Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Paulinam

Odchudzanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mama Franka

O rany nie trzeba być dietetykiem, by napisać, że twoja dieta nie jest zbalansowana. Właściwie wszytsko, co zjadasz, do tylko odrobina nabiału, szczypta węglowodanów i minimum białka... Bardzo ubogo, z czego twój organizm ma czerpać energię, poza tym tłuszcz kiepsko się spala przy tak małej ilości węglowodanów. Powinnaś dietę rozpocząć od zrobienia sobie badań krwi i moczu, być może problem leży gdzie indziej - może masz problemy z tarczycą. Stosując dietę bez konsultacji z lekarzem, narażasz swój organizm na wyniszczenie. Poczytaj sobie jakieś blogi dietetyczne - jest ich trochę, tylko żeby autor był specjalistą - lekarzem lub dietetykiem. Możesz poszukać serwisów poświęconych zdrowemu życiu i zdrowej diecie [reklama usunięta]

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na odchudzanie czesto dietetycy polecają sok pomidorowy  [reklama usunięta] bo ma najmniej kalorii ze wszystkich sokow, pomidory sa bardzo wodniste, ale sok z miazszem jest smaczny

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nic nie chudnę to co oznacza? Bo po2 tygodniach nie ma co nie wiadomo czego oczekiwać + Nie ważne co się je, a ile kalorii to razem wynosi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje odchudzanie trochę trwało, ale mimo to cieszę się z osiągniętego celu i na pewno teraz tego nie zaprzepaszczę. Dla mnie w czasie diety przypadł bardzo do gustu blog https://mojemusli.pl/blog/domowa-granola-fit-prosty-przepis/ to z niego robiłam sobie pyszne posiłki, przepisy są proste i szybkie do wykonania, a ta granola bardzo smaczna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6/3/2022 o 11:25 PM, Tolcia napisał:

Ja schudłam jak policzyłam cpm i ppm i przeszłam na deficyt kaloryczny. Tylko tyle i aż tyle

Dokładnie tak, mi żadna dieta nie pomagała dopóki nie zaczęłam liczyć kalorii i nie przeszłam na deficyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Esia13 napisał:

Dokładnie tak, mi żadna dieta nie pomagała dopóki nie zaczęłam liczyć kalorii i nie przeszłam na deficyt

Mi się tak udało zejść 15kg w dół w około 5-6 miesięcy, powoli i na spokojnie, a efekty są trwałe 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sonte

Miałam podobnie, stosowałam bardzo wiele różnych diet, nie polecam tych restrykcyjnych diet, bo powodują efekty jojo. Aktuanie pozwalam sobie na wszystko, ale staram sie przeliczać kalorie. Jem więcej produktów mniej kalorycznych, ale tych które pozwalają się najeść. Po których nie czuję się głodna. 

[reklama usunięta]

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz pozbyć się nadwagi? Metoda jest prosta i skuteczne w 100%, w przeciwieństwie do cud tabletek, które niby pozwalają schudnąć po 20 kg miesięcznie. Bilans energetyczny ujemny. Spalasz więcej kalorii niż pochłaniasz dziennie, do tego ćwiczenia, by pozbyc się nadmiaru jaki już masz. Suplement? Owszem, jest to tez jakieś rozwiązanie, ale taki co to wspomaga proces, a nie niby go zastępuje.
[reklama usunięta]

Edytowane przez Dziubala
[reklama usunięta]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam do samej diety dołączyć ćwiczenia. Każda aktywność jest dobra. Kiedyś chodziłam na zajęcia fitness... Teraz to raczej sama w domu wkladam legginsy bezszwowe Moove Wear i ćwiczę, bo  nie chcę być szczupła z obwisłą skórą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi