Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Kwietniowe mamusie 2011

Madzia86

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martynka86

Ewa brzusio śliczniusi! :)))))))))
Krowka - zdjęcia z sesji booskie, pozazdrościć! ;*
Anja - ło matko... ja nie wiem co z Ciebie za kobita tak o meza i dziecko nie dbac, koniecznie trzymaj sie tych zabobonow xD hehehe
Nie no powiem Ci ze masz 7 światów z ta babką ;/ Współczuje! ;**
Czesto ją widujesz?

Gość Martynka86

Krowka
Moj O. kupil w IRL gruby kocyk, z jednej strony kolderka a z drugiej welurowy material, oproócz tego kupimy jeszcze kolderke i jakis cienszy kocyk.
Do spania narazie spioszki, jak bedzie większa to spodenki i koszulke.

Gość kaaarolina

krowka tez sie zastanawialam nad tym czym przykrywac małego do snu, mysle jednak ze kocyk wystarczy, w razie czego mam jeszcze leciutka kałderke w spadku po ciotce i miekki rozek bez zadnych wkladow w ktorym tez moze spac...

ewa super wygladasz!:)

krowka80
Dziewczyny, czym bedziecie przykrywac wasze malenstwa do snu, w lozeczku? I jak je ubierac do spania. Pytam, bo nie wiem, czy te 2 male kocyki mi wystarcza na zmiane i czy nie powinnam raczej kupic malutkiej cos grubszego do spania.
ja na pocztku bede kladla spac w rozku albo kocyku, a potem bede przykrywac kolderka juz mam kupiona.

http://www.suwaczek.pl/cache/bd2559b077.png

krowka80
hEJ!

SZCZESLIWYCH WALENTYNEK! KOCHAJMY SIE KAZDEGO DNIA W ROKU, A DZIS SZCZEGOLNIE:)

Madzia, Moskala! Czy was boli nadal spojenie? Czy w pierwszej ciazy tez to mialyscie? Sprawdza wam to lekarz? Pytam, bo mnie boli coraz bardziej, boje sie, ze mi sie rozejdzie:/ Nikt mi tego nie sprawda...

Krowka mi gin co wizytę sprawcza (uciska to miejsce i okolice)pyta czy ból się nasila kiedy najmocniej boli itp.
Ostatnio ból mi się nasilił a boli gdy dłużej posiedzę poleżę w dzień i potem wstaje wtedy ledwo co robię kroki. Najgorzej jest w nocy gdy wstaje do łazienki
często M musi mi pomóc wstać i jak się przewracam z boku na bok to jet okropny ból.
Z Kacperkiem czegoś takiego nie miałam wodole.

http://forum.we-dwoje.pl/images/signatures/1639502764e526a890f64c.gif

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0a0ftd4g8s.png

Martynka86
Ewa brzusio śliczniusi! :)))))))))
Krowka - zdjęcia z sesji booskie, pozazdrościć! ;*
Anja - ło matko... ja nie wiem co z Ciebie za kobita tak o meza i dziecko nie dbac, koniecznie trzymaj sie tych zabobonow xD hehehe
Nie no powiem Ci ze masz 7 światów z ta babką ;/ Współczuje! ;**
Czesto ją widujesz?

No właśnie wyrzuty sumienia to niedługo mnie zjedzą że tak zaniedbuję wszystko wokół :D A babka to minimum raz w tygodniu jest w gościach tutaj ale zwykle akurat mnie nie ma bo coś muszę załatwić, a jak nie muszę to i tak mnie nie ma :D Czasem tylko wpada (ostatnio np otworzylam drzwi bo myslałam ze to kurier :D) jak nie uda się nam zwiać. Ale wiem że jak się maleństwo urodzi to będzie nie dość że ciągle przyjeżdżać, to jeszcze wtrącać się jak cholera w wychowanie tego 'brzydko nazwanego' dzidziusia. Baa ona już po porodzie mnie wysyła do szkoły żebym sobie maturę zrobiła (tak tak maturę, nie wiem po co mi druga, jak zapytałam to się zdziwiła bo ona myślałą że ja żadnej szkoły nie mam... Zresztą od początku traktuje mnie jak jakąś biedotę przygłupią która z choinki spadła, nic nie zna i w ogóle. Od teściowej wiem że to samo przechodziła bo babka uważa się za lepszą od każdego napotkanego człowieka), a ona zajmie się małą :hahaha:
Musiałabym na głowę upaść żeby zostawić staruszce niemowlę, w dodatku takiej jędzy... Nie wypada tak o rodzinie mówić no ale naprawdę nie mogę już z nią wytrzymać :(

W ciągu ostatniego miesiąca widziałam się z nią kilka razy, ale to i tak o kilka za dużo bo po każdeym spotkaniu potrzebuję przynajmniej dnia na pozbycie się bólu głowy i podniesionego cisnienia, a później dwóch żeby do końca dojść do siebie i przestać przejmować się jej słowami.

Ulżyło mi trochę :D

A jutro wizyta u ginekologa, wypytam dokładnie o te bóle i niskie ruchy bo niepokoi mnie to, poza tym mała znów zaległa na pęcherzu i nie schodzi wcale :(

http://i41.tinypic.com/28khq87.jpghttp://www.mleczaki.bejbej.pl/mleczaki/409_20120612_231110.png

Gość kaaarolina

ja mam dokladnie to samo z pecherzem...nie wychodze z toalety! doslownie non stop chce mi sie siku, a jak ide to robie trzy kropelki i koniec...koszmar!!! mały sobie chyba zrobil poduszke z mojego pecherza i bawi sie jajnikami bo czasem tak mnie zaboli ktorys ze az mnie w pol zgina...jeszcze 1,5 miesiaca musze wytrzymac:)

Gość kaaarolina

Anja z ta szkola to dobre hehe ja mam podobna historie z dziadkiem, ojcem mojego taty z ktorym nie utrzymujemy kontaktow, bo on pije i pare razy nas juz oszukal...dluga historia....w kazdym razie tam gdzie mieszka to opowiada ze moj brat pracuje na budowie, a ja nie skonczylam zadnej szkoly i w ogole jego wnuki to dno i wodorosty hehe

Gość Martynka86

Anja
Kurcze, ja to zaraz bym pokazala gdzie jej miejsce, z moimi dziadkami raz zrobilam porządek, za duzo wtracali sie w moje studia, ich wybor, tego czy zaoczne czy dzienne wiec uswiadomilam im zeby zajeli sie swoimi sprawami-dzieki czemu nie zawracaja mi glowy, Moja Mama tez wie ze nie dam sobie powiedziec, ja sie do nikogo nie wtracam i wymagsam tego samego od innych, dobre rady dobrych babc, cioć niech zostawia i przeleja na papier, mozna z tego zrobic ksiazke, ale ja nie bede jej czytac, moze i zachowuje sie jak Alfa i Omega ale to moje zycie i moj wybor- nie toleruje wtrącania sie i "dobrych rad".
Jesli popelnie gdzie błąd, zrobie cos nie tak, wporządku, ok!
To ja bede sie tym martwic nikt inny. :)))))))

Dzisiaj mam rybny dzien, najpierw sledziki, teraz makrela wędzona, ostatnio dziwnie jadam i bardzo mało, nie mam ochoty na nic ;/

Dziewczyny czy Was tez wieczorem i w nocy boli brzuszek ??
Ja 2 noc z rzędu bardzo zle spie, boli i kłóje mni brzuszek, szczegolnie jak sie przewracam z boku na bok, jesli dzisiaj sytuacja sie powtorzy to jade wieczorem do szpitala.

Pozdrowionka Kochane!

Gość kaaarolina

Martynka mnie tez co chwile boli i kłuje, najczesciej w dole brzucha, mniej wiecej tam gdzie lekarka pokazywala mi lozysko, dlatego leze jak najwiecej ale wystarczy ze postoje troche przy robieniu obiadu i sie zaczyna:/ do tego małego ruchy czuje baaaardzo niziutko wiec mysle ze on tez sie przyczynia do tych boli...no ale coz takie uroki ciazy:) pocieszam sie ze zostalo mi jeszcze tylko 1,5 miesiaca, a jak bede musiala miec cc to tydzien mniej:)

Gość Martynka86

Karolinko no ja mam wlasnie wieczorami, jak chodze i jak leze takie dziwne bole, poza tym wczoraj mialam skurcz i bolalo mnie przy jajnikach, nie wiem juz sama, mojego O. nie ma a Maja slabiej kopie myslalam ze powodem jest to ze nie ma O. Majka nie czuje Taty i nie slyszy glosu, ale te bóle mnie przerazaja, moja Mama wroci wieczorem z pracy to chyba ppodjedziemy do szpitala sie dowiedziec co i jak, wole wczesniej za wczasu niz na ostatnią chwilę.

Niestety wizyte mam dopiero za poltora tyg. bo ja chodze co 3 tyg do Gina a nie co 2.

A chcesz Kochana cesarke ?
Nam zostal miesiąc i 26 dni ale po 37 tygodniu roznie bywa, w kazdym razie ja chce naturalny porod, cesarka w ostatecznosci.

Dzien dobry!

U mnie znow szpital...mala pochodzila 3 tyg do szkoly i juz kaszel, katar i goraczka, na razie niewielka ale pewnie na noc podskoczy...no i siedzimy w domu :(

Mnie tez boli brzuch, w pachwinach, na dole, czasem promieniuje do nogi no i kregoslup caly ...nie niepokoi mnie to jakos szczegolnie bo w pierwszej ciazy mialam to samo ale Martynko jesli masz watpliwosci to lepiej przejedz sie do szpitala niech ocenia te skurcze moze KTG Ci zrobia i wszystko bedzie wiadomo...

Zrobilam juz ostatnie zakupy dla siebie i maluszka jeszcze tylko kosmetyki i KONIEC...moja tesciowa przylatuje w poniedzialek i zostanie tak dlugo jak bedzie trzeba... wiec bardzo sie ciesze bo coraz ciezej mi z Lena.

Ja juz wiem ze bede miala cesarke termin dostane 8 marca i wtedy to juz tylko czekac konca...

Strasznie rozloszczona chodze i plakac mi sie chce, chyba hormony znowu...mowiac szczerze to mam juz dosc i nie planuje juz 3 dziecka...wystarczy :ehhhhhh:

http://lb1f.lilypie.com/myaXp1.png
http://lbyf.lilypie.com/ciCAp1.png

Gość kaaarolina

Martynka pewnie ze lepiej pojechac i sprawdzic!:)
ja cc nie chce ale na usg wyszlo ze mam nisko lozysko, ktore mi nachodzi na szyjke, za tydzien mam kolejne usg w zwiazku z tym i jak nic sie nie zmieni to po usg mam konsultacje z lekarzem, ktory pewnie zadecyduje czy beda mnie kroic i kiedy...