Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

H-M Ty i Twoje metody rządzicie :D Ela - dobre z tą nockana balkonie :D

Kacperek dziekuje narzeczonej, teściowej oraz wszystkim forumowym kuzyną za życzenia ;)

Dominika - Lenka jest boska! Mała siłaczka :) jakoś ja patrzę na Kacperka to nie umiem sobie wyobrazić jak będzie stał, chodził i miał zęby ;P

Co do mm próbowałam mu podać kaszkę malinową na nim i też pluł :/

Dziś chciałam być dobra mama i ugotowałam mojemu dziecku jajko i kaszę jaglaną i wymieszałam to ze spzinakiem ze słoika i oczywiścię tą kaszą mało się nie zakrztusił. Nie zmiksowałam bo myślałam że taką malutką kaszeczkę przełknie :/ i na szybko grzałam inny słoik :/ zjadł i był jakiś niedojedzony to otworzyłam słoik z jabłuszkami robiony przez moją mamę. Niby zmiksowane ale też mu konsystencja nie podeszła i znów się zakrztusił i krzywił i w ogóle blee. Także tyle z moich kombinacji :p

Co do pracy to powiem Wam w tajemnicy że to ja więcej zarabiam ;) i w tej chwili wcale to nie jest fajne bo czuje na sobie presje i obowiązek że musze szybko wrócić do pracy i zarabiać bo nie będzie kasy :( a Mały musi iść przez to żłobka albo trzeba szukać opiekunki :( a wolałabym posiedzieć z Nim chociaż do września :/ oczywiście więcej zarabiam ale też więcej pracuje - mam gorsze godziny pracy niż T. często pracowałam w weekendy itd. i wiecie co mnie wkurza że to nie jest tak że jak ja więcej pracuje i więcej zarabiam to T. ma więcej obowiązków w domu. Owszem pomaga ale tyle co większość. Czyli jak powiem zrób to i to - to z łaską coś zrobi coś nie i tyle. On pracuje od 8 do 16 od pon do pt - jest urzędnikiem, a ja zasuwam kombinuje, jeżdżę po różnych miejscowościach i jeszcze mi mówi że za mam oszczędzać albo że coś niepotrzebnie kupiłam - ehhhh po co ja brałam poznaniaka na męża :p pożaliłam się ale nie mam komu bo wiecie że o finansach się nie rozmawia ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Hanka!z tym Poznaniakiem to dałaś!ja w prawdzie mazowszanka ale moj tata rodowity Poznaniak i kurde nie wiem czy to mozliwe ale chyba w genach mi to oszczedzanie przekazał.zawsze na wszystko mi szkoda;)
U mnie jest tak samo z obowiazkami.jak powiem to zrobi no czasem czymś zaskoczy.no dobra nie narzekam.
Z ta presja to cie rozumiem mimo ze zarabiam mniej;)

Juli dochód bierzesz za 2014 r a dzielisz juz na 4 osoby :-)
Spoko ja z tych co lubią pomagać :-)
Dzis np pod śmietnikiem spotkałam pana który grzebal i wybierał chleb, malo sie nie poryczałam , wróciłam sie i dalam mu kasę żeby poszedł i sobie kupił cos do jedzenia.
Normalnie tak mnie wkurza ze jedni mają miliony i sami nie wiedza na co wydać a inni muszą szukac jedzenia po śmietnikach.
Sorry ze tak poza tematem ale tak mnie to ruszyło, ze nie wiem .

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Hej kochane brakuje mi dnia na wszystko. Wczoraj skończyliśmy 7miesięcy i też twierdzę jak ten czas leci...U nas ze zdrowiem lepiej nocki też ciut lepsze

Hanka sto lat dla Kacperka

Dominika ja też mam córkę ale w Twojej Lence się zakochałam..

HM przygarnij moje dziecko lub uzycz balkonu... :)
Muszę doczytac jakieś 6stron i postaram się odpisać coś każdej...
Dzis koleżanka na 8dni przynosi mi dwie swoje papugi bo wyjeżdża. Dzieciaki skaczą z radości a ja jestem przerażona bo cholery są tak głośne że aż się boję :(

monthly_2015_12/majoweczki-2015_40710.jpg

HM Oli też krzyczy piszczy i jak nie zwracasz na nią uwagi to patrzy na ciebie i wola na cały głos eeee.

Dzis upodobala sobie zasłony w pokoju bo mam do ziemi i cwaniara co chwile się kula do nich i ciągnie.i jestem przerażona bo w tym akurat miejscu ma stać nieszczesna choinka więc co to będzie???może choinkę przymocuje do sufitu i będzie wisiała do góry nogami... A

Hanka dziękuję. Oli dopiero od paru dni staje porządnie na czworaka ale się denerwuje bo rękoma chce iść a nogami ruszyć nie umie i tak cały czas.ogólnie jak chce się gdzieś dostać to się kula albo pełza do tyłu...Ale do Lenki to jej huhu tak daleko...
Ela popieram... Jedzeniem też się dziele tyle co mam ale jak widzę jak zbierają kasę a kupują wina to krew mnie zalewa... No i właśnie albo ci co mają mało dzielą się czymkolwiek tak jak Wy kochane wszystkie a ci co mają kupę kasy to by cie za złotówkę pokroili... Krzycha brat ma kupę kasy ale jeszcze nigdy nam nie pomógł twierdzi że skoro kasy nie mamy to trzeba było się zabezpieczać noz kuwa no...W życiu nie zalowala bym że mam trójkę dzieci bo to dar od Boga a dzięki Wam mam się w co ubrać i dzieci zadowolone, żywność sobie zalatwilam i oby jakoś to było

Hanka widzę że my bardzo blisko siebie mieszkamy ty Zielona Góra ? Tak?
U nas jutro porządki przed świąteczne. Bo dziewczyny jadą do Warszawy z babcia na święta do cioci a my zostajemy w domku. Więc muszą trochę mi pomoc i już trochę ogarnąć chatę. Bo ja sama nie dam rady tym bardziej że teraz moje dziecko to tylko na rączki by chciało.

Ela no pije z butli ale dopiero jak jej tę dużą dziurę wyciachałam:)
Ja też taka jestem że ile mogę tyle pomagam bo mi strasznie szkoda jak komuś się krzywda dzieje.
Szczęśliwa mamusiu super że się już lepiej czujecie a Oli taka fajna. Współczuję tych papug ja nie lubię opierzonych i bym nie zniosła w domu brry.
Ewelina no to wesoły dzionek wam się zapowiada. A siostra z 12.12 ? Ja też mam jutro ur. nawet już nie liczę które...
Sto latek dla świętujących bąbelków :-))
House m. ale pięknie ci śpi laleczka.
Dominika Sylwiunia dobrze pisze to nie jest takie trudne z tymi papierami najgirzej się przybrać. Piszi kasę bierz ja już dawno o zapomniałam że je miałam:) Lenka kochuniuta maleńka.

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Anela ale Zuzia ma cudny uśmiech :) i zębolki widać :D
Dominika z papierami dasz rade - w razie co Lenka pomoże ;)
Dziewczyny SONDA czy Wam smakuje mm? bo ja dziś zrobiłam sobie kleik ryżowy na Nan żeby spróbować i za cholere nie mogę tego przełknąć. I już głupieje czy ja coś źle robię, czy to takie wstrętne czy ja mam jakieś dziwne kubki smakowe a mój synek ma po mnie?

Ewelina ja z Zielonej a Ty skąd?

Ale mnie T. dziś wku... nie odzywam się do dziada - nawet mi się pisać nie chcę. Nie odzywam się do gada. A miał być miły piątkowy wieczór :p

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Sylwiunia zaświadczenie? A na co to im dziadom? Boziuuu chyba ten kraj schodzi na psy... To w jeden dzień nie załatwię bo mój gin wieczorem przyjmuje:-/ Ja byłam w Mopsie i mi tyyle papierków dała, że mi się odechciało tego załatwiać, póki miałam kasę i starczało to spoko, ale teraz trzeba podkulić ogon i iść grzecznie to ogarnąć, niech dają co się należy.
H-M zazdroszczę pizzy, mam ochotę, albo na KFC:-) nie wiem co Ty zrobisz bez balkonu, popytaj sąsiadów, może ktoś ma to będziesz do nich młodą wstawiać:-D moja dziś mi niespodziankę zrobiła i obudziła się przed 7, a już cały tydzień prawie do 8 spała. Dla mnie to meega różnica.
Ela zdecydowanie szybciej teraz lecą te miesiące. Te pierwsze jak dla mnie trwały wieczność a teraz tydzień za tygodniem tak szybko leci, że dziś miałam angielski znowu a wydawało mi się jakbym wczoraj na nim była a to już tydzień minął. Co do pomocy innym też uważam, że prędzej biedny się podzieli niż ten co ma dużo kasy.
Juli mój M mi taki sam pomysł podsunął, żebym sprzedawała te choinki:-) to kto chce choinkę?;-p
Hanka miałam tak samo i nadal mam, że sobie nie potrafię wyobrazić jak Lenka będzie chodzić, mówić i być po prostu normalnym odrębnym bytem, dziwne to takie:-) a i z tą kaszką malinową to Ci powiem, że Lence też nie smakuje więc może do obiadku spróbuj domieszać albo do czegoś co lubi. Sonda: nie smakuje mi mm, Ola mnie zaintrygowała kiedyś bo stwierdziła, że jej smakuje więc spróbowałam, ale fuj, okropne jak dla mnie(Nan). Ja też chciałam być dobrą mamą i zrobiłam wczoraj marchewkę z ziemniakiem sama Lence, trzy słoiczki a Lenka ma je głęboko w poważaniu, chyba za dużo ziemniaka mi się dodało, jeszcze spróbuję innych proporcji a jak też nie posmakuje to się zastrzelę:-)
Właśnie... Mam problem przez te głupie deserki z Nestle. Lena je tak wcina, że aż się trzęsie, ale problem jest taki, że odkąd ich posmakowała to gorzej jej idą inne rzeczy, takie mam wrażenie. Jutro jeszcze to sprawdzę, kupię jej ulubioną marchewkę z ziemniakiem z Hippa i zobaczę czy zje bez problemu. A ten deserek to nie zdąży z jednej łyżeczki przełknąć a już otwiera buzię, żeby jej kolejną dać.
Szczęśliwa Mamusiu ja też jestem zakochana w Lence;-) mimo, że wszyscy którzy nas zaczepiają myślą, że jest chłopcem:-) już mnie to wkurza i się zrobiłam niemiła.

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

O kurczę, ale się rozpisalam, sorki:-)
Anela Zuzia jest słodziutka:-) a te ząbki wyglądają śmiesznie:-)
Te nasze dzieciaki są takie zabawne, że nic tylko je kochać:-)
Ooo...! Nagrałam filmik dla męża Sylwiuni, ale na tablecie i nie mogę go wstawić na FB. Będę musiała na telefon przesłać albo nowy nagrać, ten trochę słabej jakości. A i chcę też tańczącą Lenkę nagrać, ale muszę to logistycznie rozpracować najpierw bo to nie takie proste:-)

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Hej. U nas armagedon od dwoch dni. Hania chora i niestety nie udało sie bez antybiotyku dzisiaj wieczorem musialam juz podac. Gorączka i nie przespane noce :( Ale plus jest tego taki ze przygarnelam ja do siebie do łóżka i sobie z nią pospalam bo ona z tych co wolą swoje łóżeczko. I tak sobie z nią śpiąc to trochę w glebi duszy pozazdroscilam tym mamom dzieci cycochow tego nocnego przytulania a nie tak jak ja od tylu miesięcy tylko doje cycochy recznie ach.. cos za cos.
Kurcze jutro ide do szkoly i musze zawieźć małą do mamy a ona taka chora :(
Co do żłobka to nie wiem. Sama pracuje w szkole ale o zlobkach nic nie wiem. Ja chyba wybiore opiekunke ale wracam do pracy dopiero we wrześniu więc mam jeszcze czas do zastanowienia sie.
Dominika choinka super he he bezpieczna przy rozbieganej Lence :)
Ja daje trzy razy mleko: 2 razy swoje(rano i przez sen o 22) i jeden posiłek mm o 19 przed snem. Musialam wprowadzić mm bo sciagam juz tylko ok 500 ml dziennie a Hania wciaga ok 200 ml na jedno jedzenie. wcześniej dawalam bebilon pepti bo nie tolerowala laktozy ale od dwoch dni daje zwykly bebilon i jej smakuje.
Dziewczyny a probowalyscie swojego mleka? To dopiero jest niedobre he he Moj T mowi ze wcale sie nie dziwi ze mała chce jesc inne rzeczy jak to moje mleko jest takie bleee. A dzieci je uwielbiają. Czyli maluchy lubia ine rzeczy niz my :)

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Gość Wisienka2

Ale te dni mijają, im bliżej świat tym bardziej nie mam na nic czasu. I niby już mam prawie wszystko ogarnięte, ale mam wrażenie ze sama jestem nieogarnięta..:/ przez te ostatnie ciężkie noce chyba spowolniłam ze wszystkim, po prostu sił brakuje.
Jedna noc była u nas ostatnio w miarę. W środę Hania spała od 23 do 4.20, ale niestety już wczoraj pobudki były z zegarkiem w ręku co dwie godziny. Czy ktoś mi może powiedzieć co ja robię zle, ze tak jest? Jestem naprawdę kiepska matka skoro moje dziecko nie potrafi przespać choćby pół nocy bez obudzenia się. Zaparlam się ze będzie spała chociaż pierwsza cześć nocy w swoim łóżeczku, bo ja już nie daje rady jak śpimy wszyscy razem i gdy non stop jest cyc. Nie śpię dobrze, poza tym śpię na jednym boku i wstaje cała połamana, z bólem głowy. Ile można? Mój organizm w tym tygodniu powiedział stop i się buntuje codziennym bólem głowy. I koło się zamyka. Dziś z tego wszystkiego zjadłam na wieczór prawie pół opakowania ptasiego mleczka.. To sobie trochę ponarzekalam:(
Dominika Lenka jest cudowna, nie mogę się nadziwić! Zdrówka Wam życzę!
Ewelusik dużo zdrówka także dla bliźniaczki Hani!
Anela Zuzia slodziaczek! Piękności :)
Hanka najlepsze życzenia dla Kacperka! My jutro kończymy 7 miesięcy, jak to zleciało..
Ja już powoli zaczynam zgłębiać temat niani, żłobków itp. Co prawda do pracy wracam w maju, ale ani się obejrzymy a będzie wiosna. Muszę wcześniej mieć wszystko ustalone, bo i tak kosztuje mnie to sporo stresu.
W przyszłym tygodniu zaczynam robić rozeznanie w złobkach w okolicy, chociaż i tak skłaniam się ku opiece niani, tylko jak taka dobra znaleźć? To nie takie proste ;(

Gość Wisienka2

Z pozytywnych spraw to dziś kurier przywiózł kalendarze które zamawiałam dla teściów i mamy i są przepiękne. Dziadkowie powinni się ucieszyć z takiego fajnego prezentu.
Ela ja tez pomagam jak tylko mogę, nie potrafię zrozumieć tej niesprawiedliwości na świecie. Jutro zawozimy do wolontariuszy paczki dla 'naszej' rodziny wybranej ze szlachetnej paczki. Sporo tego wyszło, już widzę oczami wyobraźni radość tych ludzi. I bardzo mnie cieszy, ze mogę komuś pomoc.
Dobrej nocy mamusie*)

Ewelusik zdrowka wam życzę!ja po tej jednej chorobie az mam gesia skórkę na myśl o podawaniu leków.gdyby to bylo cos powaznego to chyba by sie kroplowka skończyło.co do mleka to nan bleee a wlasne dla mnie pycha.ktoras z was pisala ze jak stodka smietanka;)tyle ze ja tyle slodyczy jem ze szok.
Zuzia cudo.
Ela dziękuję.moj maz liczyl dla 3 osob bo w 2014 przeciez Julka nie bylo.jak tych chlopow trzeba wszedzie pilnowac!takze Dominika tez mi slabo jak pomysle o wycieczkach po urzędach ale 1000 jakby nie bylo sie przyda.
DominiKa a jak katar ?chyba bezbolesnie przechodzicie?
Mi na Mery tez mowili ze chlopiec tym bardziej ze ja na rozowo nie ubieralam.nie przejmuj sie;)
Julek zjadł ide spać.

Ale wy dobre serduszka macie!az chce sie żyć!ja przed swietami nie znosze tego zbierania kasy bo mam wrazenie ze to nie idzie na to na co sie deklaruje.o wiele bardziej przemawia do mnie taka "bezposrednia"pomoc.
Wisienka mi kregoslup odmawia posłuszeństwa a bolu glowy współczuję!aaa i najwazniejsze!nic nie robisz zle!uwierz ze kiedys zacznie spac cale noce!ja tez biore do łóżka bo nie daje rady juz wstawac.ale maz spi w drugim pokoju z Marysia.

Cześć dziewczyny.
Wpadam tylko na chwilę.
Hanka, wszystkiego najlepszego od rówieśniczki. My też dziś 7 mcy kończymy. Szczęśliwa mamusiu, dla was też Wszystkiego naj.

Anela, szczęściaro że twoja malutka chce mm.

Dominika, czy ty ubierasz Lence jakieś buciki czy to tylko skarpetki?

Szczęśliwa mamusiu, jakis czas temu robiłam porządki w szafie i mam trochę ubrań w rozm 40-42. W bardzo dobrym stanie. Kilka nawet nowych i matka. Jeśli jeszcze jesteś w potrzebie to proszę podaj mi adres na priv to z chęcią prześle. Albo może ktoś inny może mi podać nr do szczęśliwej mamusi. Chciałam oddać te ubrania do domu samotnej matki lub do monaru ale wolę dać komuś blizszemu :-) (skorki za spóźniony reflels ale nadal mam ok 100 stron nie doczytanyxh)

http://fajnamama.pl/suwaczki/a9vtqke.png

Cholera Oli katar wraca...i o co tu chodzi? Już do rana nie zasne...
Dużo tu jest dzieci które mają (problemy nocne) więc Wisienka nie stresuj się...U mnie też totalne przemęczenie organizmu... Padam na twarz nie nadarzam z niczym w chacie non stop bałagan a niby non stop sprzątam...

Dziewczyny czy na fcb aktywna jest maratonka i PANIFIONA??? Bo tu ich nie widać a tak o Justynce myślę... Bo ona taka cudna..

Emka chętnie przyjmę i gwarantuje ze się przydadzą i mi i to co nie noszę daje takiej innej rodzinie która tak samo się cieszy jak ja :) to mój nr tel 726016650 bo z tel na priv nie umiem pisać.. Kurcze ale głodna jestem... Muszę się wstrzymać do rana a tu tak daleko :(

Udało mi się wczoraj Oli zrobić fote zanim padła na bok...coraz dłużej się utrzymuje ale jeszcze nam daleko... Eh ma czas jeszcze do siedzenia...

Dominika teraz starczy że ci położna wpisze wizyty z karty ciąży do gina już nie trzeba z tym chodzić a rzeczywiście papierkow dużo ale szybko idzie :) podeślij to wypełnię Tobie hihi

monthly_2015_12/majoweczki-2015_40743.jpg

Dominika nie wiem czy w całej Polsce są takie same warunki becikowego ale u nas trzeba było takie zaświadczenie zdobyć, no i u nas też dali 1500zł to dla mnie kawał pieniądza bo teraz nawet tyle macierzyńskiego nie biorę :(
Wisienka trzymaj się tam i nie zadręczaj po prostu są takie maluchy co tylko przy cycku są spać, na forum to widać ewidentnie. Możemy jakieś kółko mam założyć co nie radzą sobie ze snem swoich dzieci, bo ja sobie nie radzę i mogę się przyznać że powoli mam dość tego. Łóżeczko z piękną pościelą jak z reklamy normalnie a stoi u nas i się kurzy głównie :( a ja każdego dnia połamana lub z bólem głowy choć wydawało się że idzie ku lepszemu u nas to po szpitalu jest tragedia z tym spaniem :/
Anela Zuzia cudna i jako piękny uśmiech ;)
Mm nigdy na oczy nie widziałam, nie wiem jak smakuje a nawet ile kosztuje :/
Ewelusik zdrówka dla was!!!!