Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

bombka to takich typowych komód jest mnóstwo, nawet na allegro.

Dziewczyny, podobno najlepszy jest materac z kokosem. Za to w materacach z gryki zdarzają się robaki!!! To naturalne, bo w ziarnach gryki podobno są ich malutkie larwy, które się potem rozwijają. Znam to głownie ze stron internetowych, ale tez mam 1 znajomą, która miała dokładnie taką sytuację. Ja na pewno ryzykować nie będę.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

hej mamuski :)
wczoraj caly dzien sie martwilam ze nie czuje jeszcze kopniec maluszka !! az tu nagle wieczorem wczoraj lezymy juz we wyrku z facetem i ktos nagle puka od srodka !!!! niesamowite uczucie az nam lezki poecialy ! czulam jakby koziolki robil w brzuchu !!! to jest naprawde nie do opisania co ja czulam :) :) :) a tatus zadowolony na maxa mowi ze mu pione przybil hhahha :)
Bombka gratuluje dziewczynki :)
Krofka13 duzo zdrowka :)
Malyna trzymam kciuki :)
u nas tez juz slonko grzeje pozdrawiam mamuski

IgaJula mam dokładnie takie same "objawy" na dziewczynkę jak Ty :) tzn zawsze miałam twarz gładką jak pupa niemowlaka a teraz od nosa w dół od samego początku mam takie krostki, wysypki, raz bardziej, czasami mniej ale cały czas mi się to utrzymuje. Do tego spie co najmniej po 14-15 godzin dziennie! gdzie normalnie miałam problemy z zasypianiem, budziłam się często i w ogóle mało spałam. Jak byłam w 12 tyg na wizycie to lekarz powiedział, że ma przypuszczenia, że będzie dziewczynka ale za wcześnie by mówić na pewno, w 16 tyg. się nie pokazała a teraz 18 czerwca będę mieć wizytę połówkową także liczę, że potwierdzi się dziewuszka :) z resztą od samego początku mówimy z mężem po imieniu do naszej Blanki :)) też wielu naszym bliskim nie podoba się imię ale my mamy to gdzieś bo obojgu bardzo się podoba :))

czesc Dziewczyny :-)
nie bylo mnie dwa dni (problemy z netem) a tu juz tyle do czytania.
bombka gratuluje coreczki :-)
ja najpierw chodzilam do lekarza na nfz. ale rozwalal mnie ten lekarz, bo zamiast komunikowac sie ze mna ,mruczal cos pod nosem, że nie szlo go zrozumiec. potem dopisalam sie do meza opieki medycznej (z pracy),do medicover (oplata abonamentowa). poszlam tam do ginekologa i juz tak zostalo. nie ma on usg u siebie na miejscu i wysyla na usg planowe do szpitala (jedno mialam w 13 tyg. teraz czekam na drugie to polowkowe w 20tyg. sa one robione na specjalistycznym sprzecie w 4D,wiec jest wyrazne) czestsze skier,na usg daje gdy sie cos dzieje.
przed kazda wizyta lekarska (nawet jesli jest to tylko wizyta po L4) mam wizyte u poloznej. wazy mnie i sprawdza cisnienie .potem zapisuje wszystko w karcie ciazy. potem juz normalnie bada mnie lekarz.
Malyna powodzenia :-)
Krófka 13 wracaj do zdrowka :-)

Mi też cera się pogorszyła... :)

Dziewczyny, ja od przedwczoraj martwię się, że mało przytyłam. Jeszcze wczoraj w necie znalazłam taki wykres ile powinno się przytyć wraz z liniami obrazującymi maksymalne akceptowalne odchylenia na + i na -. No i jestem poniżej normy. Nie panikuję, w środę mam wizytę, więc wszystko będzie sprawdzone. W końcu od wszystkiego zdarzają się wyjątki ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

a mi co wizyte -co 3 tyg waga pokazuje o kilo mniej. Nie wiem czy dobrze gin nic nie mówi, ale w moim przypadku im mniej przytyje tym lepiej bo i tak mam sporą nadwagę. Powinnam normalnie przy moim wzroście wazyć ok 65kg a na chwile obecną mam 89,7. Na początku ciąży miałam 92. Jem normalnie, jak mam ochotę na pizze jem pizze, jak na owoce to owoce, warzywa to warzywa i z jednej strony się cieszę, bo może po ciąży hormony się uregulują i będzie łatwiej zrzucić.

http://www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8dh3ccgqzl.png

Jestem!!!!!!!!!!!
więc......
dzidzia zdrowa jak byk :)) rozmiary ksiązkowe a serce bije jak dzwon:D aż lekarz był w szoku ze wszystko tak ładnie pieknie:) hehehe.....ale cholera znów nie chciało pokazac co tam ma :(( lekarz cos wspomniał o chlopczyku ale mowił ze nie jest pewien i lepiej sie na nic nie nastawiać. Za 2 tyg połówkowe to juz napewno bede wiedzieć :)
jestem wykonczona, dopiero wrociłam, chciałam kupić mate ale juz nie było na promocji:( ale kupiłam ciuszka i maskotkę z pozytywką :D będe puszczać dzidzi do brzuszka:) jestem szczęsliwa ze wszystko jest dobrze, ze dzidzia zdrowa:)) mój E zachwycony:)
mi sie waga od początku wacha....zawsze ten 1 kg wiec uznajmy ze w ogole narazie nie tyje he:P

ahhhh normalnie usmiech nie schodzi mi z buzi :P

Malgo Ty masz sporą nadwagę?? to chyba nie znasz mojej:D jestem tu najwiekszą mamuska:P 113 kg jak sie patrzy....ale jestem wysoka i to jakos nie wyglada źle:P hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

Oj dziewczyny trudno za Wami nadazyc ;-) Wlasnie czekam w poczekalni u dentysty i nadrabiam zaleglosci. Moglam sie na chwilke wyrwac z pracy, rozprostowac kosci.
Beda mi czyscic kamien, pewnie wyjde cala zakrwawiona, bo dziasla mi krwawia jak nigdy. Ciekawe kiedy przejdzie. Wy tez macie problemy z dziaslami?
Elleves na Gran Canarii.
Jest fajnie, ale wszedzie daleko :-) Przypomnialas mi o tym miodzie i wczoraj zrobilam sobie placki z jablkami i wlasnie nim je posmarowalam.
Czaki Agni co z Wami? Wszystko w porzadku?
Gratuluje dziewczynek :-)
Malyna no Twoj dzidzius tajemniczy, trzyma Was w napieciu.
Ja dziewczyny przytylam od poczatku dwa kilo. Bylam w poniedzialek u poloznej i powiedziala, ze super. Brzuch mi rosnie to najwazniejsze, choc ruchow ja jeszcze nie czuje. Od czasu do czasu jakis babelek, ale nic konkretnego.
No wchodze, pa !!!

Majus moze jednak bedzie dziewuszka bo wstydliwe :P lekarz robił wszystko by tam zajrzeć, nawet usg dopochwowe zrobił i dupa nic....:P pępowina miedzy nogami zacisnięte i tyle:P machało tylko rączkami haha :)
ja akurat nie mam problemu z dziąsłami:) ale moja przyjaciołka miała prawie przez cała ciąże.
Majus pamietam jak kręcili odcinki PAMIĘTNIKÓW Z WAKACJI na Gran Canarii haha :)) ale pozazdroscic :) tam tak ślicznie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

Malyna super ze Dzidzia silna i zdrowa i.... wstydliwa ;-) wiec to może jednak dziewczynka, one często takie niesmiale ;-)
Ja od poczatku przytylam 4kg, co przy moich 150 cm jest dosc widoczne ;-) mój G.stwierdzil ktoregos poranka, ze obszerniejsza sie robię hihi
Ja podsluchiwalam sobie dzis w domu bicie serduszka Dzidziusia :-) uzywa ktoras z Was AngelSounds? Opinie naten temat sa bardzo podzielone. Staram sie nie robic tego zbyt często, ale czasem potrzebuje tego dla wewnętrznego spokoju ;-) usłyszę to pracowite serduszko i moje zaraz tez spokojniejsze. Mam nadzieje że Dzidzia nie ma za złe, że ciekawska matka czasem podsluchuje ;-)

Malyna super ze dzidzi zdrowa to najwazniejsze:)
MalgoBlock ja tez mam nadwagę przy wzroście 168cm na początku ciąży ważyłam 89,5kg a teraz sie trzymam na 85,00kg i doktorka mowi mi ze dobrze ze nic nie tyje lepiej dla mego zdrowia a dzidzi i tak sie prawidłowo rozwija i bierze co chce odemnie :))Wiec wszystko w porządku jest:)

Hej!

ależ mnie tu dawno nie bylo:)

gratuluję wszystkim tym, które znają już pleć maluszka :) ja mam wizytę dzisiaj o 19:30 i zobaczymy czy maleństwo się ukaże:)

jejku dziewczyny podziwiam Was, że juz kupujecie i rozglądacie się za rzeczami dla maluszka.. Mnie na szczęście na razie to nie kręci, więc będę mieć na to czas w przyszłości:) na razie wybraliśmy kolory do pokoju dziecka, ale tylko dlatego, że musielismy, bo malowanie zbliza się wielkimi krokami w całym mieszkaniu :)

co do dziąseł to mi nic nie dolega, a dentysta do którego chodzę to anioł i lubię spędzać tam czas.. Nawet maleństwo w gabinecie się relaksuje i wierzga nóżkami:)

ja nie mam zachcianek na nic.. Kompletnie.. Jem przeróżnie od słodyczy po ostre rzeczy.. Waga hm ... Obecnie 52 kg przy 160 cm, co daje 4 kg na plusie od wagi sprzed ciąży.. To pewnie przez odstawienie mojego aktywnego trybu życia :( byc może lozysko się juz podniosło i będę mogla choć częściowo powrócić do sportu.. :)

pozdrawiam i życzę milego dnia!

Dziewczyny dzis od poludnia kluje mnie w podbrzuszu. Co pare minut jakby szpila, dosc nisko, posrodku. Po ostatnich bolach lapie stresa - udalo mi sie dodzwonic do lekarza i powiedzial ze to skurcze macicy i zeby brac nospe-jak po kilku dniach nie przejdzie to zglosic sie do szpitala. I oszczedzac sie! To apel do nas wszystkich :)

No i tak jak myslalam, wyszlam cala zakrwawiona. Na dodatek zrobila mi tylko dol, bo powiedziala, ze dziasla mi tak krwawia, ze musi rozlozyc to na dwa razy.
Nie ma tego zlego, za dwa tygodnie znowu bede sie mogla wyrwac na troche z pracy :-P
Malyna no to ta moja dziewuszka lekko bezwstydna, bylo widac wszystko od gory do dolu, no lekarz mi troche brzuch potarmosil, zeby ja zobaczyc, ale w koncu sie pokazala ;-)
Babelek sprobuje z ta sola, dzieki, cos musze zrobic

Hej Dziewczyny mnie też tu dawno nie było, a tyle sie dzieje :)
Co do wagi to mam ok 2 kg na plusie, obawiam się czy to nie za mało ale widzę że nie jestem sama z taką wagą.

Majus ale Ci zazdroszcze, też bym chciała mieszkac na Gran Canarii:)
Malyna dobrze, że z twoim dzidziusiem wszystko dobrze, bedziesz spokojniejsza.
Co do cery i płci dziecka to mi sie troche sprawdza, cera sie poprawiła, krosty poznikały i nie pojawiają się nowe, a lekarz mówił na poprzedniej wizycie że bedzie chłopak.
I zęby też coś mi sie zaczynają psuć nowe dziurki sie pojawiły a niedawno miałam wszystko wyleczone;/ bedzie trzeba znow z tym walczyć.
Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3ugpjuyqmk6de.png