Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
dzisiaj jest pelnia i chodze caly dzien podminowana... do tego mysli mi sie klebia przed jutrzejszym usg. Ciesze sie ogromnie, ze zobacze szkraba i obawy sie pojawiaja, co z lozyskiem (mam nisko polozone), co z szyjka (ostatnio mialam troche miekka) etc. nie ma wiekszego szczescia dla kobiety w ciazy niz rutynowe usg, bez zadnych sensacji. a najpiekniejsze slowa lekarza: wszystko ok

mama2 o ktorej masz jutro wizyte? trzymam kciuki!

pat-k będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą lekarza i dzidziuś rośnie tak jak trzeba.
Jutro trzymam kciuki za Ciebie, mamę2 i isabelę. Przydałby mi się trzeci kciuk :)

Jeszcze jedno: Opiszcie, jesli chcecie jakie byly najfajniejsze i najglupsze reakcje waszych znajomych i rodziny na wiesc, ze jestescie w ciazy ? :)

W moim przypadku reakcje byly cudowne, wszyscy sie ciesza i trzymaja kciuki by bylo jak najlepiej. Choc moja rodzina nie reagowala tak cudownie kiedy ponad 18 lat temu, majac 19 lat zaszlam w ciaze z pierwsza corka, nastepnie majac 21 lat z druga corka. Mozliwe, ze przyczyna jest to, ze w mojej rodzinie zawsze bylo najpierw najwazniejsze wyksztalcenie, nastepnie dopiero zakladanie rodziny. Babka, mama i jej 4 siostry mialy ponad 27 lat gdy zakladaly rodziny. Ja studia skonczylam majac lat 30 :)
Minelo tyle lat. Moi bracia i kuzynostwo maja pod 40 a nikt nie ma dzieci. I tu niespodzianka ponownie ja w ciazy, choc tym razem reakcja byla duzo milsza. Ciotka (matka 3 moich kuzynek) powiedziala, ze moze zdejme z rodziny w koncu fatum i zacznal sie rodzic dzieciaczki.

Kretynska reakcja mojej znajomej - "ZNOWU?" Hmmm mialam wrazenie, ze powiedzialam jej, iz kompletuje druzyne pilkarska...

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

1cora2syn...??
no to super widze ze mimo ze tak daleko od rodzinki to juz niejestem sama,mezus niestety niewszystko rozumie:)stara sie jak moze ale wiadomo ze to nie starsza siostra,ale na ferie zimowe przyjezdza domnie mlodsza siostra ma 19lat i straaasznie sie ciesze!!!a 20 listopada mam wizyte u poloznej i mamy sie umowic na kolejne USG,a czasem juz wyraznie czuje jak maluszek sie rusza:)

Szczęściara, też już bym chciała coś poczuć :) Chyba, że ja po prostu nie wiem na co zwracać uwagę. Czasem wydaje mi się, że czuję jakieś muśnięcia, ale to chyba tylko mój żołądek :)

isabela
Jeszcze jedno: Opiszcie, jesli chcecie jakie byly najfajniejsze i najglupsze reakcje waszych znajomych i rodziny na wiesc, ze jestescie w ciazy ? :)

W moim przypadku reakcje byly cudowne, wszyscy sie ciesza i trzymaja kciuki by bylo jak najlepiej. Choc moja rodzina nie reagowala tak cudownie kiedy ponad 18 lat temu, majac 19 lat zaszlam w ciaze z pierwsza corka, nastepnie majac 21 lat z druga corka. Mozliwe, ze przyczyna jest to, ze w mojej rodzinie zawsze bylo najpierw najwazniejsze wyksztalcenie, nastepnie dopiero zakladanie rodziny. Babka, mama i jej 4 siostry mialy ponad 27 lat gdy zakladaly rodziny. Ja studia skonczylam majac lat 30 :)
Minelo tyle lat. Moi bracia i kuzynostwo maja pod 40 a nikt nie ma dzieci. I tu niespodzianka ponownie ja w ciazy, choc tym razem reakcja byla duzo milsza. Ciotka (matka 3 moich kuzynek) powiedziala, ze moze zdejme z rodziny w koncu fatum i zacznal sie rodzic dzieciaczki.

Kretynska reakcja mojej znajomej - "ZNOWU?" Hmmm mialam wrazenie, ze powiedzialam jej, iz kompletuje druzyne pilkarska...

U mnie wszyscy zareagowali tak jak powinni, czyli radość, krzyki, zamieszanie itp :) Może niektórzy byli trochę zaskoczeni (oczywiście pozytywnie), że tak szybko po ślubie, ale radość ogromna.
W pracy też bardzo pozytywnie, żadnych idiotycznych komentarzy nie słyszałam.

u mnie tak moj kochany poprostu radosc radosc,bo to zaplanowany dzidzius najpierw zrobilam za szybko test bo po 10dniach od poczecia no i oczywiscie negatywny poplakalam sie,maz przytulil i powiedzial ze on i tak wie ze jestem w ciazy:)i po 3tyg znowu zrobilam test,wyszly dwie kreseczki mezus mnie przytulil i przez chwile nic niemowil mial lzy w oczach:)a po chwili stwierdzil ze jest niezly bo za pierwszym razem gola strzelil:Dcorcia jak jej powiedzielismy to nieograniczona radosc mlodsza siostra radosc:)starsza siostra troszke chlodne pytanie wpadliscie czy chcieliscie?jak powiedzialam ze chcielismy zrobila mine z ktorej ciezko odczytac...moja tesciowa dowiedziala sie przez tel bo daaaleko mieszka smiech w sluchawce i odrazu pytania jak sie czuje:)tescie sie ciesza:)znajomi gratulacje i radosc.a ja lzy i kilka godzin z oczami wlepionymi w test ciazowy,bo to takie niesamowite uczucie jak uswiadamiamy sobie ze mamy dzidzie w naszym brzuchu:)

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Dzieki babeczki za mile przyjecie :apacz:

ja jak najbardziej tez przylaczam sie do trzymania kciuków za wszystkie mamusie obawiajace sie badania...bedzie dobrze :)
ja tez zaliczam sie do babek które czekaja na swoje pierwsze malenstwo:angel1
1cora2syn...?? ja juz nie moge sie doczekac az poczuje malenstwo chociaz wiem ze w przypadku pierworódek to dosc pózno odczuwalne a moze tak jak napisala Daffodil poprostu nie wiemy na co zwracac uwage.
A jak Wasze brzuszki????????duze juz??? u mnie nie bardzo takie niewielkie zaokraglenie dopinam sie jeszcze prawie we wszystkich spodniach:36_2_14::36_2_12:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Cytat:
1cora2syn...?? napisała Zobacz post
no to super widze ze mimo ze tak daleko od rodzinki to juz niejestem sama,mezus niestety niewszystko rozumie:)stara sie jak moze ale wiadomo ze to nie starsza siostra,ale na ferie zimowe przyjezdza domnie mlodsza siostra ma 19lat i straaasznie sie ciesze!!!a 20 listopada mam wizyte u poloznej i mamy sie umowic na kolejne USG,a czasem juz wyraznie czuje jak maluszek sie rusza:)

witam serdecznie nowe mamusie:) wiesz 1CORA2SYN ZAZDROSZCZĘ CI JAK NIE WIEM CO ŻE CZUJESZ RUCHY I POWIEM CI ŻE TO BARDZO SZYBKO:)

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

isabela napisała Zobacz post

Kretynska reakcja mojej znajomej - "ZNOWU?" Hmmm mialam wrazenie, ze powiedzialam jej, iz kompletuje druzyne pilkarsKĄ

ISABELA :) U MNIE TEŻ WSZYSCY SIĘ CIESZYLI BO TO CIĄŻA PO 8-LATACH :) A CÓRKA NAJBARDZIEJ

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

witam nową mamę :)
ja też będe mamą poraz pierwszy moje typy to ZUzia i Maks :)

co do reakcji rodziny to była super wszyscy się cieszyli i to bardzo mąż nie mógł uwerzyć że tak szybko się udało :) pierszy test był negatywny drugi -taka mała kreseczka, chcąc sie upewnić zrobiłam 3 i wyszły 2 krechy :) mąż dopiero wtedy uwierzył :)

pat-k wszystko będzie dobrze,ja mam wizyte w pon.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

U mnie reakcje podobne :radość, zdziwienie że tak szybko bo miesiąc przed slubem:36_15_29: hihi...A ja? nie moglam uwierzyć!!tez sie pospieszyłam z pierwszym testem i wyszło ze nie jestem ...ale drugi juz po spoznionej miesiaczce ukazał prawde mym oczom.
Pat-k wizyte mam o 16.30 a ty?
ja tez za was trzymam kciuki . Pat-k i isabela. Jutro Nasz szczesliwy dzien , same dobre wiadomości. BUZIAK:love_pack:

u mnie było tak:

postanowiłam zrobic test bo cos mi szeptało i oczywiscie okres sie skonczył

zrobiłam test i cała w nerwach czekam
patrze ... 2 kreski... to co sie ze mna wtedy działo nigdy nie zapomne..
szok..zdziwienie.. niedowierzanie .. szczeście.. strach
wszystko naraz
i trzęsłam się jak w febrze
mojemu jak zobaczył 2 kreski to łzy się zakręciły ( a potem jak patrzył na usg - gapił się jak ciele na malowane wrota )

mama to się popłakała z radości, tata jak to tata nic nie powiedział ( nie okazuje uczuć)
moja siostra zadzwoniła ( dowiedziała sie zanim jej powiedziałam ) i ryczała mi w słuchawkę hehe
ogólnie wszyscy przyjeli to bardzo pozytywnie

z jednym wyjątkiem : koleżanka ( bliska) puściła tekst
cyt : "a co? guma wam pękła??" :ehhhhhh:

:36_11_23:

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

1cora2syn...??
witam ja rownierz ma termin porodu na 16maja i ciesze sie ze istnieje takie forum,bo mieszkam w Holandi rodzinke mam daleko,i czasem mi poprostu smutno samej w domu mezus moj kochany caly dzien w pracy prowadzimy firme wspolnie ale on mnie wyrecza z wiekszoscie zajec mi znajduje gora dwa razy w tyg zajecie,no mam jeszcze moja iskierke 5letnia Oliwke ale wiadomo ze jej niebede marudzic ze mi niedobrze itp.21pazdziernika bylam w Polsce i u polskiego lekarza dzidzie mam zdrowa i z pierwszych ogledzin na usg jest podejrzenie ze to chlopczyk z czego ogromnie sie cieszymy:)WITAM WSZYSTKICH:)

Witaj! Coraz wiecej nas tutaj sie robi. I tak trzymac!

Ja tez trzymam kciuki wraz z oim bejbikiem za Wasze USG.
Bedzie ok:36_2_25:
Imiona wybrane. Bedzie albo Maja albo Maks.

Co do ciazy to z jednej strony nie bylo zaskoczenia, bo chcielismy a z drugiej po moich przejsciach ze zdrowiem, tym co sie slyszy o problemach kobiet z zajsciem w caze, chora tarczyca i jednym poronieniu oraz po zapowiedzi lekarza, ze bedziemy musieli sie uzbroic w cierpliwosc, to jednak zaskoczenie i szok byly! Za trzecim razem, bez szczegolnego starania sie - ciaza.
Kiedy wyszly mi dwie krechy to nie wiedzialam czy sie cieszyc czy plakac. Ciarki mnie przeszly, lzy w oczach. Chwycilam od razu za telefon, potem odlozylam i krzatalam sie tak po mieszkaniu jak pomylona bez sensu. Lekko przerazona bylam ale i przeszczesliwa.
Wszyscy sie cieszyli ogromnie i znajomi i rodzina. Tesciowa pochwalila sie nawet nazajutrz sasiadom, z ktorymi normalnie niezbyt gada !
Naljepszy byl moj maz. Zrobilam test i czekam az przyjdzie z pracy, zeby zobaczyc jego zdziwiona mine jak mu powiem. Otwieraja sie drzwi, wchodzi, jak zwykle buzi, buzi. Nic, spokoj wodza, gadu gadka i w koncu miedzy zdaniami mowie " Kochanie, wiesz co...." a on .... "Co? Jestes w ciazy!" No i tyle. Nie zaskoczylam mojego malzonka, choc sie stralam. Ale jego radosc byla ogromna i wzruszyl sie, widac bylo, choc niby mowil, ze "Wieeedzialem".
No i jeszcze lekarz. Kiedy mu powiedzialam stwierdzil , ze w dzisiejszych czasach po 30-tce za trzecim razem to prawdziwy sukces!!!" Maz to w domu skomentowal naturalnie "Moi zolnierze to nie byle jakas piechota, to prawdziwi komandosi, wiec co sie dziwi!" To tyle:36_2_15::36_2_15::36_2_15::36_2_15:

PO PIERWSZE Isabel popieram dziewczyny w 100% nic pochopnie i naprawdę mimo ze to trudne to spokojnie, rozmowa z lekarzem później decyzje. Trzymam kciuki i czekamy na wieści!!!

co do ciąży to podobnie jak u ciebie pierwsza urodziła się jak miałam 19lat, druga później 25lat, no teraz znów 6lat różnicy bo będę 2 miesiące przed 31 jak się dzidzia urodzi:)

Reakcje na ciąże były rożne moja mama w szoku, siostra i reszta się cieszyli, ale najbardziej bałam się reakcji Kingi(11lat) bo kilka tygodni wcześniej powiedziała ze nie chce żadnych małych dzieci w tym domu bo jedna siostra jej wystarczy. Po tym jak oznajmiłam ciąże przez 10min była cisza, aż padło pytanie- to gdzie będzie spać, bo jak chcecie to może u mnie w pokoju- to mnie ucieszyło:)

Gabrysia natomiast(5lat) 4dni przed zrobieniem testu powiedziała mi ze będziemy mieć dzidziusia bo brzuszek mi rośnie, a ja na to dziecko daj spokój co ty opowiadasz tyle ze on miała racje, jak już to potwierdziłam to powiedziała- dziękuje mamo ze będziesz mieć dla mnie braciszka:)

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png