Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

kamiol a no mam to samo, chciałabym już styczeń i żeby już był spokój :D
styczniowa_ania jak tylko skończe to napewno wstawię jak narazie jeszcze się wybielają rzeczy żeby nie były różowe ;) Tak wózek odebrałam na 611 stronie naszego wątku są zdjęcia ;) Edan w ciągu dnia wierci się i kręci, kopie jak szalony ale w nocy śpi razem ze mną więc na Niego nie mam co narzekać :)
Jedyne co to przydałoby się więcej ciuszków bo jak narazie to mam takie totalne minimum i jak zobaczyłam ceny w ciuchlandzie to zdębiałam bo niewiele się różniły od tych sklepowych więc myślę żeby pokupować zwykłych t-shirtów i różnych bluzek w ciuchlandzie byle kolor mi odpowiadał i poszyć dla Edana bo nie stać mnie poprostu.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bgu9rxnsef2j6.png

marlenek przepis wrzuciłam na maila :)

Leaka fajnie, że za taką kaskę dostałaś dużo rzeczy :)
Ja troszkę ciuszków kupiłam na allegro np. od jednego sprzedawcy, żeby przesyłka mnie nie zżarła i są całkiem fajne. Niestety ciucholandy rzeczywiście mają wygórowane ceny (kiedyś chyba bardziej się opłacało się w nich kupować).
Ja też jestem ciekawa tych Twoich przeróbek :) zazdroszczę takich umiejętności, bo ja to tylko potrafię guzik przyszyć i dziurę załatać hehe

Linda fajnie, że autko wybrane, jak już będziesz miała to wrzuć zdjęcia i pochwal się :)

Wiecie ja to już chciałabym grudzień, nie mogę doczekać się przygotowań do świąt z chłopakami, ubierania choinki, pieczenia ciastek, pisania listów do gwiazdora itp. Nigdy aż tak mi nie zależało, jak pracowałam to nie mogłam odczuć tej aury, ale teraz mam chociaż czas na wszystko a dzieci już zaczynają wspominać święta :)

W piątek byłam na pasowaniu na przedszkolaka :) Karol spisał się świetnie. Ja myślałam, że jak nie potrafi mówić to może sobie gorzej radzi a tu taka niespodzianka :) Młody jak nie umiał czegoś wypowiedzieć to improwizował hehe i po prostu ruszał ustami a to co umiał to mówił heheh Myślałam, że padnę :) a wzruszenie niesamowite, że on już taki duży jest :)

Wrzucam fotki przedszkolaka :)

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_19013.jpg

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_19014.jpg

monthly_2014_10/skarby-styczen-2015_19015.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjoi99r3z1q.png
http://www.suwaczki.com/tickers/d69cj44jkcbqbxtu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli5wu02oh6.png

Cześć dziewczyny! Ja juz po imprezie, generalnie wszystko wyszlo, tort byl pyszny mimo ze eksperyment ale smakowal, lodeczki tez snakowaly Marlesia:-) ale oczywiście nie obylo się bez wkurwu :-/ Siostra T. Do której chcialam dostosowac termin i godzinę imprezy bo ma teraz dużo pracy ostatecznie miala byc o 20, a przez to ze nie dogadala się z moim co do przyjscia z osobą tow. Strzeliła focha i przyjechala na 21 i posiedziala godzine... wkurwila mnie na maksa, bo ja do niej chce dostosowac wszystko, tydzień caly myje okna sprzatam, taszcze siaty z zakupami i wymyslam menu a ona celowo się spoznia i robi fochy. Do tej pory nerwy mi nie przeszly. Tak wiec teraz staram się o tym nie myslec. To byl dzien Tomka i on bawil sie swietnie i to jest najważniejsze :-) ja nie moge się dziś ruszac... potem poodpisuje na wszystko dziewczyny.

LindaGratuluję fury! To ten saab, ktorego fote wrzucalas 2 dni temu? Ten bodajze granatowy? Wyglada super! I te koniki pod maską... idzie zaszalec :-D opisz wrazenia :-)
Marlesia Twoj Karol będzie kiedys lamal kobiece serca! Jakie on ma oczy i wlosy, boski :-) i jak super sobie poradzil z tymi slowami :-) widzisz jakiego obrotnego masz synka? :-)
Kasienka to odliczamy z Tobą do obrony i trzymamy kciuki! Na pewno zdasz! Przy okazji pocwicz takie wtaczanie sie do sali zeby zmiekczyc serca komisji :-)
Zabka i Marlenek ale macie fajnie ze sie poznacie na zywo :-D ciekawe jakie będa wrażenia :-)
Leaka super te Twoje lowy! I ja tez podziwiam umiejętności krawieckie! Podziel się koniecznie efektami !
styczniowa_ania idobrze ze masz leniwe dni, korzystaj! Wyspij się teraz na zapas :-) i podziwiam ze masz zapal żeby chodzic na zajęcia z rachunkowości.
kamioldobrze ze zareagowalas z tym bolem i ze z malym ok. Ja tez bym chlapnela jakiegos drina... ehhh
Daria corcia zywiolowa i daje rade. Ma juzwięcej sily i Ty bardziej to odczuwasz. Oby darowala Twoim zebrom :-)

Marti84 Super,że wszystko się udało :) U mnie tak samo, miło było :) Ale dzisiaj leniuchuje na całego ! Tylko z psami do lasu na spacer jedziemy, bo sliczna pogoda jest. A siostra twoje T.zachowała się strasznie niedojrzale..ehhh ;/ szkoda gadac.
Kasienka9876 Trzymam kciuki ! I mam nadzieje,ze ulgowo Cie potraktują :)
marlesia Woooow, ale przystojniak z tego twojego przedszkolaka ! I mnie też zaczyna powoli łapać klimat świąteczny :) Ja z racji firmy (hurtownia rybna) to tuż przed świętami siedzę w pracy od 5.30 do 19;/ i jakoś tak zawsze szybko mija mi ten okres świąteczny, bo praca pochłania moje siły w 100%, w tym roku na pewno będę jeszcze chciała troche pomoc rodzicom w firmie, jeżeli dzidzius pozwoli... ale na pewno nie w takim wymiarze godzin.... mam w planach własnie na świeta co nie co więcej zrobic, żeby resztę odciążyc i stworzyć fajny klimat :)
styczniowa_ania Ja tez codziennie po 10h spię :) Całe szczeście, że synek pozwala mi tak spac !
Linda24 No to gratulacje udanego zakupu :D Niech sie autko super sprawuje :)

Wy dziewczyny często piszecie,że już byle do stycznia....a mnie przeraża,że to już ! Fajnie mi się chodzi w ciąży :) Nawet teraz super się czuje, brzuszek nie przeszkadza jakoś mocno.... chyba będę za tym tęsknić :P Wiem, dziwna jestem :P

http://www.suwaczki.com/tickers/43kt2n0ajsbauhb0.png

Czesc dziewczyny:) Marti super ze wszystko sie udalo:) A siostra Twojego T to rzeczywiscie focha strzelila, no ale cóż my kobiety już takie jesteśmy;) U mnie wczoraj byl brat z bratową i jej rodzicami. Mówię Wam jak jej mama mnie wymeczyła. Powiedzialam mojej mamie, że dam sobie ręke uciąć, że jak wejdzie to od razu powie, ze jestem gruba i co.... Nie pomylilam sie:D Boze jak nie ktorzy sa płytcy;) Poźniej oczywiscie 1000 rad, z którymi w wiekszosci się nie zgadzam;) np. Żeby od razu dzieciom pchać smoczki, bo będą grzeczne..... Bez komentarza. W ogóle nie przepadam za tą kobietą. Oczywiście naopowiadała nam jak to jej siostra buduje 3 dom i ona nie rozumie po co... dopiero się uciszyla jak zwróciłam jej uwagę, co ona sie jej finansami tak przejmuje i że nas to malo dotyczy.... Jej ... Kiedyś jak brat tam moeszkal u nich i przyjechałam do niego na kawę, to zdąrzyla mi opowiedzieć ile jej sąsiedzi zarabiają. . . Szkoda mówić. A moja bratowa tez strzelila focha, bo nie chcialam ogladac wesela jej kuzynki, ktore trwa ponad 6 godzin!... Marlesia Twoj syn to przystojniak! I te oczka:) Bedzie łamał kobiece serca:) Linda super ze upolowalas autko:) Mama na pewno szybko nauczy sie jezdzic. Moniqq niektóre kobiety dobrze czują się w ciaży:) I mozna tylko pozazdroscic:) Ja juz nie mogę doczekać się kiedy bede znowu.sobą. Niech mi tu już placzą, ale niech ja już będę znowu tą osobą co wcześniej:)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

Hej dziewczyny ;)
Linda gratuluję zakupu auta ;) super, że w końcu się udało ;p
Kasienka powodzenia na obronie ;p mam nadzieję, że jak nie wiedza, to urok osobisty kobiety w ciąży da radę ;p myślę, że się zlitują i będzie spoko ;p
Marti no rzeczywiście trochę nie tak się zachowała, wiadomo, że nie jest Ci łatwo w tym stanie i tak się starałaś to jeszcze jakieś fochy. Ale niektórzy ludzie mają wyczucie, nie ma co ;P

A ja pisałam wam o tym mieszkaniu na wynajem i prawdopodobnie będziemy je mieli od 1 stycznia, niestety do końca roku ktoś tam mieszka ale powiedzieliśmy, że jak coś bierzemy. Na szczęście jest ono umeblowane, tak więc jakbym urodziła w grudniu to trochę pomieszkamy u rodziców, a od stycznia się przeniesiemy tam. Mój W powiedział, że jak coś sam wszystko ogarnie, ja tylko będę musiała tam się przenieść, on popakuje i poprzewozi nasze rzeczy :D Tak więc w sumie nie najgorzej, a wolę już poczekać i mieć to mieszkanie tym bardziej że jest to okazja, bo patrzyłam to w tej cenie i drożej są ale kawalerki, a tam 2 pokoje, czyli byłoby okej ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9io4pz9j04gug.png

Dzien dobry dziewczyny. Jak ja nie lubie niedziel... Wy tez tak macie? Chociaz na wolnym moze wszystkie dni takie same, nie wiem, jutro ide do pracy a dzis ledwo zyje. I jeszcze ciagle nie moge ogarnac tej zmiany czasu :p ciagle sie myle.
Dziekuje dziewczyny za gratulacje, jak tylko bede juz miala furke pod domem to wstawie zdjecie, narazie jeszcze zadna umowa nie jest podpisana a autko jest "zarezerwowane".
Marti tak, to dokladnie ten Saab:) Lepiej wyglada na zywo niz na zdjeciu :) I fajnie brzmi jak sie go przycisnie :) Na drazku ma guzik "sport", w srode stestuje, bo droge do domu mam 40 min autostrada ;p
A co do imprezy to super, ze T, byl zadowolony, to w sumie najwazniejsze jakby nie patrzec... A jego siostra no rzeczywiscie beznadziejnie sie zachowala, tym bardziej, ze Ty do niej sie dopasowalas. A co T. na to?
Kasienka trzymam kciuki! Dasz rade napewno, zobacz na daguccii i brunetke ;-)
Lewelku mama bratowej brzmi jak moja babcia od strony ojca ;p Najwazniejsze kto ma ile kasy i skad a wogole to napewno ukradli :D Ludzie to sa straszni, kazdy patrzy na drugiego... No ale co zrobic, takie czasy. Ja nie wiem, z rodzina jednak najlepiej na zdjeciach. Chociaz w sumie to taka piata woda po kisielu dla Ciebie, wiec tym bardziej...
moniqq no to zazdroszcze samopoczucia! Chociaz ja jak jestem na wolnym to tez nie najgorzej sie czuje. Bardziej przeszkadza mi wlasnie to, ze nie moge byc soba tak jak to Lewel mowi. Nie moge robic tego co chce, jesc tego co chce, pic tego co chce, ubrac tego co chce i takie tam. I to mnie wkurza. Ale tak po za tym to nie jest strasznie. Ale wole jednak byc soba i Kacpra miec obok ;)
marlesia co za przystojniak! To ostatnie zdjecie najbardziej mi sie podoba :-) Gratuluje syna na medal :)
styczniowa ania mam tyle samo na plusie co Ty, nie martw sie... Tez mam nadzieje, ze w miare szybko uda sie wrocic do formy... Niech ja tylko bede mogla sie odchudzac, pic kawke i palic i pojdzie raz dwa :D
kamiol chyba masz racje co do tego 3 trymestru. Juz prawie kazda napisala "byle do stycznia..." :D
LeaKa ja tez jestem ciekawa rezultatow, wiec pochwal sie jak juz poprzerabiasz ciuszki!

Ja sie biore zaraz za wynoszenie tego calego bajzlu do skladzika w klatce obok ;p Maz idzie do pracy a ja z mama biore sie do roboty. Bo juz mnie ten chaos drazni! A za 2 tyg. jedziemy po lozeczko i komode dla malego, gdzies to trzeba upchac.
Ale tak wogole to (tfu tfu odpukac!) w piatek decyzja z ubezpieczalni, wczoraj auto... Moze wreszcie mieszkanie sie trafi (nam albo mamie)... Jakos tak pozytywnie jestem nastawiona:) Chwilowo.

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

Linda może się uda i z mieszkaniem ;)) skoro wszystko tak ładnie idzie to mogłoby to też jeszcze się udać i by była pełnia szczęścia :D a ja muszę się pochwalić, od dziś mam łóżeczko :D nie złożone, jak złożymy to wstawię fotkę, ale jest :D wreszcie doprosiłam się męża by po nie pojechał no i mam ;p chłopaki opili je więc na pewno się nie rozpadnie i Hani będzie wygodnie ;p hehe :D

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9io4pz9j04gug.png

LeaKa ja na allegro kupiłam super ciuszki dosłownie za grosze! Spodnie 6 par, cieplejsze, dodam, ze stan idealny i dobrej jakości plus dwie bluzeczki - 30 zł razem z przesyłką! Więc może spróbuj też coś upolować. Jak tylko coś powstanie to się chwal, zazdroszczę umiejętności, Edan na pewno będzie miał najfajniejsze ciuszki :)

marlesia jaki piękny chłopczyk! gdybym miała córkę w brzuchu to bym go sobie zarezerwowała! :)

Kasienka mam nadzieję, że nie taki diabeł straszny i obrona okaże się tylko formalnością, trzymam kciuki!

moniqqq zazdroszczę samopoczucia, daj trochę! ;-)

marti to teraz leżakowanie na kanapie, nogi na ławie i odpoczywanko :D

Linda tylko się nie przemęczaj przy tym przenoszeniu!

Ale jestem mało produktywna, nawet w pisaniu ;-) dzisiaj cały czas w łóżku, mąż na służbie, a ja dbam o nereczkę - nic nie robię ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relganliyb0uls1e.png

kamiol i tak trzymaj, musisz odpoczywac. Ja juz po, troche sie nabiegalam po schodach, ciut nadzwigalam (ale nie za bardzo) i wlasnie dostalam wiadomosc od szefowej, ze jutro mam byc wczesniej (wiecie, to wielkie sprzatanie...), wiec tez juz klaplam na sofie i siedze. Mama jeszcze sie krzata, ale generalnie duzo milej jest jak nie ma sofy w przedpokoju;p

Czesc dziewczynki. Wrocilam od rodzicow, najedzona i z obiadkiem na dzis w torbie :)
Marti, świetnie, ze się wszystko udalo, dania smakowały i mężuś zadowolony, a bratową się nie przejmuj, szkoda nerwów na takie zachowania i takie osoby..
Linda, sofę przenosiłyście?
LeaKa, ja tez przyłączam się do podziwów, ze umiesz sama przerobić ubranka, pomocny fach :)
Marlesia, dzięki , będę robiła na weekend :) gratulacje dla dzielnego przedszkolaka :)
Oleńka, no cóż dopiero od stycznia ale umeblowane to wystarczy się urządzić, mąż się tym zajmie -fajnie, ze będziecie na swoim :)
Lewel, masakra ta kobieta, na szczęście to nie Twoja teściowa i nie musisz jej często oglądać i słuchać.
Moniqqq, to nieźle harujecie przed świętami , po tyle godzien.. w tym roku laby, kochana, laby :)
Ja też nie narzekam na ciążę :) nie jest mi jakoś niewygodnie czy ciężko, są oczywiście momenty spadku sił -szczegolnie przy wchodzeniu na 4te piętro ale daję jeszcze radę. Dodatkowo jestem szczegolnie traktowana w rodzinie :) Facet staje na wysokości zadania i się mega opiekuje. Pewnie niedlugo pożałuję tego stwierdzenia ale będzie mi brakowało brzuszka i specjalnej więzi z dzidzią - teraz jest tylko mój :)
Żabka, pewnie, że wiem ktòra to Ty :) bylyśmy w "trójkach" i razem pisałyśmy "chcę" :) a Ty się telefonem bawiłaś;) heheh więcej nie powiem.. a ja??

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Linda nosilyscie z mama sofe same? Szaleństwo! Obys jutro sie nie dala zameczyc na tym sprzataniu tylko delikatnie smyru smyru jakies kurze :-)
Kamiol milego lezakowania, ja tez się dolaczam :-)
Marlenek alemacie fajnie z Zabka ze nieplanowanie się poznalyscie :-) ja tez lubie ciążę, tylko czasem chciałbym być bardziej mobilna i nie obolala:-)
Olenkasuper z mieszkankiem i ze maz przejmie przeprowadzke na siebie :-) a ze lozeczko juz oblane to się będzie Hanci spalo ze hej!
Lewel ze tez Ci się nie chciało 6h wesela ogladac, Ty to jestes... :-) ciesz się ze to nie Twoja tesciowa :-)
moniqqsuper ze Tobie tez się udala impreza :-) my dziś tez byliśmy w lesie bo pogoda była piękna. 6km spacerku i pelne dotlenienie:-)

A co do szwagierki to juz się nie przejmuje i mam gdzies a Tomo jest po mojej stronie bo jego tez wkurzyla :-)

marlenek no jezeli kobieta traktowana jest wyjatkowo w czasie ciazy to moze rzeczywiscie ciaza jest super :-) Ja to raczej sama na siebie musze uwazac ;) Ale ja zosia samosia jestem i jak mi zaczyna mama czy maz mowic, ze tego nie powinnam czy tamtego to sie tylko denerwuje. Baba- sama nie wie czego chce. A sofe wyniosl z mama maz ;) Ja zajelam sie workami, krzeslami, kartonami i takimi tam innymi. Opon nie dali mi zniesc! Mimo wszystko to schody trzeba bylo te nascie razy pokonac, szybko opadlam z sil ;p
Marti aaa no to skoro Tom po Twojej stronie to luzik :) Nie wkurzaj sie juz, wypoczywaj :) A ja jutro bede swirowac ile wlezie ;) Najgorsze, ze moj men ma duzo pracy (do 2-3 w nocy) i bede musiala o 5 jeszcze mame wiezc a do pracy na 10 i tak mi sie to nie zgrywa... No ale nic, jeden dzien sie jakos przemecze :) Nie ma marudzenia. A mama moja dzisiaj znow ma dolka i wszystko ja wkurza i marudzi i ciagle tylko, ze ona by chciala swoje mieszkanie itd... Wkurza mnie strasznie, ze nie mam jak jej pomoc.

Linda fajna fura :D w sam raz na porodówe :D dobra passa trwa, oby wam sie udalo znalezc jakies mieszkanie :)

Marti ważne ze się wszystko udalo, olac siostrę :)

Kasienka tak jak laski pisaly, obrona to formalność, mnie to powtarzali a i tak sie mega stresowalam...ale okazało sie to prawda :D trzymam kciukasy i czekam na wieści po :)

srtczniowa to ty pisalas o tym kakao? :D powiem ci nie wpadłam na to, bo mleko rzeczywiście daje ulgę, ale juz czasem mam po prostu dosc tego smaku... Kakao to jest zarabiste wyjście :)

marlesia śliczny blondynek!! Zakochałam sie!!:D

Laski a ja po weselu :) okolo 15 byliśmy na sali i od tej godziny do 21 szalelismy non stop :D sama jestem zdziwiona. Naszych zali i pretensji wprawdzie nie dyskutowaliśmy, ale zeszly na dalszy plan. M non stop trzymal mnie za brzuchala, wypil pare kielonow na odwagę, ale z umiarem :) dopiero przed odjazdem walnal pare szybkich na pożegnanie z kazdym osobno i go scielo. Na poczatku patrzał na kolesia który biegal za swoim dzieckiem i powiedzial ze na weselu kuzynki (za rok) on będzie na miejscu tego faceta i to będzie dla niego najlepsza zabawa...rozczulilam sie :D zobaczymy co będzie dalej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgflhb8pi36qmsc.png]Tekst linka[/url]

marlenek świetnie to ujęłaś ! Z ciąża mam dokładnie tak jak Ty ! I też biegam na 4 piętro codziennie po parę razy ( fakt, ciężej jest) ale może to poprawiło nam kondycję i dlatego nie jest tak źle :P
Linda24 To odpoczywaj już teraz ile się da..jutro aktywny dzień przed Tobą !
kamiol Takie dni lenistwa należą się jak najbardziej :D
Marti84 u nas podobnie :) A takie dotlenienie po 2 dniach siedzenia w kuchni mooocno się przydaje:)

http://www.suwaczki.com/tickers/43kt2n0ajsbauhb0.png

daguccii super, ze wspolna impreza pomogla troche w "ociepleniu" relacji. Jednak nie ma to jak spedzic troche czasu razem... :) A fura na porodowke rzeczywiscie dobra, szybka i duza :D:D
moniqq dziekuje, odpoczywam! I zazdroszcze spacerku z psami :) Fajna macie pogode w Polsce, zimno, ale ladnie, u mnie sztorm, sztorm, sztorm... Leb chce urwac i ciemno ciagle. Ja jak juz pojde na wolne to tez bede probowala codziennie chodzic, tak chociaz po godzince, inaczej calkiem zaleje sie tluszczem...

Linda pewnie, jak tylko pogoda będzie to chodz, bo nie ma to jak świeże powietrze :-) a najlepiej się drepta z menem, bo mozna wszystkie tematy przegadac :-) i jest bezpieczniej. Ja tez z calych sil trzymam kciuki za to by dobra passa trwala i by mieszkanie sie znalazło :-)
dagucci supcio ze mieliście czas z mezem zeby pobyc razem, choby i na weselu, nie ważne :-) i gratulacje za kondycje do tanca :-D a Ty się po ortopedach wloczysz po calym województwie, chyba symulujesz :-P
wiecie, po tym przedstawieniu czasu to się czuje jakby był srodek nocy.

Marti ja to samo! Nie moge sie ogarnac jakos. Caly dzien pochmurno a od 17 ciemno jak u murzyna w... Katastrofa jakas. Moj men to na 30 min spacer wybiera sie tydzien, wiec raczej nic z tego :p Po za tym ma teraz kupe roboty, nie bede mu juz glowy zawracac. Ale mysle, ze tak po sniadanku albo po obiadku sama posmigam od czasu do czasu.
No wlasnie daguccii jak Ty dalas rade? Mowilas, ze jak kaczuszka z nozki na nozke dreptasz ;p