Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwiunia kinia cudaczki wasze przesłodkie:)
Normalnie nue wierze jak piszecie że u was pogoda ładna! U nas tragedia tak wieje i leje że aż się boję czy mi dachu z chaty nie zerwie albo altana nie odfrunie. I znowu leżymy śpimy i cyckujemy.
Tanna uuu 2 naraz? To wesoło macie. Bidulek mały. Zdrówka życzę
A i M. już wraca nie kupił trgo samochodu bo się okazało że złom straszny. Szkoda tylko kasy na paliwo jednak ludzie to chamy. Ja się cieszę:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Jejku ale rosną nam te dzieci. Juz to normalnie faceci !!!
Anela u mnie tez słoneczko ale wieje chyba tak jak u ciebie. Rzeczywiście szkoda paliwa i czasu, tacy nieuczciwi sprzedawcy powinni zwracać koszty.
Tanna dwa naraz ? Ale chyba u ciebie tez ostatnio byly kiepskie noce ? Może tym tropem pójdziemy ?
Ja na razie krzeselka nie kupuje bo on jeszcze nie siedzi a karmimy się w foteliku albo na wyższej poduszce.
Wisienka ja dzis olałam odkurzanie. Może jutro to zrobię. Ostatnio w ogóle chyba za czesto odpuszczam sprzatanie. A jak juz to po łebkach.
Oby sie poprawily juz te noce bo jak pomysle ze jeszcze pól roku jak u emagdalenki to wymiękam.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

O losie!!!! Napisze Wam co się stało a później doczytam co u Was... Miedzy jednym myciem butli a drugim, miedzy jednym wyparzaniem laktatora a drugim...
Filip odrzucił piers!!!! Wyje od samego rana o to jak wariatka!! O 4:45 był ostatni Cyc... Rano juz nie chciał nawet patrzeć się zbliżyć do cyca! Zjadł o 8 kaszke i do obiadu 14- nic!!! Bo kuwa na Cyc jak patrzy to płacze jakby go ze skory obdzierali, a ja z obydwu cyckow jak sciagne 60 ml to maks!!! Ale!!! Okazało się ze moje dziecko, największy przeciwnik wszelakich butelek, moje mleko wypije z każdej, z uśmiechem! A soczek czy wodę czy herbatke nie!! Padam na ryj, suty bola od wykrecania ich laktatorem do cna... A Filip ani myśli się wziasc za Cyc... Sproboje jeszcze jak wstanie bo na spiocha tez nie i jak nie będzie chciał to jade szukać mm , bo co ja jeszcze mogę zrobić? Taka radość mi karmienie sprawiało i co?? Nie umiem tego zaakceptować ze dziecko może piers odrzucić...

Dużo dobrego dla Was!!!"

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

zielona głowa do góry - może jeszcze załapie. A nawet jeśli się nie uda - to zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy żeby karmić, ale niestety nie wszystko jest od nas zależne i nie na wszystko mamy wpływ. Filip już ma prawie pół roku więc ten najważniejszy okres był na piersi a teraz to już wola nieba (Filipa). Będzie dobrze!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Zielona może tak jak pisze Rusanka Filip się czegoś przestraszył. Ja tak miałam ze starszym synem. Tylko to było podczas szczepienia, tuż po szczepieniu pielęgniarka kazała mi go szybko przystawić do piersi. On oczywiście nie chciał, płakał bardzo, i tak się "zraził" do cyca że cały dzień i noc nie chciał ssać i darł się przy tym bardzo. złapał następnego dnia i karmiłam do prawie do 10 mc. Więc mam nadzieję ze u Ciebie też będzie ok. Może coś złego mu się śniło.

Sylwunia Kuba słodziak i na zdjęciu tak ładnie siedzi. Mój to jeszcze nie siedzi tylko na kolanach podtrzymywany, na takie siedzenie w krzesełku nie ma szans. Ja mam krzesełko po starszym synu baby ono. Ma regulowaną wysokość, jest składane, tacka ze stolika jest zdejmowana i bardzo łatwo utrzymać ją w czystości. Ale leży jeszcze na strychu u rodziców przywiozę go jak zacznie dobrze siedzieć.

Hanka to pocieszyłaś mnie z tym spłaszczeniem główki, mam nadzieję że samo się wyrówna jak już będą bardziej aktywni

Byliśmy w końcu u szwagierki, dzis moje dziecko od 7 rano spało dwa razy po 15 minut i raz pol godziny - z czego raz 15 min i 30 min w samochodzie.
Skąd ona bierze energię??
Do tego od dwóch, trzech dni przy kazdym kp strasznie głośno mruczy, stęka i sie wierci, czy wy tez tak miałyście/macie? Czy to jest na zeby?? Juz nic innego mi nie przychodzi do głowy tylko te zebale. Usypiam ja teraz i naprawde mam ogromna nadzieje ze ta noc bedzie trochę lepsza.
I zauważyłam ze jak dam na noc kaszkę kukurydziano-ryżowa to od razu na buzi (okolice ust i szyja) wyskakują czerwone krostki, ktore za jakis czas znikają. Czy to jest jakas alergia pokarmowa??

Zielona trzymam kciuki zeby Filipek wrócił do piersi, musisz próbować.
Sylwunia Kubus pięknie siedzi, słodziak mały;)
Ja zamówiłam krzesełko do karmienia, czekam na przesyłkę. Co prawda Hania jeszcze nie siedzi ale krzesełko ma kilka pozycji siedzenia/pol leżenia, wiec powinno byc dobrze.
HM witaj w naszym nocnym klubie. Współczuje Ci kochana, jak nie jedno to drugie! Co za los.
I gratulujemy zębalka!!
Tanna daj nam wiecej szczegolow, czy te dwa zebalki poprzedzały bezsenne noce? Ile czasu minęło zanim sie przebiły?
Ela ja sprzątam na raty. Jak odkurze jednego dnia, to za jakieś dwa, trzy dni dopiero sprzątam łazienki, znowu sie nabrudzi, itd. I tak w kółko. Generalnie nie mam siły na nic, i juz przestałam zwracać uwagę czy jest czysto czy nie. Moje zdrowie psychiczne ważniejsze ;) a naprawde lubię mieć posprzątane, poprasowane itp. Niestety sa sprawy wazne i ważniejsze..:/

Kinia widać ze jedzonko Tymusiowi smakuje, mniam. Slodziaczek.
A czy wczesniej mały pił Ci z butelki? Co to dokładnie za kubeczek? Ja juz próbuje wszystkiego zeby przekonać moje dziecko do picia z czegokolwiek, na razie bezskutecznie ;/
Gratulujemy gaworzenia;)
Tanna duzo zdrówka!

Przyłączam sie do pytania wisienki, co to za kubeczek ??? Ja wezmę wszystko z czego będzie chcial pic :)))
Zielona a może zjadlas cos co mu nie smakuje ( ma jakis intensywny zapach np. czosnek ? ) albo zrobil tak jak kiedys mojej koleżanki dziecko. Po prostu jednego wieczora odstawilo cyca i zmienilo na butelkę bo z niej lepiej leciało. Tak się nieraz dzieje jak dziecko traktuje cycka jak narzędzie do jedzenia. No bo są tez takie gagadki co cycka traktują jak smoczka :))))i przytulankę :-)
Wisienka a dajesz ta kaszke na wodzie ? Czy na mleku ? Bo to może od mleka ?
Ma_gorka mój tez ma caly czas lekko splaszczoną po jednej stronie. Ma tak od urodzenia. Kupiłam juz ta poduszkę head care ale nadal jeszcze widzę ze nie jest tak jak powinno. Mi tez lekarka powiedziała ze jak dziecko zacznie siedziec to sie wyrówna. Mam nadzieje ze ma racje. Bo mnie tez to martwi.
H-m a może teraz ty ząbkujesz ??? Ha!Ha! Albo masz za dużo bodźców ( czytaj: mieszkanie )

Zielona, mam nadzieję, że twój Filip pójdzie po rozum do główki i dalej będzie pił mamy mlesio. Mój kilka tygodni temu miał kilkudniowy bunt, że w dzień to na siłę musiałam przystawiać i tylko w nocy jadł bez afery. Na szczęście mu przeszło. Mam nadzieję, że twój weźmie przykład z imiennika.
Dziewczyny niestety zębów nie widać, za to znalazłam 2 małe plesniawki. Ale nie sądzę, zeby to bylo powodem niespania. Zwalam na skok.
Jeszcze na dodatek po południu pokłóciłam się z G. Zjedlismy obiad, a ponieważ świeciło słońce a mały nie spał, to zaproponowałam spacer. A ten na mnie warczy, że 10 nie dam mu po obiedzie odpocząć. Noż q...a. Ja to cały dzień leżę i pachnę. On był na noc w pracy ale w sumie spi po niej dłużej niż ja w nocy. Zerwałam i poszłam sama.
Moje dziecko teraz zasnęło po godz usypiania. Zobaczymy ile pospi. Caly czas dziumdzia smoka przez sen.

Zieloona a może Filipka bolą dziąsełka i dlatego nie chce? Rób tak żeby był najedzony nie ważne czy z cyca czy z butli. Najcenniejsze już wypił przez te pół roku pomyśl że długo kp i nie łam się: )
Wisienka Zuzia bardzo głośno jęczy przy karmieniu ostatnio rozmawiałam przez telefon z siostrą to pytała kto to tak jęczy.
Hanka ma_górka mój siostrzeniec miał spłaszczoną główkę był bardzo spokojny i dużo spał i tak mu się odkształciła. Im był starszy to się trochę poprawiało a jak włoski mu urosły to już nic nie widać. Najwyżej nie będą golić głów na łyso:)
HM śpij dziewczyno korzystaj. Gratki 2 ząbka.

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Wisienka pytalam, bo mi się wydaje ze mój Wiktorek po takiej kaszce z mlekiem mm miał brzydkie kupy. A jak teraz robię takie bezmleczne na mleku NAN 1 to nic się nie dzieje. Nie wiem może Nan 1 jest delikatniejsze bo dla noworodków a te kaszki z mm w sumie dopiero od 4+. Ale to takie moje spostrzeżenia.
Attka skąd ja to znam. U mnie po obiedzie tez byl tekst. Oj ! Troche sie drzymne bo taki zmęczony jestem :-) nosz ku...wa ja to jestem wypoczęta!!! Dlatego później napuscilam sobie pelna wannę wody i z premedytacją sie wylegiwałam a na pytanie co ja tak dlugo robię - odpowiadałam - nic ! Myję sie :-))) a co sie dzieje cos ???

Ela bardzo dobrze z ta kąpielą, popieram! ja dziś tez się scielam z moim mężem, miał wrócić na 12, przyjechał o 14, ale oczywiście dla niego to nic takiego, przecież nic się nie stało..nie było go od 7 rano, kolejny dzien bez niczyjej pomocy.
To nic ze ja padam na twarz i biegam żeby ze wszystkim się wyrobić i ogarnąć, a on wraca tylko na gotowe. Dlatego powiedziałam sobie ze od dziś koniec z dbaniem o wszystko i wszystkich, będę żyć w wolniejszym tempie, zajmować się tylko dzieckiem a jak nie będzie niczego w lodowce czy pranie będzie się wysypywać to już nie mój problem. Jak dam radę to zrobię, jak nie- trudno. Samo się może zrobi. Bo mam wrażenie że mój maz uważa ze wszystko w domu robi się SAMO.
Ela odstawie od jutra ta kaszke zbożowa i dam taka która jest na wodzie, zobaczę jaki będzie efekt. Poza tym dziś rano spróbowałam dać sinlac, mała wcinala go pięknie, wiec może dzięki temu będzie trochę spokojniejsza. Już łapie się wszystkiego żeby tylko choć trochę jej się poprawiło z tym snem.

Dwa dni mnie nie bylo ale doczytalam. Dolaczam do mam zombi. Nie wiem czy to zęby, ale podejrzewam ze tak bo dzisiaj co godzina pobudka i jeczenie :( a moja Hania spi całe noce odkąd skonczyla 6 tygodni. Smaruje sobie dziąsła smokiem. No i zaraziła sie ode mnie bo ma katar i kaszel o losie...
Dolaczam się do pytania o kubek bo my mamy niekapek tt i mała nie chce z niego pić.
Anela78 co do kombi- ja tez nie chciałam bo bałam się ze duzy a mąż jednak kupił i powiem Ci ze jeździ mi sie super a jest naprawdę z tych długich :) takze nigdy nie wiadomo co nam podpasuje :)
Zieloona a próbowałas ręcznie ściągać pokarm? Ja tak często robie i czasem leci więcej niż jak laktatorem.
Tez mam krzesełko od siostry, ale jeszcze w piwnicy bo Hania siedzi ale u mnie na kolanach a karmimy się w leżaczku regulowanym.
Ewelina moj mąż tez wczoraj był na imprezie i wrócił nieźle zakręcony i wylądował spac w gościnnym pokoju :) a dzisiaj umierał to sobie poszlysmy do mamy na obiad i zabalowalysmy tam do 18, były dwie siostry z dziecmi wuec wesoło :)
Słodziutkie dzieciaczki na zdjęciach do całowania :)
Tanna i Hanka ja na przeziebienie biorę syrop ten co pisała Sylwunia prenalen(chyba sue nazywa), paracetamol, uniben na gardło i sok malinowy i jest coraz lepiej. Ot tyle pamiętam żeby odpisac jak coś sie przypomni to napisze jeszcze :)

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Ja gotuję kaszke kukurydziana z firmy kupiec na wodzie i później dolewam swoje mleko, ale mozna tez mm i Hania chetnie to zajada. Mozna zrobic rzadką do picia i gęsto do jedzenia i dodać owoc. Polecam tanio i zdrowo :) Jutro kupie taką tylko ryżowa albo płatki ryżowe i tez bede tak robic. Czasem dodaje tez miarkę manny ( tez takiej do gotowania) zeby gluten był i tez chętnie wcina :)

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Witamy się ciocie :) ale nadrabiania było! :)
Test niestety negatywny :( ubolewam ale coż. Teraz się zastanawiam co jest przyczyną braku @. Ja niewiem jak to wszystko wyjdzie Dobra Wrozko. Gadalismy z M ze zaczniemy sie starac od lipca 2016 ale ja juz sama nie wiem bo jakos teraz bym chciala :) korzystala ktoras z was z chińskiego kalendarza płci dziecka? Bo niewiem jak to odczytac :/ w sierpniu skonczylam 21 lat to patrzec na 21 czy 22 O.oo
Gratuluje zebów i przespanych nocy
Tym mamom ktore nie spia przeylam energie i wspolczuje
Dzieciaczki cud miod malinki :*
Dobra wrozko zajeb*** zlodzieji!! Biedna ty jakis pech cie trzyma
Amelia spi roznie :) sama sie przekreca wiec pozycje sa komiczne!
Ostatnio ulubiona pozycja to na brzuszku i dupa w gorze :DD
Wisienka Amelia tak miala jak po karmieniu buzka unazana byla. Teraz musze odrazu buzie myc i jest wtedy ok, nic nie wyskakuje.
Musze sie wam pochwalic!!! Mowilam wam o tej nerwicy i ze sie boje sama z mala zostawac a w zwiaku z tymi wydarzeniami ten tydzien bylam samiusienka z nia w domu 24h i dalam rade!!!! Wszystko bylo ok :) jestem taka dumna i szczesliwa ;)
Zeby??? Tak chce zeby wyszly! Ale narazie ani widu ani slychu.
Patka zabezpieczenia na koniec miesiaca kupuje koniecznie! Na allegro poszukaj :) Amelia tez biega wszedzie juz i ciekawska :)
Materiały dalej nie zamowione, spiworek to chyba dopiero w styczniu uszyje :)
Skleroza noe pozwala mi na nic wiecej odpisac :( mam nadzieje ze mi sie przypomni!
A zielonaa!!! Spokojnie :) noze ma jakiegos focha, a jak nie to i tak pol roku karmilas :) wiec to naprawde dlugo :*

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3lvmzhw85.png
http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k2pcfzur1.png

http://s7.suwaczek.com/201504281765.png