Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza Amelcia to taka trochę "wpadka" :) akurat na koniec lipca powiedziała mężowi ze jak się nie udaje zajść to trudno, ze poczekamy z rok a tu 5 września test, szok, 7 gin i na ekranie 6 tygodniowa fasolka :)
Nie mogę uwierzyć że tylko rok temu żyłam w nieświadomości że jestem w ciąży, a teraz mam 3miesięczną córcie :)
Hanka wybacz ja ci polecałam Ustronie Morskie bo tam naprawdę jest pięknie a dopiero 2 tyg temu przyjaciółka wróciła z pracy z tamtąd bo ich zamknęli właśnie przez ten remont a ja nie pomyślałam że to wszędzie tam robią... Padam na kolana i błagam o wybaczenie

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3lvmzhw85.png
http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k2pcfzur1.png

http://s7.suwaczek.com/201504281765.png

Kamila też myślę o drugim dzidziusiu do 30 stki. I też bym chciała rodzic na wiosnę nie wyobrażam sobie leżeć w szpitalu w lecie w taki upał załamanie gwarantowane!!! Swoją drogą jakbym miała rodzic drugi raz to chyba mnie będą musieli związać albo uśpić człowiek już jest bardziej świadomy tego co go czeka. Za pierwszym razem nie bałam się nic a nic oczywiście dopóki nie zaczęło boleć :D

Sylwiunia, to już by było moje trzecie dziecko :-) a i Ci powiem, ze do drugiego porodu byłam optymistycznie i walecznie nastawiona, rodziłam sama, mąż jest z tych "wrażliwych" nie chciał byc ani przy pierwszym ani przy tym porodzie. Pierwszy raz rodzilam z siostrą, teraz z racji tego , ze za granicą nie miałam nikogo, nawet położna byla tylko jak juz po nią zadzwoniłam w końcowej fazie. Musiałam dać rade sama, od poczatku sie nastawialam na to i poród trwal 3 godz :-) także wydaje mi sie, ze za drugim razem jak juz wiesz co Cie będzie czekać będzie łatwiej sie nastawić. A i kolejne porody z reguły trwają krócej, także najgorsze już za Tobą ;-)

Hej ho!
Sab simplex można zapobiegawczo codziennie 15 kropel przed/do/po każdym karmieniu, nie wchłania się, jest całkowicie wydalany :)

Panifiona, dostaniesz zaraz pstryczka w ucho! Przecież córeczka jest tak śliczna i wdzięczna ze ta raczka jej niczego nie odbiera, tym bardziej ze pracujecie nad tym :) trzeba czasu, bądź dumna ze urodziłaś tak śliczne dziecko :)

Filip dzisiaj 20min meczyl gryzak, boje się ze to będą kly! Jak ja go będę karmić? Macie doświadczenie w kp z zębami? :P

Cześć dziewczyny, podczytuję Was już od dłuższego czasu, gdy tylko mam wolną chwilkę... kilka razy skorzystałam z waszych porad;) Mam córeczkę ur 28.04.2015 ale śledzę to forum, ponieważ tutaj jest miło i poruszacie różne tematy...no i nie można się nudzić z Wami;) Chciałabym się podpytać, czy któreś z Waszych dzieci miało biegunkę. My męczymy się już od tyg. a sobotę mamy chrzest! pampersy nie dają rady...daję jej marchwiankę, docoflor, orsalit. Do mleka dodaję też łżeczkę kleiku. I narazie nic. Dodam jeszcze, że jestem w stałym kontakcie z lekarzem, który każe czekać, bo nie jest odwodniona nie ma gorączki, je, jest pogodna, itd. Wirusy wykluczone pobadaniu kału. Tylko ta biegunka...Może jeszcze znacie jakiś sposób? Ale się rozpisałam, sorry ale to spędza mi sen z powiek, dosłownie;(

Maratonka, niesamowicie to wygląda jak taki malutki brzdąc sam siedzi, normalnie szok! Pierwszy raz widzę:-)
Zielooona, co do karmienia z ząbkami, to dopóki mój maly miał ząbki tylko na dole to bylo spoko, nie gryzl. Gorzej bylo jak wyszly mu też górne. Pogryzł brodawki, przez jakiś czas karmilam w kapturkach, bo ciągle na to samo miejsce sie nasadzal zabkami i bolało. Potem sie nauczył i jak kolejne zabki wychodzimy juz nie bylo żadnej różnicy.

Maratonka niesamowity ten Twoj dzieć:-D
Chcialam Lenke nagrac jak sie przewraca z plecow na brzuch i z powrotem i nie zdazylam:-/ no nic moze nastepnym razem bo juz drugi raz nie powtorzyla, a teraz zjadla niecale pol butli i padła.
Aaa Maratonka i dziekuję za komunikat o poduszkach w Biedronce, kupiłam jedną, zeby sprawdzic czy małą zainteresuje i jest świetna, nawet do karmienia się przydaje, tak wiec może jeszcze dokupie z jedną albo dwie.

monthly_2015_08/majoweczki-2015_34047.jpg

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Moniczqa z tego co wiem to smecta jest bezpieczna dla maluchów ale lepiej skonsultuj to z pediatra. U nas tez są co jakiś czas takie kupy całkowicie wchłaniane przez pampers.. tak jakby ktoś wlał szklankę wody ... wczoraj były takie dwie i są tak cyklicznie co kilka dni od miesiąca .. myślę że to właśnie na ząbkowanie. Podawaj elektrolity i może spróbuj dać synbiotyk ?

Maratonka padlam jak zobaczyłam zdj ... mały wymiata nie ma co;)
Dominika twoja mała to tez niezła zdolniacha. Mój to tak jakby zapomniał o większości rzeczach co robił ;) o obracaniu to nawet nie myśli .. brał się za siadanie to teraz ma w nosie ;) jedynie jak jest w foteliku samochodowym to niezła walka jest bo tu się chce podnosić a pasy go blokują ... jedynie pięknie trzyma głowę na brzuszku i jak czytam wasze posty ze wasze dzieci śpią na brzuchu albo leżą i maja opuszczona główkę to się dziwię bo u nas NIGDY Adaś nie położył głowy jak leży ma brzuchu .. :| dziwna sprawa ... może być wymeczony ale głowy za żadne skarby nie położy.

Anela,
Strasznie biedny ten maluszek,to jest chyba jakaś odmiana pęcherzycy:(ja od razu ryczę jak coś takiego widzę. Mój A.już wspomógł zbiórkę dla niego:)

VSA
Podeślę Ci namiar,jak mój A wróci z pracy.

Panifioonaa,
Masz piekna córeczke,która Cię kocha najbardziej na świecie.
Wiem poniekąd co czujesz,bo jak urodziłam moją corkę i musialam chodzic z nią na rehabilitacje,miała gipsy na nóżkach,jeżdzić z nia na konsultacje do Krakowa,to tez czułam żal i zazdrościłam moim koleżankom,że mają zdrowe dzieci.
Ale dzisiaj Moja Karla jest zdrowa,biega,jak inne dzieci i juz zapomniałam co było kiedyś.I zobaczysz,że po zabiegu i rehabilitacji o wszystkim zapomnisz:))

Maratoonka,

SZOK:D

Kulka26 to napewno przejsciowy etap u Twojego Adasia, Lenka jak zaczela pieknie podnosic glowke to tez na poczatku jej nie kladla, dopiero od zeszlego czwartku spi i kladzie glowke lezac na brzuszku. Ale teraz etap kolejny, ze nie chce lezec tylko siedziec i wez tu wytlumacz jej, ze szkoda kregoslupa;-) z rana dopoki lezy to jest ok a niech tylko posciel z lozka sciagne i ja na chwile podniose tak juz koniec, kaplica, cieszy sie wtedy tylko na brzuszku albo na siedząco. A no i jak lezy to tylko jak jej spiewam:-D wczoraj byla u mnie kolezanka w rozowej sukience i malej sie kolor spodobal wiec przeczolgala sie do niej po kanapie, lacznie z zakretem bo kanapa w ksztalcie litery L, kolezanka dwa razy musiala sie dalej odsuwac az kanapa sie skonczyla:-)
Kurcze ciekawe co to bedzie za miesiac...:-) ja juz trzese portkami bo fajnie jak dziecko uczy sie czegos nowego, ale jak pomysle, ze bedzie trzeba miec oczy i uszy dookola glowy to jestem przerazona i boje sie, ze sobie nie poradze.

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Ło Matulu - czo ten Majkel?! On chyba chce szybko po mamie ten regał dokończyć, co to mama miała się pochwalić na forum ;)

A, że tak fotelik któraś wspominała - używacie jeszcze tej wkładki niemowlęcej? Mała tak się na nią wściekała i gotowała wręcz od niej, że przeszła do piwnicy ;)

Zielizka a jak nasz mały forumowy zuch się miewa? Co u Was - dej no znać!
TYTKA odezwij się!!!!!!

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜