Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Olusia, my ostatnio pojechaliśmy sobie na jednodniowa wycieczkę do Pucka i Władysławowa. Zakochałam się we Władku ! :) Nawet nie jestem wytłumaczyć co sprawiło, że czułam się tam jak w bajce.

Ja jestem wybrtedna :P Całe życie mieszkam nad morzem i pokochałam góry. Niestety, w ciąży takie eskapady odpadają, stąd pomysł o zagranicy, żeby pojechać odpocząć, broń Boże żadnych wspinaczek na Etnę itd :P Ja jestem spokojna, bo w ciązy ani razy nie miałam żadnych plamien ani krawień. U mnie obawa o kręgosłup, bo daje się we znaki i wyioty ( wczoraj wieczorem i przed snem miałam "sesję" :(( po chyba 4 czy 5 dniach przerwy!). Myślelismy o Chorwacji, ale miesiąc temu kupiliśmy auto i nie stać nas, żeby dać ok 2 tysi za osobę za tydzień, tym bardziej, że nie chcemy na miejscu sobie żałować a Chorwacja jest droga :( To pojedziemy w 3 już :D

Kusi mnie Grecja :D No i cenowo Bułgaria !

Vanesa, pokoik jak z moich marzeń :D

Ja też planuję kolory beżu (moje odcienie ! w salonie mamy taki smietankowy połączony z kakao :) ) i mebelki białe, ale nie typowo dziecięce, bo narazie dzidzi będzie z nami w sypialni a takie akurat mamy.

Gabi, tez sie zastanawiam nad baby shower, mam 2 siostry, 3 przyjaciółki, jeszcze kumpele z pracy by pewnie przyszly :D Okazalo się, ze moja kuzynka tez jest w ciązy- ma termin na luty, więc muszę to rozważyć :D tylko kiedy to się robi?

Ja aktualnie robię przegląd darmowych szkół rodzenia w Gdańsku :D
20 tydzien coraz blizej, trzeba zrobic rekonesans
:D

Ja tez niemam zamiaru robic pokoiku na niebiesko poniewasz nielubie osobiscie tego koloru,u mnie beda biale meble z bezowymi,kremowymi dodatkami moze tez pomarancz do tego i duzo motywöw misiöw ! Patrzylam za tapetami takze jest duzy wybör jest co wybrac. Dzis piekna pogoda u nas wzielam sie za pranie wszystkich ciuszköw ktöre dostalam od siostry no i te nowe,popiore,popakuje i moze juz bede zaczynac szykowac torbe do szpitala bym miala bo i tak trzeba to posortowac. No i dalej bede sprzatac w domu ,trzeba troche tego powyzucac bo sie zbiera i zbiera a co mamy targac znöw ze soba. Zycze wam milego,udanego,slonecznego dnia mamusie !

Gość Megi1992

Marta a
To chłopczyk widzę u ciebie :) w niedziele moja mam przyjeżdża na odwiedziny na pare dni i ma dla mnie jakieś niespodzianki chyba z ubranek dla maluszka bo ostatnio sie chwaliła ze była na zakupach i szalała.

Ja dzisiaj od rana sprzątam muszę troszkę ogarnąć :)
Wczoraj byłam z mężem szukać łóżka ale nic ciekawego nie ma a co do pokoju dla maluszka to będzie z nami w sypialni i chciała bym białe mebelki bo sypialnie mamy biało fioletowo szara

Olusssia7
Super masz z tym morzem :) chyba bym codziennie leżała na plazy

Megi mamy te same kolory sypialni :) hihi :)

dziewczynki naleciało mnie dziś na zupkę chińską - Vifon - Zloty kurczak - wiem, że to niezdrowe ale ślinotoku na tym punkcie dostaję aż... czy wy takie coś miałyście okazję jeśc będąc w ciąży?

mnie ostatnio ciągnie do wozy gazowanej - podobno oprócz wzdęć nic więcej nie powoduje.... jakie jest wasze zdanie by raz na jakiś czas zrealizować zachciankę i napić się gazowanego? - ale nie barwionego (tak jak cola, której nie piję wogóle)

Gość Megi1992

Wodę gazowana pije normalnie i nic mi nie ma . Colę tez czasami a szczególnie jak odwiedzimy mc donalda.
A co do zupki chińskiej to uwielbiam vifon albo ser w ziołach z knorra kazalam mamie właśnie mi przywieźć z polski pare sztuk :) i w poniedziałek bede sie objadać :)
Wiem ze to nie zdrowe ale pare razy juz jadłam jakieś danie w 5 min albo zupki z proszku w ciazy i nic mi nie było :) wiec Karikari zjedz sobie jak masz ochotę :)

Czasami taka zupka nie zaszkodzi :) Ja robiłam rosołek z winiary, zjadłam ze smakiem i nic mi nie było :) Jedynie co może grozic to lekkie rozstrojenie żołądka :P

Ja mam teraz taką ochote na owoce morza... mm! Ale sie powstrzymuję, chociaż pewnie w następnym tygodniu wparuję do sklepu i kupię kilka krewetek do tego dodatki i zrobię sobie :D mmm.. aż ślinotoku dostałam :( :(

A na poczekaniu idę sobie zrobić jajecznicę na masełku bo w brzuszku burczy :)

Aż się uśmiałam jak przeczytałam o zupce, dokładnie taką akcję miałam w zeszłym tygodniu, zjadłam, i myślę, że na dłuższy okres czasu mam spokój :))
I tak samo jak Wam mi najlepiej wchodzą kanapki, z szyneczką, a od wczoraj z pasztetową (haha) + pomidorek i ogórek małosolny :))
A właśnie zjadłam mielonego, buraczki i ziemniaczki młode :) tak mi dobrze :))

a ja poczuję się dobrze, jak położę się do łóżka bo cały dzień senna jestem dziś i ruszam się jak żółw...

dziewczynki zauważyłyście, że wasze włosy się tak nie przetłuszczają jak za czasów sprzed ciąży? ja jestem w szoku - mogę dwa dni nie myć i są normalne tyle że powykręcane na wszelkie strony :)

Hej dziewczyny ja ma w od trzech dni w pracy diabolo pomidoro i dziewczyny z pracy nie pozwalają mi jej ruszyć a znowu w domu mój P mi nie pozwala ;( muszę wychwycić taki moment w domu kiedy jestem sama i ją sobie zjem ;) Oczywiście zupki zjadam tylko od czasu do czasu a będzie chyba moją trzecią w ciąży ;)

KariKari ja zauważyłam że włosy mam dłużej świeże. wcześniej myłam głowę co drugi dzień a teraz mogę co trzeci ;) nie wiem tylko czy to nie przez zmianę szamponu ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png

Hej! Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i kochana pani tak mnie dziabła, że mam siniaka na pół ręki :/
Jutro, już jutro zobaczę mojego potworka, strasznie się denerwuje tymi wynikami...

No, a co do koloru pokoiku za mną strasznie chodzi kolor zielony, taki soczysty. Co prawda maleństwo i tak będzie z nami w sypialni, więc trzeba wyremontować cały pokój. Ale to w sierpniu jak mąż będzie miał urlopik.
Co do zupek, hmmm sama bym zjadła amino pomidorowe albo zielony vifon, albo ser w ziołach. Mniam. Myślę, że od czasu do czasu nie zaszkodzi. :)
KariKari- co do włosów ja niestety zauważam, że się bardziej przesuszają ogólnie mam włosy lekko za łopatki, i staram się myć je co drugi dzień, ale mimo wszystkich nawilżających środków mam z nich siano. Nawet chodzą mi drastyczne myśli ich obcięcia...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

Lenson baby shower chyba robi się 3-4 tyg przed porodem, dokładnie nie wiem, bo nigdy na takim nie byłam. Wczoraj z moją siostrą cioteczną, która tez jest w ciąży 22tc, rozmawiałyśmy o tym.
KariKari ja od samego początku piję gazowaną wodę mineralną i nic się nie dzieje. Nie mam wzdęć. A jak są to po czym innym :) Na zimną colę z lodem i cytrynką naszło mnie kilka razy. Uważam, że można pic i jeść niektóre rzeczy ale z umiarem. Na śmieciowe jedzonko nachodzi mnie bardzo rzadko, bo na obiadki jeżdżę do babci.
Zauważyłam, że też mam ładniejsze włosy, takie lśniące.
Dziś oglądałam na allegro mebelki, bardzo podobają mi się białe i takie wybiorę. Do tego jakieś jasne ściany (fiolet, zieleń albo pomarańcz). My mamy sypialnię biało fioletową z ciemnymi meblami i chcę aby pokoik maluszka był jasny. na początku oczywiście bąbel będzie spał z nami.
U mnie przeważnie na śniadanko jest biały ser z jogurtem i rzodkiewką lub szczypiorkiem. Do tego kanapeczka z własnym dżemikiem lub pomidorkiem i kawusia i tak mam codziennie od samego początku. Czasami jest jajo na twardo. Na nic innego rano nie mam ochoty.