Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :) Wybaczcie że nie pisałam ale byłam troszkę zalatana :) 1.05.2105 o 20:20 siłami natury przyszedł na świat mój mały szkrab waga: 3500, wzrost: 56 cm. Dostał 10/1o :) Już opowiadam jak to przebiegało ;) z 29 na 30 kwietnia o północy trafiłam na izbę z sączącymi się wodami. Na drugi dzień o 15 zrobili mi lewatywę. Od tamtego momentu nasilały się bóle niestety i brzuszne i krzyżowe. O 3 w nocy były coraz silniejsze poszłam na badania okazało się 1 cm rozwarcia i dalej cisza. Potem po śniadaniu wzięli mnie na porodówkę koło 10 robili kolejne badania wtedy chlusnęły wody i 3 cm rozwarcia niestety koło 13 musieli podać mi oksytocynę. Ból koło 18 był nie do wytrzymania. Trudno było skupić się na oddychaniu. Mój organizm mówił przyj :P Wytrzymałam w tych bólach do 19 lub 19:3o wtedy miałam 9 cm rozwarcia i wtedy wymusiłam na położnej że muszę urodzić :P Wtedy zaczęłam przeć :D i 50 minut później mój synek leżał mi na brzuszku :D Wszystkie bóle odeszły w zapomnienie! ;) To było najpiękniejsze! :) Mimo że potem robili mi wyłyżeczkowanie jamy macicy bo niestety łożysko nie wyszło do końca. W głowie miałam tylko widok mojego syna! :) Ze szpitala wyszliśmy po 2 dobach :) Teraz siedzimy w domku i niestety mamy problem z karmieniem gdyż w szpitalu był ciągle na butli bo pokarm dostałam dopiero w 3 dobie po porodzie. I teraz mam problem z przyłożeniem go do cyca na szczęście jutro przychodzi położna i mam nadzieję że mi pomoże :) Pozdrawiam was serdecznie :)

http://www.suwaczek.pl/cache/e5a6d90d75.png

Jeżeli karmisz piersią to nie ma potrzeby wybudzać dziecka na karmienie, zresztą 3h to i tak nie tak mega duzo. Karmienie na żądanie polega właśnie na tym by karmic wtedy kiedy dziecko chce. Jak prawidlowo przybiera na wadze to wszystko jest w porzadku. Moja w nocy czasami śpi i 6h a wybudzanie nie ma sensu, bo i tak śpi, albo possie dwie minuty i śpi. Poza tym w nocy i rano mam pełne piersi i tryska z nich wręcz niesamowicie i Mała wtedy często się ksztusi, wiec w nocy jej tego nie funduje jak się nie dopomina a czasem odciagam trochę laktatorem zeby jej zbytnio nie zalac. Moja ładnie ostatnio przybierala na wadze a jutro pójdę ją zważyć to zobacze jak w tym tygodniu.

Ja też właśnie staram się skoczka nie używać za wyjątkiem sytuacji np. u lekarza czy w jakimś miejscu publicznym w którym zależy mi na szybkim uspokojeniu córy. Ale to sporadyczne sytuacje.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371urp0iifm.png

misia1992, no właśnie napisz co i jak. U nas to samo od kilku dni, a jak znów pójdę do pediatry to mnie chyba przez okno wyrzuci - byłam już dwa razy w związku z wagą (czy oby na pewno dobrze przybiera), raz z katarem i raz z katarem i domniemanym bólem gardła. No i chyba się pani doktor znudziliśmy...

Ogólnie nie wiem co się ze mną dzieje... łapię doła takiego samego jak kiedyś w ciąży, że mój maluch na pewno źle się rozwija... powróciły do mnie krótkie nóżki i rączki, jakby tak troszkę przykrótkie... eh... może to przez tą zmiemnną pogodę...?

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Hey
Ja też jestem zestresowana bo mój mały ma katar. Zawsze coś.
moja pani Gin miała święta rację jak przycgodzilam do niej w ciąży w panice czy aby wszystko ok a ona do mnie ze stresy będą jak się dziecko urodzi.
więc tak to chyba już jest
dziewczyny na jakie szczepionki się zdecydowalyscie skojarzone czy normalne 3x uklucia?

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]

misia1992
Uuf dziewczyny po krzyku wczoraj rozpuscila mi ostatnia szwa :-) alr mamy inne zmatwienie maly od 2 dni prezy sie cisnie kupke az jest caly czerwony i strasznie placze wrecz ma w tych momentach napady placzu jutro idzieny do pediatry matwie sie strasznie :-(

U nas jest to samo od ok 1.5 tyg. Np dzisiaj od 6 rano dopiero teraz zasnęła :( byliśmy u lekarza i ponoć mała ma kolke. Od tyg dostaje leki ale nie za bardzo pomagają :( niech to juz mija :((((
Co do szczepionek to tez się zastanawiamy nad dodatkowymi. I chyba weźmiemy jak coś to pneumokoki. Pani doktor nam doradziła ze z 2 wzięła by te.

Hej a my po wizycie u arelgologa i pediatry. Mała ma przepisane w koncu mleko dla alergików. Po. Nan Ha 1 robila mi rzadkie kupki prawie biegunkowe. Zobaczymy czy teraz sie unormuje. Syn tezmial alergię wiec i malej nie minelo. Była tez wazona i waży już. 3500 kg. Na tydzień przybiera po okolo 400gram . W koncu wyglada jak noworodek i nie ma koscistej dupki jak przy wadze wypisowej 2800

http://fajnamama.pl/suwaczki/5q3j3qj.png

Wasze dzieci też tak dużo płaczą czy tylko moja ze względu na te kolki?
Potrafi nawet przez sen zacząć przeraźliwie płakać :( tak mi jej szkoda :(
Misia, a na co są te kropelki klaktoza? Typowo na kolke?
My mamy delicol, ale jutro zmieniamy na bobotic forte i mam nadzieje, że w końcu będzie poprawa.