Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Panifiona śliczna ta twoja Justynka.
Szczesliwa mamusiu ja bym chyba po takich akcjach i to tuz przed ślubem po prostu na niego nie poszla. I ze stoickim spokojem tak jak on do ciebie tak ja do niego bym powiedziała ze za chama nie wyjde za mąż.
Helena - bardzo ładne imię.
Wisienka fajnie ze się udała impreza, a katar pewnie juz zaraz się skończy.
Co do karmienia, ja zakladałam pól roku, ale chyba z moim cycochem to mi sie przedłuży. Tym bardziej ze planuje troche przedłużyć maciezynski. Na razie o 8 tyg. Czyli z urlopem wyjdzie mi do polowy marca.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Czesc dziewczyny. Dawno mnie nie bylo ale brakowalo weny. Ciezko bedzie ogarnac wpisy. Troszke podczytalam. Z guma kulka umarlabym na zawal tak samo jak z tum zelaznym autem. Moj P zawsze pilnuje zeby male dzieci sie nie zblizaly do natalki teraz rozumiem dlaczego.
Co do slubu. Moje zdanie takie ze jak sie czegos pewnym do konca nie jest to lepiej nie brac. Ja tak wlasnie robie. Z ta roznica ze to ja w zwiazku co chwile robie awntury. On probuje lagodzic.
I nas noce do d... Natala budzi sie co dwie godz. A tak bylo fajnie bo spala juz nawet cale noce.
Ostatnio przechodzilismy plesniawki pediatra powiedziala ze wyjalowilismy dziecko. Nie ma co wyparzac tak czesto butelek:/

Nasze szczęście przyszło na świat 20.04.2015 O godz 23.30

Ja na sekundę bo z Odsetka do lekarza lecę.

HANKA- big rozczarowanie! !!!!!
Liczyłam na Szanel- pamiętacie? , albo Dobrosławę, Benignę lub chociaż Bronisławę :-P a Helenka to w moim imiennym top 5 jest! uwielbiam!

Później może coś z sęsem napisze ;-)

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Witam po Chrzcie mojej świętej Lenki:-D
Oczywiście niepotrzebnie się stresowałam bo Lenka cud, miód, malina, bardzo grzeczna, pozatym, że nie chciala isc do nikogo w kościele tylko ja przez całą mszę trzymałam ją na rękach, przytuliłam i zasnęła i tak większość mszy przespała, sam Chrzest także, na koniec się obudziła i Proboszcz stwierdził, że minę to ma nie za ciekawą:-) ale potem już było tylko lepiej... I też jak u Panifiony bez jedzenia bo za dużo się w domu działo i nie chciała jeść nawet za zamkniętymi drzwiami, tak więc jak zjadła o 8:50 rano to dopiero o 14:30 w lokalu potem. Ze wszystkimi zdjęcia sobie robiła, babki i ciotki na rękach miały i nie było ryku, ale już kiedyś chyba pisałam, że mam cudowne dziecko;-p ogólnie to tylko mięśnie rąk mnie dziś bolą, ale super było tylko szkoda, że tak szybko się skończyło. Zdjęcia mam tylko w aparacie tak więc będą z opóźnieniem. O pokażę tylko króliczka od ciotki, który Lence od razu podpasował...

monthly_2015_09/majoweczki-2015_36418.jpg

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Hejka!
Kurczę muszę się przyznać bez bicia, że na fejsbuka łatwiej coś dodać :( postaram się na bieżąco tu również dodawać zdjęcia i inne informacje :)
Zieloona! Ślicznaś!! Tygrys przystojniak! :**
Hanka - rozczarowałaś mnie również. Helenka to prześliczne imię :)
Muszeczka - Natalka cud, miód i malinki :D
Panifionaa super, że się wszystko udało :) odpoczywaj póki możesz :*
Szczęśliwa mamusiu życzę siły i wytrwałości. Wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję dla siebie i swoich dzieci :) trzymam kciuki :)
Dobra Wróżko ja też muszę nosić wkładki i już mnie to denerwuje! :( dlatego też zamierzam karmić cycem do 6 miesiąca a potem kaszki, kleiki, mm no i warzywka, owoce itp :)
A tak w ogóle to Bąbelek kończy dziś cztery miesiące! :D

monthly_2015_09/majoweczki-2015_36419.jpg

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Szczęśliwa mamusiu już wszystko chyba zostało wcześniej napisane, ja nie biorę ślubu z podobnych względów, nie jestem pewna w 100% w związku z czym jest to dla mnie bez sensu, nawet gdybym miała nie ochrzcić dziecka. Gdyby żyło nam się sielankowo to ok, ślub jak najbardziej, a tak nie ma szans.
Napiszę co pamietam, jak kogos pomine to przepraszam i prosze o upomnienie.
Zielona super fryz i Fifo tez super a Prosiaczek wyglada jakby Ci na glowie siedział:-D
Dobra Wróżko ja też będę szyć kocyk dla Lenki i pościel do wózka, ale dopiero będę zamawiać materiały jak już mam luźniejszy umysł bo już po chrzcinach:-) zaczęłam też literki na łóżeczko z imieniem, ale mam dopiero L bo muszę też inny materiał kupić do tego bo wzięłam od drapaka dla kota, ale słaby jest:-)
Kamila z tą gumą to masakra, mój tata jak był mały a jego młodsza siostra była noworodkiem to też ją karmił biszkoptem bo głodna była;-p i babcia cudem zdążyła na czas jej wyjąć wszystko z buzi bo by się udusiła:-) ostatnio jak byliśmy u niej z Lenką to mi o tym opowiadała, ale się uśmiałam wtedy:-) ona to tak fajnie opowiadała:-) ale dla babci to napewno nie było śmieszne.
Wisienka trzymam kciuki za poprawę nastroju Hani:-) i Twojego.
Panifiona u mnie bombowo byli przygotowani w restauracji, tylko tort był lekko mrożony;-p ale... "Tak miało być";-p cukiernia zawaliła trochę bo prosiłam, żeby go nie zmrażali. A i jeszcze wczoraj pocisłam ostro sprzedawczyni w Calzedonii za moje rajstopy;-p stała jak wryta, głupia krowa. Nie wiem co tam jeszcze pisałyście.

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

I my się dzisiaj witamy:)

Jezuuuu musze się wyżalić u nas noce fatalne:(Kuba non stop się budzi,nie mam pojęcia dlaczego,po 5 razy:( od 23-3 spi spokojnie,ale póżniej jazda.Dziesiaj jestem nieżywa i jeszcze mam katar,a od słodkich syropów dla dzieci,bo takimi se kuruje zaraz puszczcze pawia:P

Szcześliwa mamusiu pierdol ten ślub! ja bym nie brała,bo po co,skoro nie jestes pewna.Mnie mój A,też czasami tak wkurwia,ze mam ochotę jebnąć go w czache.żeby mu spadła:Dale wiem,że jest facetem mojego życia.szanuje mnie ,kocha,troszczy sie o nas,zastępuje Karolinie ojca i fantastycznie mu to wychodzi,a ona go uwielbia i szanuje.
I nie wyobrażam sobie żeby go nie było:) i dlatego wzięłam ślub,bo chce mieć spokojna głowę,gdyby się coś stało,i dlatego,że wiem,że to jest TO!

Domi:)
A nie mówiłam,że Księzniczką bedzie grzeczna:)stresorku :D

Kamila,
Całe szczęście,że nic się nie stało i w porę zareagowąłaś:)nie mozna dzieciaków na moment z oka spuścić.

Hanka,
Może spróbuj mu podawać probiotyk przez 2 tyg i proflaktycznie przed każdym karmieniem Espumisan,Wydaje mi się ,że go boli.Spróbuj żadna z tych rzeczy mu nie zaszkodzi.I czysć mu dokładnie nosek 2 razydziennie odciągnij i psikaj sola morską przed każdym karmieniem.Zatkany nosek równa się kolki.

Karinka,
Super zdjęcie w chuście:)
ile Ty masz lat 15?:P

Zielona:)
prosiaczek też chce być w paszporcie!!!:D Fifi super minka:D
Gdzie te Twoje rude włochy?:)

H-M
Ona wygląda na mniejszą:D waga zepsuta:P naprawdę waży 7 kg?

Dobra wóżka,
Two dzieć będzie lekarzem,albo rzeżnikiem;P,no to pigułki pewno były w szoku:)
Cudna fotka:)

Panifionaa
Dobrze kombinujesz,szukaj chaty,zeby Ci się nikt nie wtrącał!
Ślicznie razem wygladacie:)

Wisienka,
a Ty przygotowuj się mentalnie do spaceru:)Wisienka to fajny rocznik jestes :P też czujesz się staro?:)))

Anela,
też bym gdzieś poszła,fajnie,ze się spotkaliście po latach:)
poznałaś wszystkich?

pewno połowy zapomniałam ,bo jeszcze coś chcciaam napisał ,ale Kubek się obudził i wybił mnie z rytmu:D

Myszeczka,
mnie też wypadają,ale na razie się nie przejmuje,bo mam ich mega dużo.Podobno sa tabletki,takie speckjalne dla kobiet po porodzie:)

Juli,
ja zakładałm ok 8mcy karmić,ale może do roku dotzrymam.
My lubimy cycusiować:D dla mnie to nie problem,jedynie wina brakuje czasami;Da jak zacznie jeszc za miesiąc inne rzeczy,to może będę miała więcej czasu dla siebie :)

Mnie sie trafiło dziecko idealne,naprawdę,można go wszędzie zabrac,do restauracji,do galerii,non stop ryjek mu sie cieszy:) teraz siedzi w bujaczku i łapie zabawki i tak może godzine:) Ostatnio poodkurzałam,umyłam podłogi,zrobiłam mielone,obrałam ziemnieki,zrobiłam mizerie,rozpakowałam i zapakowałam zmyware,wstawiłąm pranie,trwało to z 1,5h,albo dłużej,a ten majpier się bawił,a potem usnął:) tylko coś się w nocy trochę popsuł,ale w dzień anioł:D

A mam porównanie,bo Karolina cały czas płakała,nie spała,ani w dzień,ani w nocy,dobrze,że mama mi pomagała i wróciłam na studia jak miała 4 miesiace,bo bym zwariowała.Za to odkąd skończyła 2 lata jest super,zawsze umiała się sama zabawić i póżniej juzbyło super:)

u nas po skoku i mega postępy zabawowe,Kubek ogląda zabawki,wyrzuca z bujaczka.Ostatnio wyrwał mi z reki kartke papieru,jak robiłam z Karoliną lekcje i porwał ołowek.Muszę mu kupić niekapka:)
Widziałam tylko takie po 6mcu.macie po 4tym mcu,korzystacie? dzieciaczki lubią?
Wiem ,że temat już był,ale chyba nie jestem w staie odnależć:(

Widział ktoś Leile?:D wszystkie na fejsie?

Mi tez tak włosy wychodzą.garściami.dziwie sie ze jeszcze mam.podobno jantar jest dobry ale mi to nakladanie nie podchodzi.
Ola odnosnie facetow tak to ujelas ze...lepiej nie mogłaś:)czesto tak jest ze 2 dziecko wynagradza trud po pierwszym.Julek nie lubi bujaczka za bardzo ale w łóżeczku pod karuzela bawi sie ze hej.tylko teraz rozne wygibasy robi i czasem glowa w szczebelki albo noge gdzies wcisnie.mata tez jest ok.
Niekapka nie mam ale Juli jeszcze za malo chwyta.
Super ze chrzciny sie udały.

Witam po ksiezycowej nocy!
noc super, rano super, popoludnie smutne :/ chyba brzuszek sie zatkał i męczy Jule moją.. zasnęła ze smuteczkiem na buzce :(

Mi włosy nie wypadają już garsciami po niecala garsc na glowie mi zostala.. i nie wiem co z tym zrobic, ale płakac sie chce bo mialam wlosy do pasa, potem scielam po porodzie zeby jula nie łapała.. a teraz chyba na zero zetne bo prawie nie mam nic na glowie ;(

łączę się w bulu z bezwłosowymi....

monthly_2015_09/majoweczki-2015_36441.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h8lyk7xt9.png

Moje włosy są... rude!! :p taki rudy blond nie marchewa hah ;)
Mam lat... 25 :| czuje się na 18 :p
Dóbr Wróżka, czemu do lekarza? Wszystko ok? Cos przegapilam?
Ola, ujelas to dobrze, bardzo dobrze hah :d
Ja tez lysieje ale juz to leje ;p będę sobie ładne peruki kupowac najwyżej

Filip zjadł pol sloiczka brokulow :) i chciał jeszcze! Zacisl mlekiem i beka jak stary chłop :)

MialM jeszcze cos pisać ale zapomnialam.

Tez macie jeden Cyc ciągle większy? Mi wylatuje pol cyca ze stanika i muszę w tych bawełnianych chodzić bo tam się oba trzymają...
Wkładki nosze w gości :p w domu smigam w koszulce i bawełnianym z h&m jak się zamleczy to zmieniam.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Gość Słoneczny lipiec

Drogie Mamy!
Chcialabym skorzystac z Waszego doświadczenia. Czy jest sens kupować dobra mate edukacyjna, czy Wasze dzieci nich korzystają?a może możecie polecić inna zabawkę, która Wasze dzieci uwielbiają? Mamy bujaczek lezaczek z tiny love, ale na razie bez szału. Pozdrawiam serdecznie!

Ola, ze tak powiem, nie liczę godzin i lat ;) nie czuje sie na swój wiek, to tylko czas za szybko mija..
To kiedy sie umawiamy na spacerek? ;) Ja moge tylko jutro i w srode, bo w czwartek mamy lekarza i usg nerek, a w sobotę wyjezdzamy na kilka dni do Sopotu, wiec w piatek musze ogarnac pakowanie.. Potem dopiero bede mogła po 10.10.

Sorki że Was zawiodłam :p owszem forma Helenka jest ładna ale jak się ma trzy dychy na karku to głupio sie przedstawiać Helenka ;) a jak się przedstawiam pełnym imieniem przez telefon lub maila to ludzie się spodziewają starszej Pani - takiej babci lub cioci właśnie ;) nie lubię tego imienia strasznie :p dzisiejsze małe Helenki będą miały lepiej bo imię jest troszke popularne więc nie będą same z takim imieniem na całą szkołe i miasto w roczniku +/- 10 lat :P

Dominika - wiedziałam że Lenka to Dama i umie się zachować adekwatnie do uroczystości :D

Ola zazdroszczę takiego spokojnego dziecka :)

Moje włosy tez wychodzą garściami. Ja też z tych szczęściarzy co mają ich dużo, ale denerwuje mnie ich sprzątanie. Kacper oczywiście ma jakiegoś w dłoni non stop :/

Myszeczka jak fajnie że wróciłaś :D myślałam o Tobie często. Mam nadzieję że będziesz u nas codziennie :D

Ja chciałam karmic do 6 m-cy a później zacząć odstawiać. Ale zobaczymy jak to wyjdzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Słoneczny Lipiec, ja dopiero tydzień temu kupiłam, a Maja prawie 4 miesiące ma. Teraz wyciąga raczki do zabawek, chwyta, bawi się. Takze można kupic :)
Juli, Ola potwierdzam wasza teorie, Majka aniołek wynagradza pierwsze 3 miesiące życia Kacpra. Nigdzie nie mogłam pójść, tylko cyc i ryk, a przespane noce zafundowal po pierwszych urodzinach. No i wspaniałej nowej części życia we dwoje Ola :)
Dominika, Panifionaa, chrzciny z głowy, można odsapnąć, super, ze się udały.
Co do wypadania włosów to jest masakra, juz mi tyle ich wypadlo a konca nie widac. Skale zniszczeń najbardziej widac przy odkurzaniu, zwłaszcza w sypialni, normalnie na perukę bym uzbierala ze szczotki.
U nas od ponad tygodnia jest piękna pogoda, w nocy czasem popada, ale w dzień słońce, bez deszczu, prawdziwa jesień.
U nas chyba tez się zaczyna ząbkowanie, albo apogeum skoku. Maja w dzień jak nie śpi to popłakuje, dzis miałam tyle roboty, wszystko na raty, biegem na spacer, żeby ja uśpić, postawiłam wózek w ogrodzie i po 30 min koniec spania. Ale jakos się zdążyłam uwinąć, leczo zrobione, naczynia pomyte, łazienka zrobiona, poodkurzane, ehhh nie lubię poniedziałków, najwięcej do sprzątania po całym weekendzie brudzenia.