Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście trzymać kciuki☺ ja umowilam się dzisiaj do ginekologa po skierowanie na usg. Konsultantka powiedziała mi bowiem ze najwczesniejszy termin na usg to 28 stycznia. Wyobrażacie to sobie w prywatnej klinice?? Skandal. Mój M mówi ze mam paranoje i to sobie wszystko uroilam Ale ja tam widziałam jakiś cień A przecież jutro dopiero mam termin @

Moje pierwsze objawy ciąży przed zrobieniem testu ciążowego (a zrobiłam w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki) ... jakieś 5 dni po owulacji czułam wędrujące ,,coś w jajniku" ... nie wciąż, ale czułam, że się posuwa. W ciążę zaszłam w pierwszym miesiącu starań, więc to nie były wyimagiowane objawy. Dzień przed zrobieniem testu ciążowego poczułam silne ciągnięcie w lewym jajniku. Trwało kilkanaście sekund, ale było dość silne (kierowałam samochodem i aż się przeraziłam). Inne objawy - na piersiach pojawiły się widoczne żyły. To mnie już zastanowiło. I zdecydowane pogorszenie cery - wykwity na twarzy i plecach. Czułam podświadomie, że jestem w ciąży. Ach... i miałam zwiększony apetyt.

Po zrobieniu testu objawy ciąży następnym tygodniu (jak już wiedziałam, że jestem w stanie błogosławionym) - objaw ciąży to był silny ból brzucha, który mi towarzyszył w różnych porach dnia, a wieczorem się nasilał (brzuch mnie zaczął boleć dzień po spodziewanej miesiączce i następne półtora tygodnia), mocniejszy od bólu miesiączkowego, następne dni to powiększenie i bolesność piersi. :) To jedyne objawy ciąży, które mi towarzyszyły na samym początku. :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/48lsp1k.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/j3lt76m.png

Ewelinka0014... wiem przez co przechodzisz.To trudne ale postaraj sie oczyścić z negatywnych mysli.Mnie to pomoglo.Do tego pilam duzo melisy i jakos znalazlam spokoj i wyciszenie co skutkuje 2 kreskami na teście.Staralismy się od sierpnia i w miedzy czasieokres mi ssię zatrzymal wiec wiem co mowie.Trzymam mocno kciuki!!!!!

Dziewczyny bardzo mi przykro, z powodu wszystkich Waszych niepowodzeń, naprawdę... Sama przez to przechodziłam i wiem co czuje kobieta pragnąca dziecka, gdy kolejny raz przychodzi @
Chciałabym Wam pomóc, ale niestety tak się nie da. Musicie same znaleźć w sobie siłę, by każde niepowodzenie przełknąć i walczyć dalej. I uda Wam się, tylko musicie jeszcze trochę widocznie poczekać. Naprawdę bardzo dużo daje odsunięcie tych myśli na bok. Nie musicie mi pisać, że łatwo się mówi, bo sama to przechodziłam i wiem, że trudniej jest zrobić, niż powiedzieć. Ale da się dziewczyny. Jestem tego przykładem. Zmieńcie dietę, więcej ruchu i postarajcie się nie myśleć o ciąży non stop. To wymaga trochę wysiłku, ale warto!!! Przytulam każdą z Was z osobna :*

Natusi miło Cię widzieć, dawno Cię nie było ;) Na pewno wszystko będzie dobrze, pamiętaj, że zabiegi przybliżą Cię do Twojego szczęścia :*

blondmama, domibw - dziewczyny więc ile cykli sie starałyście? Jak często serduszkowałyście w tym czasie?
Ja mam właśnie taką głupią spinę, że odliczam te cykle, bo wciaż słucham, że jedna zaszła po 2, druga po 3, kolejna po 5 i tak się trochę niecierpliwię.
Generalnie nie robię testu w dniu kiedy ma przyjśc okres, nie doszukuje się objawów (poza tymi, które rzeczywiście czuje), ale nie uklywam, że chciałam zeby to już było...:)

Kasiulkaka...u mnie w sumie w 4.cyklu (raz go nie było chyba bo cykl trwal 59dni!).U mnie niestety możliwość jest tylko w weekendy bo maz jest kierowca i caly tydzień jestem sama.Dopiero podczas Świąt widzielismy sie częściej i pewnie dlatego się udało. Ale i tak uwazam ze brak stresu i takiego spiecia mial kluczowe znaczenie. Ja sobie po prostu powiedzialam ze istnieje taka sila która ma plan dla mnie i zajde w ciążę wtedy kiedy przyjdzie na to czas i widocznie sa powody dla ktorych trzeba poczekać. Wiem ze to mega trudne czekać ale chyba niecierpliwośc to zła droga...