Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
mosia

Nasze gotowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Bettyy

ależ zjadłabym takie Mniam mniam :)

Bettyy robi się je naprawdę szybko, a smakują bardzo dobrze. Ja jestem "paprykowa" dziewczyna, paprykę mogę jeść w każdej postaci, 3 razy dziennie. Jak ktoś chce mogę dać przepis. :-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

adasaga3 To ja poproszę o przepis na te kotleciki jaglane.

Ja robiłam jajeczne, z cukinii, kaszy gryczanej, z ryżem i marchewką, z kurczaka czy też ryby ale jaglanych jeszcze nie :) A mielone to standard.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

anaaa - ja też robię te kuleczki :) Masz rację są pyszne.
Tylko żeby zaoszczędzić na czasie, zazwyczaj (choć nie zawsze) kroję je jak kopytka, a czasem obtaczam w zblendowanych płatkach kukurydzianych - są wtedy bardziej chrupiące ;)


http://suwaczki.maluchy.pl/li-70301.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-70299.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja te kuleczki zrobiłam raz ale mąż pokręcił nosem i poszły do sąsiada a on wychwalił
nauzyka - kiedyś bułki tartej nie miałam i też zmiksowałam płatki Wtedy kotleciki drobiowe robiłam Wyszły super
Ulla - to przepis na ciasto na gofry poproszę
Mąż kupił gofrownice i zrobiłam takie ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki ale nie były takie aż pyszne to spróbowałabym innego przepisu


http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie ostatnio też na kolację były gofry :)

A co by tu na jutro przygotować na obiad?
Takie danie żeby jutro można było podgrzać, a dzisiaj zrobić... Hm... I na szybko. Czekam na pomysły :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nauzyka
anaaa - ja też robię te kuleczki :) Masz rację są pyszne.
Tylko żeby zaoszczędzić na czasie, zazwyczaj (choć nie zawsze) kroję je jak kopytka, a czasem obtaczam w zblendowanych płatkach kukurydzianych - są wtedy bardziej chrupiące ;)

o w płatkach to bym nie wpadła :) będzie trzeba wypróbować kiedyś taką panierkę .. ja część zamroziłam i chyba dziś odsmażę .. zobaczymy czy też będą dobre

oj już dawno nie robiłam gofrów - będzie trzeba sprawę przemyśleć - chociaż u nas nie ma na nie jakiegoś pędu ..
i też dumam nad jutrzejszym obiadem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Te kuleczki ziemniaczane o których piszecie też lubię. Sama ich nie robię, ale w restauracjach nieraz zamawiam, nazywają się dufinki.

Co do przepisu na te kotleciki jaglane których zdjęcie zamieściłam z 2 tygodnie temu to mi gdzieś przepadł, ale jak znajdę podzielę się nim na pewno.
Za to mogę Wam polecić inne kotleciki jaglano-jajeczne, wg.mnie jeszcze lepsze. Jak ktoś lub kotlety jajeczne to te mu też posmakują.
Kotlety jajeczno-jaglane, przepis znaleziony w internecie
Składniki:
ugotowana kasza jaglana, ja miałam jakieś 3 szklanki
6 jajek ugotowanych na twardo (można więcej, można mniej, od ilości jajek i kaszy zależy jaki smak będą mieć kotleciki czy bardziej jajeczny czy bardziej jaglany)
1 surowe jajko
pęczek szczypiorku lub natki pietruszki
cebula
sól, pieprz, 1/2 łyżeczka curry
1 łyżka miękkiego masła
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
Cebulę pokroić drobno, podsmażyć. Do miski wsypać ugotowaną kaszę (musi być zimna), dodać posiekane drobno jajka, podsmażoną cebulę, szczypiorek lub pietruszkę, przyprawy, wbić surowe jajko, wymieszać wszystko. Formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce, piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

monthly_2015_02/nasze-gotowanie_24640.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Anaaa i pysznie smakują. Jak ktoś lubi kotlety jajeczne to i te polubi. A jak ktoś nie lubi kotletów jajecznych to i tak niech spróbuje, dzięki kaszy mają fajny smak.
No i robi się je bardzo szybko. Ja przeważnie kaszę gotuję rano, przy okazji robienia śniadania, do obiadu zdąży wystygnąć, potem dodaję tylko jajka i inne dodatki, "kulam" kotlety, na patelnię i już. :-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...