Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Jeeeju moje dziecko śpi 3 razy po 30 minut w ciągu dnia a pozostały czas wędruje po mieszkaniu;-) to dlatego tak gwałtownie zmniejszyło się przybieranie na wadze:-D ale o 20 kąpiel, butelkocyc i około 20:30 zwykle zasypia, śpi do około 7 rano, zjada, gada i łazi i potem zasypia na około 30 minut, czasem do godziny. Drzemki pierwsza około 11, druga około 14 i trzecia około 18.

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Na szczęście póki co to tylko przeziębienie u Kubcia ale w domu mamy siedzieć i zdrowieć. Śmiać mi się chciało bo myślałam że on waży z 10 kg tak mi ciężko z nim a tu ledwo ledwo do 9 dobija :D
Tanna chodzimy do szkoły pływania Boboswim do Lublina na UP. Bardzo polecam choć taka pora roku nadchodzi że wszędzie choróbska dookoła.
Też chodzę wcześniej spać bardzo często już po 20. Wszystkie moje książki leżą nietknięte :( u nas też szaleństwo ze spaniem w dzień nawet szkoda mi tu miejsce zajmować na forum i się żalić bo w dzień mały tylko ze mną śpi lub ewentualnie w wózku 30 min ani chwili dłużej.

Hejka miło dziewczynki że wracacie:)
Super że dzieciaczki po szczepieniach i jest ok.
No nie dobra wróżko z chustami dla dzieci przekręty robią? Nie ma już normalnych ludzi na tym świecie:(
Hanka Ela Zuzia ma pół zęba a od wczoraj mnie ugryzła kilka razy z premedytacją aż krzyknęłam. Powiem wam że nie jest wesoło. A i raz ugryzła mnie w ramię.
Kulka niektóre dzieci tak mają poprostu taki ich urok trzeba przeczekać. Jak podrosnął to się zmueni.
Sylwiunia zdrówka dla bąbelka
Mamcia pisz z nami kiedy możesz:)
Ewelina daj przepis na bombkę bo cudna***

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Gość Przeterminowana1

Cześć dziewczyny. ;) mnie też przyciągnął skradziony płot ;) mega dranatwo. Tyle mnie nie było, że ledwo się do tego dokopałam.
Czasu ciągle na wszystko brak.
Przyjemnie znowu Was poczytać i zobaczyć co u Was słychać. Ela jak tam Wiktorek i cycowanie lepiej coś?
U nas ostatnio ciężko i w dzień i w nocy przez kolejne ząbki których jeszcze nawet nie widać a taki sieją zamęt. ;)
Uściski i buziaki xoxo

Hejka miło dziewczynki że wracacie:)
Super że dzieciaczki po szczepieniach i jest ok.
No nie dobra wróżko z chustami dla dzieci przekręty robią? Nie ma już normalnych ludzi na tym świecie:(
Hanka Ela Zuzia ma pół zęba a od wczoraj mnie ugryzła kilka razy z premedytacją aż krzyknęłam. Powiem wam że nie jest wesoło. A i raz ugryzła mnie w ramię.
Kulka niektóre dzieci tak mają poprostu taki ich urok trzeba przeczekać. Jak podrosnął to się zmueni.
Sylwiunia zdrówka dla bąbelka
Mamcia pisz z nami kiedy możesz:)
Ewelina daj przepis na bombkę bo cudna***
Nir wiem o co kaman ale tego posta mi wcięło 4 godz temu a teraz jest?????

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Asia fajnie ze sie odezwalas. Śliczna Twoja córcia.
Dominika ja juz nic nie mowie nt spania Lenki..:) Nie dziwie sie ze nie spi w dzien jak w nocy tak pięknie i smacznie spi;). Co ja bym dała za jedna cała noc przespana. No, nawet moze byc pol. Wezmę nawet 4 godziny pod rząd..nie wiem ile jeszcze trzeba na taki luksus poczekać.
Panifiona Twoja córcia tez pięknie spi, tylko pozazdrościć.
Sylwunia zdrówka dla Kubusia!
Anela my jeszcze jeździmy w gondoli, ale podnoszę tył. Kazdy dzien jest inny bo czasem bez problemu, wtedy Hania gada do drzew, pięknie spi, a czasem wózek parzy. Wszystko zależy od humoru ;) dzis tez byłam na małych zakupach i pospala najpierw w samochodzie pol godz, a potem 1,5h a ja wszystko załatwiłam. Takie dni to lubię. Do tego jeszcze miała drzemkę 45 min jak wyszłam z nia ok.16 do sklepu.
Tanna ja tez czesto zasypiam ok.20, pospie do 22-23 i od razu mi lepiej :)

Hejka.
anela78 bylam na imprezie ale krótko bo ledwo co żyje przez to przeziębienie :(
Wisienka2 przywoluje bliźniaczke Hanie zeby dała mamie pospać w nocy i zregenerować siły i cycole :)
Jutro będzie ciężki dzień -ja chora i siostra przyprowadza mi swoja dwulatke na caly dzien bo idzie do szkoły. Skąd ja wezmę siły to jeden Bóg wie he he
Mam nadzieje ze jak doczytam te kilka stron to Wam odpisze ale moze sue zdarzyć ze juz usne :( bo mu troche słabo a mała już spi :)

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

kurde- nic nie załatwiłam :( co weszłam na komisariat to Odsetka ataku szału dostawała :/ Jutro M ma wolne to zrobię podejście nr 2 :D
Mażłonek ma teorię:
- jestem nieogarnięta (prawda..)
- napaliłam się i uzależniłam na chusty jak głupia (też prawda :D)
- na jakiś czas odpuszczę z chustami (nie prawda :P)
- ewentualnie karma za rozsiewanie kataru ;) pasowałoby..

Marti mam nadzieję, że nas czytasz! Jeśli tak to odezwij się czasem :) Ja tam lubie osoby o zdecydowanych poglądach, nawet jak mi one nie pasują ;) Przydadzą się Twoje motywacje na dalszą drogę :D
Sylwunia no jakie zdolności się tu ujawniają :D
a właśnie -Dominika jak psiworek? Jak dokupiłam materiał i planuje walczyć dalej :D następny będzie ocieplacz do wózka - coś a'le mufka :)
Super że po szczepieniu wszystko OK. Zawsze mnie to stresuje i boję się, że któremuś dzieciaczkowi też coś będzie :( BTW- jak Lenka przemeblowanie w kuchni robi to wcale nie dziwne że mało przybiera :P
Tanna ale miło mi się zrobiło :] dziękuję :D Jak kładę Małą spać to puszczam jej pozytywkę i ona na mnie też działa :D czasem odpadam już o 19 :P także looz!
Panifiona szkoda... myślałam że już urządzacie się :D i tego Wam życzę :* BTW- a coś więcej wiadomo z tym guzkiem? Masz jakiś termin na biopsję czy coś?
Elżbieta na to liczę :D jak coś to ja mega pechowiec jestem i takie historie różne często mi się zdarzają :) mogę się żalić częściej :P Ela - bierz się do roboty -razem se wątek założymy na 2016 :D
A skoro o ciąży..Karinka ile masz kresek na teście? :)
Wisienka ja od jakiegoś czasu (pisałam o tym) kładę Odsetkę spać po 1-1,5godz aktywności i po woli wpada w taki rytm i śpi. Po 15-30 min, ale śpi :D na razie na noc się to nie przekłada :/ za to w dzień pije wodę i ma przerwy między cycem..uwaga..4godziny!!!!
Rusanka a teściowa się ogarnęła coś?

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Ela dla mnie Ty i tak jesteś Wielka! Z trojka dzieci to jest naprawdę wyzwanie, podziwiam wszystkie kobiety które maja więcej niż jednego dzidziolka. A z córeczka, na pewno jest inaczej niż z chłopcami:)
Moja Hania tez śpi od pół godziny, ja tez zaraz się zbieram do snu bo u nas jutro dużo wrażen w dzień się zapowiada, wiec muszę zebrać siły.
Dobrej nocy mamusie**)

Madzia -no piękniejsza niż zapamiętałam :D :D
Anela - rozumiem, że 'stara i zmęczona ze zmarszczkami i podkrążonymi oczami' matka robi zdjęcie a Zuzię trzyma jej młodsza siostra w super formie? :D

KWAŚNA CZEKAM!!!!!! :P

a tymczasem obracam się na drugi boczek i śpię :D
Kolorowych snów!!

monthly_2015_11/majoweczki-2015_38766.jpg

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Dobra wróżko, ja ostatnio staram się bardziej obserwować Hanię żeby wyczuwać jak tylko robi się marudna, zmęczona. I wtedy próbuje dać cyca i do łóżeczka albo wózka. Na razie może słabo nam wychodzi to regularne spanie, ale już widzę jak to zmęczenie się objawia, wiec nie jest zle ;) może wkrótce i u nas się wszystko unormuje, od 2 tygodni staram się mieć plan dnia, i wtedy tez pilnuje tych godzin kiedy wiem ze powinna się zdrzemnąć. Zazwyczaj są podobne każdego dnia.
Noce to u nas długa historia, ale może i na to znajdziemy sposób. Natomiast póki co przerwy na cycowanie w dzień są już dłuższe od kiedy wprowadziłam kaszkę i mięsko. A nawet jeśli jest krótka przerwa (mi się np wydaje, ze Hania jest marudna bo głodna), to zdarza się ze ona nawet nie chce za bardzo ciagnąć cyca, trwa to dosłownie minutę czy dwie.

My juz w łóżku po kąpieli karmieniu i Wiki śpi. Dziś kolejne bombki zrobione schna. Jutro będziemy ozdabiac.
Któraś pytała o "przepis"
Kordonek
Wikol
Woda
Balon
I chęci.....:-D
Na YouTube filmik.
Wiki dziś dala popalić rączki tylko i płakała jak tylko ja położyłam. Nie wiem czy ja coś bolało czy jak ale z nie mocy dałam jej czopka. I pomogło. Powiem wam to moje drugie dziecko ale teraz to jakoś tak zupełnie inaczej jest czasami nie wiem co jej jest jak płacze. I musze wam się przyznać do czegoś trochę zaniedbalam starsza córkę. Tak jest mi przykro i smutno z tego powodu. Musze to naprawić. Ale jak mała czasami da mi popalić to nie mam sił na nic i dla nikogo.

Ela takie piekne dzieci produkujecie z malzonkiem ze nie powinniscie zdecydowanie na 3 skonczyc! ;-) Takie macie zdolne geny, moze nastepna bedzie dziewczynka!
Pytalas jak to z pierworodna bylo...cycus do 12 msc. Nocki tylko z cycem w mordce, poddalam sie bo nie dawalam rady 8h w pracy przytomnie usiedziec.

Doczytalam wszystko a jak przyszlo odp to putlstka w glowie! :-/
Zdjecia malutkow I pieknych mamusiek super!
Ogrodzenie, chusta wrrrrr gdzie sie podziala uczciwosc!!!!

Dziewczyny juz spia a mama sie relaksuje przy shreku ;-) U nas leje od 2 dni. Leb mi peka...

http://lb1f.lilypie.com/qZ8Ip2.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hgaar6rba.png