Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
gunia43
katja79

o matyldo to sporo tych kup w ciagu dnia trzeba bedzie ogarniac:what::smile_jump:
Kurde kupy kupami. Ile kasy na pampersy to wole nie myslec!!!!!

Gunia ja nie wiem jak tam w Niemczech ale tu w Anglii pampersy nie sa drogie rzecz jasna biorac pod uwage zarobki w PL. to jest wydatek bo i pensjie male.
Ja placilam za paczke 27 sztuk prawie 6 Euro. A jak takie dziecko robi non stop kupe i do tego siku jeszcze to kope kasy wychodzi na miesiac.

Jola30
katja79
Jola30
Katja a Ty co kochana w koncu rodzisz bo wczesniej cos pisals ze bedziesz kabinowac z cesarka.Wiec jak to z Wami bedzie ?

Jolcia
ja licze na to ze kolega mi zalatwi ( tzn trafie na jego dyzur lub bedzie na dyzuze ktos z kim sie on dobrze dogaduje i tez mi zrobi bo jak bedzie jakis profesor to niestety nie da rady i wtedy bede rodzic naturalnie) do konca nie wiem jak bedzie i to mnie troche denerwuje no ale cóz[/QUO
Ja jak bylam w PL. i pytalm lekarza o cesarke na zyczenie zaspiewal mi 5000zl.
Ale szczerze odradzal.

Ja moge miec jesli powiem, ze sie boje naturalnie. Jest rozmowa, ale jak dalej nie che to moge miec cesarke na zyczenie. I nic to nie kosztuje. Katja- zjezdzaj do Hagen!!!!

Witam się czwartkowo :)

U mnie wszystko w porządku, ciśnienie obniżone do 100/60, w życiu takiego niskiego nie miałam :) Łożysko działa tak jak trzeba, żadnych nieprawidłowości nie ma. Być może jutro już mnie wypuszczą, jeśli nic się nie zmieni. Powiem Wam, że już się doczekać nie mogę, bo do terminu to nie mam siły tu czekać :)
Do mojego lekarza już dzwoniłam, jeśli mnie wypiszą, to po prostu do niego będę na KTG jeździć, jutro się okaże :)

Daffodil

U mnie wszystko w porządku, ciśnienie obniżone do 100/60, w życiu takiego niskiego nie miałam :) Łożysko działa tak jak trzeba, żadnych nieprawidłowości nie ma. Być może jutro już mnie wypuszczą, jeśli nic się nie zmieni. Powiem Wam, że już się doczekać nie mogę, bo do terminu to nie mam siły tu czekać :)
Do mojego lekarza już dzwoniłam, jeśli mnie wypiszą, to po prostu do niego będę na KTG jeździć, jutro się okaże :)

wow, niezle. Ale cisnionko masz niziutkie, super kochana :)
To moze jeszcze pobedziesz w domku w dwupaku :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

katja79
isabela
katja79
a jak to jest pytanko do doswiadczonych mamusiekjak to jest z tym karmieniem faktycznie tak trzeba trzymac dietke????

ja przyznaje, ze moje corki nie plakaly tylko wtedy jak chleb jadlam... Okropne, cokolwiek innego, nawet warzywa gotowane to od razu kolki. Jak je karmilam to tylko chleb, zolty serek, wedlinka i gotowane zupki. Po innych rzeczach byl placz. Ale to tez kwestia tego jak dzieci reaguja podobno.

Isabelka a jak ze slodyczami????????????????????????????????????

Katja biedulko, widzę, że Cię poważnie przycisnęło :)

Daffodil

Daffodil - super wiesci. Fajnie, ze tym cisnieniem tak sie ladnie unormowalo. Musisz jakies leki brac czy jak? Tak w ogole to jak Ci je unormowali? Tabletkami czy jakas dieta czy jak?

Daffodil
Ewciaa
teraz ja mam bardzo lekkie bóle okresowe, prawie nie wyczuwalne ale jednak są i czuje więc chyba pójde się położyć... pewnie zaraz przejdzie

Powiem Wam kobietki, że takich bóli okresowych, to KTG w ogóle nie wychwyca.
Daffodil - napisz cos blizej jakie jeszcze obserwacje przeprowadzilas w tym szpitalu. No i jak z tym KTG. Jakie pokazuje skurcze, wiesz? Twardnienie czy jak? Ja nic nie zauwazylam podczas ktg niegdy choc za kazdym razem mi robia na wizycie ale wtedy jak na zlosc ani skurczu ani twardnienia ani nic. Za bardzo wyluzo0wana zwsze u tego gina jestem widac.

isabela
ja Was zaniedbywalam bo musialam (i chcialam) obowiazkowa rozmowe z mamuska odbyc przez telefon, no i kuzynka, ktora poleciala do PL na urlop dala cynk bym zadzwonila, wiec kolejna godzina na telefonie z nia, ale juz w sobote wraca do domu wiec zobaczymy sie w koncu. Ciesze sie, ze moja ukochana kuzyneczka mieszka niedaleko mnie, jestesmy dla siebie wielkim wsparciem.

Amelcia, czekamy na wiesci od Ciebie. Mam nadzieje, ze tak jak Daffidol, ze szpitala wrocisz w jednopaku z dodatkiem :) bobaska :)

No ja chyba właśnie w dwupaku wrócę :) Wywoływać nie chcą, bo wszystko już jest w porządku i teraz jak te wyniki są w normie, to ja też wolę poczekać aż Kuba sam zechce wyjść, bo za dużo się napatrzyłam na te dziewczyny, u których parę razy wywoływali i nic. Ważne tylko, żeby jakąś konkretną decyzję podjęli, albo rodzę, albo mnie wypuszczają :)

Agut
hej Majóweczki! oo raju widze ze wasze suwaczki zblizają sie do konca! Powodzenia dla Was wszystkich!

Daffodil ja z pytaniem do Ciebie- widze ze jesteś w szpitalu zdaje sie z powodu nadcisnienia tak??? mi własnie udało sie we wtorek wyjść :) ze szpitala powód ten sam co u Ciebie :) Powiedz mi kochana co Ci mówią odnośnie porodu? Chodzi mi o to czy bedziesz rodzić naturalnie czy cesarka? jak rozumiem Tobie nadcisnienie sie w ciązy przypałętało tak?
Duzo zdróweczka życzę!!!!!!!

3majcie sie ciepło majówki! życze Wam lekkich porodów!

Agut u mnie cały czas jest mowa o porodzie naturalnym, ale ciśnienie udało się lekami unormować, teraz mam 100/60. Nadciśnienie u mnie pojawiło się dopiero jakieś dwa tygodnie temu, wcześniej było bez zarzutu. Po prostu typowe nadciśnienie indukowane ciążą.
A jak u Ciebie? Udało się trochę obniżyć?

gunia43
Hej dziewczyny!
ja juz po. Chociaz juz to chyba zle okreslenie, bo dzisiaj siedzialam u gina trzy godziny. No ale jestem. Przylecialm szybko do domu bom glodna jak wilk. teraz wcinam bule i bulczanke do niej z cebulka.

Co do wizyty to wwzystko pozamykane, nic nie wskazuje na wczesniejszy porod, Maly glowke ma osadzona juz w miednicy. termin zoastje ten sam. Ja nie urodze w weekend z 2 albo 3 to 4 maja mam termin.
Maksio wazy juz 3350 gram. Czyli urosl od ostatniej wizyty czyli przez 2 tygodnia 650 gram!!!!
Potem wsadze zdjecie.

Gunia waga imponująca. Super, że u Maksika wszystko w porządku.

gunia43
Jola30
gunia43

Kurde kupy kupami. Ile kasy na pampersy to wole nie myslec!!!!!

Gunia ja nie wiem jak tam w Niemczech ale tu w Anglii pampersy nie sa drogie rzecz jasna biorac pod uwage zarobki w PL. to jest wydatek bo i pensjie male.
Ja placilam za paczke 27 sztuk prawie 6 Euro. A jak takie dziecko robi non stop kupe i do tego siku jeszcze to kope kasy wychodzi na miesiac.

gunia tu za 27 szt. placi sie 3 £ a za 54 szt.6-7£ ale jak popatrzyc na to ile sie ma na godzine to za 1 g pracy kupisz dziecku pieluch a w PL. za caly dzien pracy ?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

katja79
Jola30
Katja a Ty co kochana w koncu rodzisz bo wczesniej cos pisals ze bedziesz kabinowac z cesarka.Wiec jak to z Wami bedzie ?

Jolcia
ja licze na to ze kolega mi zalatwi ( tzn trafie na jego dyzur lub bedzie na dyzuze ktos z kim sie on dobrze dogaduje i tez mi zrobi bo jak bedzie jakis profesor to niestety nie da rady i wtedy bede rodzic naturalnie) do konca nie wiem jak bedzie i to mnie troche denerwuje no ale cóz

Czyli i tak będziesz czekać aż się akcja zacznie?

gunia43
Daffodil

Daffodil - super wiesci. Fajnie, ze tym cisnieniem tak sie ladnie unormowalo. Musisz jakies leki brac czy jak? Tak w ogole to jak Ci je unormowali? Tabletkami czy jakas dieta czy jak?

Tabletkami. Dietą to raczej by wiele nie zdziałali, bo ja bardzo mało soli używam, praktycznie w ogóle, więc to z dietą nie było związane.