Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Melduję, że żyjemy i mamy się całkiem dobrze. Póki co udaje mi się w miarę dobrze z dietą, choć jak się zabrałam z początku do układania nowych posiłków i pór jedzenia, to w końcu chodziłam dwa dni ciągle głodna...NA szczęście uporałam się i z tym. Dieta z początku przerażająca wykluczeniami jak najbardziej mi służy, czuję się o niebo lepiej (chyba rzeczywiście cukier to trucizna, ciekawe czy będę o tym pamiętać po porodzie;)) tyle że póki co nie przybieram na wadze, a nawet ciut mi ubyło, ale jak dla mnie to reakcja organizmu na całkowite wyeliminowanie cukru z diety. Wojtuś wg USG mały nie jest i czuję, ze urósł, tyle, że brzuch nie bardzo rośnie i jak mnie ostatnio łupnął to prawie zleciałam z kanapy - chyba chciał zmienić pozycje, ale bidulek nie miał miejsca i mu nie wyszło ;) Poza tym miałam wypoczywać, a nie mam kiedy, ciągle jest coś do zrobienia, czy załatwienia, czeka nas jeszcze remont łazienki, odmalowanie naszego pokoju i parę rzeczy, nie wspomnę o przygotowaniach do narodzin Bączka - póki co mam wszystko poupychane po kątach...
Dziś jedziemy na piknik rodzinny do ogrodu dendrologicznego, zapowiada się całkiem fajnie i mam nadzieję, ze tak będzie w rzeczywistości ;)
Miłego weekendu wszystkim :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-32078.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-35897.png

dobry wieczór
na początek wszystkiego najlepszego dla Piotrusia, Megan i pociech Ann

Ann swetne zdjęcia

Sekundko gratuluję

Wszystkim w potrzebie zyczę szczęścia

Ja po wizycie u gina jestem zadowolona, choć kosztowała mnie 220 zł, dodatkowo lekarstwo za 30 zł i tabletki za 80...No cóż. Grunt, że wszystko ok.
W poniedziałek mam dzwonić o wyniki na cytologię, prolaktyna w normie.

W związku z tym, że już wkrótce Dzień Dziecka WSZYSTKIM DZIECIACZKO ŻYCZĘ DUŻO ZDROWIA, UŚMIECHU NA TWARZY, SPEŁNIENIA MARZEŃ, KOCHAJĄCYCH RODZICÓW:) ORAZ WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO

Chciałam się pochwalić, że najgorszy przedmiot w tym semestrze- ekonomię menedżerską- zdałam na 5.0 i jestem z siebie dumna.
Zostały jeszcze 4 kolokwia i koniec. Ogromnie się cieszę

takim akcentem kończę post i idę się uczyć fiansów. Jutrzejszy dzień pełen atrakcji, więc nie będzie czasu na naukę :0

aaa, Paolka już dziś dostala prezent od chrzestnej- domek- namiocik. i zgadnijcie gdzie dziś śpi...Nie, żeby na podłodzie w domku :Zakręcony:

dobranoc

Witam sobotnio/niedzielnie

Super dzień za nami :), jutro zapowiada się jeszcze fajniejszy ;)
Ja jestem tu tak późno, bo opiłam się dziś kawy i nie chce mi się jeszcze spać ;)

Sliffka – fajnie, że uporałaś się z cukrem w diecie.
Sporo rzeczy masz jeszcze do zrobienia przed porodem, a kiedy odpoczniesz? ;)

Puszek – chyba nie sama wizyta kosztowała 220zł?
Fajnie, że Paolce tak przypadł do gustu namiot :)
Gratuluję 5-tki z tak trudnego egzaminu :)

Dzień dobry.

Ann super popołudnie! Nie zaskoczyłam że to Ł na zdjęciach z Piotrusiem i się zastanawiałam potem skąd K Reni ma czwórkę dzieci na fotce, skoro Szymek jeszcze w wózku. :Uśmiech:

Kurka nie wiem czy szczepić Maćka :Padnięty: Niby nie ma kataru, miał ze 3 dni ale jeszcze czasem coś mu zafurczy w nosie.... A jak chciałam odciągnąć to po zakropieniu wodą to w sumie praktycznie nic nie wyszło. A jak teraz nie zaszczepię (w tym tygodniu) to dopiero pod koniec miesiąca....

Serena, Oskar (13.04.2005) i Maciek (07.11.2007)

ZALEGLE SERDECZNOSCI DLA NASZYCH POCIECH :)

Pozdrawiam :)

Witam u nas weekend udany Mała grzeczna :)
Nadal niestety mamy mokre nocki - bez wytrzymywania nie ma szans na suche wyrko ;) daje to jedynie komfort Martynie ze nie jest mokra, a u mnie powoduje zmeczenie bo wstaje w nocyu srednio co 2,3 godz. juz sie zastanawialam nawet czy w nocy nie wrocic do pampersow.....

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/DIae.jpghttp://lbyf.lilypie.com/DIaep12.png

http://lb3f.lilypie.com/DaJAp1.png

Witam :)

Ann Super Dzień Dziecka :) Super, że możecie się tak spotykać co jakiś czas.
Serena My szczepiliśmy Przemka przy takim katarku, nic się nie działo,pewnie przed szczepieniem Maćka i tak zbada lekarz i będzie łatwiej podjąć decyzje.

Sobotni piknik rodzinny udany w 100% Przemek był zachwycony, od godz 14 do 21 biegał nieustannie, zaliczając kolejne atrakcje. Brał udział w konkursach dla dzieci i wszystkich zabawach. Jednym z elementów festynu był konkurs karaoke (dla dorosłych oczywiście, bądź po prostu umiejących czytać;)), ale pomimo ze Przemcio ganiał nieustająco usłyszał jakimś cudem, ze będzie śpiewanie na scenie i wpadł w amok - on będzie śpiewał i musi zaśpiewać piosenkę o wiosence i już!!!! Nie do końca wierzyłam, ze tak się stanie, ale jak przyszła jego kolej wbiegł na scenę i pięknie zaśpiewał co zamierzał. Byliśmy w ogromnym szoku, bo nie okazał nawet cienia speszenia czy tremy, wyglądało to tak jakby nic innego nie robił na co dzień. Śmiesznie wyglądał taki krasnal na scenie. Jego występ był do końca trzymany w tajemnicy przed publicznością, więc wzbudził ogromne zainteresowanie i zaskoczenie. Oczywiście dostał mnóstwo gorących braw, gratulacji, główne wyróżnienie no i oczywiście nagrody i dyplom. Przy okazji zrobił tacie dobry PR, biorąc pod uwagę, ze tatus w tej firmie pracuje niecały miesiąc i większości współpracowników jeszcze nie zna.
No zresztą tatusia też muszę pochwalić, ze wziął udział w konkursie drużynowym i zajęli III miejsce - dumna jestem z moich chłopaków jak paw ;)
Z występów dziecka mam tylko 2 i to niewyraźne fotki bo oczywiście przeżywałam całą sobą i ręce się trzęsły i łezki poleciały ;) Poza tym zdjęć jest sporo, jak tylko znajdę czas to wrzuce.
Póki co zaraz muszę jechać do Centrum, po odpis z KW, żeby mi przestali doliczać ubezpieczenie do kredytu. A po południu mamy występy artystyczne w żłobku:) Wczoraj zjeździliśmy całą okolicę w poszukiwaniu kasetki do kamer, żeby uwiecznić pierwszy występ dla mamy i taty ;)
Jeszcze napiszę, ze się wściekłam, bo poszłam dziś do laboratorium, stanęłam pod zamkniętymi drzwiami, zajrzałam do środka, w środku ciemno i ani żywej duszy...odczekałam chwile, spróbowałam się bezskutecznie dodzwonić i poszłam do domu. Udało mi się w końcu dodzwonić i Pani mi oświadczyła, ze laboratorium jest od 8 (ja byłam po 8) i o co mi chodzi???!!! No w sumie o nic poza tym ze galopowałam pół osiedla na darmo...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-32078.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-35897.png

Witam

troszkę spóźnione, ale szczere życzenia dla wszystkich dzieci dużo radości i niech zawsze otacza ich dużo miłości

Weekend był pełen atrakcji nie tylko dla dzieci ;) Od weekendu mamy w tv troche wiecje kanałów niż pięć podstawowych odbieranych na wieszak :) a ja mam laptopa. Nasz stary komputer i tak wymaga unowocześnienia, bo ledwo zipie, a z laptopem zawsze wygodniej i mniej miejsca zajmuje :) Sobota była pod znakiem zakupowym, ale popołudnie u Cioci K, więc dziewczyny poszalały w ogrodzie. O naszej niedzieli wiecie. Koncert w Filharmonii podobał się Marysi,a potem jeszcze spacer, fontanna, obiad i na koniec dzieci ustaliły, że musi być plac zabaw :) Marysia była tak zmęczona tymi atrakcjami, że nieładnie zachowała się na koniec, nie chciała opuszczać placu zabaw i pożegnać się z Ula i Piotrusiem :Rozgniewany: Potem w drodze i w domu były fochy, płacz i krzyki. Mi udało się jakoś w tym wszystkim zachować spokój, więc przynajmniej nie nakręcała się moimi nerwami. Ale drobny upominek od nas na DD dostała tylko Tosia, Marysia pewnie dziś dostanie jak nie będzie hiisterii.

Sliffka super, że dieta Ci służy. Niech remont i przygotowania do narodzin Wojtusia przebiegają sprawnie. Wielkie brawa dla śpiewającego Przemka, tomusiało być bardzo wzruszajace przeżycie. Duma z chłopaków uzasadniona :)
Puszek dobrze, że wieści od gina ok. Gratuluję wynkiów.
Ita biedne choruski :( Jak sie dziś mają dziewczynki?
Serena ja kiedyś szczepiłam Tosię jak miała lekki katar. Ważne by było osłuchowo ok.

Renia z Marysi

witam,

Ann zazdroszczę mile spędzonego czasu :)

Dziubala oprócz wizyty robiłam badanie na poziom prolaktyny, cytologię, usg piersi, usg brzucha i dopochwowe. Wyszło tego sporo

Ita biedne dziewczynki. Zdjęcie natomiast samo w sobie jest urocze

pozdrawiam i zmykam do książek
jeszcze tylko tydzień ikoniec nauki
cieszę się ogromnie!!