Skocz do zawartości
Forum

Pogaduchy o wszystkim i o niczym

Kinqa

Rekomendowane odpowiedzi

Yvone
gorzej niż z Kaliną to chyba już nie będzie;)
a tak serio. to nie ja pierwsza i nie ostatnio rodziłam, musi boleć, ale nagroda przewspaniała i o bólu już sie nie pamięta,

O bóle z krzyża też mialam i z brzucha i mialam wrażenie że w ogóle niem mam przerwy między bólami.
Ja też szybko zapomniałam o cięzkim porodzie,choć nie powiem żebym po porodzie cieszyła się z dziecka,było mi obojętne czy mój syn był przy mnie czy nie.

Gość ♥Perełka♥

Mój pierwszy poród trwał jakieś 9 godzin, a drugi około 5-ciu.

Po pierwszym porodzie przez bite 2 tygodnie (a żeby...) napierniczało mi dupsko, że siedzieć i chodzić nie umiałam, a przy drugim - dobijały mnie za to skurcze obkurczającej się macicy.... tak bolesne - jak skurcze porodowe;

Ale generalnie drugi poród to lajt.

♥Perełka♥
Mój pierwszy poród trwał jakieś 9 godzin, a drugi około 5-ciu.

Po pierwszym porodzie przez bite 2 tygodnie (a żeby...) napierniczało mi dupsko, że siedzieć i chodzić nie umiałam, a przy drugim - dobijały mnie za to skurcze obkurczającej się macicy.... tak bolesne - jak skurcze porodowe;

Ale generalnie drugi poród to lajt.

Oj te skurcze po porodzi i mi strasznie dokuczały ...A po pierwszym porodzie też siedzieć nie mogłam ale przy drugim nic takiego nie było ...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Gość ♥Perełka♥

Bettyy - bo podobno taka jest reguła; położne w szpitalu powiedziały mi, że po pierwszym porodzie boli dupsko, a po drugim i każdym kolejnym - właśnie te skurcze.... i chyba faktycznie tak jest, bo - na sali ze mną były dwie pierworódki i dwie mamusie, które już rodziły - i reguła się potwierdziła...

Yvone
ja powiem szczerze, że nie zarejestrowałam tego obkurczania się macicy.

Bo po pierwszym porodzie się nie czuje podobno,tylko po kolejnych porodach,no ja czułam ale tylko dla tego bo byłam żle wyłyżeczkowana i został mi kawałek łożyska i ta macica nie miała się jak do końca obkurczyć .

Gość ♥Perełka♥

Yvone
ja powiem szczerze, że nie zarejestrowałam tego obkurczania się macicy.

Ja po pierwszym dziecku też nie - może dlatego, że tyłek nawalał...
Ale przy drugim... każde karmienie (bo ono to potęgowało) to był koszmar;

No, ale na szczęście wszystko mija....

A ja Wam powiem, że rzeczywiście tyłek trochę boli ale kurcze wcale nie było tak źle. Dużo bardziej bolały mnie nerki kiedyś :wink: No i wiele rzeczy bolało mnie bardziej niż poród :D Ale mam w szpitalach długą historię więc może mam inny próg odczuwania bólu.

Gość ♥Perełka♥

Jeśli można porównać do czegoś ból porodowy, to podobny w tej skali- odczuwałam w trakcie wyrywania zęba mądrości (bez znieczulenia, ze stanem zapalnym):cry:

Chce dziś piec ciasteczka; Sz już doczekać się nie może, ale młodszy nie chce iść mi spać, a z nim to będzie taka robota, że lepiej w ogóle nie zaczynać...

Gość ♥Perełka♥

IWA23
Ja czekam na mamę moją i idę sobie jakąś kurtke kupić lub płaszcz.

Mi teściowa ostatnio chciała kupić kurtkę (już sobie wybrała jaką), ale ja -jako dobra żona stwierdziłam, że lepiej niech kupi swojemu synowi :wink:

curry
A ja Wam powiem, że rzeczywiście tyłek trochę boli ale kurcze wcale nie było tak źle. Dużo bardziej bolały mnie nerki kiedyś :wink: No i wiele rzeczy bolało mnie bardziej niż poród :D Ale mam w szpitalach długą historię więc może mam inny próg odczuwania bólu.

ja jak trafiłam do szpitala bo dysk mi wypadł, to ten ból pamiętam jako gorszy niż ten porodowy. jak teraz próbuję sobie przypomnieć jak bolało w czasie porodu to nie potrafię, a tamtem wciąż pamiętam:/

Oopsy Daisy
Iwcia odzienie kupione?

Tak,kupiłam kurtkę,wolała bym płaszcz ale takie no nie fajne,a dawać prawie 200zł za coś co mi sę nie podoba,szkoda :)
Kupiłam kurtkę z wyprzedaży i do tego kupiłam sobie 2 pary leginsów :)

Gość ♥Perełka♥

Yvone

ja jak trafiłam do szpitala bo dysk mi wypadł, to ten ból pamiętam jako gorszy niż ten porodowy. jak teraz próbuję sobie przypomnieć jak bolało w czasie porodu to nie potrafię, a tamtem wciąż pamiętam:/

Nie pamiętamy bólu porodowego, bo była ''nagroda'' na samym końcu :yes:

Oopsy Daisy
IWA23
Oopsy Daisy
Iwcia odzienie kupione?

Tak,kupiłam kurtkę,wolała bym płaszcz ale takie no nie fajne,a dawać prawie 200zł za coś co mi sę nie podoba,szkoda :)
Kupiłam kurtkę z wyprzedaży i do tego kupiłam sobie 2 pary leginsów :)

Też dzisiaj leginsy kupowałam i też 2 pary :)

Widziałam dziś w sklepie te czapy futrzane co masz,do tego jak ktoś chce można kupić sobie torebeczkę :) i takie cuś co się chowa ręce,używa się tego chyba zamiast rękawiczek :):)

Gość ♥Perełka♥

Ja rok temu mierzyłam taką futrzaną czapeczkę i choć ładnie mi w niej było - nie kupiłam... byłam pewna, że to sezonówka i szkoda było mi dać kasę - na rok (tania nie była); ale jak widzę, dalej jest modna.... :yes:

A legginsy kupujecie jeansowe - te rurki czy zwykłe?