Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

styczniowa_ania, niee no wzory, wygląd, wykonanie super ale cena mnie prawie z krzesła zwaliła :) odpada - szczęściara z Ciebie, że udało Ci se dostać tak dużo za 2stówki :)
brunetka, my wybraliśmy albo Błażej albo Jędrzej, obojgu nam podoba się Jedrzej ale mi jednak bardziej Błażej i teraz wymyślam A.sportowców o tym imieniu, świętych itp. :) chyba się uda :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Dziewczyny doradźcie mi coś... Tak wyszło, że mieszkam z teściami. Mamy się budować od przyszłego roku. I właśnie teściowa mi się wtrynia we wszystko. Ja wiem, że ona wychowała 4 dzieci, ale niech mi da swobodę.. Przykład- po co Ci kupować rożek- z koca zrobimy (ale ja chcę!); po co przewijak kiedyś nie było i sie wychowało itd itp...

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Hejka Dziewczyny :-) dziękuje ze pytasz Lewelku, dzis bylam na grzybach z mezem i teściem, dużo chodzenia, schylania się a zbiory umiarkowane. Natomiast plecy i tylek czuje świetnie teraz dlatego leze, odpoczywam i nadrabiam 4 strony od rana naskrobane :-) super ta koszulka z tesco jaki i te łowy z pepco, az mi się zachcialo znowu tam wybrac po te czapeczki, skarpetki i niedrapki :-D nie wykluczone zakupy dzisiaj ;-) Witaj nowa Mamusiu Brunetko :-) razem z Joasia mozecie dopisac sie di naszej tabelki styczniowych mamusiek ktora znajduje się na naszym mailu. Trzeba wejść na gmail, zalogiwac się na nasze konto login: styczniowemamy a hasło skarbystyczen. Tam jest tabelka wiec zapraszamy serdecznie. I z tego wszystkiego już zapomnialam co miałam napisac. Nie wiem co by z tych grzybów zrobić. Moze pierogi z kapusta i grzybami? Ale robilam nigdy, hmmm... Lewel nasza perfekcyjna zonka mi cos doradzi moze :-) przyjemnego weekendu w Bieszczadach. U nas na codzień sprzatam ja ale Tomo pomaga i jego jest strefa podlog i smieci a reszte wg. Bieżącego zapotrzebowania :-D

No i dupa juz pojechalam do rodzicow... Mama dzwonila i powiedziala mi ze u nas w miejscowosci w wodzie wykryto E.coli.... Spoko.... To pewnie oczyszczalnia nie dziala prawidlowo... Masakra. Rodzice jezdza po wode teraz do takiego zrodelka leczniczego dwie miejscowosci dalej... Wole nie ryzykowac i nie pojade. Szkoda:( Marti hehe do perfekcyjnej Pani domu nie startuje, czasami mam przeblyski;) Moze jakis sosik pyszny, badz uszka do barszczu, albo pierozki. Na pewno znajdziesz jakis dobry przepis. Ja tez jeszcze nigdy nie robilam z kapusta i grzybami, ale na pewno nie jest trudne;) Moze ktos ma jakies pomysly na grzybki dla Marti? A jakie nazbieraliscie? Brunetka ja bede miala dziewczynke i chlopczyka:) Ksawery i Bianka. Nasze dwa kochane Skarby:* Z wtracaniem tesciowej to ciezka sprawa. Jak tu cos powiedziec i nie obrazic... Hmm moze powiedz ze dawniej tez nie bylo panpersow i czy to znaczy ze masz dzidziusia w tetry zawijac, prac je i wygotowywac? Powiedz ze te rzeczy sa po to zeby kobiecie ulatwic jej i tak "uslane rozami" zycie.

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

U nas w rodzinie tez sie nikomu nie podoba to imie, ale nas to nie obchodzi. To beda nasze dzieci. Nie ulegaj takim naciskom. Jezeli jestes przekonana do tego imienia to daj je swojemu synowi. U nas z rodziny to byly propozycje: Adam i Ewa, albo Jas i Malgosia.. O moj Boze:D to z rodziny meza, ode mnie nikt nic za bardzo nie mowil, choc widzialam, ze srednio im sie podoba;) Tato powiedzial : To jak ja bede wolal do wnuka? A Ja ze Ksawię albo Ksawcio ;D i juz. A on ze bedzie mowil do niego Iks:)

Lewel Jas i Małgosia? Adam i Ewa? :-) super. Moze jeszcze Jacek i Agatka albo Kaj i Gerda :-D nie ma to jak zyczliwe rady :-D to w sumie lepiej ze nie jedziesz, nie ma co ryzykować. Wymyslicie sobie cos fajnego z mezusiem ;-)
Dzieki za grzybowe porady, mamy prawdziwki, podgrzybki, brzozaki, te czerwone ( nie muchomory :-P ) maslaki kurki i rydze czyli all inclusive :-D zupe mialam w pon i wt ze zbiorów weekendowych wiec juz nie chce, jutro będzie jajecznica, dzis u tesciow były placki ziemniaczane z sosem wiec chyba zrobie te pierogi bo je moge zamrozić. Czy do pierogow trzeba jakaś specjalna make czy zwykła pszenna wystarczy?

Marti zwykla pszena najnormalniejsza. Jezeli bedzies chciala mrozic to pamietaj zeby te czesc do mrozenia nie gotowac calkiem. Ja tak robie tylko je na chwile rzucam pozniej studze pozniej mroze a pozniej rzucam na wode (zamrozone lub odmrozone) jak juz chce je znowu spapusiac ;) No co do imion to wymyslali zestawy ;) Ale im sie nie dalismy, a moj maz mi sie najbardziej podobal, bo wiecie to jego rodzina tak wiec ja nie chcialam tak ostro atakowac, ale zaczynali mnie juz irytowac, a moj maz jak nie wypalil to sie wszyscy uciszyli:) No i koniec tematu:)

Brunetko wozek kupuje nam rodzenstwo M. Skladaja sie bo jest dosyc drogi 4 tys taki jak ja chce:) Bo oczywiscie powiedzialam ze super ze chca nam kupic wozek, ale ja im pokaze jaki, bo nie chce w ciemno, a dla mnie to bardzo istotna sprawa, bo mieszkamy w miescie w waskim bloku i bede chodzic z dwojka dzieci na zakupy, spacery przewaznie sama, bo M pracuje ciagle i wozek musi spelniac pare moich wymogow:) To im pokazalam. My pewnie kupowalibysmy uzywany, a oni powiedzieli ze kupia nam nowy. Mi to by nie przeszkadzalo jakby kupili by uzywany, ale zrobia juz jak chca. Byle to byl ten wozek:) A lozeczka.... mysle ze moze w tym miesiacu.... ale sama nie wiem.

No cóż..u mnie to moja mamusia podważa nasze wybory..Puki co, te dotyczące imion. Nikodem i Tymek - odpada.. " bo skrzywdzicie dziecko". - uwielbiam ten tekst -.- Tak mi nagadała że końcu mi się przestały podobać. Ale chyba jednak wrócę do tych bo Antoś i Wojtuś mi się wydają zbyt "zwyczajne". Eh tego nie unikniemy. Rodzice, szczególnie mamy zawsze wiedzą lepiej. Mam wrażenie że gdybym częściej się spotykała z teściową byłoby to samo. Takie już są...niestety ja mam problem z asertywnością. Dopiero po czasie zdaję sobie sprawę że zostałam przekabacona i wtedy się wściekam.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yi09kybmqwlya.png

brunetka, nie daj się teściowej. Nie ma co być niemiłą bo mieszkacie ze sobą ale daj jej do zrozumienia, że zrobisz jak uważasz i tyle. To ani nie jej dziecko ani nie jej pieniądze żeby się wtrącała. Moja teściowa też lubi się rządzić w rodzinie ale póki co odnośnie dziecka nie powiedziała ani słowa, i tylko o coś pyta a potem "akceptuje". chyba przyjęła sobie taką strategię :) Mądrze, po co sie ścierać :)
A co do imion, nasza rodzinka i znajomi tez mięli zamiar się powtrącać ale im powiedziałam, że nie powiem bo będą komentować, potrzymałam ich tak ze 2miesiące, dopiero teraz powiedziałam i wszyscy zgodnie powiedzieli 'Ok" - hehe nawet znajomych da się wychować :)
Dasz radę z prawkiem, spokojnie. Chodź na lekcje i zdawaj szybciutko :) Dasz radę :)
Pierooooogi!! Ja też chcę :) ale z mięchem wolę :) Też nigdy nie robiłam.. Może jutro.. :) Lewel, długo sie to robi?

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Hej dziweczyny, jaki ruch od rana!
Brunetka witaj !:-)
Wiem jak to jest z rodzicami lubego. Z moim poprzednim facetem zamieszkałam u jego rodziców. Wytrzymałam miesiąc.. A potem z nim też nie wytrzymałam - niedaleko pada jabłko od jabłoni :-P
Nie mam męża to tym bardziej teściowej :-) Nie no, mama Roberta umarła kilka lat temu, nigdy jej nie poznałam. Jego ojciec jest spoko, ale najdłużej na 2 godziny. Na szczęście Robert jest "bardzo samostanowiącym dzieckiem" i raczej sam rozwiązuje problemy na linii ojciec - syn. A moja mama nic mi nie narzuca, ale w tej poprzedniej sytuacji życiowej było naprawdę wkurzająco. Tu bym doradziła jedno - moja rodzina, to ja się bujam. Jego - niech on to bierze na siebie i każe się mamusi nie wtrącać. Mamusia będzie wiedzieć, że skarżysz, ale będzie też wiedzieć, że mąż jest po Twojej stronie .
Dagucci - i tak trzymać ! :-) dużo siły! :-)
Co za dzień! Robota i robota! Wymyśliłam nowe meble do salonu. Nie miała baba roboty, kupiła se kota :-)

Czesc dziewczyny!
madzia75 dzieki za wyjasnienie co do tych znieczulen i dziekuje, dzien w pracy minal calkiem szybko :) Ciekawa jestem jakie u mnie w Szwecji maja metody... Wiem, ze nie bardzo chca dawac znieczulenie.
Marti ja Ci z grzybami nie pomoge, bo grzybow nie lubie :p jedyne co to grzybowa na swieta jem, ale mowilas, ze juz mialas.
Anna.Lee uwielbiam Cie :D
Lewel rzeczywiscie, lepiej przeloz wizyte u rodzicow, nie ma co ryzykowac... Przynajmniej bigosu (aaaa!) i pierozkow pojesz ;D Rozpiescilas nie tylko meza ale i siebie i maluchy ;)
brunetka czesc! witaj u nas! prawko chyba wiekszosc z nas ma :) A co do imion to wybieraj takie jak Tobie sie podoba i niczym sie nie przejmuj! Mnie tesciowa tez chciala cos tam narzucic, ale maz spojrzal na mnie i po minie wiedzial, ze nic z tego :D Ja mam fajnie, bo od poczatku mielismy umowe, ze maz wybiera dla dziewczynki, ja dla chlopczyka no i teraz on nie ma za wiele do gadania ;) U mnie bedzie chyba Kacper (Casper oficjalnie co by sobie szwedzi jezyka nie lamali). Podoba mi sie tez Alex i Sebastian, nie podjelam jeszcze decyzji :)

Super zakupki robicie dziewczyny:) Ja narazie przystopowalam, bo probuje meza namowic na wypad do sklepu gdzie jest wszystko i nic, ceny duzo nizsze, taki grajdol, ale to ponad 100km od nas. Moze pod koniec miesiaca :) Wozek mam upatrzony, lozeczko tez (Ikea), materac z Jysk (Wellpur).
Chcialam jeszcze Was zapytac o to lezenie/spanie na lewym boku. Nie lubie, ale sie staram, z tym, ze maly wtedy dostaje wariacji. Szaleje niesamowicie. To dobrze czy zle?
A jeszcze dodam, ze moj brzuch dzis przebil wszystkie... Nie wiem czy jest wzdety czy tak z dnia na dzien wyskoczyl. Nawet goscie w restauracji zauwazyli i mama tez mowi, ze w porownaniu do wczoraj to duzy. Jezeli jutro tez taki bedzie to chyba bede to musiala z kims skonsultowac. Czy jak mysliscie?

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

Linda może to za sprawą ułożenia dzidziusia. Ja mam problemy z zaparciami i też zauważyłam pewną zależność :) No i gazy..Jak to wszystko zsumujesz to może okazać się że jednego dnia jesteś nadęta jak balon by dzień później brzuszek znowu trochę zmalał. CO do spania na lewym boku to różnie to u mnie bywa..czasami przekręcam się również na prawy bo zwyczajnie lewy mam cały obolały. Nie śpię już wcale na brzuchu a i na plecach zdarza mi się coraz rzadziej. Ale czemu akurat wtedy mały wariuje, bladego pojęcia nie mam.Chociaż z drugiej strony często czytam na różnych stronach że jeśli dziecko nie rusza się dłuższy czas to trzeba zjeść coś słodkiego i POŁOŻYĆ SIĘ NA LEWYM BOKU. Więc może rzeczywiście w takiej pozycji czujemy ruchy "bardziej" :)

Brunetka 321 ja mam prawko, juz jakieś 5 lat :)

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yi09kybmqwlya.png