Skocz do zawartości
Forum

Nasze gotowanie


mosia

Rekomendowane odpowiedzi

asioczek84

A to moje gotowanko:
1) rybka z ziemniaczkami i surówkami: kapusta czerwona i marchewka na ostro
2) placki a' la węgierskie
3) ruskie pierogi

Pycha:love::love::love: wszystko wygląda super apetycznie:Śmiech::Śmiech::Śmiech:

puszek
caprese
https://lh5.googleusercontent.com/-hee9JsiXzlg/TrKBeqRsUlI/AAAAAAAAFP4/2kIWbtLoIiQ/s640/020.JPG

sałatka bodajże szefa (knorr)
https://lh4.googleusercontent.com/-jxLV0jRHYls/TrKBh6F6BbI/AAAAAAAAFP8/lmQVd3LE4uw/s640/021.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-YpnfJjmTw4w/TrKBks6Qd_I/AAAAAAAAFQA/CV0Lhky4JTk/s640/022.JPG

jajka faszerowane pastą z tuńczyka (niestety rękaw mi się posuł, ale smaczne były bo moja córka zjadła połowę sama)
https://lh6.googleusercontent.com/-ae5ywxPW73k/TrKBmoAFM3I/AAAAAAAAFQE/0ikMnNSe1QQ/s640/023.JPG

sos tatarski
https://lh5.googleusercontent.com/-X7Qc99ELfco/TrKBpdI556I/AAAAAAAAFQI/7jzGAk9sheE/s640/024.JPG

a to już wszystko razem
https://lh6.googleusercontent.com/-rCCOKHEJO3o/TrKBvMpH_sI/AAAAAAAAFQM/r71birK_4is/s640/025.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-EOVuv97WqFo/TrKB1ouEiSI/AAAAAAAAFQQ/265R_Ocqs3g/s640/026.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-T5rwxL4clqw/TrKB5S1f9lI/AAAAAAAAFQU/4qZiLyQFsrY/s640/027.JPG

z zupek chińskich
https://lh3.googleusercontent.com/-1hHZG1em9O4/TrKCAnw-9SI/AAAAAAAAFUg/m8sQSurObnU/s512/028.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-PbRqmXsSdZo/TrKCG8tIPjI/AAAAAAAAFQc/imLkbT5UlV8/s640/029.JPG

i tort Julity ( z cukierni jak widać :D )

Mniammmmmm....normalnie takie żarcie, że hoho:love::love::love:

puszek
https://lh6.googleusercontent.com/-PvttS8wmPrI/TrKCvxmo3wI/AAAAAAAAFRE/Nv9PS3Gz8Hw/s640/040.JPG

Super:love::love::love:

Arisa
A to zupka mojego:D(zurek).:D
Tak mi podał do stołu:hahaha::hahaha:

Hehehehehe...dowcipniś z Twojego męża:sofunny::sofunny::sofunny:

Arisa
I jeszcze
1.Wczorajsze frytki
2.Makaronowa zapiekanka(właśnie poszła do pieca):D

:love::love::love:

patusia23
Nasz dzisiejszy obiadek

Ooooo...kuskus widzę:Śmiech: super jedzonko:love:

Sprzedam ubranka dla dziewczynki 68-74
http://szafka.pl/profil/ezelka/sprzedaje_lub_wymieniam
KINGA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-59384.png
KALINA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61108.png
http://s2.pierwszezabki.pl/041/041021940.png?9757Z

Odnośnik do komentarza

asioczek84
Mój wczorajszy rosołek i roladki ze szpinakiem i fetą..

mniamiiii
jak robisz roladki?
ja generalnie szpinaku nie lubię, ale może w tym wariancie byłoby to dobre :D

a własnie z jakim makaronem jecie rosół?
ja lubię nitki, ale ostatnio kupuję jakies drobne, małe makaronki, bo takie Julita wsuwa :big_whoo:

Odnośnik do komentarza

puszek
asioczek84
Mój wczorajszy rosołek i roladki ze szpinakiem i fetą..

mniamiiii
jak robisz roladki?
ja generalnie szpinaku nie lubię, ale może w tym wariancie byłoby to dobre :D

a własnie z jakim makaronem jecie rosół?
ja lubię nitki, ale ostatnio kupuję jakies drobne, małe makaronki, bo takie Julita wsuwa :big_whoo:

U Nas tradycyjnie niteczki :Oczko:

Odnośnik do komentarza

puszek

jak robisz roladki?
ja generalnie szpinaku nie lubię, ale może w tym wariancie byłoby to dobre :D

a własnie z jakim makaronem jecie rosół?

Tak jak na zdjęciu widać- wstążki w gniazdach. Mój M. takie właśnie lubi najbardziej, więc takie jemy:) Kupuję najczęściej pełnoziarniste.

A roladki robię tak:

Składniki (na 6 sztuk):
trzy pojedyncze piersi z kurczaka
200g szpinaku (mrożony w liściach albo świeży)
2 ząbki czosnku
150 g sera feta
3 łyżki śmietany 18% (ja dodaję taką do zup i sosów)
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wykonanie:
Piersi przekroić na połowę. Porozbijać cienko uważając, aby nie powstały dziury. Osuszyć, popieprzyć, posolić.
Na patelni w niewielkiej ilości wody ugotować szpinak. Gdy będzie miękki odcedzić nadmiar wody (jeśli za mokry- nawet lekko odcisnąć). Dodać starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem przesmażyć. Dodać pokruszoną fetę. Mieszać dokładnie, aż ser połączy się bez grudek ze szpinakiem. Dodać śmietanę, przyprawić pieprzem i gałką (soli nie trzeba bo ser jest wystarczająco słony). Podgotować razem jeszcze chwilę. Odstawić do przestygnięcia.
Wyłożyć farsz na całą pierś, zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką (lub nawet kilkoma:).
Można dodatkowo owinąć szynką parmeńską.
Ja zapiekam w piekarniku: 180 stopni, aż będą rumiane.

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/auVqCvV.jpghttp://lb3f.lilypie.com/auVqp1.png http://s2.pierwszezabki.pl/040/040309980.png?9490
http://www.suwaczki.com/tickers/hy8kxzdvw4pwctfw.png
[url=http://www.su

Odnośnik do komentarza

frania
Ja też tu nie powinnam wchodzić, bo mam ślinotok :36_6_3: I długo mnie nie było :oops: Mam zaległości z urodzin Zosi :oops:

Ale najpierw dzisiejszy obiadek: rybka, ziemniaczki, marchewka na ciepło i trochę słodko:

https://lh4.googleusercontent.com/-LeOoVzq7QYU/Trf-FLEQb4I/AAAAAAAADhg/9224VFOHYJE/s640/DSC_0003.JPG

Baaaaarrrdzo apetyczne jedzonko:Śmiech::Śmiech::Śmiech:

asioczek84
Mój wczorajszy rosołek i roladki ze szpinakiem i fetą..

Wow...taki rosół to się aż chce spróbować:love::love::love: a roladki chyba niedługo takie zrobię bo mam szpinak w zamrażalniku:Śmiech:

mosia
niedawna jajecznica z cebulką

https://lh3.googleusercontent.com/-cZfBmiDFM7c/TrgYwEIOQwI/AAAAAAAAAKY/782GINqgkAk/s640/Zdj%2525C4%252599cie0861.jpg

Jajecznica super:love:

dbozuta
moja sałatka

Troszkę niewyraźne zdjęcie ale pewno była pycha:cheess:

Sprzedam ubranka dla dziewczynki 68-74
http://szafka.pl/profil/ezelka/sprzedaje_lub_wymieniam
KINGA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-59384.png
KALINA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61108.png
http://s2.pierwszezabki.pl/041/041021940.png?9757Z

Odnośnik do komentarza

A ja dzisiaj zrobiłam szpinak, za którym nie przepadam:) Stwierdziłam raz kozie śmierć :) Wygląd jak to szpinak :)Ale polecam.
Mrożona torebka liści szpinaku na patelnię z lyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, potem podlewam rosołem (można dac kostkę, ale wg mnie wywar z kury jest lepszy, gotuję zawsze duży garnek jako bazę do różnych zup), jak się poddusi to wrzucam sprasowane 2 główki czosnku i trochę ziół do smaku. Jak wszystko się poddusi to wlewam śmietanę do zupy, albo jogurt. Zależy co mam. Na sam koniec dorzucam odrobinę sytartego sera typu rolada ustrzycka, daje fajny wędzony posmak. Do tego sosu gotuję kolorowy makaron i na talerzu posypuję jeszcze szpinak odrobiną sera i gotowe danie w 20 min :))

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgep4kebc9q.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/32808.png

Odnośnik do komentarza

olgapietrzak
A ja dzisiaj zrobiłam szpinak, za którym nie przepadam:) Stwierdziłam raz kozie śmierć :) Wygląd jak to szpinak :)Ale polecam.
Mrożona torebka liści szpinaku na patelnię z lyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, potem podlewam rosołem (można dac kostkę, ale wg mnie wywar z kury jest lepszy, gotuję zawsze duży garnek jako bazę do różnych zup), jak się poddusi to wrzucam sprasowane 2 główki czosnku i trochę ziół do smaku. Jak wszystko się poddusi to wlewam śmietanę do zupy, albo jogurt. Zależy co mam. Na sam koniec dorzucam odrobinę sytartego sera typu rolada ustrzycka, daje fajny wędzony posmak. Do tego sosu gotuję kolorowy makaron i na talerzu posypuję jeszcze szpinak odrobiną sera i gotowe danie w 20 min :))

Ja robię podobnie, tylko zamiast rolady daję ser Lazur, a jak wymieszam z makaronem to wrzucam do żaroodpornego naczynia, na wierzchu układam mozzarellę i zapiekam 20min w piekarniku:) Również polecam:)

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/auVqCvV.jpghttp://lb3f.lilypie.com/auVqp1.png http://s2.pierwszezabki.pl/040/040309980.png?9490
http://www.suwaczki.com/tickers/hy8kxzdvw4pwctfw.png
[url=http://www.su

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...