Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczki 2014

oby Laura

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie też jestem ciekawa co tam u Asi, bo nic się nie odzywa. Ale chyba już urodziła :)
Mała25 oj ja też mam ochotę się tak nawalić jak bombowiec i puścić chmurkę jak stary parowóz :D
Mogu ja mam rozmiar 38 z ciążowych i też są rozciągliwe, ale niestety moje cztery litery ledwo co się tam mieszczą i po prostu w tych spodniach nie chodzę, bo są mega niewygodne. Jak na razie pozostają mi tylko legginsy :D

Rachell, och, jak super :) Bardzo Ci zazdroszczę, że wiesz już co Cię czeka i niewiele czasu zostało :) Jest plan, to najważniejsze :)

Stellka, ja pewnie przytyłam tutaj najmniej (albo jestem jako jedna z tych, co przytyły najmniej), ale nie ma się co cieszyć. Bo niby przez całą ciążę 12 kg tylko, ale... przed ciążą w rok w Szwecji doszło mi 15 kg od normalnej wagi, więc nie wystarczy mi potem zrzucić te 12, ale duuużo więcej. W sumie jestem mniej więcej w takiej samej (jak nie gorszej) sytuacji niż reszta :) No i do tego jestem bardzo niska, więc brzucha nie da się nie zauważyć :D

Madlen, są kobiety, które nie czują skurczy i rodzą bardzo szybko :) Może mieścisz się w tej grupie :) Ja mam nadzieję, że też, bo w sumie to nie mam pojęcia, ale zawsze można mieć nadzieję, a co :D

Mogu, Ty się nie martw, one wszystkie urodzą, a ja będę z Tobą stać dalej wytrwale na posterunku :) Ja to chyba jak słoń 2 lata w tej ciąży będę chodzić... Na nic nie widzę choćby cienia nadziei... Pewnie dopiero po 2 tygodniach wezmą mnie na wywołanie ech...

Aha, a co masażu sutków to nie wiem czy wiecie, ale gdzieś czytałam, że żeby miało zadziałać to trzeba robić ze 3 godziny dziennie... Chociaż z drugiej strony to nie mamy chyba teraz nic lepszego od roboty :D

Madlen nie wydaje mi się aby to mogły być skurcze. Ja też mam czasem tak, że mnie jajnik boli czasem lewy, czasem prawy. Jeszcze jak dzidziuś zaczął się wiercić to może po prostu Cię "uderzył" - mój czasem tak mnie bombarduje od środka :D Połóż się i weź ciepły prysznic - jak nie przejdzie to zadzwoń na oddział tam gdzie masz rodzić może coś Ci podpowiedzą. Dziewczyny macie coś takiego, że jak leżycie na lewym lub prawym boku to macie uczucie jakby ściskania krtani razem z tchawicą? Zauważyłam u siebie to od kilku dni - szczególnie gdy kładę się spać. Czasem to tak boli, że tchu nie można złapać, ale jak położę się na wznak to przechodzi. Czyżby mały tak uciskał? Dziwne.

Cora Pani w rejestracji (położna) mówi, że to normalne i nic się nie dzieje... Niech jej będzie.

Dziewczyny, ja ogólnie mam problem z oddychaniem, taki ucisk na przeponę cały czas, że nabieranie powietrza sprawia mi naprawdę wiele trudu. Najlepiej jest, gdy stoję. Siedzenie i leżenie to makabra.
Rozpadało się, chyba nici ze spaceru dziś. Zrobię sobie w takim razie małe, prywatne spa.