Skocz do zawartości
Forum

Nasze wypieki


ezelka

Rekomendowane odpowiedzi

Betty twoje wypieki wymiatają:love: rewelacja, aż ślinka cieknie:love::love::love:

Inkaa ja robiłam kilka razy, ciacho jest pyszne, tylko dość słodkie, proponuję dodać mniej cukru niż w przepisie.

a tu moja Pani Walewska

http://i1.fmix.pl/fmi701/70ba083e0004f184508c157f

Sprzedam ubranka dla dziewczynki 68-74
http://szafka.pl/profil/ezelka/sprzedaje_lub_wymieniam
KINGA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-59384.png
KALINA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61108.png
http://s2.pierwszezabki.pl/041/041021940.png?9757Z

Odnośnik do komentarza

ezelka
Inkaaa
Ezelko dziękuję! ::): widzę, że też nie dawałaś migdałów :wink:

Nie dawałam bo nie miałam, posypałam trochę wiórkami kokosowymi i było pycha:Śmiech:

Już kilka razy czytałam ten przepis i tak myślałam "Upiec czy nie?" :lol: ale chyba w końcu się skuszę :yes::wink:

Odnośnik do komentarza

Wstawiam przepis na muffinki z rabarbarem i kruszonką :)

Składniki:
150 g cukru (1 szklanka)
250 g mąki (2 szklanki)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
75 ml oleju
200 ml mleka
1 jajko
3-4 łodygi rabarbaru
kilka kropli aromatu waniliowego lub ½ łyżeczki cukru waniliowego

na kruszonkę:
po 2 łyżki masła, cukru, mąki oraz 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:
Najpierw należy przygotować ciasto na kruszonkę: rozcieramy wszystkie składniki razem na gładkie ciasto i wkładamy do lodówki lub zamrażalnika.
Nagrzej piekarnik do 190C.
W dwóch miskach mieszamy osobno składniki suche: mąkę cukier i proszek do pieczenia, w drugiej mleko, jajko, olej i olejek waniliowy. Łączymy zawarość obu naczyń, dokładnie mieszając około minuty. Obieramy rabarbar i kroimy go na małe kawałki od 5 mm do 1,5 cm, dokładamy do ciasta i mieszamy.
Nakładamy do foremek do muffinków – najlepsze silikonowe jak na zdjęciu, lub papierowych do specjalnej blachy do muffinków.
Formy napełniamy do ¾ wysokości – ciasto powinno wystarczyć na około 12 muffinków. Z kruszonki robimy małe kuleczki, płatki czy jak kto woli posypujemy babeczki na wierzchu. Pieczemy w rozgrzanym do 190C piekarniki przez około 16 do 20 minut aż będą złociste.

Smacznego! :)

Kto pyta nie bł

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...