Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

ml0da19
Wiesz, niby za jednym zamachem dwojeczka i luzik....:-). ale jak widze moja kuzynke to masakra. dzieciaki maja juz 2 lata a i tak codziennie przychodzi na 6-8 godzin opiekunka ze wspomoc moja kuzynke. jak male mialy pol roku a opiekunka konczyla prace to zanin przyszedl maz kuzynki mijaly 2-3 godzinki to nawet do wc nie mogla wyjsc bo te dzieciaki sa baaaardzo zywe. jak mialy 6 miesiecy to spaly raz w ciagu dnia przez 45 minut. masakra. a teraz maja takie pomysly ze wlosy deba staja. bo co dwie glowy to nie jedna, nie;-)????

Mój mąż nie wiedzieć czemu marzy o bliźniakach, więc chyba przeczytam mu Twój wpis hehe! Ale u nas to raczej niemożliwe, bo z żadnej strony bliźniaków nie było.... (wg mnie to dobrze, bo bym zwariowała pewnie....) :36_27_2:

http://s4.suwaczek.com/201204121762.png
http://slubowisko.pl/suwaczek/2010-06-12/nasz-slub-odbyl-sie.png
http://s2.pierwszezabki.pl/049/0492279c0.png?937

Elena brzuch i plecy mogą cie boleć od tego wysiłku schylanie,wstawanie a co do picia to może herbata i soki teraz ci nie podchodzą spróbuj czystej wody nie gazowanej a jeżeli bardzo cię to martwi lub będzie się przedłużać to przedzwoń lub pójdź do lekarza.Mnie podbrzusze bolało całą ciąże a zwłaszcza w ten dzień co musiałam jechać 33km do lekarza i byłam 3/4 dnia w pozycji siedzącej potem brzuch bolał mnie okropnie i nawet miałam lekkie skurcze i nie wiem od czego to zalezy ;)

Alfa,cinamoonka dzielne z was kobiety,podziwiam i wierzę że los do was się szybciutko uśmiechnie.
Ja często mam pod górkę i zawsze sobie powtarzam że bóg szykuje mi to wszystko bo jestem silna psychicznie i sobie z tym poradzę,wy też jesteście silne i ze wszystkim sobie poradzicie :):)

_Elena_
ml0da19
Wiesz, niby za jednym zamachem dwojeczka i luzik....:-). ale jak widze moja kuzynke to masakra. dzieciaki maja juz 2 lata a i tak codziennie przychodzi na 6-8 godzin opiekunka ze wspomoc moja kuzynke. jak male mialy pol roku a opiekunka konczyla prace to zanin przyszedl maz kuzynki mijaly 2-3 godzinki to nawet do wc nie mogla wyjsc bo te dzieciaki sa baaaardzo zywe. jak mialy 6 miesiecy to spaly raz w ciagu dnia przez 45 minut. masakra. a teraz maja takie pomysly ze wlosy deba staja. bo co dwie glowy to nie jedna, nie;-)????

Mój mąż nie wiedzieć czemu marzy o bliźniakach, więc chyba przeczytam mu Twój wpis hehe! Ale u nas to raczej niemożliwe, bo z żadnej strony bliźniaków nie było.... (wg mnie to dobrze, bo bym zwariowała pewnie....) :36_27_2:

Zeby mieć bliźniaki to w rodzinie wcale nie muszą być to wszystko zależy jak jajeczko się podzieli,teraz coraz więcej bliźniaków we wrześniówkach 2011 są dwie mamy bliźniaków jak nie trzy,w telewizji słyszałam że za parę/naście lat bliźniaki to będzie normalka jak teraz jedno.

Jeśli chodzi o aviomarin to gin zalecił mojej bratowej bo też miała okropne mdłości mi mój gin zalecił prenatal wit z dodatkiem imbiru,można je brac od początku ciąży.

Dobra mykam z dziećmi do lekarza,miłego dnia:)

moja kuzynka przez pierwsze 3 tygodnie to nie wiedziala jak sie nazywa. karmienie jednego piersia - 30 min, potem drugiego - 30 min, potem odbicie jednego i drugiego, nastepnie przebranie kazdego i znowu karmienie. po 3-4 tyg. zaczely sie kolki i to dopiero byal jazda. maz kuzynki srednio 3-4 godziny dziennie jednego i drugiego tyle samo bujal w kocyku (to im pomagalao najbardziej). czyli 6-8 godzin ciaglego bujania. ale podobno na kolki nie ma lekarstwa (mysle, ze jej tata lekarz i oni majacy srodki na kazde lekarstwo nie kazaliby tak cierpiec swoim dzieciom). po 3 mies. przeszlo, im sie zycie unormowalo, zatrudnili opiekunke i daja rade. tyle ze nie kazdego stac na opiekunke:-(

Termin om i usg 11.11.2015

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidgu1rp57j5hst.png

Nadia ja trzymam kciuki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cx1hp58fyeab3.png

http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=65615126149045d49.png

You never know how strong you are until being strong is the only choice you have

Nie win za nic nikogo w swoim zyciu,dobrzy ludzie daja szczescie,zli-doswiadczenie. Najgorsi ludzie daja Ci dobre lekcje a najlepsi piekne wspomnienia

"NIGDY NIE REZYGNUJ Z CELU TYLKO DLATEGO, ŻE OSIĄGNIĘCIE WYMAGA CZASU. CZAS I TAK UPŁYNIE."

:angel1: 4.10.2011 [*]

elciasloneczko
Cześć dziewczyny :)
Ale mamy brzydka pogode;/
Wczoraj odkrylam ze przez 15 dni schudlam kolejne 2 kg chociaz jem ile moge. Dziwne to Wszystko ;/
A dzisiaj złapał mnie skurcz w lewej nodze i nie chce puscic. Do pracy na szczęscie dotarłam .
A jak u Was?

Oj, wiele bym dala, zeby teraz nie tyc. JA mam juz ponad 2 kg do przodu i cos czuje, ze skoncze kiepsko. Nic tylko sie cieszyc jesli kg nie ma coraz wiecej :)

staram się rzucić w wir pracy coby nie mysleć, ale wiecie jak to jest? za nic nie wychodzi, dziś mam usg genetyczne i bedę upierała się też na prenatalne (tak sobie jakoś postanowiłam i będe uparcie dążyć do tego)

Dziewczyny, bardzo bardzo dziekuję za wsparcie, to bardzo pomaga faktycznie!

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9dqk3sw9lc7uz.png

Najszczęśliwsza kobieta na świecie :11_2_114:

Elenka, tak, wiele z nas idzie na badania ok 20.10 to bardzo dobrze pamietam bo już o tym rozmawiałysmy i wtedy ja Was bede bardzo bardzo mocno wsperać :)

jeśli idzie o te moje badania, to dziś mam tzw. Usg genetyczne i to nie są badania prenatalne (przerabialam juz to bo nie rozumiałam, też mysłąm ze to jedno i to samo, jednak nie)
z reszta na 100% mądra będę po dzisiejszym dniu, wszyściuteńko Wam opiszę kochane, byle do 17.15!

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9dqk3sw9lc7uz.png

Najszczęśliwsza kobieta na świecie :11_2_114:

_Elena_
Dzień Dobry Dziewczyny!!!

Kochana Alfa, bardzo się cieszę, że się odezwałaś, kilka dni bardzo nas trzymałaś w niepewności, martwiłam się o Ciebie strasznie. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co wczoraj napisałaś, sama miałaś siebie przedtem za panikującą i pesymistyczną dziewczynę, a tutaj szok - bardzo dojrzała kobieta, niezwykle silna i pozytywna!!! Gratulacje! Jestem przekonana na 100% że już niebawem będziesz znowu w ciąży i urodzisz ba, może nawet bliźniaki :) 3maj się!!!

IWA23 dziękuję Ci, że czytasz nasz wątek i czasem coś tu napiszesz, jesteś doświadczoną mamą, przeszłaś już ciąże i wiesz co i jak.... Twoje wypowiedzi są bardzo istotne i pomocne, dzięki i pozdrawiam!!!

Dziewczyny, wczoraj bardzo ciężko pracowałam i pod koniec dnia pracowałam fizycznie, często musiałam się schylać i prostować, i niestety w pewnym momencie prawie zemdlałam, zwróciłam rosół z obiadu a z bólu pleców nie mogłam się wyprostować. Mąż zawiózł mnie do domu i resztę wieczoru spędziłam czując się masakrycznie....
Ogólnie od 3-4 dni mam gorsze mdłości niż kiedykolwiek prędzej!! Nie wiem o co chodzi,
dziś zaczynam II trymestr ciąży, myślałam, że będzie już lepiej, a ostatnio jest najgorzej :( Dlaczego???? ;( Dodatkowo od kilku dni boli mnie podbrzusze i plecy jak na okres, prawie po wszystkim wymiotuję (w nd nawet po herbacie i soku)... Co się dzieje? :(

:36_2_58::36_2_58::36_2_58::36_2_58:

Elenka, bardzo mi Cię szkoda, kiedy masz wizytę? może zadzwoń do lekarza i poradź się... no wiem że czasem niestety takie dolegliwości nie chcą ustąpić ja proponuję torecan, weź jeden czopek i zobaczysz czy na kilka godzin Ci pomoże czy nie. To kazdy ginekolog poleci w ciąży na mdłości. A brzuch teraz może bardziej boleć, podnosi się i intensywnie dzidza rośnie ;) a Ty do tego jeszcze się przemęczasz nunununu!!!! ;)))