Skocz do zawartości
Forum

Październikóweczki i Październikowczyki 2011

bogdanka2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
U nas kupy w nocniku są juz codziennie, czasem jak na nie patrze to się dziwie, ile może się zmieścić w takim małym ciałku :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Jak cwiczyłam z małym na stóle, czesto mi sikał na mate, teraz sadzam go na nocnik przed cwiczeniami i zawsze jest siku. Po prostu już wie ze trzeba tam cos zrobić.
Dzis bylismy na pobraniu krwi. Zrobiliśmy cały panel oddechowy. Wyniki za kilka dni. Niestety musiałam za nie zapłacić. Mały jak zwykle dał sobie upuscić całą fiolke. Pielegniarki mówia ze b. rzadko mozna spotkac tak dzielnego pacjeta.
Znowu upały wróciły, a mnie od razu gardło przestało bolec:36_1_21:.
Jak tam dziewczyny nocki? Poziomko, dajesz mu ten syrop? Powiem ci ze kiedys go wziełam moze ze 2 razy i nie za dobrze sie po nim czułam, byłam strasznie ospała.

megi79
Witam,
U nas kupy w nocniku są juz codziennie, czasem jak na nie patrze to się dziwie, ile może się zmieścić w takim małym ciałku :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Jak cwiczyłam z małym na stóle, czesto mi sikał na mate, teraz sadzam go na nocnik przed cwiczeniami i zawsze jest siku. Po prostu już wie ze trzeba tam cos zrobić.
Dzis bylismy na pobraniu krwi. Zrobiliśmy cały panel oddechowy. Wyniki za kilka dni. Niestety musiałam za nie zapłacić. Mały jak zwykle dał sobie upuscić całą fiolke. Pielegniarki mówia ze b. rzadko mozna spotkac tak dzielnego pacjeta.
Jak tam dziewczyny nocki? Poziomko, dajesz mu ten syrop? Powiem ci ze kiedys go wziełam moze ze 2 razy i nie za dobrze sie po nim czułam, byłam strasznie ospała.

Nocki dalej fatalne, z pt na sob była w miarę spokojna, no al;e potem....
Syropu nie daje jakoś się boję, zostawię już na bardzo koszmarne noce
Dziś kupię te kropelki Camilia, zobaczymy, juz wszystkiego będe się chwytać

A co to za badania ten panel oddechowy?

http://www.suwaczki.com/tickers/860iupjyxdv8hgj0.png[/url

http://www.suwaczki.com/tickers/ganndqk3k16yl155.png

poziomka
megi79
Witam,

byłam u alergologa bo IGE calkowite podwyzszone i sprawdzamy czy ma na coś alergię. Miał przedłuzający sie katar, w stanach nagle przeszedł ( to lekarza zastanowiło). Teraz ma katar ale taki wewnątrz, słychać jak charczy w nocy. Lekarz podejrzewa ze to na tle oddechowym i sprawdzamy. Nie wiem co to ten panel oddechowy, chyba jakis zestaw róznych alergenów. Zobaczymy czy coś wyjdzie.

megi79
poziomka
megi79
Witam,

byłam u alergologa bo IGE calkowite podwyzszone i sprawdzamy czy ma na coś alergię. Miał przedłuzający sie katar, w stanach nagle przeszedł ( to lekarza zastanowiło). Teraz ma katar ale taki wewnątrz, słychać jak charczy w nocy. Lekarz podejrzewa ze to na tle oddechowym i sprawdzamy. Nie wiem co to ten panel oddechowy, chyba jakis zestaw róznych alergenów. Zobaczymy czy coś wyjdzie.

Moja córka miała takie charczenia niby nie katar bo nie ciekło a charczała jak by jakaś wydzielina jej zalegała i miała za chwile odkaszlnąć (tylko nie kaszlała) teraz bierze singular i jest spokój a jak pojawia się charczenie lub charczenie + kaszel to dostaje doraźnie nebulizacjie i zyrtex.

IWA23
megi79
poziomka

tać

byel oddechowy, chyba jakis zestaw róznych alergenów. Zobaczymy czy coś wyjdzie.

Moja córka miała takie charczenia niby nie katar bo nie ciekło a charczała jak by jakaś wydzielina jej zalegała i miała za chwile odkaszlnąć (tylko nie kaszlała) teraz bierze singular i jest spokój a jak pojawia się charczenie lub charczenie + kaszel to dostaje doraźnie nebulizacjie i zyrtex.

U małego tak samo, dokładnie takie same objawy. Tez mu robię inhalacje z soli fizjologicznej, ale średnio działa.

Dzień dobry .
U nas w sumie spokojnie oprócz kręcenia się i marudzenia w nocy. Myślę ze to przez ząbki , my stosujemy bobo dent . A czy pomaga to powiem tak że raz przynosi ulgę Małemu a w innym dniu tak jakby nie działał .
Życze miłego dnia ,.

:Aniołek: 1997.03
:Aniołek: 1998.01
:Aniołek: 1998.06
Kingusia www.pomoz.eu
http://suwaczki.maluchy.pl/li-45554.png

...Otwórzmy serca na słabszy świat, tak wiele łez ukrytych tam, zmień kreskę smutku w podkówkę szczęścia symbol, Ty i Ja...

Jakub
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlkqi19cxftgt8.png

megi79
IWA23
megi79

byel oddechowy, chyba jakis zestaw róznych alergenów. Zobaczymy czy coś wyjdzie.

U małego tak samo, dokładnie takie same objawy. Tez mu robię inhalacje z soli fizjologicznej, ale średnio działa.

Ja jak samo charczenie się zaczyna to podaję tylko zyrtex a jak dojdzie kaszel to ninchalacje z soli berodualu,pulmikortu i mukosolwanu.

IWA23
megi79
IWA23

Ja jak samo charczenie się zaczyna to podaję tylko zyrtex a jak dojdzie kaszel to ninchalacje z soli berodualu,pulmikortu i mukosolwanu.

Mam w domu berodual i pulmicort, po chorobie małego na zapalenie oskrzeli. Podam jak lekarz mi to zleci.
Jak ostatnim razem przed wylotem, miał suchy kaszel i wtedy ten katar, lekarka powiedziała ze jak bedzie miał napad kaszlu to podać pulmicorti. Jak mu przejdzie po tym to pewnie ma alergię. W tym czasie nie mial tego kaszlu wiec mu nie podałam, ale teraz juz jestesmy coraz blizej diagnozy.
IWA - a co lekarz powiedział, czy ta alergia u was może zniknąć?

megi79
IWA23
megi79

Mam w domu berodual i pulmicort, po chorobie małego na zapalenie oskrzeli. Podam jak lekarz mi to zleci.
Jak ostatnim razem przed wylotem, miał suchy kaszel i wtedy ten katar, lekarka powiedziała ze jak bedzie miał napad kaszlu to podać pulmicorti. Jak mu przejdzie po tym to pewnie ma alergię. W tym czasie nie mial tego kaszlu wiec mu nie podałam, ale teraz juz jestesmy coraz blizej diagnozy.
IWA - a co lekarz powiedział, czy ta alergia u was może zniknąć?

pewnie tak,u mnie alergia jest połaczona z astmą dla tego takie objawy i np mój średniak ma astme połączoną z alergią na trawy i sierść kota i jak skończył roczek wystąpiły pierwsze objawy alergii duszności jak miał półtoraroczku miał zdiagnozowane i wprowadzone leczenie teraz ma 7,5roku i od półroku jest już bez leków i jak przychodzi pylenie traw to nie ma ataków duszności znosi ten okres bardzo dobrze w tym roku w czasie pylenia użyłam tylko raz lek doraźny więc jest b dobrze :)
U Hani uczulenie na formaldehyd więc nie wiem jak to z tym będzie.

Witam,
Własnie szukam opiekunki do odbierania małego ze żłobka i w razie choroby. Juz mam kilka propozycji. Jutro pierwsze spotkanie. Zawsze bede spokojna o małego, bo będzie odbierany o tej samej porze. U mnie w pracy może byc różnie. Mam nadzieje ze suma kosztów żłobka i opiekunki bedzie podobna do kosztów żłobka prywatnego, do którego mieliśmy go posłać.
Czekam na deszcz, nie lubie takiej duchoty, a jeszcze mam @ i w ogóle nic mi się nie chce.

Widze ze nasze forum umiera śmiercią naturalna. Pewnie jak zaczne chodzić do pracy tez rzadziej bede tu pisywać.

Pozdrawiam Was wszystkie, niedlugo koniec wakacji, ale czas leci. Mały robi duze postepy w chodzeniu. Przy meblach i ścianach zapitala juz szybko. Sam potrafi sobie stac bez trzymanki.

Hej ja sie zgłaszam, jestem, wcale się nie wykruszam :D
U nas trochę zwariowany miesiąc i przez to brak czasu albo możliwości na forum.
29 lipca mieliśmy chrzciny Nastki, trochę było zamieszania bo zjechała do mnie moja najbliższa rodzina i nocowali u nas kilka nocek a to bagatele 8 osób, więc był nieżly sajgon. Zaraz po chrzcinach wyjechałam na 2 tyg. do rodziców, minęło szybko bo odwiedziny rodzinki, spotkania ze znajomymi, a na dodatek coś kicha z internetem, nawet mogłam czytać ale pisać już niet. Od rodziców powrót do domku szybkie pranie, prasowanie, pakowanie i lecieliśmy na wakcje do Turcji, a tam znowu brak netu. Wróciliśmy dzisiaj w nocy, trochę odsypiam, teraz babcia zabrała Nastulkę na spacer to na chwilkę zaglądam żeby się zameldować.
Jeszcze do poniedziałku trochę spraw do załatwienia, przed powrotem do pracy, ale będę zaglądać regularnie i mam nadzieję nie rozmawiać sama ze sobą :D:D:D
Do pracy waracam 10 więc to już ostatnie chwile, im bliżej tym bardziej jestem tym wszystkim przerażona :) Megi a ty kiedy 3 ???? Chyba podwójny stres bo to jeszcze nowa praca, oczywiście gratulacje ::):
Marigold to czekam na oficjalne wieści i bardzo, bardzo gratuluję ::):
Dobra zmykam jeszcze trochę pospać póki mała terrorysta poza domem :D:D:D:D

http://www.suwaczki.com/tickers/34bwrjjg6zz9nl6n.png

http://www.suwaczki.com/tickers/5b09f71xu2h3ybd3.png

witam :)

ja zaglądam regularnie ale teraz brak mi weny na pisanie, Ola zrobiła się mobilna i cały czas wymaga mojej uwagi i obecności, same to chyba znacie, poza tym nie czuję się jakoś rewelacyjnie, jak mam chwilkę to staram się położyć żeby odsapnąć

u mnie upał, śpimy przy otwartych oknach, Ola jest dosłownie zjedzona przez komary, ja po nocy latam z klapką bo Raida nie wolno przy małym dziecku używać, założylismy wczoraj siatki, zobaczymy co to da, w każdym razie wystarczy jeden komar żeby ją zmasakrować w ciągu jednej nocki, smaruję Fenistilem, ale brak mi już pomysłów jak ją ochronić w nocy, i tak prawie 2 noce nie spałam bo latałam za komarami i nic to nie dało

w pon jestem zapisana do gina na wieczorną wizytę to wam opowiem co i jak, póki co - same wiecie....
w każdym razie wydaje mi się że za pierwszym razem nie miałam nudności tak szybko i miałam o wiele więcej energii, teraz dosłowanie padam na dziób, wieczorem jak chcę obejrzeć 20-minutowy serial to zasypiam po 5 min, z pracami w domu jestem w dalekim lesie, wszystko obrasta brudem bo nie mam siły, trochę mnie przeraża jak to wszystko będzie ale powiem Wam że nawet w nocy nie rozmyślam na ten temat bo jestem zbyt padnięta

z nocnikiem idzie Oli coraz lepiej, prawie codziennie jest kupka i kilka razy siusiu, ale nie pilnuję jej jakoś bardzo, wysadzam po jedzeniu czy spaniu albo jak widzę że coś się szykuje

idziemy teraz na spacer :)

http://lb2f.lilypie.com/h4yKp2.png
http://lb1f.lilypie.com/3LJBp2.png

Marigold, ale z drugiej strony super, że taka mała różnica wieku będzie :) Aż znowu chce się być w ciąży. To na prawdę piękny stan!
Dziewczyny, z pracy też śmiało piszczie proszę. Ten wątek musi tętnić życiem :)
Megi, powodzenia w szukaniu opiekunki.
Napiszę więcej w niedzielę, bo teraz mam dużo rzeczy na głowie...

http://www.suwaczki.com/tickers/1usatgf6jqu4bdls.png

poziomka
Witam
No niestety Megi mamuśki nam się powoli "wykruszają"
Niedługo to ja chyba sama tu jedna będe nie pracująca :(

Moze chociaż w weekendy będziecie tu zaglądały

U nas od 2 dni noce lepsze, zobaczymy jak bedzie dalej, znając życie różnie może być

Megi powodzenia w szukaniu opiekunki

nie będziesz sama bo ja prędko do pracy też nie pójdę więc bez obaw :)

kevadra
Marigold, ale z drugiej strony super, że taka mała różnica wieku będzie :) Aż znowu chce się być w ciąży. To na prawdę piękny stan!
Dziewczyny, z pracy też śmiało piszczie proszę. Ten wątek musi tętnić życiem :)
Megi, powodzenia w szukaniu opiekunki.
Napiszę więcej w niedzielę, bo teraz mam dużo rzeczy na głowie...

no jak się uda to będzie równo 1.5 roku :)

Marigold - czyli możesz zapisać się do kwietnióweczek 2013 :36_1_21: Jeszcze raz ci gratuluje i zazdraszczam:36_1_21: bardzo.
Ewka brawo dla Piotrusia. Super odważny chłopak.
Monka - rzeczywiście miałas miesiąc pełen wrażeń. Teraz trzeba zbierac siły do pracy. W pracy stawiam sie 3 wrzesnia to juz za tydzień i 2 dni. Czas szybko minie.
Wczoraj miałam spotkanie z jedna panią, dzisiaj wieczorkiem mam 2 spotkania . Mam nadzieje ze w połowie przyszłego tygodnia juz zdecydujemy sie na jakas panią.
Monka moze w środę do mnie wpadniecie gdzie na 11?

Hello .
Kochane ja też będę pisać choć nie regularnie , bo w pracy zawsze mogę a w domu czasu brakuje.
Megi trzymam kciuki .
Marigold super - jeszcze raz gratulacje.
A Jakub ma 3 ząbka . Buziaki

:Aniołek: 1997.03
:Aniołek: 1998.01
:Aniołek: 1998.06
Kingusia www.pomoz.eu
http://suwaczki.maluchy.pl/li-45554.png

...Otwórzmy serca na słabszy świat, tak wiele łez ukrytych tam, zmień kreskę smutku w podkówkę szczęścia symbol, Ty i Ja...

Jakub
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlkqi19cxftgt8.png