Skocz do zawartości
Forum

Cukrzyca ciążowa - pytania, odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zuzu111

Ja mam problem bo musiałam zmienić glukometr (dostałam receptę na inne paski) i mam niskie wskazania. Na starym miescilam sie w normie, na tym tez ale wyniki niższe niż były. Wczoraj po śniadaniu było 78, wiec zjadłam na drugie lody i po 1,5h było 60. Po obiedzie zbliżam sie do 90-100, śniadanie dzisiaj z grahamka i dużym obłożeniem i wynik po 1,5h = 86. Juz myślałam ze popsuty, ale wczoraj akurat po obiedzie byłam w przechodni i ich glukometr pokazał 80. Myślicie ze labo mogło cos pokręcić z moją krzywą? Czytam jak u Was i pilnujecie sie bardzo a wyniki rożne.

Gość Zuzu111

Cieszę sie bardzo, tylko powoli jedyna rzeczą o jaka dbam to ilość posiłków, ich skład niczym nie odbiega od tego co je reszta domowników. Mam wiec watpliwości czy mogę tak jeść, ale skoro cukry są ok...

Jaaa ale będziesz miała dzisiaj wyżerkę :) Zuzu trudno stwierdzić co jest przyczyną wcześniejszych i obecnych rozbieżności? Jednak skoro są na plus to trzeba się z tego cieszyć :) Ja wczoraj i dzisiaj zrezygnowałam w ogóle z chleba i okazało się, że to on podnosił mi cukier. Na kolacje i śniadanie wyniki były ok. 91 a wcześniej z chlebem ok. 140-150.

Nikusia to co teraz zamiast chleba? :)

Wczoraj tak się objadłam,grill +czereśnie :D(cukier w normie) jak wróciłam do domu zasnęłam jak małe dziecko. Obudziłam się na kolacje i dalej spać...::D jaka wyspana jestem dzisiaj.

Dziewczyny chodzicie na basen? czy raczej sobie odpuszczacie w ciąży?... dzisiaj był u nas w planach...z chęcią bym weszła do wody. Boję się tych wszystkich zarazków;/

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png

Jaaa właśnie nie wiem czym zastąpić chleb? Wczoraj jadłam zapiekaną cukinie, później samą jajecznicę, sałatkę warzywną ale na dłuższą metę nie wiem jak to rozwiązać? Jutro bede jeszcze szukać po piekarniach ten chleb probody. No i na obiad też za bardzo nie mogę ryżu i kaszy jak już to ziemniaki. Ja nie chodzę na basen bo nie umiem pływać :)

Ja jedynie mogę jeść chleb z biedronki 7 zbóż (zielone opakowanie), niestety z różnych piekarni próbowałam i cukier szedł w górę jak oszalały!!!!
Na basen nie chodzę, zapach chloru mnie odpycha.
Chodzę na spacery, niemal codziennie godzinę spaceruję, czasem i dłużej.

Z tym chlebem to kiepska sprawa;/ Nikusia może jakiś w końcu Ci podpasuje;/...JA tez makarony, ryż, kasze, ziemniaki...wszystko jem i jest ok.
Dzisiaj zjadłam omleta z pomidorami, natką pietruszki, papryka. Cukier tez w normie...

Chyba jednak odpuszczę sobie basen pływać potrafię, chlor mi nie przeszkadza ale boję się żeby czegoś tam nie załapać nie proszonego :P
Moje dziecko dzisiaj chyba chce mi wyskoczyć przez brzuch tak skacze od 7 rano :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png

Ivi byłam dzisiaj w biedronce niestety nie było chleba, o którym napisałaś. Był wieloziarnisty też zielone opakowanie, kupiłam go ale niestety cukier po nim też wysoki bo 137. Jutro zobaczę w innej biedronce na ten 7 zbóż i ten probody, o którym piszą w internecie. W moim przypadku to trochę walka z czasem... do czwartkowej wizyty u diabetologa staram się coś wymyślić żeby było dobrze ale praktycznie codziennie mam złe wyniki :(

Nikusia ja mam taki problem jak i ty, po chlebie strasznie wysoki cukier, na sniadania w ogole juz chleba nie jem bo bym najwiekszy.. diabetolog kazala jesc kasze caly czas, sniadnie kasza, obiad kasza, kolacja kasza, oszalec mozna... co wiecej jak zjem ryz brazowy, albo makaron pelnoziarnisty, to mam wiekszy cukier niz po ziemniakach!! I wcinam ziemniaki na obiad:)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Cześć Dziewczyny, mam pytanie czy cukry po posiłku poniżej 120 są dla Was ok, czy staracie się żeby były jeszcze niższe np poniżej 110, 100? Dlaczego pytam, byłam u dietetyczki i ona patrząc na moje wyniki np. 99,108, 116, 114, 102 troche kręciła nosem. A ja do tej wizyty byłam zadowolona i nie myślałam ,że musze się jeszcze bardziej ograniczać.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png