Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
jola22
Dziewczyny głupio mi trochę o tym pisać, ale szperanie w necie tylko mi miesza w głowie.
Wczoraj jak się kąpałam wyczułam tam w środku pomiędzy wargami sromowymi (konkretnie to pomiędzy wzgórkiem łonowym a wargami sromowymi) krostę - taką dość twardą bolącą bez czubka - i nie wiem co o niej myśleć.
Boję się że to jakieś paskudztwo.

to z pewnością zwykły pryszcz. I tam jest pełno gruczołów łojowych więc dlaczego czasem nie miałby sie tam zrobic jakis syfek :) Co niby miało by Ci sie i skąd przypałętac.
Tez tak mysle. Zwlaszcza ze teraz hormony szaleja i tam jest bardziej mokro i w ogole.

isabela
hej kochane, ja w 2paku
Sorka, ze nie meldowalam sie wczesniej, ale dzis moje corki maja wazny dzien, jedna egzamin, a druga interview do colleg'u. Takze staram sie nie ruszac, bo jak tylko cos robie, wstane, chodze to mam skurcze, a nie moge rodzic sama. Laski przyniosly mi kompa i do 4 musze byc grzeczna. :sofunny:

Isabela - wspolczuje. A mocne te skurcze czy takie okresowe?

zreszta kazdy ma inne odczucia. Ja jak dostalam tych wlasciwach to po scianch chodzilam!!!

gunia43
jola22
Gunia napisz proszę ile ci ubyło kg po porodzie.

Po porodzie wazylam sie dopiero w domu czyli po 3 dniach i mialam 8 kilo mniej. Dzisiaj znow mam pol kilo mniej :-) mimo pelnych piersi -a jak wzielam je do reki to serio waza niezle, hi, hi!Balony!
Jak wyjezdzalam do szpitala mialam na mojej wadze 80 a dzisiaj 71,5.
Dodam, ze bez brzucha czuje sie super lekko. Brzuszek ok. Smarowanie u mnie niezle cuda poczynilo. Wygladam serio niezle jak na po porodzie (nie to zebym sie chwalila, ale tak sie czuje) Cera wrocila mi do normy, pryszcze przysychaja, opuchlizna zaczela schodzic juz wtedy kiedy wody mi odeszly i po porodzie nie poznalam swoich stop, lydek i ud!!!
Na calej twarzy mialam tylko popekane naczynka - takie kropki czerwone, zreszta na ramionach, dekolcie i szyi tez, ale to z wysilku podczas parcia. W koncu cialko Maksia wyparlam bez skurczu.
Zreszta juz prawie zniknelo.
Jedynie co to znow dopadla mnie rwa kulszowa co przy malym bejbiku, nabrzmialych (choc dzis juz nie tak bardzo) piersiach i piekacym i spuchnietym kroczu jest to powazne utrudnienie w poruszaniu.

Gunia ja już nie mogę się doczekać kiedy właśnie pozbędę się tej wody z organizmu - i kiedy mi wróci czucie w palcach u prawej ręki.
No i mam nadzieje że choć 10 kg zgubię po porodzie - bo inaczej zwariuje.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

jola22
Kira89
lutka

to z pewnością zwykły pryszcz. I tam jest pełno gruczołów łojowych więc dlaczego czasem nie miałby sie tam zrobic jakis syfek :) Co niby miało by Ci sie i skąd przypałętac.
mnie się coś zrobiło troche wyżej, między włoskami, ale podejrzewam, ze to właśnie jakiś syfek, ostatnio strasznie mnie obsypuje ;/ wychodzą pod skórą takie duże i bolące :(

Kira hormony buzują - ja mam na plecach, karku, ramionach - nawet na brzuchu.
Okropne są i właśnie to najgorsze że bolą.
mnie akurat buzie obsypało, szczególnie na brodzie :( na plecach i dekolcie mam niewiele... no cóż... trzeba to przeczekać ^^

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

Isabela nie zdziwilabym się jakby Mia postanowiła mamie zrobic psikusa i wyskoczyc wlasnie dziś :)

jola
skoro masz takie odklady wody, to nie ma bata - po porodzie musi sporo z Ciebie tego zejść, takze sie nie martw.

jola22
Kira89
lutka

mnie się coś zrobiło troche wyżej, między włoskami, ale podejrzewam, ze to właśnie jakiś syfek, ostatnio strasznie mnie obsypuje ;/ wychodzą pod skórą takie duże i bolące :(

Kira hormony buzują - ja mam na plecach, karku, ramionach - nawet na brzuchu.
Okropne są i właśnie to najgorsze że bolą.
Malam to samo - paskudne, trudno sie gojace wielkie zajoby na oplecach najwiecej a poza tym na twarzy czasem. Ale moje plecy to istne pobojowisko. W zyciu tak nie milam.
Ale po porodzie zaraz mi sie poprawialo. Zobaczymy co bedzie dalej.....

jola22
gunia43
jola22
Gunia napisz proszę ile ci ubyło kg po porodzie.

Po porodzie wazylam sie dopiero w domu czyli po 3 dniach i mialam 8 kilo mniej. Dzisiaj znow mam pol kilo mniej :-) mimo pelnych piersi -a jak wzielam je do reki to serio waza niezle, hi, hi!Balony!
Jak wyjezdzalam do szpitala mialam na mojej wadze 80 a dzisiaj 71,5.
Dodam, ze bez brzucha czuje sie super lekko. Brzuszek ok. Smarowanie u mnie niezle cuda poczynilo. Wygladam serio niezle jak na po porodzie (nie to zebym sie chwalila, ale tak sie czuje) Cera wrocila mi do normy, pryszcze przysychaja, opuchlizna zaczela schodzic juz wtedy kiedy wody mi odeszly i po porodzie nie poznalam swoich stop, lydek i ud!!!
Na calej twarzy mialam tylko popekane naczynka - takie kropki czerwone, zreszta na ramionach, dekolcie i szyi tez, ale to z wysilku podczas parcia. W koncu cialko Maksia wyparlam bez skurczu.
Zreszta juz prawie zniknelo.
Jedynie co to znow dopadla mnie rwa kulszowa co przy malym bejbiku, nabrzmialych (choc dzis juz nie tak bardzo) piersiach i piekacym i spuchnietym kroczu jest to powazne utrudnienie w poruszaniu.

Gunia ja już nie mogę się doczekać kiedy właśnie pozbędę się tej wody z organizmu - i kiedy mi wróci czucie w palcach u prawej ręki.
No i mam nadzieje że choć 10 kg zgubię po porodzie - bo inaczej zwariuje.
Jestem przekonana ze tak. Apoza tym mowie Ci. Co za ulga juz bez tej wody i brzucha - czuje sei lekka jak motyek choc waze wiecej o 9 kilo niz przez ciaza:-)

isabela
hej kochane, ja w 2paku
Sorka, ze nie meldowalam sie wczesniej, ale dzis moje corki maja wazny dzien, jedna egzamin, a druga interview do colleg'u. Takze staram sie nie ruszac, bo jak tylko cos robie, wstane, chodze to mam skurcze, a nie moge rodzic sama. Laski przyniosly mi kompa i do 4 musze byc grzeczna. :sofunny:

no masz szczęście, że dałaś znak życia :D no skoro tak to grzecznie odpoczywaj i się nie przemęczaj :* i trzymam kciuki za Twoje córki :D

gunia43
isabela
hej kochane, ja w 2paku

zreszta kazdy ma inne odczucia. Ja jak dostalam tych wlasciwach to po scianch chodzilam!!!

Guniu, do tej pory 2x rodzilam i byly to calkiem inne porody. Te skurcze sa regularne, ale typowe skurcze wczesnego porodu, czyli intensywne, ale po scianach jeszcze nie chodze. Takie do wytrzymania. Zawsze sie dziwilam gdy slyszalam, ze jakas tam kobieta rodzila 4 dni... Jak mozna rodzic tak dlugo, ale wierzcie mi, ze nie zarzynam sie, to jest do wytrzmania. Obie corki rodzilam ok 20 godzin, ale juz od poczatku byly to dosc intensywne bole. Te sa do wytrzymania, albo juz sie do nich przyzwyczailam.

Jola22, wyslalam Ci prywatna wiadomosc

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

lutka
mama2
lutka
mama2 wiadomo porodu pewnie nie sprowokują, ale moga pomóc przy skurczach jak mówi Gunia.

no nie wiem Daffodil tez ja pila a jakos sprawnie i szybko nie urodzila

bo młody nie trafial główką w kanał. Identyczna sytuacje miala kumpela mojej siostry. Córa pchala głowkę nie tam gdzie trzeba i skończyło ise cesarka po kilku h prob.
Babka obok mnie tez tak miala. Mala nie mogla sie wpasowac w kanal i si nmeczyla az w koncu zrobili jej cesarke.
Wlasnie dlatego polozna kazala mi sie przez caly porod ruszac i krecila mna tam i z powrotem, zeby malemu sila grawitacji droge pokazac. Ale jak dziecko na starcie juz jest zle to przewalone :-(

lutka
a ja mam odwrotnie, przed ciążą ii przez wiekszośc jej trwania mialam obsypane plecy, a teraz wszystko przygasło. A twarz identyczna jak przed, czasem syfek, grudki itp ble

przed ciążą to tez miałam, ja generalnie mam problemy z trądzikiem i jak mi w ciązy sie uspokoiło to byłam w niebo wzięta, a teraz wróciło, ale z podwójną siłą, niestety.
Co te dzieci potrafią nam namieszać w organizmie :D

isabela
gunia43
isabela
hej kochane, ja w 2paku

Guniu, do tej pory 2x rodzilam i byly to calkiem inne porody. Te skurcze sa regularne, ale typowe skurcze wczesnego porodu, czyli intensywne, ale po scianach jeszcze nie chodze. Takie do wytrzymania. Zawsze sie dziwilam gdy slyszalam, ze jakas tam kobieta rodzila 4 dni... Jak mozna rodzic tak dlugo, ale wierzcie mi, ze nie zarzynam sie, to jest do wytrzmania. Obie corki rodzilam ok 20 godzin, ale juz od poczatku byly to dosc intensywne bole. Te sa do wytrzymania, albo juz sie do nich przyzwyczailam.

Wierze ci. Ty to na pewno nie jesets mitomanka :-)
Ale orgynizm sie przyzwyczaja do bolu. I pewnie w twoim przypadku tak jest. Oby szybko sie skonczylo. Oczywiscie .... po czwartej ;-)
A potem to juz zycze takich zeby cie tak jak mni z nog sciely i szybko wycisnely Mie do mamusi :-)

isabela
gunia43
isabela
hej kochane, ja w 2paku

jakbys byla w Polsce i pojechala do szpitala z takimi skurczami to zaraz byc ci pomogli i juz bys miala corcie przy sobie

mama2
Ja naszczescie z cera nie mam zadnych problemów , skora gładka bez krost
Ja mam 11 kg na plusie wiec jak mi 8 zejdzie odrazy to zostanie juz niewiele:)))

U nas dzis pada i smutny dzien , zanudze sie dzis w domu na smierc!!!!!!!!!!:no1:
U mnie tez poruro od wczoraj. Ale i tak na razie nie wychodzimy z Malym wie jest ok.
Czekam znow na polozna. Fajna babka. Uratowalam mnie przed peknieciem piersi, hi, hi!
A swoja droga to zaczelo mnie bardziej niz normalnie wczorj piec krocze, bleeee. I polala sie Tantum Rosa i serio ulga. Czyli nie przereklamowane. To serio dziala.

Ile razy dzinnie treby teo uzywac. Po kazdym siku czy jak?
Ja normalnie sikam do wanny z prysznicem bo inaczej nie daje rady tak od 2 dni piecze!!!!

gunia43
Ewciaa
wiadomość od katji:
hej kochane nawet miałam dzisiaj pisac do was, my cały czas w szpitalu malutka ma żółtaczke i jest naświetlana oprócz tego trzeba było wykluczyć pare rzezy bo miała zaszerzenie nadenerwowałam się co nie miara ale na szczęscie poważne rzeczy wykluczyli możliwe że to fizjologia dziś mi tylko powiedzieli że ma wiotkość krtani. a jak statystyki porodów ??? pozdrawiamy z mają i ślemy buziaki.

odpisałam jej, że trzymamy kciuki wszytskie i jesteśmy z nia
A jak Katja rodzila? Naturalnie czy przez cc?

Odpiszecie prosze, jsli ktos wie.

Super, ze z Maja zdowa. A z ta krtania to pewnie nic wielkiego. Trzymam kciuki mocno nadzwyczaj za zdrowie malutkiej i mamy i prosz o przekazanie jesi ktos ma numer do niej :-)

z tego co wiem to chyba naturalnie

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
katja napisała :Gratuluje GUni trzymam kciuki za Patke. reszta ciągle w dwupaku mam nadzieje że lada moment waz weżmnie buziaole i pozdowienia mam nadzieje że na weekedne będziemy w domu

Trzymam kciuki, zeby d weekendu Katja byla w dociu z malenka Maja.
Maksio tez ma zoltaczke ale ponoc w normie i nas puscili. Ale jest zolty mocno.

jola22
Dziewczyny głupio mi trochę o tym pisać, ale szperanie w necie tylko mi miesza w głowie.
Wczoraj jak się kąpałam wyczułam tam w środku pomiędzy wargami sromowymi (konkretnie to pomiędzy wzgórkiem łonowym a wargami sromowymi) krostę - taką dość twardą bolącą bez czubka - i nie wiem co o niej myśleć.
Boję się że to jakieś paskudztwo.

jolcia ja też coś wyczułam ale na wargach jakby bliżej odbytu... mam nadzieje ze to nic takiego

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png