Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola22 i mama2 cor i Elwira na pewno ktoras cos wie na temat karty dla dziecka ktorej można urzywać w Polsce i dziecko ma ubiezpieczenie bo ja za wszystko Płace i lekarstwa na 100% wiec z kasa u mnie już cięko.
Chodzi mi dokładnie o karte europejska czy jak to sie nazywa a potrzebuje linka gdzie sie to zamawia i ja ja wyrobić?:36_2_21:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Nikuś dziś cały dziń nie mógł wydobuć z siebie głosu bidulek na wieczor sie poprawiło i nawet gaworzył i sie uśmiechał wiec antybiotyk zadziałał dzwoniłam do pani dr bo sie nim przejeła i kazała w piątek przyjść.:36_2_21:no chyba że sie coś [pogorszy

o losie malenstwo takie i tak sie meczy duzo zdrówka od ciotki i obcaluj go z kazdej strony.
dobrze ze antybiotyk zadzialal teraz juz bedzie coraz lepiej zobaczysz fajnie ze pani dr sie przejela jakos na mnie tacy lekarze robia lepsze wrazenie tzn ze chce im sie pracowac a nie tylko liczyc kase za wizyty.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Jola30
Jola22 i mama2 cor i Elwira na pewno ktoras cos wie na temat karty dla dziecka ktorej można urzywać w Polsce i dziecko ma ubiezpieczenie bo ja za wszystko Płace i lekarstwa na 100% wiec z kasa u mnie już cięko.
Chodzi mi dokładnie o karte europejska czy jak to sie nazywa a potrzebuje linka gdzie sie to zamawia i ja ja wyrobić?:36_2_21:

o losie masakra!

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Jola30
Witaj Katja
virbukol jest jednym słowem na stany nie pokoju dziecka na ząbkowanie i takie tam czopek uspakajający tyle ze na mojego Nikusia nie działa jak ma sie drzec to nie ma zmiłuj:36_7_4:

Jeny co się dzieje mój Filip dzisiaj strasznie marudził jak został położony w łóżeczku!!!Zawsze dostawał pieluszkę i sam zasypiał bez marudzenia a dzisiaj strasznie nie mógł bidulek zasnąć,już miałam go zabrać z łóżeczka ale jakoś się wyciszył i śpi już!!!Faktycznie coś się dzieje z naszymi pociechami,miejmy tylko nadzieję że to przejściowe i potrwa tylko chwilkę!!!Musze się pochwalić że w niedziele Filip po raz pierwszy rechotał,śmiał się na głos kilka minut jak robiłam do niego A BUMM,za każdym moim tekstem śmiała się w głos a ja my razem z nim,cudak mój kochany!:hot over you:

katja79
mama2corun
witam wieczorowa pora :)
oh dziewczyny Ola dzis caly dzien marydna niewiem co jest grane ale kurna tak wyglada to na zabki ale niechce mi sie wierzyc bo jak masowalam jej dziaselka to nawet mi zasnela.
W kapieli tez placz po kapieli tez placz dalam jej wkoncu ten Vibrucol bo tak mi jej zal byli oczka czerwone spiaca i wykonczona poprostu z tego placzu.i po godzinnym niszeniu na rekach zasnela i uwaga ze smoczkiem w buzi nie z paluszkiem :D
ale smoczek pomoczony w czyms slodkim :d

noprosze super ta skarpetka zadzialala :D
cos mi sie wydaje ze wiekszosc naszych dzieci przechodzi jakis trudny etap rozwoju moja tez marudna i ciagle chce na rece ... a ten Vbrucol to na co?

Ja czasami daje ten czopek ale za bardzo teraz nie wieże w jego działanie może dlatego że dostawał jednego czopka a w ulotce pisze że maksymalnie dwa dziennie.

Jola30
Nikuś dziś cały dziń nie mógł wydobuć z siebie głosu bidulek na wieczor sie poprawiło i nawet gaworzył i sie uśmiechał wiec antybiotyk zadziałał dzwoniłam do pani dr bo sie nim przejeła i kazała w piątek przyjść.:36_2_21:no chyba że sie coś [pogorszy

To fajnie że trafiłaś na kogoś takiego ,w końcu Nikoś wydobrzeje i będzie już tylko lepiej.Trzymam kciuki żeby z każdą godziną Nikusiowi było
coraz lepiej!!!A teraz spadam bo Filip już dwa razy budził się z płaczem ,nie poznaje mojego dziecka!Kłade się spać bo nie wiadomo co w nocy mnie czeka!!!ppapa śpijcie dobrze wy i wasze małe szczęścia!

e2e2
Jola30

To fajnie że trafiłaś na kogoś takiego ,w końcu Nikoś wydobrzeje i będzie już tylko lepiej.Trzymam kciuki żeby z każdą godziną Nikusiowi było
coraz lepiej!!!A teraz spadam bo Filip już dwa razy budził się z płaczem ,nie poznaje mojego dziecka!Kłade się spać bo nie wiadomo co w nocy mnie czeka!!!ppapa śpijcie dobrze wy i wasze małe szczęścia!

i dla Was spokojnej nocki :***

Maja

katja79
Jola30

o losie malenstwo takie i tak sie meczy duzo zdrówka od ciotki i obcaluj go z kazdej strony.
dobrze ze antybiotyk zadzialal teraz juz bedzie coraz lepiej zobaczysz fajnie ze pani dr sie przejela jakos na mnie tacy lekarze robia lepsze wrazenie tzn ze chce im sie pracowac a nie tylko liczyc kase za wizyty.

tak fajna lekarka ale nawet kasy za wizyte nie wzieła bo powiedziała ze za lekarstwa płace słono a inni to biorą nie maja skrupułow:36_2_21:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

katja79
mama2corun
witam wieczorowa pora :)
oh dziewczyny Ola dzis caly dzien marydna niewiem co jest grane ale kurna tak wyglada to na zabki ale niechce mi sie wierzyc bo jak masowalam jej dziaselka to nawet mi zasnela.
W kapieli tez placz po kapieli tez placz dalam jej wkoncu ten Vibrucol bo tak mi jej zal byli oczka czerwone spiaca i wykonczona poprostu z tego placzu.i po godzinnym niszeniu na rekach zasnela i uwaga ze smoczkiem w buzi nie z paluszkiem :D
ale smoczek pomoczony w czyms slodkim :d

noprosze super ta skarpetka zadzialala :D
cos mi sie wydaje ze wiekszosc naszych dzieci przechodzi jakis trudny etap rozwoju moja tez marudna i ciagle chce na rece ... a ten Vbrucol to na co?

No moja dzisiaj ociupinkę lepiej, co nie znaczy, że idealnie, płakała trochę i zawodziła, ale w koncu zrezygnowała i nawet sama usnęła. A kopie i wierzga tak, że wszystko lata w łóżku łącznie z materacem, który sie unosi aż hehe. I przekręca się jak wskazówka zegara, tak że w poprzek łóżka śpi.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
jola22
gunia43
Jola22 - ciesze sie, ze z bioderkami Julki wszystko w porzadku. Zagladaj do nas czesciej! Napisz w ogole jak tam pobyt. Z nieobecnosci na forum domyslam sie ze sie nie nudzisz.

Gunia oj nie nudze sie wogóle.
Ciagle gdzieś biegamy z siostra.......i chyba przyjade z tych wakacji bardziej zmeczona niz bylam.
Ja z Polski zawsze wracam taka umeczona, ze z checia witam moj dom. Wydaje mi sie azwsze po powrocie od taty i pelnej tam chaty, taki wielki, klinicznie czysty i przestronny.
Ale za jakies kilka dni znow tesknie za gwarem, zamieszaniem i zyciem na kupie.
Ja jak narazie czuje sie wypoczeta bo jak pisałam nic nie robie tylko Nikuś i lekarze :uff2:

e2e2
gunia43
e2e2

Filip najpóźniej zasypia o 22 a ja wtedy z M przeważnie jemy obiadokolację,biorę prysznic i siadam na naszym forum i siedzę tak jak dzisiaj.Czyli nie kłade się wcześniej niż 23.Myślałam że dam radę was przeczytać ale jeszcze sporo stron mi zostało ale nie dam rady dzisiaj bo dwa dni na nogach od rana a jeszcze od noszenia Filipa na rękach narobiły ni się zakwasy i po prostu nie mam siły!!!Stęskniłam się za wami , jeju jak to forum wciąga!!!

A dlaczego malego tak duzo nosisz????

W czwartek i piątek Filippo był bardzo marudny,na leżąco źle na rączkach troszkę lepiej i dlatego nawet w sadzie na spacerku bez rączek się nie obyło.W sobotę na chrzcie płakał jak tylko usłyszał organy a jak zobaczył księdza to już koniec!!!I tak całą mszę na rączkach,oczywiście M chciał go zabrać ale mu nie dałam bo uparte ze mnie babsko!W lokalu ciotki go troszkę ponosiły ale mieliśmy pokój na górze wynajęty żebym mogła Filipa z spokoju nakarmić i przebrać i tak kursowałam góra i dół.Filip od urodzenia tylko w skrajnych przypadkach był brany na raczki a nawet mu lepiej,dużo lepiej na leżąco a ja dopiero teraz poczułam jego ciężar i tak się zrobiły zakwasy.Dzisiaj już jest ok tylko nie wyspana jestem!!!Jak niewyspana to zła jak cholera!

NO to wszystko jasne. Treningu Ci brak, he, he!

A tak powaznie to ja tez Maksia malo nosilam tylko M go nosil jak juz i tez nie mam sily. Taki klocek 7 kilowy to sztuka dlugo nosic. Ja nosze minimalne jak juz to siedze z nim na kolanach .-) Wygodnicka jestem :-)

e2e2
mama2
jak wasze dzieciaczki teraz spia? tzn jak sa ubrane?

Filip jest ubrany przeważnie w pajaca ale nie takiego grubego i jest przykryty kołderką którą wciskam z prawej i lewej strony między materac a szczebelki od łóżeczka i wiem że mi się nie odkopie!Kilka nocy teraz spał w body ale krótki rękawek i śpiochy.A ja ma takie pytanie czy wasze dzieci też się tak pocą przy karmieniu???Bo Filip to siódme poty ma !!!!
Czasami. Ne jest to regula. Przy butli czesciej niz przy cycku.

Jola30
Witam
Ja tylko na chwilke udalo mi sie zalogować zostałam w PL. a M wrócił do Anglii.
Nikuś chory ma zapalenie oskrzeli nie spałam cała noc dostał antybiotyk i jutro do kontroli do lekarza jak narazie poprawy nie widze ma infekowane cale gardło i nie ma jak kopary wydzierać:uff2:
Może jak mi pozwola wejde na wieczor na internet jestem u teściowej :8_15_7:
póki co no-stop go nosze na rekach po stranie zle sie czuje :36_15_44:

Ojej Jola30. Takie wiesci niewesole. Oby NIkiemu sie poprawilo jak najszybciej. Co on tak choruje, kurka! Ja nawet nie chce myslec jaki bedzie sajgon jak mi dziecko zachoruje. Moj M dzisiaj wrocil z pracy chory. Ja mam tylko nadzieje ze nas nie pozaraza i Maksia obronia moje przeciwciala.
NO a tak poza tym - Jak ci tam w Polsce????

Kamidianka
Jolu zdrówka dla Nikusia, oby szybko pomogło to lekarstwo. do kiedy w Polsce się zatrzymujecie?

katja fajnie mieć takie przyjaciółki, z którymi można noce przegadać.
Ja takie mam. Ale niestety daleko. Ale telefon nas ratuje!!!! Mam do Polski wykupiony abonament, ze dzwonie za darmo na stacjonarne :-)
Ale brakuje czasami tak na zywo sie spotkac i pogadac i pozartowac i pochwalic sie Maksiem. Ech, co ja tu bede gadac!!!! Szkoda.

e2e2
Jola30

Chyba przechodzisz z Filipkiem to co my juz z Maksikiem mamy szczesliwie za soba.

e2e2
Jola30
Witaj Katja
virbukol jest jednym słowem na stany nie pokoju dziecka na ząbkowanie i takie tam czopek uspakajający tyle ze na mojego Nikusia nie działa jak ma sie drzec to nie ma zmiłuj:36_7_4:

Jeny co się dzieje mój Filip dzisiaj strasznie marudził jak został położony w łóżeczku!!!Zawsze dostawał pieluszkę i sam zasypiał bez marudzenia a dzisiaj strasznie nie mógł bidulek zasnąć,już miałam go zabrać z łóżeczka ale jakoś się wyciszył i śpi już!!!Faktycznie coś się dzieje z naszymi pociechami,miejmy tylko nadzieję że to przejściowe i potrwa tylko chwilkę!!!Musze się pochwalić że w niedziele Filip po raz pierwszy rechotał,śmiał się na głos kilka minut jak robiłam do niego A BUMM,za każdym moim tekstem śmiała się w głos a ja my razem z nim,cudak mój kochany!:hot over you:

MOj smieszek rzy juz od dawna!!!!
Fajnie tak jak dziecko sie glosno rechocze, co? Teraz to bedzie juz norma jak sie rozkrecil.

Jola30

Kurde JOla30 - szkoda ze nie wyrobilas juz w UK. Ja Ci o tym pisalam. Moze przeoczylas. No ale gdzie sie wyrabia on line to nie weim. Ja wyrobilam u nas w takim odpowiednik Zus-u na miejscu. Trwalo 5 minut i ni nie kosztowalo. MOze to standart...
Kurcze... szkoda! 100%!!!! Juz sobie wyobrazam te ceny.

Daffodil
Jola30
Witam
Ja tylko na chwilke udalo mi sie zalogować zostałam w PL. a M wrócił do Anglii.
Nikuś chory ma zapalenie oskrzeli nie spałam cała noc dostał antybiotyk i jutro do kontroli do lekarza jak narazie poprawy nie widze ma infekowane cale gardło i nie ma jak kopary wydzierać:uff2:
Może jak mi pozwola wejde na wieczor na internet jestem u teściowej :8_15_7:
póki co no-stop go nosze na rekach po stranie zle sie czuje :36_15_44:

Biedny Nikuś, co chwilę się jakieś paskudztwo do niego przylepia :36_2_21: Dużo zdrówka dla niego. Jola wpadaj, jak tylko masz czas, bo pusto tu bez Ciebie.
No pusto i nudno!!!!

Jola30
Daffodil
pat-k
witam sie wieczorowa pora,
dzisiaj bylismy caly dzien w wawie. kupilam sobie sukienke na chrzciny (kolor grafitowy) i z rozpedu do tego.... czerwone lakierowane czolenka. i dopiero w samochodzie dotarlo do mnie, ze takie buty na chrzciny to chyba nie za bradzo.
i nadal nie mam butow. jutro zrobie foto sukienki, to doradzicie jakie obuwie do niej
wszystkie moje buty zostaly w kartonach w Moskwie :/

Czemu nie mogą być czerwone?? Pat-k nie przesadzaj :) Jola30 była w czerwonej sukience, to Ty możesz w butach :)

Tak byłam w suki czerwonej i w złotych butach a i bolerko złote kupiłam jak tak patrze na foty to nawet całkiem fajnie wyglądałam acha ale mój fotograf był kiebski i foty takie nie bardzo wyszły niestety nie mam kabla i nic nie wstawie
To czekamy na foty po powrocie :-)
A z tesciowa - trzeba sie widocznie nasluchac. Najwazniejsze, ze pomaga.