Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe bobaski!

cytrynkowa

Rekomendowane odpowiedzi

madzialska
Migotka, oby z Adasiem i jego serduszkiem to nie było nic poważnego.
Co tam kochana w tym zoo u Was z żyrafami się dzieje?

U nas chyba ząbki idą, bo Maciuś wieczorem mega marudny się zrobił, choc u koleżanki był grzeczniutki.

Migotka, a czemu sądzisz, że woal praktyczniejszy?

Bo ja lubię takie proste rozwiązania.Jak to mawiają prostota i klasyka-wykorzystasz je jeszcze kilkakrotnie a z makaronami to widzisz są podobno passe :wink:
No zajumali nam zyrafkę-ja nie czytałam dokłądnie jak to co to,ale staram się unikać złych informacji ( nie mogłam czytać o jakichś bezdusznych,psychicznych ludziskach wstrętnych),ale kątem, oka wyłapałam,że MAleństwo-Żyrafka is dead i na fb widziałam ,że robią obławę na zabójcę żyrafiego MAleństwa) :cry:

Meringue
ufffffff towarzystwo spi...cudnie bo w takie deszczowe dni inwencja tworcza potrzebna-chociaz musze pochwalic Omara dzis byl mega grzeczny i z Hana sie bawil(a w zasadzie ja zabawial)ok 45min-a ona sie smieje przy nim jak szalona:love:

Migotka te szmery to napewno rozwojowe-bardzo duzo dzieciaczkow to ma,Omar tez mial-a moze jeszcze ma-bo bylismy jak mial ok 8 mc i pani kazala w wieku 3 lat skontrolowac,wiec moze teraz jak w Pl bedziemy to pojdziemy

Madzia ja z firankami nie pomoge,bo ja mam na dlugosc okna-a o tych biednych zyrafach tez czytalam

znow nam sie dziewczyny pogubily:(

Merinque-Dlatego nie panikuję z tym serduchem ,ponieważ Adaś to okaz zdrowia ma serce jak dzwon,jest piękny duży okazały bobas i jak ponoć siada to szmer zanika co może świadczyć,że to szmer właśnie jakiś niewinny.A Adaś to moje Kochane Niewiniątko tak więc i pewnie sobie mu niewinnie w serduszku coś szmera i zniknie,ale zbadać trzeba!
Extra ,że Omar i Hana zaczynają już kumać czaczę będą się bawić.Omar też pewnie wi9dzi.że siostra już bardziej kumata i jak to facet-pewnie mu to imponuje,że jest w stanie zabawić Malutką.:36_2_25:

Nelson- super zdjęcia Szymusia,super wygląda,-cie.Wakacyjny klimat po konkrecie...Szymuś to chyba do ciebie podobny?I bardzo dobrze,że widoków nie ma bo masz najpiękniejszy widok swego Synka.I do twarzy mu w kapeluszach i czapkach.
Jak mi Adaś wyleciał z wózka ,też ryczałam,ale jak już gdzieś czytałam,że te upadki to są pikusie w porównaniu z tym co nas czeka. Ponoć jak się ma chłopaka to stłuczeń obtarć jest tyle co włosów na głowie :wink:

" Dziecko jest księg

Meringue
ja sie melduje-u nas znow leje wiec w domu siedzimy,a Wy wszystkie pewnie korzystacie z pieknej pogody co??

Lacze sie w bolu w sensie ze nie korzystam bo od rana zabiegana....
Migotka5
Wątek żyje,tylko my zarobione:wink:

Merinque ale fajna niedziele mieliście.Omar sie nie cykal tylko Ty bardziej a on to czuł:wink:
Zobaczysz jakie fajne te kubeczki.Adas sie narazie nim bawi troche pije.Na pewno dobrze zainwestowane 24pln.

Madzia super wygladasz z Synkiem,a Maciejka jakby nabieral ciała po tych sloiczkach:smile:
Ma-mmi Ty to jesteś jajcara,te Twoje teksty powalaja:sofunny:
Gosia powodzenia i obys nie skonczyla jak ja(ale wezmę sie teraz za szukanie samochodu bo mam prace fuche więc Moze sobie coś odłoże i kupię cara).

Adas przesypia noce!!!!!:sen:
My zaraz na szczepienia :alajjj:
zuch chlopak:36_1_11: a jakies wymiary nam tu zarzucisz kochana?

madzialska
Hana, śliczności!

Kobitki, potrzebuję porady-chcę kupić firankę, zwykłą, prostą, z woalu.
Ma być długa, bo to na okno i drzwi balkonowe. I pytanie me brzmi-ładniej wygląda jak jest troszkę krótsza, nie do samej podłogi, jak jest na styk do podłogi czy jak leży na podłodze?

A może w ogóle makarony, a nie woal?
ja tez nie pomoge u nas po norwesku czyli bez firanek.... wczesniej mialam makarony ale na chwile obecna zdjelam i juz powoli szykuje salon na zaslony letnie....

Inkaaa
Śliczne macie dzieciaczki:love: Tak bardzo chcę doczekać się w końcu swojego...

Inka kochana w koncu i Ty sie doczekasz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
gorzata
wrzucam jeszcze kilka fotek z dzisiaj
a egzamin mam 4 czerwca

Gosia no to powodzenia
dziewczyny G i M co ja mam powiedziec na te nasze gwiazdy? no boskie sa po prostu....
Wojtus mnie powala na kolana swoim usmiechem i ten nasz kochany szerszen.....
uwielbiam wszystkie te nasze forumowe szkraby....
Migotka, Nelson wierzcie mi jeszcze nie jedno przezyjecie i oby to byly tylko takie upadki jak piszecie. Moj starszak juz dwa razy byl prawie na tamtym swiecie.
a co do upadkow jeszcze. nasz maly norwek sasiad ma reke (lacznie z lokciem) w gipsie i gamon maly takie salta wywija na trampolinie ze ja wymiekam ha ha ha ale to chyba normalne bo jak moj mi opowiadal ze w jego wieku tez mu reke w gips wsadzili (zlamal na lyzwach), a on co? na drugi dzien na lyzwy:noooo:
Ja dzis caly dzien zarobiona ale was podczytywalam a to w sklepie a to na bezynowni....
kupilam malemu pare sztukow body potem tesciowka tez wpadla z torba ciuszkow tak wiec jest OK. sprzedalam juz dwie paki ciuszkow na finie. jedna dosyc spora druga ciut mniejsza no i jeden stroj tak oddzielnie tez juz poszedl tak wiec powoli sie pozbede, a mlodemu na konto za to kaska wpadnie- swoja droga ladnie sie syn moj ustawia... mama placi ciezka kase za ciuchy, a on potem zgarnia kase za te sprzedane:36_1_11:
nie wiem czy wszystko napisalam co mialam napisac ale bujam sie do wyra jutro musze zawiezc towar osadzonym i wolneeeeeeeeee:36_1_11:

Trzy serca, jeden rytm
Kjære Gud, hvis du ikke kan gjøre meg tynn....
så vær så snill å gjør mine venner tykkere
:na:

Łostatnia i pierwsza:shave:
Hej dziewczynki wpadam na chwile bo mam auto i juz mnie nosi wiec moze niedlugo wybedziemy z malolatem.... jutro swieto a co za tym idzie mamy tate w domku od samego rana, a potem ze znajomymi na obiad do hotelu gdzie robilismy chrzciny mmmmm juz mi jezor do tylu ucieka....
Artaga gratulujemy 6 miesiaca Wice:36_3_19:
WSTAWAC DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzy serca, jeden rytm

Inkaa Kochana i Ty będziesz tulić swoje maleństwo, życzę Ci tego z całego serca:)

Gosia- Karolcia świetna dziewczyna, a Marysia to już duża panna:), niedługo Ci kawalerów zacznie sprowadzać.

Ma-mmi a gdzie nasz Kongen, dawno nam naszego byka nie pokazywałaś:)

Nelson Szerszeń jest świetny, bardzo rozkoszny i taki hm..bystry:)- w każym razie błysk geniusza w oku ma.
Ja czekam na kolejne zdjęcia:)
U mnie w pracy jakoś, jeżdżę tylko na te kilka godzin w tygodniu, więc jest dobrze. Nie wiem, czy Wam pisałam, ale kolega z pracy, który prowadził część zajęć za mnie, jak mnie nie było powiedział, że już do końca semestru je za mnie pociągnie:), czyli 3 h odpadają. Jestem mu strasznie wdzięczna, muszę jakąś flaszeczkę w podzięce zakupić.

U nas dzisiaj nocka straszna- w sumie 6 pobudek, czyli tak co godzinę...
A dziś mam wizytę u dentysty, więc muszę spakować młodzież i wio w drogę.

http://www.suwaczki.com/tickers/ukdy15nm1nwn6t52.png

http://www.suwaczki.com/tickers/er3mio4padgfza1m.png

Hej

Ma-mmi wymiary w tej poradni to jakaś porażka.O ile doktorowa dobra i daje skuteczne leki zazwyczaj to dałam mi centymetr w łapę i kazała zmierzyć obwód klatki,główki i długość,a waga stoi na miękkim i źle waży i nawet nie ważyła:nerw:
W domu sama zmierzę stając z Adasiem na wadze-w każdym bądź razie 72 cm,tydzień temu ważył ok 8,500.Zważę to dam znać,ale Twojego" Byka" to żaden nasz nie pobiję:wink:

Inka-nadzieja umiera ostatnia :heart:

Gosia Karola śliczna panna a Mańcia też i Ty masz też piękną słowiańską urodę tak więc wszystko się łaczy-całe Wasze Trio blondyneczek pewnie :heart:łamie/łamało/łamać będzie!

Viosna-kurde a było dobrze,z Twoim Ślicznym.

Artaga uściski dla Wiki.

" Dziecko jest księg

Dzięki dziewczyny za życzenia,
jak ten czas zleciał po prostu szok, dzieciaczki już takie duże no ale Hana i Wojtuś wymiatają śliczności i już. W ogóle dzieciaczki śliczne coraz bystrzejsze. Nelson super wakacje zazdroszczę i widać mały dzielnie znosił wojaże. Migotka współczuje przychodni u nas na szczęście takich cudów nie ma :)
Wstawiam zdjątka z ulubioną obecnie pozycją Wiki i zabawa balonem

http://www.suwaczek.pl/cache/86d74dfc70.png

gorzata
mam nadzieje ze z tymi kawaleramu to nie zapredko:36_2_39:.
dzisiaj bylam na spacerku z moimi dziewczynami w miejscu gdzie sie pierwszy raz calowala z moja pierwsza wielka miloscia,ach te wspomnienia:11_2_114:

Gosia Się rozmarzyłaś ?:wink:
No właśnie a nam znajomy astrolog na podstawie kosmogramu Adasia "przepowiedział",że przez nasz dom przewinie się sporo kobiet zanim wybierze tę jedyna :lol: ,no i że mały mądrala nam rośnie.
A Mały Mądrala gorączkuje mi cholendziu po szczepieniu.Co prawda 38,ale czopka zapodałam (ponieważ to dopiero początek nocy),albo to zęby bo posmarowałam maścią i usnął:hmm:

Artaga-na 26 maja jestem umówiona do kardiologa a przed tym muszę wejść po skierowanie od pediatry i to jest troszkę lepsza niepubliczna placówka,więc tam poproszę o wymierzenie Adasiątka.

Dziewczyny czy Wasze dzieci jak siedzą to też tak ruszają nogami na zmianę jakby kopały albo jak je się nosi na rękach czy tylko Adaś ma jakieś ADHD( broń Boże !)? Bo tymi nogami kopie i trze jak siedzi i ma roboczą ksywkę Pan Krzemionka przez to:wink:

" Dziecko jest księg

Witam :)

Migotka, z Adasiem chyba wszystko w porządku-Maciuś też przebiera nóżkami tak szybko, czasem się zastanawiam skąd ma tyle werwy.

U nas w kwestii nocek nic się nie zmienia to znaczy cały czas wstaje na karmienie-tylko teraz troszkę przesunęłam mu tą godzinę i karmie o 3. Mimo to i tak się kilka razy budzi, trzeba podać smoka, ululać. Może to zęby, bo dziąsła ma takie nabrzmiałe.
Teraz zrobił sie taki niedobry, że przez sen przerzuca się na brzuszek i budzi się, bo mu niewygodnie. I kilkanaście razy w nocy trzeba wstać i spowrotem na plecki go dać. Uparciuszek jeden no...

Dziś ostatni dzień mojego macierzyńskiego...Od jutra urlop, a już mam koszmary o powrocie do pracy :36_2_15:

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png

witam swiatecznie......
widze Wika juz gotowa... moj mlody niby cos tam stara sie podniesc w sensie ze kuper ale jeszcze mu nie wychodzi za to wokol wlasnej osi przekreca sie w zastraszajacym tempie plus przekrecanie plecy brzuch i tym sposobem bardzo szybko zmienia swoje miejsce... tatus zamontowal juz bramke na dole przy schodach tak na wszelki wypadek. w lozeczku sie nie przekreca na szczescie i do samego rana spi w swojej pozycji zmienia ja ewentualnie jak sie obudzi ale tez nie na brzuch tylko lezy w poprzek i zaciesza do karuzeli.
pogoda dzis u nas taka sobie...
Viosna zgodnie z prosba....bardzo prosze!
i tak na pierwszym uskutecznilam troche polik mlodego ktory akurat byl nie fajny he he he dodatkowo jestem umazany bo wcinam truskawy...
na drugim dziecie me sprawdza czy mama dobrze spakowala towar.
na trzecim sprawdzam jak smakuje mata
na czwartym i piatym z mama i babcia na kawie...

Trzy serca, jeden rytm

Ależ cudne te nasze forumowe dzieciaczki. Artaga Wiki ślicznota i jeszcze jaka silna:), Wojtek też już dupkę podrywa, ale jeszcze nei tak wysoko.
Ma-mmi dobrze, że wrzuciłaś fotki, bo Kongen zmienia się nie do poznania z dnia na dzień. Taki się 'dorosły' zrobił.:)
A ja piszę z pracy, mam chwilę pomiędzy zajęciami.

http://www.suwaczki.com/tickers/ukdy15nm1nwn6t52.png

http://www.suwaczki.com/tickers/er3mio4padgfza1m.png

zgadzam sie z Toba Viosna, bo na prawde mamy udane dzieciaczki na tym naszym watku, wszystkie takie slodkie tylko do schrupania...
dobra bujam sie nas szykowac najpierw skoczymy na parade potem obiad z przyjaciolmi deser z babcia i na wieczor sciagniemy... tak minie 17mai. w zeszlym roku bylismy w oslo ale w tym nie pchamy sie w te tlumy z wozkiem a bez niego srednio to widze bo mlody bez krotkiej drzemki nie da rady tak wiec odpuszczamy. zreszta ja w zeszlym roku tez zaslablam do tej pory tesciowa sie smieje ze jak juz dopchalismy sie do samego krola to trzeba bylo opuscic miejscowe bo krolowa sie zle poczula :hahaha:

Trzy serca, jeden rytm

[HTML][/HTML]

madzialska

Migotka, z Adasiem chyba wszystko w porządku-Maciuś też przebiera nóżkami tak szybko, czasem się zastanawiam skąd ma tyle werwy.

U nas w kwestii nocek nic się nie zmienia to znaczy cały czas wstaje na karmienie-tylko teraz troszkę przesunęłam mu tą godzinę i karmie o 3. Mimo to i tak się kilka razy budzi, trzeba podać smoka, ululać. Może to zęby, bo dziąsła ma takie nabrzmiałe.
Teraz zrobił sie taki niedobry, że przez sen przerzuca się na brzuszek i budzi się, bo mu niewygodnie. I kilkanaście razy w nocy trzeba wstać i spowrotem na plecki go dać. Uparciuszek jeden no...

Dziś ostatni dzień mojego macierzyńskiego...Od jutra urlop, a już mam koszmary o powrocie do pracy :36_2_15:

Madzia do kiedy urlop?

" Dziecko jest księg

Cześć

Ma-mmi Kongen to Byk i na jednym zdjęciu to Widze tatę a na innym Ciebie,super chlopaczek!

Viosna dasz radę Kochana na szczęście Ty rzadzisz w swojej pracy;)

Adas nie lubi na brzuchu.Lubi ale krótko,jak go coś zaciekawi to tez sie wokół osi i na boki obraca ale zeby sie dźwigać czy coś to narazie nie.
Zbyt ciężki/leniwy.
Cały czas gorączkę na ok 37-38 stopni...jak jutro tez tak będzie mam iść do doktorowej.I bardzo marudny cały czas rączki i płacz.Dzisiaj z nim miałam kryzys.Na szczęście Kalms i melisa,morze łez i Juz Okej.
Myślicie,ze to jeszcze hormony?

" Dziecko jest księg

Migotka5
[HTML][/HTML]
madzialska

Madzia do kiedy urlop?
18 czerwca zaczynam pracę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png

hej

zostałam wywołana, to się odzywam ;) czytam Was regularnie, ale jakoś nie mogę się zebrać żeby coś napisać... zawsze coś przeszkodzi :hmm:

u nas jakoś leci, załatwiamy kredyt na budowę, więc trochę latania jest, a banki to mają takie przepisy, że ... nawet nie będę pisać, co musieliśmy natworzyć, a i tak pewności nie mam że kase dostaniemy. Ja, jeśli nic nie wyskoczy to do pracy idę 22 maja...

Przemuś rośnie jak na drożdżach. Nocki przez pewien czas już były w miarę, bo z 2 pobudkami, ale znowu coś mu się poprzestawiało i budzi się co 1,5 godziny. Jak widzi coś co mu się bardzo podoba, to potrafi tak szybko do tego przypełznąć że szok. Ząbków brak, z jedzeniem nadal średnio - najlepszy cyc, no i ewentualnie kaszka, ale też nie za dużo.
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Mały waży 8250 i mierzy 72 cm, w końcu spokój z kłuciem przez najbliższe pół roku. No nie licząc tego że dostaliśmy skierowanie na morfologię, więc jeszcze jedno kłucie musi znieść, ale to chyba z paluszka (przynajmniej starszy tak miał)

Migotka myślę że to przemęczenie materiału... w końcu pół roku praktycznie 24/dobe z takim maluchem robi swoje. Dlatego w sumie się cieszę że wyrwę się z domu do pracy na te pare godzin

ma-mmi faktycznie Kongen się bardzo zmienia, świetny jest na tych fotkach :)

artaga ale Wiki już się gimnastykuje, jeszcze troszkę i będzie raczkować po całym domu

viosna ale masz przystojniaka :D wszystkie nasze dzieciaczki są śliczne a Wojtek wyjątkowo ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9df9hrpuolg3r.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkanli9cf3r2dw.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/n59y3e5e2ipfdwq5.png