Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
Patka my lejemy zywiec Zdrój. I przeszlismy na Bebiko, o dziwo o jedna kupke więcej robi niż na Bebilonie.

Napoje dla najmłodszych - Urwis.pl

Lutka i gotujecie te 5 minut? a potem studzicie? My zazwyczaj dajemy malej mieszanke pod wieczor albo w nocy, bo w cycach wtedy malo mleka jest. I zastawiam sie czy mozna ugotowac wczesniej ta wode i odstawic na kilka godzin, zeby w nocy sprawniej przygotowac mieszanke

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Witam
Dziewcyny a z tym przygotowaniem mleka nie korzystacie z podgrzewacza, zastanawiam się nad jego zakupem bo kolega z pracy bardzo mi polecał, że to ułatwia życie :). Szukałam trochę w necie i natknełam się na taki patent że ktoś na noc ma w termosie gorącą wode i w butelce przegotowaną zimną:) A tak wogóle to na szkole rodzenia tylko o karmieniu piersią było a jak przygotować mieszanke nic :(

http://lilypie.com/pic/2009/09/01/scXo.jpghttp://lb1f.lilypie.com/SHUlp2.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/022/0223689b0.png?7227

mama2corun
Patka ja z Oliw Avent stosowalam i naprawde sa super te butelki
Daffodil napisz mi jeszcze raz prosze ten lek na pecherz ktory Ci podawali w szpitalu po porodzie??i czy on jest na recepte??

Ja też mam jedną taką malutką Aventu i rzeczywiście chyba ma niedużą dziurkę, bo Kuba nie zjada z niej mojego mleczka jakoś tak bardzo szybko.

A lekarstwo to Urosept, na 90% można go bez recepty kupić, ale głowy sobie nie dam uciąć.

pat-k
dziewczyny.... czy wszystkie lubicie karmienie piersia? tak pytam... bo dla mnie to jednak spore rozczarowanie. cudne jest pierwsze pare minut, kiedy mala ladnie ssie i ta bliskosc jest niesamowita. Poza tym jednak to szarpanina, zeby nie uszkodzis sutka albo walka o to, zeby moj cyc nie zastepowal smoczka... Wstyd mi, ze tak czuje, bo generalnie powinnam czuc szczescie, błogosc etc a tu takie emocje :(
daje jednak cyca, bo z butelki mala wypija mleko bardzo szybko (zwlaszcza moje, bo rzadkie) i widze, ze ma niedosyt i ssania i bliskosci... znacie jakies butelki z ktorych baaardzo wolno plynie mleczko i rownoczesnie dziecko nie lyka powietrza?

Patka, Daffodil - Ja od poczatku balam sie karmienia piersia i nie bylam jakos nastawiona Hurrra, bo mam duzy biust i balam sie ze urosnie jeszcze wiekszy i tutaj mialam racje ale jakos to mi nie przeszkadza teraz. Poza tym ja pokarmu mam sporo i tez czasami mi wycieka jak Tobie Daffodil, zwlaszcza po prysznicu, ale to tez mi wisi. Maly generalnie jest po piersi spok0jny i ladnie pije i sutki nie bola bo uzywam juz tyko nakladek Medeli i olewam karmienie na zywca - moje sutki sie do tego nie nadaja a ja nie mam ochoty juz kwiczec z bolu.
Najgorsze jest to, ze sluze za smoka i to, ze musze byc caly czas d dyspozycji mojego dziecka, ktore ma pory karmienia w dzien co 2,3 godziny, a nie wyobrazam sobie karmienia przy ludziach. Wkurza mnie ze jestem przez to taka ograniczona.
Generalnie ja to widzialam tak czarno, ze nie jestem rozczarowana ale generalnie jest to wyzwanie i caly czas zastanawiam sie nad butla, jednak dobro Maksia zwycieza - jak na razie. Zobaczymy co dalej.

pat-k
lutka
Patka my lejemy zywiec Zdrój. I przeszlismy na Bebiko, o dziwo o jedna kupke więcej robi niż na Bebilonie.

Napoje dla najmłodszych - Urwis.pl

Lutka i gotujecie te 5 minut? a potem studzicie? My zazwyczaj dajemy malej mieszanke pod wieczor albo w nocy, bo w cycach wtedy malo mleka jest. I zastawiam sie czy mozna ugotowac wczesniej ta wode i odstawic na kilka godzin, zeby w nocy sprawniej przygotowac mieszanke
Mysle, ze sama wode mozna ugotowac i spojnie trzymac do rana. Inaczej gotowe mleko - tego bym nie trzymala ale woda - czemu nie. My przy mojej mlodszej siostrze stosowalismy te metode na mieszanie zimnej i ieplej wody do sporzadzania mleka. Obylo sie bez podgrzewacza i szybko to szlo. Z podgrzewaczem czy bez - wyprobuj! Trezba ulatwiac sobie zycie.

mama2
pat-k
dziewczyny.... czy wszystkie lubicie karmienie piersia? tak pytam... bo dla mnie to jednak spore rozczarowanie. cudne jest pierwsze pare minut, kiedy mala ladnie ssie i ta bliskosc jest niesamowita. Poza tym jednak to szarpanina, zeby nie uszkodzis sutka albo walka o to, zeby moj cyc nie zastepowal smoczka... Wstyd mi, ze tak czuje, bo generalnie powinnam czuc szczescie, błogosc etc a tu takie emocje :(
daje jednak cyca, bo z butelki mala wypija mleko bardzo szybko (zwlaszcza moje, bo rzadkie) i widze, ze ma niedosyt i ssania i bliskosci... znacie jakies butelki z ktorych baaardzo wolno plynie mleczko i rownoczesnie dziecko nie lyka powietrza?

Patka ja tez jestem zmeczona karmieniem piersia..bola mnie strasznie do teraz kiedy mały zasysa..wkurza mnie ten stanik , to ze piersi mam bardzo obolałe i wrazliwe..tesknie za swoim ciałem bo teraz mam wrazenie ze jest wyporzyczone dla Maksa...nie wstydz sie tych uczuc a co do butelki niestety nie mam doswiadczenia :kiepsko:
NO i jeszcze te minusy o ktorych piszesz. Tez mnie to wszystko wkurza!!!! I te staniki takie ohydne a jak probowalam wlozyc taki ladny z fiszbinami to tak mnie cycki napieprzaly i wszystko mnie pilo, ze wytrzymalam tylko jedno wyjscie i po powrocie zaraz zdjelam z ulga.
Widze, ze nie jestem sama.

Ja tylko sie pochwale ze Maly dal mi wczpraj pospac od 22.00 do 5.00 rano. Spacer dzisiaj zaliczony z rykiem po poltorej godzinie i wyjscie do siostry meza na grilla. W jedna strone wycie w druga swiety sokoj. Moje dziecko lezalo z otwartymi oczami i totalny luz - zero jekow az do domu!!!!

Zobaczymy jak bedzie dzisiaj ze spaniem.... Maly i duzy juz spia a ja nadrabiam forum. Ale juz koniec i ide nyny.

Kiedy Jola22 wraca do domu?????

Pa kochane. :smile_move:

witajcie w nowym tygodniu, dla nas zaczal sie nasileniem wysypki... ja juz nie wierze, ze to potowki czy tradzik bo te krostki rozlaly sie na uszka i dekolt. eliminuje nabial z mojej diety. oznacza to, ze bede jadla ziemniaki i chleb z dzemem, bo juz k.... nioe wiem co moge jesc.
szkoda mi Tosi starszliwie i trudno mi stwierdzic czy ta wysypka ja swedzi bo nie drapie sie po buzi. niespokojna jest jednak bardzo i nie wiem czy to te cholerne gazy czy moze jednak swedzenie. jakie sa objawy skazy bialkowej oprocz wysypki?????

i jeszcze wyczytalam ze oprocz skazy bialkowej jest jeszcze cos takiego jak nietolerancja laktozy i nie wiem jak to odroznic. i podobno skazy bialkowej u dziecka nie da sie stwierdzic na pewno zadnymi testami. prawda li to?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

witam sie i ja ..zdesperowana bo 2 godziny dzis spałam...Maks zsnal o 24.00 nie da sie mu tego cholera zmienic. potem klaudia kaszlała ja tez sie kiepsko czuje:leeee:
maks w nocy jadł, walił kupska i przesikał sie cały , wiec w sumie cala noc na nogach
prawa piers mam tak obolała ze mam dosc bo wczoraj w ataku furii maks ugryzł dziasłami i odwrocil szybko glowe z moija piersia w buzi:36_2_39::36_2_39::36_2_39:
generalnie mam juz tak dosc ze podobno w nocy powiedziałam do meza ze sie wyprowadzam :hahaha::hahaha:
ale co tam kto powiedzial ze bedzie łatwo??? no kto???:whasa: wiec zaciskam zeby i odliczam zeby maksio był starszy i bardziej kumaty

pat-k
witajcie w nowym tygodniu, dla nas zaczal sie nasileniem wysypki... ja juz nie wierze, ze to potowki czy tradzik bo te krostki rozlaly sie na uszka i dekolt. eliminuje nabial z mojej diety. oznacza to, ze bede jadla ziemniaki i chleb z dzemem, bo juz k.... nioe wiem co moge jesc.
szkoda mi Tosi starszliwie i trudno mi stwierdzic czy ta wysypka ja swedzi bo nie drapie sie po buzi. niespokojna jest jednak bardzo i nie wiem czy to te cholerne gazy czy moze jednak swedzenie. jakie sa objawy skazy bialkowej oprocz wysypki?????

i jeszcze wyczytalam ze oprocz skazy bialkowej jest jeszcze cos takiego jak nietolerancja laktozy i nie wiem jak to odroznic. i podobno skazy bialkowej u dziecka nie da sie stwierdzic na pewno zadnymi testami. prawda li to?
Witam poniedziakowo!!!!
Ja super wyspana. Maksio spal od 11.45 do 5.00 a potem karmienie i znow do 8.30. W zwiazku ztym cycki mi chcialy rano peknac i przemoczylam wkladki i koszulke, ale Maly juz wszytsko wyciagnal na szczescie. Terza znow pojadl i snipi moj aniolek.

Patka - pewnie sie martwisz, ale nie ma co gdybac. Idz do lekarza i sie dowiesz wszytskiego. Moze malutka ma wysypke z zupelnie czegos innego. Lepiej to wiedziec, zanim zaczniesz na serio katowac sie dieta. Ty tez potrzebujesz roznych witamin i zwiazkow, zeby organizm doszedl do siebie opo ciazy. Trzymam kciuki,zerby to nie byla skaza!

Mama2curun - Maksio dziekuje cioci forumowej za sliczne zyczenia :-)))

pat-k

Patka - odnosnie skazy i nietolerancjii laktozy znalazlam cos takiego:
Psychiatria OnLine - Jakie są objawy skazy białkowej a nietolerancji lakotozy

mama2
witam sie i ja ..zdesperowana bo 2 godziny dzis spałam...Maks zsnal o 24.00 nie da sie mu tego cholera zmienic. potem klaudia kaszlała ja tez sie kiepsko czuje:leeee:
maks w nocy jadł, walił kupska i przesikał sie cały , wiec w sumie cala noc na nogach
prawa piers mam tak obolała ze mam dosc bo wczoraj w ataku furii maks ugryzł dziasłami i odwrocil szybko glowe z moija piersia w buzi:36_2_39::36_2_39::36_2_39:
generalnie mam juz tak dosc ze podobno w nocy powiedziałam do meza ze sie wyprowadzam :hahaha::hahaha:
ale co tam kto powiedzial ze bedzie łatwo??? no kto???:whasa: wiec zaciskam zeby i odliczam zeby maksio był starszy i bardziej kumaty

Biedna Ty nasza!!! Biedna ta Kladusia i Ty zazem z nia. Na pewno sie Maksiowi odmieni. Wytrwalosci, a na pewno bedzie lepiej z kazdym dniem.

gunia43
Jola30
Witam
Oj dziewczyny liczne na rade i pomoc moj Nikus nie moze zrobic kupki i strasznie sie napina i placze nie wiem w czym mu moge pomoc zeby poszlo.Od wczorajszego popoludnia nic nie ma wiec chyba chodzi o kupke bo placze i sie spina.

Sa czopki glicerynowe dla dzieci. Tylko nie wiem od kiedy mozna stosowac.

Dzieki Gunia ale moze cos innego acha a ta pielusza goraca naprawde pomaga.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

katja79
pat-k
witam sie kochane niedzielnie,

u nas kolejna ciezka noc i poranek. Tosia obudzila sie o 3.30 w nocy i zasnela o 11.15 rano...
mialam since pod oczami po tym maratonie. niezaleznie od tego czy pije moje mleko z butelki czy z cyca, czy modyfikowane ma gazy. nie sa to chyba jeszcze kolki, bo nie wyje jak syrena, ale meczy sie okropnie. kupe robi po 2 godziny - prezy sie, steka, cala bordowa z wysilku :(

dalam jej ten sab simplex zobaczymy, na razie zasnela, ale niespokojnie spi

Patka spróbuj pic ten koper ja pije codziennie po trzy torebki i Maja pierdzi jak najeta nawet sie smiejemy ze jak stara baba tak głosno z kupami tez nie ma problemu moze i na Twoja tosie tak podziala a lek zawsze mozesz podac w razie czego

Chodzi o zwykly koper wloski a te 3 toerbki to wiednym kubku?
Po tym tez moze byc kupka czy tylko wiatry odchodza?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Gunia a ja chyba mam taki sam sowaczek jak Ty cos mi sie wydaje ze ja odgapilam zmienie go.:hahaha:

Jak nie chesz to nie musisz :-) Mnie to nie przeszkadza.
Innych sposobow nie znam niestety. MOze jednak te czopki beda dobre. Wiem ze sa specjalne dla dzeici, tylko nie wiem od ktorego miesiaca. Moze poczekaj jeszcze na kupe. A noz sie obejdzie bez pomocy.

Jola30
katja79
pat-k
witam sie kochane niedzielnie,

u nas kolejna ciezka noc i poranek. Tosia obudzila sie o 3.30 w nocy i zasnela o 11.15 rano...
mialam since pod oczami po tym maratonie. niezaleznie od tego czy pije moje mleko z butelki czy z cyca, czy modyfikowane ma gazy. nie sa to chyba jeszcze kolki, bo nie wyje jak syrena, ale meczy sie okropnie. kupe robi po 2 godziny - prezy sie, steka, cala bordowa z wysilku :(

dalam jej ten sab simplex zobaczymy, na razie zasnela, ale niespokojnie spi

Patka spróbuj pic ten koper ja pije codziennie po trzy torebki i Maja pierdzi jak najeta nawet sie smiejemy ze jak stara baba tak głosno z kupami tez nie ma problemu moze i na Twoja tosie tak podziala a lek zawsze mozesz podac w razie czego

Chodzi o zwykly koper wloski a te 3 toerbki to wiednym kubku?
Po tym tez moze byc kupka czy tylko wiatry odchodza?
Trzy razy dziennie torebke zaparzac i popijac. Wiem ze to jest super na wiatry ale na kupke to nie mam pojecia....

pat-k

pat-k coś mi się wydaje, że u nas też skończy się na diecie :/ Nie wiem czy się nie rozsypie, jak jeszcze nabiał odstawię, no ale trudno. Zobaczymy co dzisiaj lekarka powie na tą wysypkę. Położna stwierdziła, że to potówki, ale nie do końca wierzę w jej kompetencje.