Skocz do zawartości
Forum

Utrata ciąży w 23 tyg. a ciąża po 1 okresie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .w 23 tygodniu stracilam dziecko przez odejscie wod plodowych porod odbyl sie normalnie niestety dzidzia nie przezyla.Pierwszy okres dostalam po 26 dniach czyli cykl wrocil do normy z przed ciazy byla dosc obfita i trwala tydzien .w polowie cyklu mialam plamienia ale nie duze teraz spuznia mi sie okres 7 dni zrobilam test ale wyszedl negatywny nie wiem czy mam isc do lekarza zeby nie wyszlo ze panikuje mieszkam w UK i dla tutejszej sluzby zdrowia to wszystko jest normalne a Polki traktowane za panikary.bardzo chcielibysmy z mezem miec kolejna dzidzie boje sie zeby sytuacja sie nie powtorzyla.prosze doradzcie mi co mam robic.

Przede wszystkim bardzo mi przykro, że Ciebie to spotkało.
Poczekaj jeszcze tydzień i ponownie zrób test. Lub jeżeli masz możliwość, to zrób test z krwi.
Mi po tygodniu też wyszedł negatywny test, a po dwóch już była druga kreska.
Jeżeli jesteś cierpliwa to wytrzymaj tydzień, powinno się wszystko wyjaśnić.
Bądź silna!
Pozdrawiam

witaj, przykro mi z powodu tego, co przeżyłaś...wiedz, ze niestety takie sytuacje się zdarzają, natura, jak to mówią i nie zawsze mamy na to wpływ, znam przypadki, kiedy takie rzeczy zdarzały się u dziewczyn, które już urodziły zdrowe dzieci jak i u pierworódek, więc to naprawdę kwestia natury, najważniejsze, ze Twój organizm jest zdolny do przyjęcia ciąży , więc na pewno jeszcze zajdziesz w ciążę, spokojnie cierpliwości, etazr test beta hcg lub znów z moczu na tydzień lub dwa.

Dziekuje za miłe słowa.Wiem ze nie jestem pierwszą kobietą która przez to przeszła i nie pozostaje mi nic oprócz poradzenia sobie z tym dobija mnie tylko fakt ze mimo tego co sie stało tutaj dla lekarzy dalej to normalne :( byłam u lekarza wczoraj bo nadal nie mam okresu ale jak zwykle nie dostalam sie bo nie jestem chora przyjeła mnie położna i kazała co 3 dni robic test to wszystko co mi poradziła a to czekanie własnie najbardziej dobija.na dzis wiem ze nie mam infekcji a to juz dobra wiadomosc.pozostaje mi czekac czasem zastanawam sie czy nie jechac do pl i zbadac sie bo tutaj nikt nawet nie sprawdzil czy wszystko wporzadku:(

NineL, jak będziesz miała okazję, to umów się na wizyte w Polsce.
Moja koleżanka poroniła będąc w UK. Na kontrolę przyleciała Polski.
Pół roku później zaszła w ciążę. Ma zdrowe dziecko ( trzecie) ;)
Martwiła się tak, jak Ty. My inaczej podchodzimy do badań. Ja też wolę pójść do lekarza ( zwłaszcza do ginekologa)o jeden raz za dużo, niż za mało. Spokój jest najważniejszy. Tu chodzi o Nowe Życie! Nikt nie powinien tego lekceważyć.
A nie możesz tam zrobić BETY prywatnie?