Skocz do zawartości
Forum

Cukrzyca ciążowa - pytania, odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również nie spełniam ani jednego z kryteriów ehh takie życie :-) ja jeszcze mam wizytę z diabetologiem 15 czerwca a jutro z ginekologiem. u mnie mały ważył w 34 tygodniu 2170 - lekarz powiedziała że brzuszek ma mały bo mierząc głowę i kość udową wszystko jet w normie.Ale starszy też był mały 2570 tylko że jemu się spieszyło i urodził się w 37 tygodniu.

Oj tak celebrowanie posiłków to podstawa :) Zastanawiam się tylko jak ja przy noworodku dam radę jeść regularnie... Wiem, że tydzień po porodzie trzeba jeszcze mierzyć cukry, ale wątpię że będę jadła posiłki tak jak teraz. Tym bardziej ,że pierwsze dni jest się w szpitalu. Tobie również miłego dnia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlsg18a0iy9jpg.png

Hejka ToJa i Dziewczyny :)
Byłam wczoraj u gina no i mój maluszek w 36 tygodniu waży 2300 no może szału nie ma ale powodów do niepokoju również. Ułożenie pośladkowe w ciągu dalszym i cesarka ... cukrzyca zadziwia wynikami dzisiaj zjadłam swoje ulubione śniadanie sprzed cukrzycy z kawką latte i cukry w normie i po 30 minutach bo wtedy niby jest największy skok po cukrach prostych i po godzinie :)

Przez cukrzycę czy tak po prostu? Agi doradź mi proszę bo nie wiem co robić - we wtorek mam wizytę u ginekologa i nie wiem czy mówić mu o tych moich cukrach czy nie? Niby diabetolog nie kazał mi już przyjeżdżać, ale te cukry mnie martwią - czego bym nie zjadła 130. No już nie wiem co robić :-(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlsg18a0iy9jpg.png

Kurcze ciężka sprawa... a nie chciałabyś zadzwonić do diabetologa ? Nie zmieniłaś diety? Jesz to co wcześniej? Wiesz nie wiem jakiego masz ginekologa ale moja pani to kazała mi się cukrem nie przejmować w końcówce ciąży. Mówiła ze z dzidkiem ok i na pewno mu nie zaszkodzi trochę wyższymi cukrem. 130 to nie jeszcze tragedia. Kilka lat temu norma była 140 z tego co słyszałam.

Moje śniadanie : kromka chleba zytniego lub orkiszowego z masłem plasterki szynki lub pasty rybnej (serek homogenizowany z makrela ) lub pasty jajecznej (jaka na twardo trochę majonezu i dużo pietruszki natki ) pomidor , rzodkiewki i sałata ogólnie sporo warzyw. No i drugie ulubione to jajecznica z dwóch czasem trzech jajek i kromka chleba.