Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

maczetka
musisz zamontowac fotelik tak by nie był tyłem do poduszki. wtedy nie musisz jej wyłaczac, albo tak jak mówissz jedz do serwisu oni ci ją odepną.

Sprawdziłam w instrukcji fotelika i musi być zamontowany tyłem do kierunku jazdy (obojętnie czy z przodu czy z tyłu), a więc automatycznie byłby tyłem do poduszki - a to odpada. Chyba jutro mąż serwis zaliczy :(
Ja też bym chciała już urodzić, jak mnie ostatnio lekarka nastraszyła, ze mogę urodzić lada dzień, to się już na to przygotowałam psychicznie, a teraz nic :(
Jutro mamy rocznicę ślubu, ale dzidzia chyba jednak takiego prezentu nam nie zrobi ;) :36_1_21:

A tych dolegliwości to Wam naprawdę współczuję, ja bez nich ostatnio różnie się czuję, więc wyobrażam sobie jak to jest jeszcze dodatkowo na coś cierpieć. A z tą wagą, to faktycznie niektóre z Was przybrały sporo, oby tylko Wam szybko poszło później w drugą stronę. Ja chyba mogę nazywać się szczęściarą, bo na razie tylko 12,5kg na +. I też mam nadzieję, że szybko się tego pozbędę po porodzie.

Tinkuś - a Ty odpoczywaj więcej, sama widzisz, że musisz już się bardziej oszczędzać!!

ja przytyłam 17 kg.

a teraz pytanie.... czy czesto widzicie w samochodach zeby foteliki byly zamontowane tylem do kierunku jazdy ??
bo ja ani razu nie widzialam....

a co do porodu.. no widzicie... tak to jest... terminy ktore mamy wyznaczone nie sa przeciez data na 100% zawsze jest +/- 2 tygodnie... czyli same wiecie jak to moze byc....

dobra zaraz wracam...ide polewe do ciacha zrobic....

aina... dobrze ci powiedziała.. ostatni miesiąc ciązy mozna chudnąć....

co do fotelika....ja wiem że powinno być zamontowane tylem do kierunku jazdy ale u nas chyba bedzie normalnie..nie wiem jeszcze bo ni sprawdzalam jakie przypiecie ma ten fotelik... zreszta i tak w samohodzie przeciez bede z filipem z tylu siedziec ....

wogole nawiedzona jestem.... zamiast polewac ciasto polewa...ja ja zjadam lyzeczka... pamietam za dzieciaka jak nie bylo nic slodkiego w domu to marudzilismy mamie zeby nam czekolade zrobila :D mniemi

no...adi dzwonil..mowil ze w biedronce jak on to nazwal "szal macicy" tak ludzie dzis zakupy robia ;p..... wspolczuje im.... chocoiaz tesknie za praca ;p

NuSiAaa
ja przytyłam 17 kg.

a teraz pytanie.... czy czesto widzicie w samochodach zeby foteliki byly zamontowane tylem do kierunku jazdy ??
bo ja ani razu nie widzialam....

a co do porodu.. no widzicie... tak to jest... terminy ktore mamy wyznaczone nie sa przeciez data na 100% zawsze jest +/- 2 tygodnie... czyli same wiecie jak to moze byc....

dobra zaraz wracam...ide polewe do ciacha zrobic....

foteliki tylem do jazdy sa te do 13 kg czyli te dla najmlodszych. Ja mam taki dla syna. Ale te dla starszych juz sa raczej montowane normalnie.

Nusia nei chodzi o to czy bedziesz siedziec z dzieckiem czy nie. tylko o to ze gdy siedzi tylem do kierunku jazdy to w razie wypadku neima tej sily na kregoslup a jak jest przodem do jazdy to w czasie wypadku cala sila idzie na kregoslup i na szyjke dzieciatka .

Szani
Nusia nei chodzi o to czy bedziesz siedziec z dzieckiem czy nie. tylko o to ze gdy siedzi tylem do kierunku jazdy to w razie wypadku neima tej sily na kregoslup a jak jest przodem do jazdy to w czasie wypadku cala sila idzie na kregoslup i na szyjke dzieciatka .

no przeciez ja wiem o tym... chodzi o to ze mamy taki fotelik i nie wiem czy go da sie zamontowac tak jak powinno

Justyna848

A co do przytycia to ja zyje w nieswiadomosci!!:36_2_27:

aha :) a ja po tej ilosci polewy co teraz zjadlam napewno tylek sobie powieksze ;p

zreszta odkad mnie zaczely biodra bolec zauwazylam nie wielkie rozstepy na moich biodrach... no nie takie jak na piersach...w sumie wygladaja jak bym paznokcie sobie powbijala i czerwone pozostawalo...

Justyna848
Co do fotelika nam w sklepie pokazala jak montowac no i wlasnie tylem do kierunku jazdy i tam gdzie nie ma poduszki! A macie moze baze do fotelika czy przypinacie tylko pasami?? Ja nie mam bazy, mam nadzieje ze bedzie dobrze! W sklepie powiedzieli ze do tego fotelika ne trzeba miec!

no ja ten nasz musze wziasc do samochodu zobaczyc jak sie go montuje... adi niby sprawdzal ale ja chce sama zobaczyc.... bo jak by co wole wiedziec to jeszcze zdazy sie kupic inny

hej:)
ale natworzyłyście dziołszki od wczoraj!!!!!!!!!!!!! Ja niestety nie mam czasu na bieżąco śledzić postów:( teraz akurat mam momencik - Maksio smacznie śpi:)
Jeśli chodzi o dodatkowe kg - u mnie 12! Ale chyba dorzucęjeszcze ze 2 przy moim apetycie:)
Wreszcie kupiliśmy fotelik do auta - Maxi Cosi cabrio; mąż dał się namówić na czerwony. Może dla chłopca średnio pasuje, ale taki śliczny jest:) Od razu humor mi się poprawił.
Dobra - a teraz idę coś przekąsić, mniam, mniam!
Buźki

28 grudnia skończę 2 latka :)

BRACISZEK URODZI SIĘ 28 GRUDNIA 2008:))) :love_pack:

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=1430

Justyna848
NuSiAaa
spoko...mąż stoi na wysokości zadania i masuje i smaruje...

wogóle jak teraz dzwonił oświadczył że wychodzimy na Adnrzejki...jak zapytałam gdzie powiedzial ze do drugiego pokoju oglądac tv....ale on dowciapny...

No to rzeczywiscie dowcipny! Moj Bartek mi mowi jak mi sie nudzi: jak nie masz co robic to sie rozbierz i lumpow pilnuj!!

moj tak samo tyle ze zamiast lumpow uzywa slowa ubrania... wogole jest nawiedzony jak powiem "ciuchy" to sie wscieka bo ciuchy sa w lumpeksie.... jak powiem ze np. w domu jest burdel lub w samohodzie.. to nie bo w burdel to burdel a tu jest balagan... belno takich slowek jest za ktore mnie lapie a mnie to wkurza bo nieraz specjalnie cos powiem smiesznie a on mnei poprawia przy znajomych :/