Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczynki!

Gratulacje dla mam: Suzy i MalaMoni!

Ja zapewne będę jedną z ostatnich, bo powiedziała mi znajoma(która się nie myli), że uroszę 2 stycznia, więc chyba powinnam zmienić forum:) Ale tu mi dobrze, choć bywam naprawdę rzadko....

Powiem wam dziewczynki, iż zaczynam w ten weekend kompletować co trzeba aby nie dac się zaskoczyć...mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim:)

Pozdrawiam

http://moje.glitery.pl/text/328/35/1-Baejek-2277.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/5085.png

MalaMoni!! gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no faktycznie mieliscie gdzieś kolejke hehe ale to dobrze ze wszystko super. jedna juz za nami hehee ciekawe kto nastepny,

eww 17 kg to waga ksiązkowa. nieprzespane noce, karmienie piersia i poród zrobią swoje i bedziesz laska...ja przytylam tylko 10 kg, za mało ale lekarz mowi ze nie jest zle, mi to naprawde poszło wszystko w brzuch ;)

tinka_20

A z tym szykowaniem torby to chyba musimy sie pospieszyc.

ja juz spakowana, tzn jeszcze kilka rzeczy brakuje w torbie ale sa przygotowane i tylko je wrzucic... masakra od jutra zostaje mi tydzien jezeli liczyc z miesiaczki :))

tinka_20
Maczetko pamietaj, ze masz moj numer i czekam na wiesci jakby sie zaczelo...............

hehe jak sie zacznie to pewnie nie bede myslała o smskach ale dam znac jak juz bede miała to za soba ;)

anitajas
Małamoni GRATULACJE !!!!!!
No prosze, a stawiałam na to, że Maczetka będzie pierwsza :D

AliBaba chyba nas postraszył tylko i cos czuje ze sie moze nawet spoznic hehe czasem mam wrazenie ze juz do konca zycia bede chodzic z nim w brzuchu hehe

eww
A mam do was takie pytanko... czy jest mozliwe ze mleko wycieka jak sie jeszcze dzidzi nie ma?

jest mozliwe i bardzo czeste i normalne mi wycieka juz gdzies od połowy ciazy , teraz tylko jak nacisne a wczesniej budziłam sie z mokra koszulka

Byłam z M. na zakupach kupiłam sobie w croppie sweterek, taki juz na "pozniej" hehe po chce miec cos nowego a pozniej nie bede miała sił i czasu latac :)))

:36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21:

Witam!!!
Małamoni - Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eww - ja mam już 30 kg na + i jestem przerażona...............
Suzymummy - jak wkleić zdjęcie do posta - jak to zrobiłaś????????
Asik 28 - mam pytanko - czy czujesz jakieś skurcze??? jakieś przepowiadające, czy co???
Ja nic nie czuję :(( i jestem przyłamana - bo termin blisko a tu się poród nie szykuje...
A może Wy - dziewczyny - wiecie jak to jest??????????
Czy ja muszę mieć już skurcze jakieś przepowiadające, czy coś... Czy po prostu samo przyjdzie w jednym dniu?????
Miłego dnia !!!!!!!!!!!

http://img35.glitterfy.com/355/glitterfy062838338D33.gif

ewelw
Witam!!!
Małamoni - Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eww - ja mam już 30 kg na + i jestem przerażona...............
Suzymummy - jak wkleić zdjęcie do posta - jak to zrobiłaś????????
Asik 28 - mam pytanko - czy czujesz jakieś skurcze??? jakieś przepowiadające, czy co???
Ja nic nie czuję :(( i jestem przyłamana - bo termin blisko a tu się poród nie szykuje...
A może Wy - dziewczyny - wiecie jak to jest??????????
Czy ja muszę mieć już skurcze jakieś przepowiadające, czy coś... Czy po prostu samo przyjdzie w jednym dniu?????
Miłego dnia !!!!!!!!!!!

no to faktycznie sporo przytyłaś.. co lekarz na to ??

a czy musisz mieć skurcze.. no właśnie nie i tu jest cały problem... z tego co słyszałąm niejtóre kobiety ani skurczy, ani wody im nie odchodzą... no i weź pod uwage że nie jest powiedziane że musisz urodzic w wyznaczonym terminie... tylko nap. 2 tygodnie po... albo i tez nie bedzie ci chciała zusia wyjść i trzeba bedzie poród wywoływac...

wlasnie o to chodzi że boje się że moge nie miec żadnych oznak zaczynającego się porodu a tu się zacznie... moja tesciowa jak Adriana rodziła to nawet nie wiedziała że się zaczęło... akurat była w szpitalu na usg no i wyszła z Adim ;p mówi że nie wie co to skurcze ...bóle.. dopiero przy Gracku się dowiedziala ;p

A tak pozatym ale ja nie wychowana... witam was moje drogie... już wczesniej przestudiowałam co pisałyście ale nagrywałam ojcu plyty z muzyką na imprezke Andrzejkowa więc nie miałam jak odpisać...

wogóle to dziś spotkałam u mnie na ryneczku kogoś kogo nie spodziewalam się już nigdy spotkać.. mianowicie chłopaka którego zostawilam dla Adriana... montowal monitopring na ryneczku.... na szczęście mnie nie poznal... pokazałam go Adrianowi a on do mnie "jak mogłaś być z takim brzydalem" no cóż nie dyskutowałam z nim że jak byl przystojny tak dalej jest mimo że był nieogolony ;p

no a tak pozatym.... najadłam się wkońcu dzis upragnionych tostów z pieczarkami .. :)
od jakiegos czasu chodzi za mna ciasto...najlepiej świezo upieczone... tak więc kupiłam pienik w proszku... mm..właśnie się piecze :D

aha. myślałam o tym moim swędzeniu.... no i tak myśle ze może to od czekolady/kakaa mnie tak cialo swędzi... bo ostatnio po wypiciu wapna swędziało ale mniej... wczoraj pojadłam troche czekolady, wyzłopałam ponad litr kakaa, wypiałam 2 wapna i swędzialo strasznie.... dziś juz kakao pilam (no i piernik sie piecze) więc tego nie sprawdze ale od jutra na kilka dni wyłącze z mojej diety kakao i inne czekolady

dobra ide się polozyc.... zajrze później...

eww to normalnie ze pokarm ci leci ale to jeszcze taka siara nie pokarm!!!!!! mnie nic nie leci widze ze nawet mniejsze mi sie piersi zrobiły co mnie artwi!!! ob jeszcze ta laktacja naszła bo to naprawde dobra wspaniala rzeczdla dzidzi i dla nas!!!! corcie karmiłam 6 mies i oby w tym przypadku tak było anawet dłuzej!!!!!
dzis wstawiłam te stare ciuszki do pralki jutro prasowanko!!!!! i musze sie pomału pakować!!!! bo to nigdy nic nie widomo!!!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/2849.png
http://www.suwaczek.pl/cache/a416b6578c.png
http://www.suwaczek.pl/cache/2587710bc4.png
http://s9.suwaczek.com/200812075278.png

eww
;) czyli normalka ;) Kurcze to juz by pasowalo troche ubranek uprac i wyprasowac.. ;) A jak myslicie.. kupilam sobie taka koszule nocna do szpitala, i jest w sam raz znaczy nie jest jakas luźna, i czy miec ja czy jednak bedzie trzeba wieksza kupic? bo w sumie po porodzie powinna byc w sam raz. tak mi sie wydaje?

przeciez po porodzie ci troszke brzuszek spadnie....
z tego co gdzies czytalam po urodzniu dziecka wraca sie do figury mniej wiecej z 5-6 miesiaca..ale ile w tym prawdy... ;p

kurcze .... zajadalam sie mandarynkami i chyba wpadla mi tam gdzie nie trzeba bo mnie kluje w klatce piersiowej :/ nie lubie tego uczucia....

a tak pozaty,... to Adi już skonczyl prace na 2 etaty... tam w kebabie teraz nici bo szefa brat przyjerzdza do szczecina i bratu chce dac popracowac (mimo ze jego zona jest przeciwna bo kiedys u nich pracowal..tzn..wiecej nic nie robil niz robil) no coz szkoda..zawsze to byla ponad 100zl wiecej tygodniowo...

ale tyle dawalismy rade wiec co za roznica ;p

Witajcie dziewczyny :)

Znów napisałyście tyle, ze ciężko nadrobić, ale przede wszystkim wspaniałe wieści przyszły!!

Gratulacje MałaMoni - wspaniały słodki synuś, ale faktycznie duży :) To byłby wielki chłopak jakbyś go jeszcze 3 tygodnie ponosiła w brzuszku ;) A teraz niech spokojnie rośnie, a Ty bądź szczęśliwą mamą!! :mama:
Ja chyba mam termin taki jak Ty miałaś :)

Nusiu - współczuje sytuacji w domu z bratem, dobrze że chociaż tutaj możesz się wyżalić. A może pojawi się jakaś szansa na osobne mieszkanie? Chociaż wynajęte?

Littlemum - będziesz miała osobną salę do porodu czy po porodzie? Bo u mnie do porodu też są wszystkie pojedyncze, ale po już niekoniecznie, tzn. za pojedynczą można dopłacić.

A ja mam teraz taki problem, że nie wiem czy na tylnym siedzeniu samochodu mogę zamontować fotelik dla niuni, bo mam tam podobno poduszkę powietrzną. I nie wiem czy trzeba ją wyłączyć (i tak nie wiem jak) czy akurat tylne mogą być... Nikt mi nie potrafi na to odpowiedzieć, chyba trzeba będzie do serwisu pojechać. I znów kasa :( :o_no:

a wiesz ze nie wiem.... wiem tylko ze z przodu nie mozna fotelika montowac jak jest poduszka...no a z tylu ??

podpytaj dziewczyny na forum..moze ktoras wie ... no a moze mozna tylko ze wtedy juz musisz zamontowac fotelik tak by dziecko jechalo tylem do kierunku jazdy

co do osobnego mieszkania... no nie spieszy mi sie.... jesczze wole pomieszkac tutaj bo z znaszymi zarobkami ciezko bedzie...

bosz... ale mnie kluje w tej klatce piersiowej..zaraz mnie cos trafi :(

Witam Was w piątkowe popołudnie...
Słabiej się dziś czuję i brak mi siły...Na dodatek byłam dziś już dwa razy w toalecie. Głowa mnie też strasznie boli. Może to przez wiatr, który od nocy strasznie wieje. Obiecywałam sobie, że dziś tyle zrobię, żeby mieć sobotę wolną, a ja nawet z łóżka nie mogłam się podnieść. Podbrzusze mnie boli, biodra też mi strzelają, no i nie mówię już o chodzeniu czy siedzeniu. Ech....mogłoby być już po wszystkim, choć mam przeczucie, że to nie będzie takie proste.
Zapomniałam zapytać czy oglądałyście wczoraj DDTVN. Była tam mowa m.in. o nas , jakie mamy prawa w szpitalu itp. Nie zdążyłam obejrzeć całego, ale dziś zajrzałam na stronę tego programu i można sobie obejrzeć Misja mama: mama po porodzie pod szczeglna opiek - News - Aktualnoci - Dzie Dobry TVN
DDTVN polecało też stronę, która może przydać się każdej z nas: Rodzice radzÄ�

No i udało mi się znaleźć zdjęcie sali porodowej ze szpitala, w którym będę rodzić:)
Muszę pomyśleć o jakimś obiadku. Może jutro pojedziemy w końcu kupić wanienkę, no i chciałabym jeszcze kupić jedną butelkę na wszelki wypadek...
Ech...co za dzień. Zaglądnę potem:)

http://szafka.pl/profil/asik28

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1139416

http://www.suwaczek.pl/cache/b9eff79494.png

http://www.suwaczek.pl/cache/05ecdbee75.png

asik28
Witam Was w piątkowe popołudnie...
Słabiej się dziś czuję i brak mi siły...Na dodatek byłam dziś już dwa razy w toalecie. Głowa mnie też strasznie boli. Może to przez wiatr, który od nocy strasznie wieje. Obiecywałam sobie, że dziś tyle zrobię, żeby mieć sobotę wolną, a ja nawet z łóżka nie mogłam się podnieść. Podbrzusze mnie boli, biodra też mi strzelają, no i nie mówię już o chodzeniu czy siedzeniu. Ech....mogłoby być już po wszystkim, choć mam przeczucie, że to nie będzie takie proste.

jakbym czytała o sobie.... mam to samo jedynie z tym kibelkiem to mam inaczej baaardzo mi sie chce ale nie mogę, az strasznie mnie wszystko tam boli, masarka. nikt nie zrozumie tylko ten co to przeszedł wiec mozemy sobie współczuc, tez teraz spałam bo brak sił ... moze wyladujemy w tym samym czasie na porodówce.
zazdroszczę ci tej wanny na porodówce.... u mnie nie ma takich rarytasów. a wiem z zycia ze wanna z ciepłą wodą jak nic innego pomagała mi np w bólach menstruacyjnych ( ogroooomne były) trudno, wezme ze sobą miske i wsadzę tam dupkę hehe ;-) ale nie co jak co ale wanna powinna byc obowiązkowym wyposażeniem porodówek....ale cóż. Polska ....

:36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21: