Skocz do zawartości
Forum

Nasze wypieki


ezelka

Rekomendowane odpowiedzi

cisowianka
NATKA08
czas na pyszny serniczek z płatkami migdałów polecam :kucharz:

[ATTACH]113574[/ATTACH]

Fajny ten serniczek:))Możesz wrzucić przepis?

pewnie ze tak

sernik z migdałami

ciasto:
2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru pudru
3 żółtka ( białka zostawić)
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny (250g)
wszystkie składniki posiekać nie zagniatac wyjdzie takie ciasto jak gruby sypki piasek, wstawić do lodówki na 1-2 godziny

masa serowa
1 kg sera mielonego
3 całe jajka
3/4 szkl cukru
3/4 szkl mleka
1/2 szkl oleju
1 budyń waniliowy
zapach waniliowy
rodzynki
ubić całe jajka na puszystą piankę pod koniec ubijania dodać cukier następnie budyń, mleko, olej, zapach i na koniec ser
wysypać schłodzone ciasto na dno blachy na ciasto wylać masę serową i piec 180 stopni przez 40 minut

beza
pod koniec pieczenia ubić białka na sztywną pianę dodać do nich 1/3 szkl cukru i 3 łyżki mąki ziemniaczanej po 40 min. wyjąc sernik i rozłożyć na nim ubitą bezę, posypać płatkami migdałów i wstawić jeszcze na 20-25 minut do piekarnika. jak ostygnie ja polewam ciasto lukrem

smacznego

Odnośnik do komentarza

Jejjjjjjjjjuuuuuuu Natka zwariowałaś normalnie, żeby takimi pysznościami kusić:36_19_1: torcik wygląda obłędnie:love::love::love:

Cisowianka ciacho jest na kruchym spodzie, to jakie najprostsze i najszybsze ciacho do zrobienia ze wszystkich moich przepisów:Śmiech:

Sprzedam ubranka dla dziewczynki 68-74
http://szafka.pl/profil/ezelka/sprzedaje_lub_wymieniam
KINGA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-59384.png
KALINA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61108.png
http://s2.pierwszezabki.pl/041/041021940.png?9757Z

Odnośnik do komentarza

Inkaaa
Natka czy mogę prosić przepis na torcik? :wink:

oczywiście
biszkopt to chyba każdy umie zrobić więc nie będę się rozpisywać oczywiście piekę go w tortownicy po wystudzeniu kroję na trzy
krem
2 żółtka
3/4 szkl cukru
1 cukier waniliowy
2łyżki mąki pszennej
2 łyżki budyniu waniliowego ( proszę nie żałować czubate mają być)
0,5 litra mleka
200 gram wiórków kokosowych
250 gram masełka roślinnego ( do wyboru zresztą kazdy używa innego)

żółtka utrzeć z polową cukru i cukrem waniliowym dodawać stopniowo mąke, budyń i ok 3/4 szkl. mleka resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i połączyć z rozrobioną masą zagotować, wyjdzie budyń który studzimy a następnie miksujemy masełko i dodajemy po łyżce budyniu do gotowego kremu dodajemy wiórki ( ja zawsze zostawiam ich trochę do dekoracji) polecam dodać do kremu odrobinkę spirytusu dosłownie 2 łyżki ale to tylko wersja dla dorosłych więc kto ma dzieci niech zapomni

biszkopcik na trzy nasączamy czym chcemy ja np biorę przegotowaną i wystudzoną wodę sok z cytryny cukier i troszkę spirytusu i tylko troszkę nasączam nie tak żeby przeciekał he he he, smarujemy każdą warstwę kremem a górę polewam czekoladą zwykłą mleczną lub gorzką tylko jak ją rozpuszczę to dodaje do niej trochę śmietany żeby nie była zbyt twarda i posypuję wiórkami

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...