Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczyny!nie wiem co sie dzieje od 2 dni probuje do was pisac a po kliknieciu opublikuj wyskakuje mi ze wiad zostala przekierowana do moderatora i mam czekac na sprawdzenie :O nie wiem czy mnie ktos zglosil czy co sie dzieje z moim kontem :/ pisalam wam o przewijakach ze ja tych na lozeczka nie polecam niebezpieczne dziecko szybko zaczyna sie ruszac i to jest chwila nie uwagi duzo tansze i bezpieczniejsze sa takie foliowe z gabki naprawde polecam kladzie sie na lozko czy podloge i wszystko bezpiecznie i czysto :) duze macie juz brzuszki! ja mam od paru dni problem ze wzdeciami wyprobowalam juz wszystkie ziola herbatki i nic nie pomga a ciezko mi strasznie moze macie jakies sprawdzone sposob?

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywsg186ril6xal.png

http://www.suwaczki.com/tickers/relg4z17g2p6m1em.png

Przetrwałam dziś ten upalny dzień - z trudem, ale jednak! Wieczorem zachciało mi się kiełbaski z grilla no to szybko zajechałam po drodze do sklepu, a że kilka osób z rodziny do mnie wpadło to wyszedł spontaniczny rodzinny grill, trochę wypoczęłam na dworze wieczorkiem bo już nie było takiej duchoty na szczęście :) a teraz kiełbaske doprawiam bobem.. hm... aż się boję co to będzie potem z moim żołądkiem :D

Powiedzcie mi, jak to jest ze średnio ściętą jajecznicą, jajkiem sadzonym i jajkiem na miękko? Nie można jeść takiego z płynnym żółtkiem? Bo ja już w koncu nie wiem, każdy ma inne zdanie...

Megi i zrezygnowana - ładne duże brzusie :)

Carolineee - ja jem normalnie jajko na miękko. Takie są w sumie najbardziej wartościowe. Jak do tej pory nie zaraziłam się salmonellą to raczej chyba nic się odpukać nie stanie.

Ta czarna krecha na brzuchu już mi się zarysowała no i te włoski wokół. Ale nie szpeci to póki co jakoś bardzo.
Ja teraz mam małą rewolucję, bo dostałam nową umowę z podwyżką czynszu. I jednak zaczęłam się zastanawiać czy mam płacić aż tyle za moje ciupeńkie mieszkanko. Także na gwałt teraz szukanie nowego mieszkania do wynajmu, tak żeby się już od sierpnia móc na nowe wyprowadzić. Już obdzwoniłam kilka najatrakcyjniejszych, z czego oczywiście większość nieaktualna :/
Ale jutro idę oglądać już jedno z nich. Jak pomyślę o przeprowadzce to jestem chora, ale czego się nie zrobi dla maluszka.
Jutro wielki dzień, bo mam pierwszą wizytę u położnej. Zobaczę jak te wizyty będą wyglądać i na jaką opiekę mogę liczyć. Zapisałam sobie na kartce pytania, które chcę zadać. Na pewno o jakąś szkołę rodzenia, bo czas się powoli rozejrzeć.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Mae- Witaj w klubie, my dzisiaj także dowiedzieliśmy się, że najprawdopodobniej do końca sierpnia musimy się wyprowadzić bo znalazł się kupiec na nasz dom, więc muszę zacząć czegoś szukać... Co prawda jeszcze na 100% się nie zdecydował więc nie panikuję.

Dzisiaj u mnie było gorąco, może bardziej duszno, znowu nic do jedzenia mi nie wchodziło tylko kompot z wiśni :)
Pomagałam mężowi rozkładać basen i nawet się ładnie opaliłam :D

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

piekne brzusie! Meggi jak na nasze koniec 19 tyg to juz takie powinny brzusia byc,möj tez taki jak niewiekszy!
Dzis byl piekny dzien 34 stopni z mezem pojechalismy 300 km od nas do pieknego miejsca tam spedzilismy super czas na spacerze,plynelismy statkiem,odwiedzilismy piekny stary kosciöl itd bylo super! Nawet niewiem kiedy sie opalilam ale chyba na statku, cale czerwone rece,buzia i dekold,odpoczelam i odetchnelam swiezym powietrzem ale juz po paru godzinach mialam dosc bylo za goraco i chyba spöchly mi nogi bo zaczely mnie cisnac buty. Wracajac do domu przespalam sie w aucie a teraz siedze i buszuje na necie.
U mnie poprawily sie wlosy,paznokcie zawsze mi szybko rosly,pryszcze tez dosyc czesto dostawalam teraz tez niekiedy wyjdzie ale niejest tak tragicznie,zauwazylam ze mi dziasla codziennie krwawia i czesto bola dziasla dlatego teraz czesciej myje i plukam.

Gość Megi1992

Marta a
Wlasnie sprawdzalam i od Ciebie do mnie jest 317 km byłaś w linz am Rhein może przez przypadek ? Jeśli to mnie zapraszam :) na następna wycieczkę. A co do brzuszka to mi tak wybiło w ostatnich 2 tyg prędzej był dużo mniejszy.
Ja tez wczoraj byłam z mężem na spacerku postanowiliśmy poznać trochę nowa okolice i moczylismy sie w rzece i romantycznie zjedlismy lody i frytki na brzegu rzeki :)

U mnie paznokcie rosną szybko włosy bardziej wypadają i muszę być codziennie tu sie nic nie zmieniło a cera to Hmm cieżko powiedzieć zawsze mam jakieś 2 , 3 chrostki ale juz sie przyzwyczaiłam :)

dziewczynki jajka na miękko spokojnie możemy jeść - są przecież gotowane a nie surowe i faktycznie dużo mają wartości odżywczych...

ja na takie upały kiepsko funkcjonuję.... nie wychodzę z pomieszczenia bo tu mi ciężko oddychać... po wczorajszym się przestraszyłam

i dziewczynki do was ważna wiadomość - dokładnie każde owoce i warzywa myjmy i jedzmy tylko ze sprawdzonego źródła - piszę to dlatego, że wczoraj moja siostra będąc w 25 tygodniu zatruła się niby zdrowymi pomidorami i czereśniami a niewiele tego zjadła do tego stopnia, że wymioty i chyba się odwodniła więc jest w szpitalu cała w strachu o synka.... ja aż się przestraszyłam.... teraz badania, kroplówki i leżenie... dlatego mimo że owoce i warzywa świeże też musimy uważać na to co kupujemy - jedyne pewne to z własnej uprawy...

Niestety niektórzy nie przestrzegają okresu karencji po pryskaniu i np. 2 dni temu popryskali, a dziś sprzedają owoce i warzywa no i stąd się biorą te zatrucia ;/ Mam to szczęście, że mam własny ogródek z warzywkami, choć w tym roku będzie słabo przez te deszcze :( Wczoraj jadłam agrest i porzeczki, ale zauważyłam, że `na kwachotkę` to ja nie mam ochoty... raczej słodkie rzeczy bo porzeczki mi nie podpasowały :)

Dam fam śmiesznego linka do kabaretu o ciąży hehehe :) Łapcie:

Miłego dnia! :)

Meggi my bylismy w Regensburgu Bayern niewiem jak daleko to od ciebie,napisz mi swoja miejscowosc to sprawdze ile jest km od nas my czesto w niedziele gdzies wyruszamy moze kiedys bede w twojej okolicy.
Meggi bedziesz miala teraz w 20 tyg dokladne badania serca? Ja mam Termin w szpitalu 15.07 robi sie go w 20 tyg by dokladnie sprawdzic rytm serca i wszystko co z tym zwiazane robi to kardiolog podobno a nie ginekolog dlatego moja mnie tam wyslala,poczytaj u nas na parentig 20 tydz ciazy jest tam wszystko dokladnie opisane. Jak przychodza takie duze badania to mam stracha i leki o malenstwo.

Witam dziewczyny ;)
Na dworzu nie do wytrzymania ;/ mam dzisiaj wolne wiec staram sie ni wychodzić z domciu.
Wczoraj wieczorem jak leżałam i poczułam ze moje maleństwo sie wierci, szybko powiedziałam mojemu M żeby położył rękę, pare razy próbowaliśmy juz żeby poczuł ale sie nie udawało, aż do wczoraj, wprawdzie poczuł tylko raz, ale takie oczy zrobił hehe, a ja oczywiście łzy w oczach ze wzruszenia ;))

A jak tam Wasze maleństwa? Wiercą sie juz?

Karikari życz siostrze szybkiego powrotu do zdrowia, niestety tak jak Carolineee napisała nie każdy dostawca wszystkiego przestrzega i tak to pózniej niestety jest ;(
Piękne brzusie macie ;) mi jak mówiłam, ze jestem w ciazy na weselu to robili wielkie oczy i patrzyło gdzie ten brzuszek ;) hehe

A co do włosów, szybciej rosną, ale tez częściej muszę je myć ;( paznokcie tez szybciej i mniej sie łamią, natomiast krostki na twarzy mam tragiczne ;(

ja od kilku dni kładąc ręce na brzuchu mam nadzieje by poczuć mojego Bąbelka ale na razie bez efektu :)
za to słychać wiercenie się w brzusiu i czasem serduszko jak przykładam stetoskop...

co do owoców i warzyw to ja się tych kupowanych boję teraz kupować... mimo, że czereśnie lubię to chyba już nie zjem... czekam na swoje owocki i swoje warzywka z mamusingo ogródka :)

Cześć dziewczyny, daaawno tu nie zaglądałam, dużo mam do nadrobienia. Pięknie rosną Wam brzusie, mi też z każdym dniem robi się większy. Wczoraj pierwszy raz zauważyłam jak unosi mi się brzusio. Kopniaczków jako takich nie dało się wyczuć ale brzuch falował w okolicach pępka i dzisiaj rano to samo się powtórzyło, fajne uczucie. Jutro mam wizytę u gin i mam nadzieję, że poznam płeć maluszka. Wiecie może, czy w naszym stanie można używać jakieś maści na siniaki? Byłam wczoraj na spływie kajakowym takim bardzo lajtowym i niefortunnie uderzyłam się nogą o kajak i mam niezłego siniaka. Mam nadzieję, że dzieciątko nie odczuło mojego bólu bo mama mnie już straszy, o różnych zabobonach. Pozdrawiam Was w ten upalny dzień, po usg wstawię świeże fotki maluszka :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqgdjty1h1q.png

magnoliam, koniecznie pokaż nam swoje Maleństwo.
Ja niestety nie czuję jeszcze ani motylków, ani bąbelków ani ruchów. Niecierpliwię się już, bo moja psiółka, która jest w 13tym tyg. już je czuje (druga ciąża). Następna wizyta 15 lipca, nie mogę się już doczekać, mam nadzieję, że poznam płeć :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png

Gość Megi1992

Marta a
Tak linz am rhein wiec kiedys czekam na odwiedziny tu jest pieknie :)
Mam teraz 14 za tydzien badania i lekarz mowil ze to bedzie polowkowe i bedzie badal ostatni raz tym dopochwowym bo musi zbadac wszystkie tam od maluszka narzady i tak bardziej dokladnie.

Dziewczyny ja też czekam na pierwsze ruchy maleństwa jak na razie nic nie czuje ale mam nadzieje że już za chwile się doczekam ;)

Dziewczyny macie piękne brzuszki, mój po woli zaczyna mi wychodzić ale nadal wyglądam na bardzo najedzona niż w ciąży. W środę zaczynam piąty miesiąc i mam przeczucie że to będzie przełomowy miesiąc jeśli chodzi o mój brzuszek ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png