamowite to.
Zielona, Dobra Wróżka, super, że mogłyscie sie tak spotkać. Fajne zdjecie i wy piękne.
A mnie dziś sąsiadka powiedziała, zebym więcej nie chudła. Hm, nie wiem, czy się cieszyc, czy płakać.
Tak w ogóle mam dziś strasznego doła i tylko Filip zmusza mnie do życia. Ja nie dam rady tak funkcjonować.

Attka, właśnie że dasz radę! Sama sobie udowodnij, że jesteś silną, samodzielną, ale też konsekwentna kobietą. Bo co Cię nie zabije... będzie dobrze! To święta działają tak dołująco, bo przecież powinny być "rodzinne ". Nic to! Niedługo Nowy Rok i życzę Ci, żeby przyniósł wam z Synkiem mnóstwo radosnych chwil i postawił na waszej drodze jakąś Dobrą Wróżkę (może naszą forumowa? ) , która wyczaruje wszelkie cudownosci.!
Hanka, kareta super a pasażer taaaaki duży!!! I te włoski!!! ;-)
Dobra wróżko i Zielona, pozwólcie, że zacytuję mojego kolegę : Ale foczki!!! ( przypis -to komplement ;-) )
Nocą na szczęście nie przyszło mi długo czuwać, bo Antoninka zrobiła hop z brzuszka na plecki i mogłam się zdrzemnąć. Oczywiście nie za długo, bo wkrótce i tak mój ssak się obudził... dziś dla odmiany Mała cały dzień tak marudzila i płakała, że moja cierpliwość była wystawiona na ciężką próbę.... tłumaczę sobie, że to przez zęby, przecież Antoninka nie mogła tak z dnia na dzień zostać mega maruda...???? Prawda....??? Yyyyyyyy....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv738twq9e2y.png

Gość ola123456

Rusanka ja myślę że to zeby .. moja córcia należy do baaardzo spokojnych dzieci ale gdy szły ząbki ja nie przyzwyczajona bardzo się stresowalam tym że ona tak marudzila. . Pomagała maść na ząbki. Teraz karmie mała i nie podam nazwy ale serio super jest :)

Ma_górka no Józef pierwsza klasa. Zdolna mama z ciebie, ale znam ten ból jak wieczorem albo rano dziecko sobie przypomina ze właśnie na dzis to mu potrzebne....
Zielona Dobra wróżko SUPER WY!!!!
Attka dasz rade , teraz troche święta dolują cie ale po nowym roku zaczniesz nowe lepsze życie. Zobaczysz !!!!
H-m fajnie ze sie odezwałaś.
Emka a jak ją przekonałas do butelki ??? Jaka butelka ? I jaki smok ???
Zielona uśmiałam sie z tego eko-zyga :-)
Sylwunia piękne rodzinne zdjęcie :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

My dzisiaj po koszmarnej nocy. Położyłam się o 1 i zaczął się meksyk. Moje biedne dzieciątko tak się rzucało ze mi łóżka w sypialni brakowało. Płakała i śmiała się na zmianę przez sen jak nigdy. Turlała się na brzuch i zpowrotem i do cyca i zpowrotem poprostu szał. Po 4 dałam paracetamol to trochę przysnęła. Dzisiaj aniołek w dzień odsypiał nockę. Bratowa przywiozła mi viburcol. Dam jej zaraz jak się przebudzi oby pomógł.
Ela no to się zadziałało! !!! Romanticznie było? No właśnie co chłopaki na to? A ty na co się zdecydowałaś? Myślisz i się zastanawiasz?
DW zieloona no nie zazdroszczę wam i wszystkim które się spotykają. =:O Super jesteście dziewuszki.
Dominika może wiesz czy pies też dałby radę na wct? Nie no wynalazek i kot pierwsza klasa:-))
Ola123456 witaj ponownie. Podaj póżniej tę nazwe bo ja to już różne wypróbowałam i efekty takie sobie
Rusanka oczywiście że przez zęby ona takie kochane bez przyczyny nie marudzą.
Attka dasz radę musisz poprostu i tyle. Filipek ma super mamusię i nieważ się tego zmieniać. Dla niego będziesz chodzić z podniesioną głową. Święta zaraz minął . Nie martw się.
House fajnie zże wszystko u was ok i balkon nadal działa. Mój mąż codziennie prosi o tatata ale u nas jest mama.:-))
Emka wypróbujemy skoki do usypiania wrazie w. Codziennie się nią bawimy to może ze spaniem się uda. Super że się udało z butelką. Próbuj zawzięcie to się przyzwyczai tak jak u nas.
Idę chłopaków ogarniać jutro wigilie klasowe to trzeba koszule prasować.
A i ma_górka Wiem coś o tworzeniu kostiumów po nocach. Super ci wyszło. Jakbyś potrzebowała jeszcze kiedyś pomysłu to pisz. U nas była futrzana kamizelka czapka z futra na lewej stronie narzuta lniana na sukmane. Ja zawsze jak oglądałam chłopaków w jasełkach to się poryczałam.
No to nie zdążyłam napisać i już Zuzia się obudziła

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Emka - gratki dla Alusi za butle :)
DW i Zielona - jakie z Was ekstra laseczki ;D spotkania zazdraszczam!!!
ma_górka Józek wymiata :D brawo Ty!
Dominika ja się piszę na spotkanie! Wpadniemy do Wisienki na sernik :D
Attka dziewczyny mają rację. To przez te Święta. Dasz radę! Jesteś silna! Oby do wiosny :*
H-M dobrze masz z tym balkonem :)
Anela współczuje nocki! Oby dziś było lepiej! Daj znać czy ten viburcol działa. U nas jeszcze zębów nie ma ale nie wiem czy nie kupić w razie w. Mi polecali żel dentinox.
Ela podłączam się pod dziewczyny - poka pierścionek :D
Rusanka to na pewno zębolki

Dziękujemy za wszystkie komplementy :) faktycznie Misio ma ostatnio więcej włosów ;) dziś jechałam odebrać paczkę z pracy. Fura Misia - super! Moja fura - do d... Jak otwierałam drzwi tylne to włączał się alarm i wył przez 15-20 s. Za każdym razem :) i jak przestał już wyć i odpalałam auto to też się załączał :) i teraz najlepsze...Misio zasnął w drodze do firmy - jeździ z tyłu - dojechałam, otwieram tylne drzwi, załącza się alarm a Misio nic, nawet nie drgnął :D przełożyłam śpiocha do spacerówki i poszłam po paczkę :D

A poza tym Kacperek wypił dziś 30 ml mleka mm :D kupiłam bebiko - nie pluł, nie miał odruchu wymiotnego itp. pobawił się smoczkiem a potem 2 razy pociągnął i nie było :) jest mocno słodkie. Może to moje Nan jakieś popsute że tak dziwnie smakuje?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Anela dzis Julek mi sie tak rzuca.zasnął a po 40 min z takim płaczem sie obudził ze ciezko go bylo uspokoić.a potem jeszcze 2 razy sie budził.u nas podejrzewam brzuszek bo przed zasnieciem tak stękał.no cos go boli.
Attka jesteś zuch kobieta!daj sobie czas ale bedzie lepiej!!!glowa do góry i byle przetrwać do nowego roku.a potem wszystko sie ułoży.bedzie dobrze:*
HM ja deski nie mam ale nawet teraz do domu kupilismy panele.weź pod uwage ze za chwile zaczna się jezdzidełka rowerki bujaczki itp rozlewanie wszystkiego za chwile siusianie jak bedzie odzwyczajanie od pieluchy rzucanie o podłogę ciezkimi przedmiotami.ja nie mam zamiaru sie stresować że cos sie stanie z podloga a za 5-6 lat sie pomyśli na co wymienić.ale to oczywiscie wasza decyzja wazne zebyscie wy byli zadowoleni.ja najwiekszy problem mialam z plytkami do łazienek.niby jest tego mnóstwo ale ciezko mi było zdecydowac.
Wisienka czy znów panna wstała z kurami o 5???
Józef pierwsza klasa!!!mamy rządzą!i niech mi ktoś powie ze facet by to wymyślił!w życiu!

Dominika zawsze zapomne.mimo ze nie jestem zwolennikiem zwierzat w domu to twojego kota moglabym mieć;)no i ta nakladka na kibelek...czego to ludzie nie wymyślą;)
Sylwiunia choinka wcale nie taka skromna.ja jeszcze nie mam choinki ale mam za to straszny bałagan.ciężko mi nawet ogarnąć bo syn mi nie daje.dzis odkrył ze moze sam siedzieć i jak go poloze to ryczy a siedzi jeszcze niepewnie a po drugie lepiej żeby jak najwiece na brzuszku był.a prasowanie czeka...no nie moge sie ogarnąć przed tymi świętami.

Gość Wisienka2

Juli panna Hanna wstała dziś dla odmiany o 4.30 :/ udało mi się ja jeszcze uśpić od 6 do 7, ale nie było to łatwe:) liczę ze dzisiejsza noc będzie lepsza, bo widzę ze od jakiejś godziny śpi na brzuszku co jej się praktycznie nie zdarza wiec może?
My dziś spotkałyśmy się z Dominika i Lenka, która zadziwia mnie za każdym razem! Jeszcze chwila i zacznie chodzić, to jest niewiarygodne jak ona szybciutko się rozwija, moja Hania to przy niej leniuszek :) chociaż od kilku dni już śmiga po pokoju pełzająco :) A Dominika śmiga stale na siłownie i efekty widać gołym okiem, wyglada super!
Sylwunia choinka piękna i wcale nie skromna.
Attka dziewczyny dobrze piszą! Z nowym rokiem będzie lepiej, zobaczysz!
Hanka wpadaj i na sernik i na kawe, zapraszam serdecznie!!
Moja Hania tez nie chce pic z żadnej butelki, kupiłam ostatnio kolejna butelkę, tym razem MAM, polecona przez koleżankę i tez to samo, zabawa smoczkiem i tyle :)
Ma_gorka Józef superowy! Nie ma to jak kreatywność mamy:)
Dobra wróżko i Zielona, super babeczki jesteście!!
HM odzywaj się cześciej!
O, właśnie już pobudka Hani, dobrej nocy mamusie!

Jejku u nas kolejna koszmarna noc. Co ten Kuba wyczynia już mam dość powoli ;(
Juli u mnie też nic nie gotowe aby tylko ta choinka stoi w brudnej donnicy, przy Kubie nic zrobić nie mogę bo zaraz jęczy i taka robota. Mężowi zabrali wolne a miał od dziś mieć i siedzi w pracy się nudzi bo produkcja i tak nie idzie już :( jeszcze robiłam siostrze w nocy wianek na drzwi taki świąteczny i mi się nie podoba jak wyszedł, w ogóle inna wizję miałam i dupa :/

Gość Wisienka2

Sylwiunia współczuję nocy, łącze się w bólu. Po raz pierwszy zdarzyło się że jak Hania się obudziła w nocy, nie mogła zasnąć nawet przy cycu. Od północy do 2 próbowałam ją uśpić i był dramat, juz nie wiedziałam co mam robić żeby nie płakała. Nie pomagały ręce, cyc, bujanie, tulenie, wózek.. Juz nawet mój mąż ją nosił w nocy, co nie zdarzalo się wcześniej bo zwykle przy cycu od razu zasypiala. Jestem skonana i zastanawiam się tylko co się stało.
Sylwiunia wianek jest bardzo ładny.
Anela jak reszta nocki u Was?

Sylwiunia wianek cudny !!! Co ci się nie podoba?choinka i wy i wszystko super. To z nie wyspania nic ci się nie podoba
Wisienka no niestety u nas już cyc od kilku dni też nie pomaga. Tak samo jak u was budzi się i koniec widzę że jest padnięta śpiąca ale spać nie może. Wczoraj po tym viburcolu tak spokojnie spała ale tylko przez godz a póżniej meksyk do rana. Ja już w nocy nie kontaktuje boję się że mi z łóżka spadnie bo siada i się przesuwa na skraj. A ja oczu nie mogę otworzyć Muszę dzisiaj jakoś łóżko przestawić żeby chociaż z jednej strony było przy ścianie. Teraz przysypia przy cycu a ja zaraz muszę kacpra budzić do szkoły . Piotrek już poszedł. Nie spał wczoraj razem ze mną po 2 jeszcze chodził i się martwił że zuzinka spać nie może.
Chyba dzisiaj nawet na dwór nie wyjdziemy taka wichura jest. Już wianek z drzwi rano zbierałam bo go zwiało i traper go zmotłosił

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Wisienka właśnie mój też jak nigdy obudził się ok 1 i nie mógł zasnąć myślałam że oszaleje, wstałam na 5min wziąć kilka głębszych oddechów żeby się nie denerwować bo to też na pewno dobrze nie działa na malucha :( ząbek zaczął się przebijać choć średnio mnie to cieszy bo zaraz zacznie lewa jedynka wyłazić i wraz to samo będzie :(
Anela chyba mi koleżanka o tym leku ostatnio mówiła bo jej przedszkolak cały czas zaraża córcie troszkę młodszą od naszych bo z czerwca ale już malutka dwa razy była w szpitalu, zapalenie płuc i rotawirus, masakra :(

Emka, ja wczoraj tez upieklam sernik ha nie taki wypasany jak wisienki ale się zje! Cho! Zjemy razem ;p

Anela oby to jednorazowy wybryk był! Odespij z nią popołudniu ;p

Dziękuje za wszystkie mile komentarze co do samojebki z Dobra Wróżka :D

Tygrys drzemie muszę mu skrocic szpony bo moja twarz będzie krwawić za niedługo ostro!

Co do spotkania to polecam Kraków - piękny i wszyscy wiedza gdzie jest ;p

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

dziecię balkonuje, ja skonczyłam pierniki smyrać lukrem i doczytałam zaległości

Ela - gratulacje!!! Chyba swój zaręczynowy wyciągnę na święta bo swoją nowiną przypomniałaś mi jak to miło było mięc narzeczonego! :D

Kamila - witamy w pl! :D

Emagdalenka - wysokich lotów!

Hanka - spoko fura, też bym chciała nową ale niesttey starej nic nie dolega wiec nie moge kasy marnować :/

Zieloona, DW - jakie sexy Mamuśki oh! :D

Ma_gorka - jaki Józek Elegant! Ja kiedys byłam Maryją.. ale kiedy to było?! 20 lat temu?! omg!

Zieloona- ja proponuję Gdańsk, każdy wie gdzie jest, większość z Was chętnie się nad morze wybierze bo raczej jesteście z południa/centrum, no i po 3 najważniejsze. Miałabym blisko! :D :D :D :P

Więcej nie pamiętam, ale i tak jestem z siebie dumna bo calkiem sporo jednak w glowie zostalo :D :D
Pozostale mamy pozdrawiam

AaaaAAaa.
bym zapomniała
u mnie była wątróbka i serduszko, jakos na dniach. ale z kury, którą prawie osobiście znałam i wiem co jada, gdzie biega i jak sra, wiec nie miałam obaw, że coś się wydarzy.
Poza tym mała zaczęła jesc flipsy (pałki kukurydziane), ale nadają się nam tylko :tygryski: - kupuje w realu, inne firmy za mało się rozpuszczały i były za miękkie, młoda odgryzała i się krztusiła. Teraz popołudniowa pała z kukurydzy powoduje u mniej wrecz gastroorgazm. Jest taka z siebie dumna ze sama je ze omg. Ale niekapka nie kuma. Na dzióbku od kubka sobie ostrzy zęby.

Moje 2 koty załatwiają się do kuwety,i na kibelek bym nei przyuczała bo kibel to moj tron i nie oddam nikomu. nawet kotom :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h8lyk7xt9.png

Czesc Alicja :-)

Wczoraj stara mnie wola-hono, cos ci przeczytam! Mysle sobie-zas sie bedzie wymadrzac... ale nie! Czyta mi ze ty tez czytasz :-) super! A jaka wazna sie poczulam, jak sie okazalo ze bierzesz ze mnie przyklad! Taka dorosla jestem:-) i chyba juz nawet starsza siostra moge byc! Ale mysle sobie- no dobra, ale bez przesady! Ale jakos takos wyszlo i sobie przemyslalam to wszystko-w sumie sie przespie wiecej :-P
Bo wiesz-ostatnio poznalam takiego suuuper goscia! No Tygrys normalnie! Taki grzeczny, przystojny jak cholera. A jakie oczy obledne ma! Nawet jego starzy wydawali sie sympatyczni ;-) i w sumie moge o nim snic :D i tak bylo-tak sie rozmarzylam ze spalam sobie po 3godzinki pod rzad :D przerwa na mleko MUSI byc, bo przeciez takie pyszne nie moze sie marnowac!
Otwieram oczy i szok!!! Starzy usmiechnieci od ucha do ucha, radosni jak nigdy i w ogole. I jaka akcja :D okazalo sie ze tata-wariata ma oczy,a nie tylko opadajace ciagle powieki. I to nawet ladne-takie jak niebo. A ta moja matka-wariatka nawet kolor zmienila- jakos tak az blyszczy czy cos? Fajne to jest! Chodza spiewaja, przytulaja mnie non stop i caluja tak radosnie. I w ogole nie ziewaja-a ja myslalam ze wszystkie dorosle czlowieki tak maja!
Jak myslisz-mozliwe ze to od tych 3godz snu w ciagu? Jak ten pomiot diabelski (czyt. York od babci) da mi dzis normalnie spac to chyba tez im zrobie dzis taka niespodzianke :D :D
Wez moze sprobuj i tez tak zrob? Pozniej napisz co i jak-kurde moze to jakis sposob na dobrze wychowanych starych?! Ciekawa jestem :D

Sle poslinione buziale- jol! Odsetka :D

P.S. a moze w ogole wszystkie nie-spiochy forumowe przylacza sie do naszego experymentu?! :D

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

HM, powodzenia w urządzaniu się. Przechodzilam przez to 2 lata temu i zamiast desek wybraliśmy panele classen z v-fuga. Dobra firma i mają naprawdę ładne panele.

Elżbieta wypila z medeli. Model podstawowy. Smoczek jest bardzo miękki. Niestety mleka nie chciała. jako noworodek Piła z aventu i lovi ale lovi mniej. Teraz obie firmy są ble. Mamy jeszcze kilka niekapkow i najlepiej sprawdza się z MAM. Ali sama pije ale ilości jak wrobelek. Ten jest najłatwiejszy bo wystarczy że zgryzie i woda leci.

Hm Wisienka ale robicie smaka z tymi sernikami. Idę zatem do kuchni piec piernika.

Kochana Odsetko, jesteś cudowna ! Zostawię Alicji telefon pod lozeczkiem. Niech maluda czyta i bierze przykład :-):-):-)

Attka, trzymaj się kochana. Będzie lepiej. Co złe i przykre zawsze w końcu mija.

http://fajnamama.pl/suwaczki/a9vtqke.png

Dobra Wróżka, czytam Filipowi forum i on zasypia, cos w tym jest! Przespanych 3 godzin Odsetko słodka!!! A Filip ma dziewczynę" w realu " mieszka piętro niżej, jest dwa miechy starsza i jutro idziemy do niej na swawole ;p ale szepnal mi ostatnio ze cztery razy ze myśli o mikolajce z kato ... zawróciła mu w głowie slodziara!!! Haha 7 miesięcy i juz miłosne rozterki! Kto wie? Może będą się spotykać w kato w barze Bill?( albo ben ;p) pozdrawiamy!!!!!!!

Hm jesteś debesciara z tym balkonem. Oby jak najdłużej! Lej deski, weź panele, nie będzie Ci tak szkoda jak się im będzie krzywda dziać :p

Gdańsk, hmmmm kusi! Ale mi się nie kali na jeden dzień to od razu wakacje zalicze ok? ;p ale to w sierpniu, co wygrzeje trochę stare kości ;) mm mm ...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png