Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Spragniona fajne imiona :)
Jesu a to nie są pierogi ruskie ? ja je tak uwielbiam, ale że mam nietolerancje laktozy to ich nie jadłam od lat, ale wybiore się gdzieś na dobre pierogi bo lepić mi się by nie chciało już. Robiłam z mamą ja robię rewelacyjne ciasto a mam umie to zlepić do kupy :P hihi
Podziwiam cię że ci się chce, ja powinnam niemieckiego się uczyć i do końca tego trymestru nie ma najmniejszych szans :(
lipa nic nie zapamiętuje, nic mi się nie chce a do tego im dalej w las tym bardziej spać się chce :(

A mi się chce pierogów z jagodami ze śmietaną i cukrem boże jak za mną chodzą nie wiecie gdzie w Wawie takie dobre dostać swojskie ?

Janinka 9 tc 12.07.2014 r. (*)

Inka zaje...fajna kieca,normalnie w tym zestawie to na podryw możesz iść. Buty nie za bardzo widać, ale strasznie wysokie, ciekawe czy wygodne, OBY! W ogóle ostatnio nie czuję się kobieco, nie mam gdzie tutaj wychodzić, to nawet tapety na ryjek mi sie nie chce nakładać, najwygodniej mi w luźnych dresach no i tylko to na mnie pasuje, bo wszystko inne ciśnie mnie w brzuch. Buuuu....
Sorry za to marudzenie,ale nie mam komu pomarudzić, chłop w robocie do 21:00, załamka calusieńki dzień sama
Spragniona moje ulubione pierogi to ruskie :) mhhmmm, aż mi ślinka cieknie na samą myśl, a jeszcze lepsze są na następny dzień jak je podsmaże na patelni. Mniami, niestety twarogu w tym dziwnym kraju nie dostanę, ale chyba zażyczę sobie na przyjazd :D, moja siostra robi przepyszne.
Okrutaśne jesteście, albo narobicie smaka na kalafiorka, albo na pierogi. Chyba muszę przestać Was czytać, hihi

http://www.suwaczek.pl/cache/396310f836.png

inka - Ty juz mozesz smialo ksiazke zaczac pisac :P tak sie rozgadala!! W takich wysokich butach chodzic nie umiem (ehh...), wiec podziwiam. Swietne sa, ale sukienka... jest klasa. Kurcze, tez musze cos rozowego sobie kupic, bo wyobraz sobie, ze nic nie mam :(
Jozefina jakos mi tez nie podchodzi, ale Jozia jest super!! mala Jozia! Tak czesto mam, podobaja mi sie zdrobnienia albo wlasnie przeciwnie. Jak Staś, ale juz nie Stanislaw..albo Aleksander, ale Olek juz srednio. Bedzie dylemat!
Niby za wczesnie, a o imionach ostatnio tez myslalam ze swoim M :D takze kazdemu po glowie cos chodzi, malo imion mi sie podoba, zenskie moze Aurelia, Marta, Anna. Raczej takie popularne. Meskie niestety mi nie podchodza, moze Patryk jako tako po mamusi :D nie mam zielonego pojecia.

spragniona zycia - a to nie ruskie pierogi robisz?? Ja uwielbiam z ziemniakami i bialym serem. Moje ulubione, plus cebulka podsmazona na maeslku mmmm. Dobrze, ze pojadlam troche przed czytaniem Twojego postu, bo zas bym do lodowki poleciala.

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom3e5e9146gook.png

hej dziewczyny! :) ale się rozpisałyście przez weekend, własnie skończyłam nadrabiać zaległości na forum :) ja w sobotę pojechałam z moim A do mojej mamusi i rodzeństwa na wieś ;) ale sobie poleniuchowałam :) jak przyjechałam to czekało na mnie pyszne ciasto z jagodami :) mmmm, pycha :)
Wczoraj ogólnie przespałam cały dzień z racji okropnych upałów. A dziś w pracy myślałam że padnę, ale pracuję tylko do 14 sierpnia, więc jakos wytrzymam. A tak w ogóle mój A chce wyjechać za granice :( no ale kurde kasa nam z nieba nie spadnie, tym bardziej że ślub na głowie, budujemy domek i chcemy się jak najszybciej wprowadzić, więc kredytu albo wyjazdu nie unikniemy :( eh, mam nadzieje ze wszystko jakoś będzie.

A jak samopoczucie dzisiaj? Ja myślałam ze zemdleje w mkp-u bo duszno jak nie wiem, a nikt miejsca nie ustąpi, bo brzuszka przy luźnej bluzce nie widać.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgteflutxs.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/8hbwd1f.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/lfdnksi.png

Witajcie po weekendzie dziewczyny :) Nie miałam dostępu do internetu ale już nadrobiłam zaległości i wszystko przeczytałam. U mnie w sobote był stresik konkretny:( Lekarz przepisała mi globulki clotrimazolum na moją infekcję i raz na jakiś czas jak się tam kilka skumuluje w środku to wypływają na wkładkę. No i w sobotę rano wypłyneła ta maź tylko, że w różowym kolorze, czyli wiadomo , że z domieszką krwi...brzuch bolał jak cholera a ja panika. A tu weekend nie ma jak się skontaktować z lekarzem:( no nic globulki odstawiłam i przeszło, zapytam w czwartek na wizycie co to mogło być :/ mam nadzieje, że to krwawienie z pozdrażnionej ścianki pochwy a nie z szyjki macicy :( no a mdłości jak były tak są, wymioty codziennie wieczorkiem mnie dopadają i ogólnie tak sobie bidulkuję tutaj :/

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprjw4z50iu3pta.png

Marcy dzięki w sumie mama mnie na nią namówiła :) Buty wysokie ale wygodne a koturn wcale nie czuć że idziesz na wysokim.
Ale ja też za wysoka nie jestem więc mogę sobie na takie pozwolić. Troszke piją ale włożę cienką skarpetke bawełnianą i w nich połaże to się troszeczke paski w palcach rozciągną.
Taka metoda żeby nie obcierały, sprawdza się :)
Nie marudzisz, po to tu jesteśmy, a jak masz stacjonarny to mogę do ciebie zadzwonić bo mam abonament na świat, i nie wykorzystuje :)

Pasiok no ja gaduła jestem :P ale też piszę książkę swoją tematyka fantasy :P
Aureli mi też sie podoba nawet rozważałam to dla dziewczynki ale w końcu będzie inaczej :)
ale to wam zdradzę na późniejszym etapie jak już będziemy pewne że dzidzia jest zdowa i wszystko ok.
Z tym mózgiem - mam podobną prośbę do swojego :P hihi

Karolina fajnie że wypoczęłaś i już wróciłaś :)

b.eti ale ty masz fajną figurę :) a brzuszek super już widać, zazdroszczę ci :)

Spragniona mnie boli brzuch jak dużo łaże, a plecy jak siedze lub leże w złej pozycji.

Marcy z tym to ja też mam jak kicham, kaszle i jak się śmieje to muszę się za brzuch potrzymać. To mogą być efekty tego że mięśnie się już rozluźniły pod macicę.

Szania bardzo ci współczuje infekcji i dodatkowo stresów. Możliwe że było jak piszesz ale lepiej iść do lekarza z tym.

To jak się chwalicie brzuszkami to i ja się pochwalę :)

monthly_2014_07/lutowki-2015_13116.jpg

Inka niestety nie mam stacjonarnego i bardzo żałuje :(
Serio, piszesz książkę? Zdolniacha z Ciebie:) Ja nigdy pamiętnika nie potrafiłam zapisać do końca :D
Jeszcze do niedawna chodziłam na kurs językowy to byłam w miarę zajeta, bo uczyłam sie do certyfikatu, a teraz to totalna laba.
Powiem Wam laseczki, że fajne macie te brzuszki, chciałam też wstawić, ale nieporadnie wychodzi mi zrobienie zdjęcia, chyba lubego mego poproszę o pomoc :D

http://www.suwaczek.pl/cache/396310f836.png

oj tam nie przesadzajmy o zdolności decyduje treść nie sama chęć pisania :P ale nawet jak to światła dziennego nie ujrzy to mi to przyjemność sprawia :)
Szkoda że nie masz stacjonarnego. No trudno to forum musi nam starczyć :)
No koniecznie poproś i wstawiaj bo nie mogę się doczekać :)

Szania - ja mam (prawdopodobnie) grzybicę na udzie (wcześniej mi to dermatolog leczyła jako czyraka, ale się rozmyśliła...) no i powiedziała, ze dopóki nie wejdę w drugi trymestr trzeba wstrzymać leczenie, bo żadnych środków nawet wsmarowywać nie można. Próbowałam wydębić coś bezpośrednio w aptece, ale babeczka powiedziała to samo... skonsultuj to koniecznie!

Inka - kurcze ile ty ważysz w sumie? Bo rozmiar 46 to sporo (ja taki noszę), a po zdjęciu brzuszka bynajmniej tych kg nie widać :)

Ja nad imionami jeszcze nie myślałam ;) póki co nazwa robocza bez względu na płeć brzmi "Stefan" ;)

Siedzę u siostry na wsi w pełni szczęśliwa, z włączonym wiatrakiem, w końcu jest czym oddychać :)
Jeszcze chyba muszę telefon wyłączyć, żeby przestali wydzwaniać... Bo jak tylko znikam z domu, to od razu pół rodziny coś chce i nie może zaczekać ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbkxm860rk.png

Dorota, witamy, kliknij na suwaczek którejkolwiek z nas i przeniesie Cię do strony na której taki sobie morzesz stworzyć, potem musisz skopiować kod który Ci się na końcu pokaże, zaczyna się od URL, klikasz w prawym górynym rogu forum w swój profil i Edytuj i tam masz bodajrze jako podpis czy sygnatura i tam się to wstawia :)

Inka, no właśnie, gdzie to 46?

Pasiok, na tą poduszkę to chyba masz już czas, bo ona jest po to, żeby noga brzucha nie ciągnęła pod koniec ciąży

http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjoi47bxxuc.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/dj4idjb.png
Aniołki okruszek i kropeczka

12 tc/9tc - 09.01.2014 09.07.2014

Witaj Dorota:) Kliknij sobie na czyjś suwaczek( bo tak się to cudo nazywa) i przeniesie Cie na stronkę cuwaczki.com. Tam podążaj za instrukcjami, stworzysz sobie suwaczek a jak bę dzie gotowy to podają Ci do niego linka i tutaj wkleisz go sobie u siebie na profilu chyba w zakładce podpis czy coś takiego i ile dobrze pamiętam. Dasz radę, ja nie jestem geniusz komputerowy i od razu załapałam ;)
Dziękuję za rady inka30i i Marta 1988 strasznie mnie ta grzybica martwi, lekarz powiedział, że częsta przypadłość w ciąży i nęka kobitki niemiłosiernie. Koniecznie trzeba wyleczyć przed końcem ciąży, żeby na dziecko przy porodzie nie przeszło, bo może mieć np.pleśniawki :(
Marta, ale się uśmiałam z tym "Stefanem" bo my tak od zawsze nazywamy "sprzęt" mojego chłopaka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprjw4z50iu3pta.png

chciałam edytować i coś się nie dodało :(
Dorota witaj, przepraszam w natłoku pisania nie zauważyłam twojego wpisu. Witaj. Instrukcji nie wysyłam bo są już dwie :)

No więc na górze mam 42 a na dole biodra mam takie. Waże teraz 76 ale powiem wam, że przed ciążą schudłam 5 kg i już było 44 a teraz znów większe muszę :( bo w przylegających czuje się źle. Jak kiedyś ważyłam 56 kg to miałam roz. 40 więc sadełko nie a kości miedniczne mam potężne. Każdy mi mówił że będę dobrą żoną bo mam szerokie biodra i dzieci dobrze będę rodzić (a co ja krowa jakaś jestem:P - zresztą nie po tym się ocenia dziś dobrą żonę to nie średniowiecze strasznie mnie takie teksty irytują).

Dziewczyny dobiegamy prawie setnej strony. WoW :)

Mnie strasznie ciągnie nerw po nodze o jezu nie wiem czy od łażenia po sklepie czy poprostu meteopatyzm się odezwał. Okropnie duszno mam w pokoju, musiałam okno otworzyć bo na zewnątrz całkiem przyzwoicie (przynajmniej w Wawie ).
Wciągnęłam kalafiora (eh Spragniona no) z masełkiem (gdyż unikam wszelkich szkodliwości tłuszczowych typu podsmażana bułka choć pyszna - szkodliwa dla dziecka może być gdyż w oleju smażonym wytwarzają się tłuszcze trans jakieś tam i one są rakotwórcze :( niestety. także lepiej polać oliwą z czosnkiem, ja robię też sos do takich warzyw jak kalafior brokuł fasolka, to jest sos sojowy rozcieńczony wodą troszkę i do tego czosnek wyciśnięty i masełko, ale można zastąpić oliwą z oliwek lub kujawskim równie pyszne :) polecam do wypróbowania przy odchudzaniu kiedyś i teraz żeby nie przytyć.

I dobrej nocy kochane i waszym fasolkom :)