Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

na koniec się witam
przedtem byłam chwilke ale musiałam sie szybko z myć na miasto
M poszedł mała zapisać do lekarza ciekawe czy dziś uda nam sie pójść

pogodAu nas dziwna duszno :yyy:ale wieje jak niewiem co.... z małą na spacer skoczymy później w dodze do solarium :)

gunia śliczny awatarek
mama nie moge obejrzeć twojego filmiki bo nie mam jekiegoś programu :( musze go ściągnąć

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kamidianka
Ewciaa
Wiki20pl

No ona ponoć 2 tygodnie Nas poszukiwała tylko ze w tym mieszkaniu gdzie wynjmowalismy, a od sierpnia już nie wynajmujemy i ja zmieniałam adres w przychodni tylko że jej nikt nie powiedział, wczoraj była w tym Naszym starym mieszkaniu i jej sąsiad powiedział ze już tam nie mieszkamy i dopiero w przychodni sie zapytała czy adres zmieniałam, ale powiedziała ze nic się nie stało. SUPER położna. Bardzo miła i do Mai żadnych zastrzezeń nie miała.
Tylko dziwnie pytania mają w tych kartach np czy jest centralne ?? ile metrów ma mieszkanie?? itp u Was też się o to pytała ??

u mnie była tylko raz położna i sie nie pytała o takie rzeczy

U mnie położna była z 5 razy, do 6-go tygodnia po porodzie. Pytała ogólnie o warunki mieszkaniowe, a własciwie sama sobie odpowiedziala na pytanie i zaznaczyła odpowiednią tabelę.

5 razy ???????????? matko u mnie tylko raz

Ewciaa
Kamidianka
Ewciaa

u mnie była tylko raz położna i sie nie pytała o takie rzeczy

U mnie położna była z 5 razy, do 6-go tygodnia po porodzie. Pytała ogólnie o warunki mieszkaniowe, a własciwie sama sobie odpowiedziala na pytanie i zaznaczyła odpowiednią tabelę.

5 razy ???????????? matko u mnie tylko raz

przychodziła co tydzień.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2
wiem ze przynudzam ale musze jeszcze sie pochwalic ..bylismy na spacerku o 19.00 i maksio nie wypuszczał smoka z buzi ..po kapilei zaczał drzec sie e nieboglosy i tu smoczek sprawdzil sie znow doskonale..potem cycus i jak usnął zabrałam cycka i odłozyłam go do lozeczka a on wtedy oczy jak 5 złoty i w płacz szybko mu smoczka wsadzilam i zasnąl jak zaklety ...jestem w olbrzymim szoku !!!!!!!!!!!!!!! nie chce sie cieszy za wczesnie ale to jest chyba jakis cud!!!!!!!!!!! a ma najtanszy smoczek z canpola , taki brzydki zołty hihi

Mama2 - rozumiem ze sie tak podniecasz, bo tez przezylam swoje z moim synkiem przy cycku zamiest smoka i ciezkie to byly czasy. terza jest dla mnie perfect!!!! Rano 2 razy cyc potem butla, na wieczor znow cyc i do usypiania w ciagi dnia i nocy - smok!!!! teraz naprawde odzylam i mysl, ze dobrze sie w sumie stalo, ze mam malo pokarmu bo do karmienia pelnego piersia to ja stworzona nie jestem. Raz ze sie krepowalam a dwa ze uciagliwe. Teraz to mam tyyyyle czasu i jestem happy. A karmie piersia nadal wiec zloty srodek znaleziony!!!!
Zycze Ci zeby Maks zalapal smoka. NIe zrazaj sie i wtykaj. U mnie poskutkowalao to i u Was Maksio zaskoczy!!!

gunia43
pat-k
gunia43

Patka - moj Maksik tez sie zawiesza. Ale ja sie nie przejmuje, bo mam to samo czasami. A ja znow mam to pomoim tacie, ktory totalnie juz z tym przegina. CZasami jak zadam mu pytanie to potrafi za 20 minut zaskoczyc i odpowiedziec, albo tak sie zamysli, ze kiedys mi na ulicy odpowiedzial Dzien dobry Pani, bo o czyms intensywnie myslal :-)

hihi, dzentelmen tata :)
ja tez dosyc czesto miewam takie fazy glebokiego zamyslenia, wiec moze u Tosi to samo? ale o czym moze sie tak mocno zamyslec niemowle??
obserwowalam ja dzisiaj i nie trze na szczescie oczek
A o czym swiadczy to, ze dziecko trze oczka???? MOj Maksio trze jak jest spiacy.

Mój też trze jak jest śpiący!:15_8_217::15_8_217:

katja79
e2e2
Kamidianka
Witajcie dziewczyny,

My już po urodzinach babci.
Matko, mieliśmy jazdy z Lenką. Pierwszy raz dostała takiej histerii, gdy przekroczyliśmy tylko próg. Darła się dramatycznie, płakała z całych sił, aż nie mogła tchu złapać. Nie mogliśmy ja nijak uspokoić, na nic nie reagowała. Już chcieliśmy zwijać zagle do domu, ale w końcu zaskoczyła. Potem długo łkała po cichu i była na dystans. Dopiero pod koniec była takim dzieckiem jak na co dzień. Nie wiem, co jej się stało. Chyba mieszkanie tak na nią podziałalo.

kiedyś odwiedziła mnie koleżanka z 6 miesięczną córeczką i od progu jak tylko weszły to Kinga zaczęła płakać,na pewno się przestraszyła.Nasze dzieci są już takie duże że widzą że nie są u siebie w domku.Dzisiaj u cioci na imieninach zmieniałam pieluchę swojemu Filipowi i obok bawiły się trzy dziewczynki i aj to dzieci zaczęły sie głośno smiać a Filip w płacz.Nie wiedziałam czy zakładać mu pampersa czy brać go na ręce ale szybko się uspokoił!!!Cału dzień już był radosny.

no ładnie mama zmieniac Filipkowi pieluche przy dziewczynach zawstydzil sie chłópak i tyle :D

No przecież on się zawstydził a ja myślałam że si przestraszył.Dzięki Katja:yyy:ha ha

Kamidianka
sylwiatoja
Kamidianka
A oto krótka lekcja tolerancji ;)

o rany! a skąd taka wielka lala?i jak się spodobała Lence??

Ta lalka ma ponad 20 lat, wtedy to była zupełna nowosc, gdy moja ciocia ją kupiła. A Lence się chyba spodobała, bo patrzyła bardzo uważnie i potem się śmiała do niej :)

jak żywa,fajna lala jak malowana ,serio myślałam że to prawdziwe dziecko.

matragona
Witam Mamuśki po tygodniowo wakacjnej przerwie.
Z synusiem bawiliśmy w Bieszczadach i powiem Wam tylko że Bieszczady piękne, pogoda dopisała reszte przemilcze bo nie było fajnie, miałam choć odrobine odpocząć, złapać wiatr w żagle a tu klops. Jednym słowem próby wypoczynku mama + maluch oceniam w skali 5 punktowej na 2. A 2 za takie widoki:

Przepiękne widoki,szkoda że dzidziuś nie dał wypocząć,ja to i tak podziwiam mamy które wyjeżdżają z takimi małymi szkrabami.tyle rzeczy trzeba zabrać,ta obawa że dziecko nie zaakceptuje nowego miejsca[TAK WIEM ZAWSZE MOŻNA WROCIĆ]nowe miejsce do spania,kąpania a dzieci lubią rutynę!Bałabym się że dziecko coś ugryzie itp.ja jestem z tych przewrażliwionych mam i nie umiem tego zmienić choć dużo osób twierdzi że przesadzam.Taka jestem czy komuś to się podoba czy nie!

e2e2
matragona
Witam Mamuśki po tygodniowo wakacjnej przerwie.
Z synusiem bawiliśmy w Bieszczadach i powiem Wam tylko że Bieszczady piękne, pogoda dopisała reszte przemilcze bo nie było fajnie, miałam choć odrobine odpocząć, złapać wiatr w żagle a tu klops. Jednym słowem próby wypoczynku mama + maluch oceniam w skali 5 punktowej na 2. A 2 za takie widoki:

Przepiękne widoki,szkoda że dzidziuś nie dał wypocząć,ja to i tak podziwiam mamy które wyjeżdżają z takimi małymi szkrabami.tyle rzeczy trzeba zabrać,ta obawa że dziecko nie zaakceptuje nowego miejsca[TAK WIEM ZAWSZE MOŻNA WROCIĆ]nowe miejsce do spania,kąpania a dzieci lubią rutynę!Bałabym się że dziecko coś ugryzie itp.ja jestem z tych przewrażliwionych mam i nie umiem tego zmienić choć dużo osób twierdzi że przesadzam.Taka jestem czy komuś to się podoba czy nie!

I masz do tego prawo!

mama2
wiem ze przynudzam ale musze jeszcze sie pochwalic ..bylismy na spacerku o 19.00 i maksio nie wypuszczał smoka z buzi ..po kapilei zaczał drzec sie e nieboglosy i tu smoczek sprawdzil sie znow doskonale..potem cycus i jak usnął zabrałam cycka i odłozyłam go do lozeczka a on wtedy oczy jak 5 złoty i w płacz szybko mu smoczka wsadzilam i zasnąl jak zaklety ...jestem w olbrzymim szoku !!!!!!!!!!!!!!! nie chce sie cieszy za wczesnie ale to jest chyba jakis cud!!!!!!!!!!! a ma najtanszy smoczek z canpola , taki brzydki zołty hihi

ha ha oto dowód że nie zawsze musi być markowa i droga rzecz!To teraz mama2 odsapniesz to duży sukces dla Maksa!!!:36_1_67::36_1_67:>Ja tak sobie myślę że karmie piersią i smok jest u nas obowiązkowy,ja sobie po prostu nie wyobrażam jak dziecko może nie lubić smoka!!!Wprawdzie teraz jego paluszki są częściej w buzi niż smok ale do usypiania i wyciszenia to postawa.

Wiki20pl
mama2
Wiki20pl

Ja nie powiedziałam ze ma nadwage tylko że to moze prowadzić do nadwagi. Skoro Twój mąż jest teraz szczuplutki to synek napewno też będzie :Śmiech:

szczuplutki z duzym brzuchem od piwa :cheess:

He he te brzuchy to chyba każdy facet ma od piwa. Mój też

A mój lubi piwko ale brzucha zero !!!a mówią że prawdziwy gospodarz trzyma konia pod dachem!!!

Kamidianka ale to nie tak ze maks nie umie spac w lozeczku ..umie! tylko budzi soie co 2 godz. do jedzenia i trwa to juz ponad 3 m-c i ja juz nie mam siły go brac do karmienia i odnosic wiec go zostawiam w łozku a co do M to juz z nim rozmawialam on mowi ze nie widzi problemu bo i tak w nocy nie czuje czy jestem czy mnie nie ma bo spi jak suseł..to wychodzi na to ze tylko ja mam problem:)

mama2
Kamidianka ale to nie tak ze maks nie umie spac w lozeczku ..umie! tylko budzi soie co 2 godz. do jedzenia i trwa to juz ponad 3 m-c i ja juz nie mam siły go brac do karmienia i odnosic wiec go zostawiam w łozku a co do M to juz z nim rozmawialam on mowi ze nie widzi problemu bo i tak w nocy nie czuje czy jestem czy mnie nie ma bo spi jak suseł..to wychodzi na to ze tylko ja mam problem:)

Więc skoro M. nie przeszkadza, to inna sprawa.

ja już po wizycie u lekarza
mała wazy 5650 :) lekarz powiedizł ze nie zbyt dużo ale w dolnej normie
i kazał kupić kleik i dawać
a na te plamki na brzuszku mam jakies kremy, zaraz M wyśle do apteki, powiedizła tez że jeśli te plamy znikną po kremach to nie będziemy już musieli miec bebilonu pepti i jak mała zaakceptuje mleko z kleikiem to wprowaadzimy soczki ideserki

Ewciaa
a na te plamki na brzuszku mam jakies kremy, zaraz M wyśle do apteki, powiedizła tez że jeśli te plamy znikną po kremach to nie będziemy już musieli miec bebilonu pepti i jak mała zaakceptuje mleko z kleikiem to wprowaadzimy soczki ideserki

lekarz tak powiedzial ze juz czas na soczki i deserki?? fajnie jakbyscie juz mogli odejsc od tego bebilonu ..i moze jest nadzieja ze zuzi posmakuja deserki i zupki i troszke ciałka nabierze:)

Ewciaa

Moja w wieku Zuzi ważyła tyle samo.

mama2
Ewciaa

lekarz tak powiedzial ze juz czas na soczki i deserki?? fajnie jakbyscie juz mogli odejsc od tego bebilonu ..i moze jest nadzieja ze zuzi posmakuja deserki i zupki i troszke ciałka nabierze:)

no tak powiedizała że jeśli jej bedzie smakował kleik odczekać troszke i wprowadzić deserki i soczki na razie

Kamidianka
Ewciaa
mama2

teraz przytyłas? niemozliwe jak tak malo jesz, moze z waga cos nie tak?

sama nie wiem czy mało jem, raczej normalnie śniadanie małe troszke obiadi kolacje, ale mało pije wody i to chyba wszytsko psuje....i je lody codziennie jednego...ale od wczoraj postanowiłam ćwiczyć bo każdy mi mówi że starsznie przytyłam a byłam taka chudziutka jako panna

Tylko nie przesadz kochana, wyglądasz naprawdę ładnie i niepotrzebne Ci diety cud.
Mój M. natomiast chce, zebym przytyła. Z facetami nigdy nie wiadomo...
Mój też twierdzi że jak miałam kilka kilo więcej to mi było dobrze!:36_11_15: