Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Tajemnicza20

"Przepis na..." :D

Rekomendowane odpowiedzi

Tajemnicza20
Co myślicie na temat gotowych Przepisów na....

Zdają u Was egzamin?? A które są najlepsze??

Ja lubie Przepis na rybę w sosie koperkowym, gołąbki bez zawijania ( to chyba sposób na), przepis na zapiekankę.. kurde nie pamietam więcej, ale czasami używam ;)


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tajemnicza20
Tych gołąbków to ja jeszcze nie robiłam... mówisz że dobre??:D

Ja uwielbiam Przepis na karkówkę mniammm :36_11_15:

polecam ;) tylko sa 2 jeden to jest sos, drugi dosypuje sie do mięsa i ja robię ten 2. A karkówki nie robiłam. Ja zawsze robię po swojemu w zupie cebulowej. Pychota ;)


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tajemnicza20
W zupie cebulowej?? Nie słyszałam nawet.. a jak to robisz??

karkówkę kroję w grubsze plastry, układam w naczyniu żaroodpornym, zupę cebulową ( zależy od wielkości karkówki bo czasami mam dużą, ze w 2 naczyniach zapiekam, to wtedy 2 zupy) najlepsza knorr mieszam ze śmietana, ( na jedną zupę idzie mniej więcej 8 łyżek śmietany, zalezy jaka konsystencję chcesz) ja daję 18% i polewam tym karkówkę. Piekę aż będzie mieciutka (jakoś nie sparawdzam ile czasu ale mniej więcej 25 min) w temp chyba 200st.


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tajemnicza20
Czyli godna polecenia co?? Mi tam nigdy nie wychodziła jak chciałam sama ją zrobić...

Polecam jak najbardziej.


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tajemnicza20
Ja dziś zrobiłam Sałatkę Lazurową... hmmm szczerze nie za bardzo mi ona smakowała... niewiem może przez ten boczek... niewiem :D

a co tam się jeszcze dodaje? ja robiłam sałatkę cezara. Jeżeli zje się ją na świeżo to jest nawet nawet. Ale jak postoi z jakąś godzinkę to te grzanki się rozpuszczają i już nie jest dobra..


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W tej się dodaje sałatę, pomidorki, kurczaka i boczek wędzony, i ona jest z sosem czosnkowym...:)
A te grzaneczki są pyszne :P ale tylko jak są chrupiące :P


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tajemnicza20
W tej się dodaje sałatę, pomidorki, kurczaka i boczek wędzony, i ona jest z sosem czosnkowym...:)
A te grzaneczki są pyszne :P ale tylko jak są chrupiące :P

o no to u mnie odwrotnie. Bez kurczaka a za to z boczkiem byłaby git ;) tamta też jest z sosem czosnkowym. A co do grzanek to własnie o to mi chodziło


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zana27
Tajemnicza20
W tej się dodaje sałatę, pomidorki, kurczaka i boczek wędzony, i ona jest z sosem czosnkowym...:)
A te grzaneczki są pyszne :P ale tylko jak są chrupiące :P

o no to u mnie odwrotnie. Bez kurczaka a za to z boczkiem byłaby git ;) tamta też jest z sosem czosnkowym. A co do grzanek to własnie o to mi chodziło
Ciekawe czy te wszystkie Sałateczki są kaloryczne :D


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja tam nie uzywam gotowych sproszkowanych dań :D, może raz na rok sie zdarzy..., kiedys za studenckich czasów jak najbardziej :D, nigdy nie zapomnę rosołów w kubku ze zwykłej kostki rosołowej o 5 nad ranem po powrocie z imprezy hehehehe


ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mama_Monika
A ja tam nie uzywam gotowych sproszkowanych dań :D, może raz na rok sie zdarzy..., kiedys za studenckich czasów jak najbardziej :D, nigdy nie zapomnę rosołów w kubku ze zwykłej kostki rosołowej o 5 nad ranem po powrocie z imprezy hehehehe

u nas też często się nie używa, ale czasami nie pogardzę :))) Ostatnio zastanawia mnie jak mogą smakowac reklamowane placki ziemniaczane i placuszki z jabłkami z paczki :hahaha: czego to ludzie nie wymyślą... sama chemia zapewne ...

MM super rosół, co chcesz :) Szczególnie po zakrapianej imprezie ;)


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hehe o tak zana rosół lux był hehe
wiesz co jesli chodzi o te placki to napewno jest jakaś alternatywa dla zapracowanych, gdzie sie chce cos na szybko zrobić, czy od czasu do czasu normalnie w domu tez mozna zaserwować, tym bardziej jesli chodzi o placki ziemniaczane bo te są bardziej pracochłonne pod warunkiem , że ziemniaki trzeba trzec ręcznie, jeśli sie nie ma specjalnego urządzenia.
Moja koleżanka robi pół na pół, czyli pół z torebki a pół sama uciera, mówi, że tylko w połowie sie napracowała he no i nie czuc wtedy, że z torebki dosypała ;).

ja z plackami z jabłkami robię tak (uwazam że wygodniej się smaży i szybciej) że jabłka zamiast w plastry, ucieram na tarce o grubych oczkach i mieszam z ciastem.


ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mama_Monika
hehe o tak zana rosół lux był hehe
wiesz co jesli chodzi o te placki to napewno jest jakaś alternatywa dla zapracowanych, gdzie sie chce cos na szybko zrobić, czy od czasu do czasu normalnie w domu tez mozna zaserwować, tym bardziej jesli chodzi o placki ziemniaczane bo te są bardziej pracochłonne pod warunkiem , że ziemniaki trzeba trzec ręcznie, jeśli sie nie ma specjalnego urządzenia.
Moja koleżanka robi pół na pół, czyli pół z torebki a pół sama uciera, mówi, że tylko w połowie sie napracowała he no i nie czuc wtedy, że z torebki dosypała ;).

ja z plackami z jabłkami robię tak (uwazam że wygodniej się smaży i szybciej) że jabłka zamiast w plastry, ucieram na tarce o grubych oczkach i mieszam z ciastem.

moja teściowa też tak robi placki z jabłkami :)


http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...