Skocz do zawartości
Forum

Czy powinnam zabrać córkę z przedszkola?

jinha

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku zapisałam córkę do przedszkola; ma ona 4 latka. Wygląda na to, że bardzo jej się tam podoba, gdy już dotrze na miejsce, ale zawsze powtarza, że nie chce tam iść. Bardzo trudno ją rano zmobilizować do wyjścia – mimo że wstaje o 7:00, zasypia dopiero o 21:00 lub 22:00, a czasem nawet później! W przedszkolu jest czas na drzemkę lub odpoczynek i myślę, że właśnie w tym tkwi problem. Córka często chorowała, przez co opuściła sporo zajęć, a ponieważ otrzymujemy niewielkie stypendium z organizacji United Way, musi być obecna przez 90% czasu. Wymagają zaświadczenia lekarskiego na dni nieobecności z powodu choroby, co jest nierealne do spełnienia, bo w moim mieście nie ma punktu doraźnej pomocy medycznej, a do lekarza pierwszego kontaktu bardzo trudno się dostać. Zabieram ją do lekarza, jeśli wymaga konsultacji (muszę wtedy jechać do innego miasta), ale w przypadku wirusa, który po prostu musi przejść sam, tego nie robię – to byłaby kompletna strata czasu i pieniędzy! Nie wiem, co robić. Bardzo lubię to przedszkole, ale uważam, że takie wymagania są nieco nierealistyczne w przypadku tak małych dzieci.