Skocz do zawartości
Forum

Karmienie butelką to nie zbrodnia

Rekomendowane odpowiedzi

marzen@
Z mojej ssak straszny był - miałam do wyboru, albo ciągle ja przy cycu trzymać, albo smoka dać, więc jak już potrzebowałam się np. wykąpac, coś zrobić to dostawała tego smoka. Później druch nieco zanikł i smoki poszły w kąt :D

ja jestem wielką przeciwniczką smoczka ale muszę przyznać że mój był ogromnym ssakiem więc musiałam się jakoś ratować...przez 4 miesiące użytkowany do spania...potem zakończyłam tę przyjaźń

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq3e5en5kuzrs6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5eqgubclqa.png

witam mamy butelkowe (i nie tylko:)

Kacper niedlugo kończy 4 miesiące i chcę zacząć wprowadzać stałe pokarmy (karmię mm). próbowałam już dodać kleik kukurydziany do mleka, ale pojawił się problem - smoczek kaszka jest za szybki na 1-2 miarki kleiku, a zwykły 3+ nie przepuszcza mleka - mamy butelki Tommee Tippe - czy któras mama może podpowiedzieć mi wyjście z tej sytuacji? jakiego smoka wybrać? na razię nie chcę dawac kleiku łyżeczką, tylko lekko zagęścic wieczorne mleko.

http://lb2f.lilypie.com/CN1Dp2.png

agoola
witam mamy butelkowe (i nie tylko:)

Kacper niedlugo kończy 4 miesiące i chcę zacząć wprowadzać stałe pokarmy (karmię mm). próbowałam już dodać kleik kukurydziany do mleka, ale pojawił się problem - smoczek kaszka jest za szybki na 1-2 miarki kleiku, a zwykły 3+ nie przepuszcza mleka - mamy butelki Tommee Tippe - czy któras mama może podpowiedzieć mi wyjście z tej sytuacji? jakiego smoka wybrać? na razię nie chcę dawac kleiku łyżeczką, tylko lekko zagęścic wieczorne mleko.

ja kupilam butelke MAM. tez mam tommee tippee i byl ten sam problem, wiec mloda z butli MAM dostaje mleko z kaszka, a z tommee tippee mleko.

olgapietrzak
My mamy smoki TT C-Air, polecam je bo są fajne, nie odznaczają się na buzi, do tego Mała ma zabawę bo sama go wyjmuje wklada i gryzie z każdej strony. Widzę, że służy jej już raczej jako zabawka. Jak u Was przebiegało odstawianie, myślę by to teraz zrobić... bo widzę, że tak często go nie potrzebuje

u nas na szczescie odstawienie przebieglo samo. Noemi raczej nigdy nie byla wielka fanka smokow, ale czasem brala. w wieku 3 miesiecy wypluwala smoka po 10 sekundach (jak obczajala, ze nic z niego nie leci), wiec przestalam go jej podawac.

solange63
olgapietrzak
My mamy smoki TT C-Air, polecam je bo są fajne, nie odznaczają się na buzi, do tego Mała ma zabawę bo sama go wyjmuje wklada i gryzie z każdej strony. Widzę, że służy jej już raczej jako zabawka. Jak u Was przebiegało odstawianie, myślę by to teraz zrobić... bo widzę, że tak często go nie potrzebuje

u nas na szczescie odstawienie przebieglo samo. Noemi raczej nigdy nie byla wielka fanka smokow, ale czasem brala. w wieku 3 miesiecy wypluwala smoka po 10 sekundach (jak obczajala, ze nic z niego nie leci), wiec przestalam go jej podawac.

U nas podobnie, Zuza sama odrzuciła gdzieś w wieku 4 m-cy. Olga jeśli Agatka tylko bawi się smokiem to po prostu staraj się jej jak najrzadziej podawać, tylko wtedy kiedy to konieczne bedzie. W ten sposób szybko od smoka odwyknie