Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy :D

Jakby Odsetki nie usypiac na siłę to potrafi CAŁY dzień bez spania wytrzymać. Sprawdzone info!
Od dziś M ma 4 dni wolnego i będziemy to zmieniać! Także ciężkie czasy przed nami;-)

Kolejna ciąża to jak już pisałam-nie odwaga a wynik bezlitosnej kalkulacji ;-) Poza tym ja z tych starszych ;-) no i mam lekkiego stracha jednak. Ale jak tylko pokażą się dwie kreski to M leci zaklepac cc!!!

Dziś byliśmy z Odsetka na badaniach- jutro lekarz i ważenie. Już się stresuje :-(

Sylwuniu- co się maleńkiemu stało? bo nie mogę doczytac? Trzymam mocno kciuki za Wasze zdrówko i szybki powrót do domku :-*

Co do krztuszenia- fajnie w książce o blw jest to opisane. W czwartek będę miała normalny net to jak będę pamiętać to dam zdjęcie. Ale to dobry odruch obronny- jak ten wymiotny jak cos se wsadzi za głęboko do buzi- i nie powinno dzięki niemu dojść do jakiś trudnych sytuacji;-)

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Ostatni post 6 h temu... Omg... Trzeba zhakowac fejsbuk ;p

Dobra Wróżka! Dorotka jest śliczna kraglutka myszą. Nic jej nie brakuje ;) wyjdzie spoko, zobaczysz! Przecież Cyc musi mieć moc! Pozdtawiamy!!!!"

Mój syn wyrywa mi włosy , notorycznie, aż chlipie z bolu... Nie po jednym, po 3-5...

Uwielbiam biszkopciki. Zjadlam cala paczkę teraz mi zeby wyleca ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Ale bieda z postami :/
Kacperek dziś wstał z lekkim katarkiem i wydaje mi się że ma takie 37-37,5. Na razie wit C i obserwacja ;) marudzi przy tym niemiłosiernie - tylko ręce, albo na siedząco - a że siedzieć nie umie to i tak muszę z Nim być i go przytrzymywać - ehhh choruje jak prawdziwy facet :p

DobraWróżka ja tez z tych wiekowych i też kalkuluje ale chyba pójdę na wychowawczy - popracuje gdzie indziej bez umowy - i tak za ok rok rozpoczne starania. Także mimo kalkulacji podziwiam za odwagę i przyjemności :D

Sylwunia jak dobrze że Was wypuścili! Mam nadzieję że w domku szybko dojdziecie do siebie :*

Zielona jakby od biszkoptów i innych ciastek wypadały zęby to byłabym dawno szczerbata :D także relax :D

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Hanka zdrówka dla Kacperka życzę, ja teraz mam paranoje tylko mi mały nie tak zakaszle lub coś mu zaświszczy w nosie lecę z całym arsenałem i sprawdzam co się dzieje :/
Emagdalenka wysłałam męża po suszarkę taka pokojową bo w łazience słabo schnie a na balkonie wichura i teraz nie ma jak się ruszyć w pokoju , jak ja nie lubię takiego bałaganu :(
Nawet nie wiecie jaki mi kamień z serca spadł jak moje dziecko znowu zaczęło się uśmiechać i mieć ten błysk w oczkach. Bałam się że jakaś traume tam przeżył ale jeszcze chyba za mały jest żeby tak pamiętać ból..

Sylwiunia, Kuba pewnie juz zapomniał, ze w szpitalu byl :) kochająca mama jest w stanie wymazać wszystkie przykre doświadczenia z główki małego dziecka. Tak myślę, mam nadzieję, że tak jest :D życzę zdrowia, obu nigdy juz nie musiał spędzić chociażby sekundy w szpitalu.

Dobra Wróżko, powodzenia, oby szybko sie udało, przyjemna praca Cię teraz czeka. A o poród się nie bój, podobno drugie są najszybsze, u mnie się sprawdziło ;)

Zielona, ja też uwielbiam biszkopty, zwłaszcza te z tej firmy co,misie Lubise, nie pamiętam jak się nazywała.

Szczęśliwa mamusiu, ja dzis tez zmokłam solidnie jak odbieralam syna z zerówki, dobija mnie ten deszcz, pada cały listopad i końca nie widać.

Hanka, było juz milion razy to zdanie, ale może rzeczywiście ząbki? :D

Daduska, Twoja księżniczka ma cudowne oczy, chyba jeszcze nie widziałam tak błękitnych, naprawdę.

U nas dziś wielki dzień, Maja skonczyla pól roczku. Z tej okazji przed kąpielą robiliśmy odbitki małych rączek i stópek do albumu dokumentującego pierwszy rok życia. Lubię robic takie pierdołki, opisywać, wklejać zdjęcia. Pamiątka na całe życie. W Polsce mam jeszcze Kacpra album to tez się za niego wezmę.
Wczoraj pierwszy raz podałam Mai mięsko. W ogóle to na razie tylko jeden posiłek w ciagu dnia nie jest mlekiem. Muszę sie wziac za ułożenie tego w jakiś sensowny jadłospis.
Aaaaa, no i za dwa tygodnie lecimy do Was dziewuszki, do Ojczyzny!!! Hurrrra :D

Witam.
Hanka oby Księciunio Kacperek szybko wrócił do formy!!!
Sylwiunia super, że już jesteście w domu. Ja lubię pranie i prasowanie, ale nie z małym dzieckiem. Dziś moją Małą musiałam w krzesełku do karmienia usadzić, żeby poprasować w spokoju bo mi się za nogi od deski łapała i stawała na nogi. I siedziała taka znudzona w tym krzesełku jak znudzony, dorosły człowiek:-D śmiesznie:-)
Zieloona witaj w klubie, Lena też mi rwie włosy z głowy i też się nie rozdrabnia, od razu kilka ciągnie. Ja już stwierdziłam, że chyba w koka zacznę się czesać to może choć trochę uda się zminimalizować straty.
Najlepsze życzenia z okazji kolejnych miesięcznic:-*
Co do wagi to ciekawa jestem ile teraz Lena waży i czy dobrze przybiera, chyba pójdę ją zważyć w tym tygodniu. Albo w następnym, to będzie miesiąc od ostatniego ważenia.
U nas dziś był trudny wieczór, marudzenie od 18. Bo zmęczona była bo jej nie zrobiłam ostatniego spaceru przed 17. A to wszystko przez to, że się nie wyrobiłam w czasie z obiadem. I niby spała w dzień raz o 11 pół godziny a potem 1,5 h na spacerze, prawie do 15:20.
Objawy ząbkowania cały czas mamy, ale zębów jak nie było tak nie ma. Odkąd wyszły dolne jedynki minęło już półtora miesiąca a tu nic więcej nie widać.
Od wczoraj też Lenka ćwiczy siadanie z każdej pozycji, głównie ze stojącej i na czterech, całkiem nieźle jej to idzie.
W niedzielę były u nas obie babcie plus jeden dziadek, na kawie i Lenka tak ich rozśmieszyła swoim tańczeniem, że moja mama kładła się na kanapie ze śmiechu:-) oczywiście pierwsze 5 minut jak weszli był płacz i tylko u mamy na rękach było ok a potem jak się rozkręciła to wszyscy w szoku byli. Kot też gościnny nie spał wcale jak byli tylko dotrzymywał towarzystwa a jak już odprowadził gości do drzwi to padł na krzesełku pod stołem i tak spał do późnego wieczora:-)
Sorki za przydługiego posta...;-)

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Kamila najlepsze życzenia dla Majeczki*)
Ola - Kubus maly dżentelmen, jaki słodziak**)
Sylwiunia dobrze ze już jesteście w domku. Teraz już będzie tylko lepiej.
Zielona ja podobnie jak Hanka-powinna być już dawno szczerbata;) codziennie muszę zjeść 2-3 Grześki bez czekolady albo wafelki torcikowe, to już chyba nałóg?? Teraz wcinam ciasteczka owsiane które upiekłam.
Dominika Lenka jest po prostu niesamowita, już sobie owija dziadków wokół palca:) U nas objawy ząbkowania są od dwóch miesięcy, ślinotok straaaaaszny, a zębów jak nie było tak nie ma..
Moja Hania od wczoraj nabyła kolejnych umiejętności i gada, krzyczy, piszczy tak głośno ze nawet nie da się rozmawiać, przekrzykuje wszystkich:) no i pełza tak śmiesznie.
U nas jutro trochę ważny dzień, idziemy na spotkanie firmowe od mojego męża z pracy na 20, na wielka gale, ma być chyba z 300 osób. Z Hania zostanie moja szwagierka, ale trochę się martwię jak to będzie bo ona zazwyczaj się budzi po 1,5-2 h, daje cyca i idzie spać dalej, a co będzie jak nie będzie cyca..?
Co prawda planuje tam być maks.3 godziny ale nie wiem czy dam radę. Na szczęście nie będzie to daleko od domu, 10 min samochodem, wiec jakby co to wrócę na sygnale.
Hanka zdrówka dla Kacperka!
Dobra wróżko będzie dobrze, nie martw się, trzymam kciuki żeby jutro u lekarza było wszystko dobrze. No i tez podłączam się do życzeń o starania:) i podziwiam za odwagę. Ja tez nie jestem najmłodsza ale na razie nawet nie myśle o drugim bobasku.

Acha, no i jeszcze się pochwale ze dziś byłyśmy z moja mama na małych zakupach i na to jutrzejsze wyjście nabyłam mała czarna, szare szpilki i torebkę, skoro już ma być tak wyjątkowo to musiałam trochę odświeżyć garderobę..:) chyba od roku nie byłam na takich zakupach..:)

Sylwiunia super, że już jesteście w domu! Najgorsze za wami. Za tydzień i ja poproszę pediatrę, żeby zajrzala w TO miejsce i sprawdziła, czy u Antoninki wszystko gra. Ja kompletnie się nie znam...
Dobra wróżko ją też z tych nie 18-tek, ale z uwagi na CC jestem zmuszona poczekać (wg lekarza 1,5-2 lata).... Podziwiam, zazdroszcze, kibicuje!!!! Sama planuje w sierpniu przyszłego roku coś zadziałać...
Zielona, mi dziecko też próbuje przerzedzic czupryne, ale gorsze jest to, że po porodzie zaczęłam masakrycznie siwiec!!! To jest dopiero porażka!!!!
Moje dziecko przez ostatnie kilka dni urządza sobie pobudkę jakieś pół godziny po zaśnięciu - przekręca się we śnie na brzuszek i od razu w płacz! Przez 7,5 miesiąca nigdy nie zdarzyło się, żeby Antoska spała w takiej pozycji.... Zresztą ja też tak nie umiem... A dziecku się dziwie

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv738twq9e2y.png

Hej:) Sylwunia super że Was wypuścili-w domku najlepiej:)
A ja mam nadzieję że nie spelni się porzekadło "jaki pon taki caly tydzień"- gorączka i marudzenie przez cały dzień wiec jakby tak bylo przez 7dni to padnę i pomrę jak mówi moja babcia:P do tego Goscie odmówili nam Sylwestra . No ale może jutro będzie lepszy dzien:D
Kamila1988 my tez na polroczku robilismy odciski i zbieramy wszystkie pamiątki i ciach do albumu:) rocznik 88'chyba tak ma:p Wszystkiego dobrego dla Majeczki:)
Co włosów jeszcze kilka mam-dobrze ze idzie zima-przyslonie czapką. Słodycze?- u nas produkt 1potrzeby obok chleba i chipsów:P z mężem mamy zamiar chować się w piwnicy i jeść a Izie mówić ze to zło wcielone:P
Dobrej nocy:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sej2897inpbov.png

Hej wreszcie wracam kilka dni nawet nue zaglądałam na forum. Teraz pomału docztuje i nie pamiętam co odpisać. Dziękujemy za życzenia i wszystkim solenizantom przesyłamy moc całusków i uścisków:-))
Witam nowe mamusie nie wiem czy dobrze kojarze pati88 jesteś z okolic Olsztyna? Bo jak do tej pory to ja jedyna tutaj z warm.mazurskiego.

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Witamy sie i my. U nas lepiej, kaszlu juz nie ma wcale katar jest ale z tym dajemy rade. Jutro do kontroli, dzis byl u Justyny juz mikolaj w postaci dziadka i lale dostala ( juz trzecia ) z tym ze jednej sie boi... kurde nie wiem czemu ale te wszystkie lalki zabawki sparawiaja wieksza frajde mi niz dziecku , czyzbym dziecinniala na starosc ? Albo nadrabiam dziecinstwo...
Sylwunia cieszd siesze juz dobrze , czytalam na fb o tym co wam sie przydarzylo i niewyobrazam sobie cierpienia kuby...
Ja tez lubie zbierac pamiatki, Justyna juz ma pudlo zdobione , sa tam pamiatki chrztu, sukienka, pierwsze ubranko ktore miala na sobie, opaska ze szpitala i ksiazka z pierwszych lat zycia, ktora musze uzupelnic. Pozniej jej tam grzechotke i album wrzuce ze zdjeciami ;) i planuje jej to dac w dniu 18 urodzin.
Jakis dol mnie lapie,nawet przyczyne znam ale nie marudze .
Dobranoc

http://fajnamama.pl/suwaczki/98q2pw6.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/b5ltwan.png

Szczesliwa mamusiu rozmnozylam ci dzieci! Chociaz malzonka tez mozna zaliczyc do przedszkolakow zwlaszcza po twoich opisach jego zachowania ;-)
Zawsze myslalam ze masz 3 dzieci ale jak zapytalam o wiek chlopcow to napisalas 4 5 i 6 przynajmniej tak to sie wyswietlilo u mnie w tel. Nawet sobie mowilam Magda ty stara sklerozo nie pamietasz nawet ile ktora ma dzieci. Sprawdzilam posta w komp 4.5 i 6 lat :-) Nie jest tak zle z ta moja pamiecia ;-)

http://lb1f.lilypie.com/qZ8Ip2.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hgaar6rba.png

Emagdallenka to się uśmiałam na dzień dobry :)

PANIFIONA super ze Justynka ma już lale :) ja chcę jakąś pierwsza Oli ma gwiazdkę sprezentowac i też zawsze się cieszylam jak głupia z zabawek dla dzieci :)
Daduska teraz to już pójdzie z ryżem :) najgorszy pierwszy raz
DW również powodzenia na wazeniu :) sama w piątek myślę jak to z moją Oli będzie. .
U nas katar mega od nocy :(a tak się cieszylam że z jej oczkami już ok a teraz katar i Oczy od nowa noz cholercia no
..panna mi właśnie znów rwie garści włosów z głowy...dołączam się do lysawych