Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009


Joan

Rekomendowane odpowiedzi

kaja09
Tosia, super!!! mi też dała mnóstwo rzeczy moja kuzynka, naprawdę wielka oszczędność i radocha :)
nasze mieszkanko też ma około 35 metrów , tak na moje oko, a noew będzie miało ok 45-50 więc różnicę widać i czuć :)
..mam kilka przepisów jeszcze, zaraz znajdę Ci zdjęcie kurczaka pysznego i łatwego - ale to są udka, a Wy jak wcinacie? sportowcy wolą piersi chyba nie? ..już szukam...

tak generalnie jemy piersi, ale udka też mogą być:)
no 10-15 metrów mi też zrobiłoby różnicę... mnie też wkurza brak jadalni bo kuchnia mała podłużna a w pokoju też nie za wiele miejsca więc jest tylko stolik coś jak kawowy (taki niższy równy z siedziskiem narożnika)
Basia to przez Ciebie mam taką "chcicę" na pizzę... jutro musi być na obiad:36_1_21:
ojej i grill... karkóweczka z tzatzykami:smile_jump:
kap
kap
kap
to ślinka mi leci:36_2_49:
Qlczak ze mnie też słaba kucharka dlatego z chęcią korzystam z czyichś przepisów:)

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

Odnośnik do komentarza

mogę Wam dac przepis na pyszne piersi które szybko i łatwo sie robi i są bardzo soczyste:
piersi kroimy na filety, solimy je i pieprzymy
smarujemy z jednej strony majonezem
w miedzy czasie kroimy pora na pół i potem na cienkie "talarki"
posypujemy nim pierś ułożoną na folii aluminiowej i przykrywamy serem (dobry jest gouda bo ma nie za intensywny smak)
włożyć do piekarnika rozgrzanego do ok 170-180 stopni i piec aż ser będzie lekko złoty
PYCHA naprawdę i nie czuć porem

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

Odnośnik do komentarza

kaja09
a to dzisiejsze kotleciki z kalafiorka w płatkach kukurydzianych z makaronem w sosie serowym...ja uwielbiam serowy sos i kalafiorka...a właśnie! w płatkach robię też kurczaczka...pyyyszny jest!!! polecam piersi kurczaka w płatkach i do tego ziemniaczki i sałata w śmietanie :)

o i na to też bym poprosiła przepis i na sos, bo nigdy nie robiłam

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

Odnośnik do komentarza

Tosia27
mogę Wam dac przepis na pyszne piersi które szybko i łatwo sie robi i są bardzo soczyste:
piersi kroimy na filety, solimy je i pieprzymy
w miedzy czasie kroimy pora na pół i potem na cienkie "talarki"
posypujemy nim pierś ułożoną na folii aluminiowej i przykrywamy serem (dobry jest gouda bo ma nie za intensywny smak)
włożyć do piekarnika rozgrzanego do ok 170-180 stopni i piec aż ser będzie lekko złoty
PYCHA naprawdę i nie czuć porem

o fajne fajne dziękować :D

Odnośnik do komentarza

mogę Wam dać jeszcze jeden pyszny przepis na pierś
pierś kroimy na małe kawałeczki i podsmażamy delikatnie przyprawiając oregano i vegetą
do tego kroimy na małe kawałki pieczarki i pół cebuli - też smażymy
pół papryki pokroić w paseczki
ciasto francuskie przeciąć na dwa i w środek każdej części włożyć piersi, ser mozarella, pieczarki, paprykę i dać trochę sosu (ja kupuję knorra spaghetti napoli) i założyć na to ciasto z boku tak by powstał placek
placek od góy smarujemy białkiem z jajka i posypujemy oregano
wsadzamy do piekarnika na ok 180-190 stopni i pieczemy aż ciasto będzie złote

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

Odnośnik do komentarza

kurczak na blaszcze:
blaszkę wysmarować olejem, na niej układać udka ( ja układa ile wlezie :) obsypane ( ja sypię sporo) przyprawą ZŁOCISTĄ do kurczaka ( jest jeszcze "kurczak po staropolsku" ale się nie nadaje, inny smak, ja robię tylko ze złocistą), na to pokrojone w kosteczkę (obrane) ziemniaki (takie 1 cm- 1.5 cm)i lekko posypać vegetą, piec w piecyku na 180 stopni (podlewać sosikiem co się wytopi co jakiś czas), jak już będzie prawie dobre i spieczona skórka wrzucic na to pokrojoną w paseczki (2-3cmx0.5 cm) paprykę czerwoną i popiec jeszcze chwilkę (pilnować by się papryka nie wprzypiekła bo będzie gorzka!!!) i na koniec polać śmietaną ( ja leje duużo bo lubimy, mieszam w miseczce śmietanę kwaśną z koncentratem pomidorowym i ketchupem, pieprz,sól do smaku) i jeszcze chwilkę zapiekać..opis długi,ale wykonanie prościutkie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...