Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Mamusiu, nie rozumiem Cię troszkę. O takie rzeczy trzeba było pytac lekarza skoro u niego byłaś... poza tym gdyby było to grozne to nie wypusciłby cie do domu tylko skierował do szpitala.
tu jest artykuł o małowodziu MaĹ�owodzie - Wikipedia, wolna encyklopedia , ale nast razem pytaj o wszystko lekarza bo my albo wiemy albo nie , a nawet jak wiemy to czy uspokoi cie to co ci powiemy? zapewne nie, ale uwazam ze skoro lekarz nie zareagował to nie jest zle...
Nie obraź się kochana i nie zrozum mnie zle, rozumiem ze sie martwisz wszystkim jak kazda z nas....ale...no własnie jest ale, ze wszystkich twoich postów wyniosłam ze tylko sie martwisz , wszystkim po kolei. Ciesz się ciążą kobieto bo ten stan nie trwa wiecznie - martw sie ale bez przesady nie kazdy skurczyk, ból czy cos w tym stylu oznacza najgorsze,a gdyby cos było nie tak lekarz by zareagował!!

:36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21:

No Maczetka Ty jak nie piszesz to nie piszesz, ale jak zaczniecie już pisać to na dobre i potem tyle tego czytania:) Dobrze, ze jesteś, bo już myślałam, że rodzisz, a Ty się dziś za okna wzięłaś;) Ja mam dziś wielkiego lenia i nic mi się nie chce. Wstałam dość wcześnie, mimo iż położyłam się ok. 3. Dzień dziś u mnie bardzo ciemny i ponury-typowa pogoda do spania ( oczywiście jak ktoś może spać;)). Ziemniaki obrałam, a resztę obiadu mam już gotowe, więc naszło mnie coś na budyń z malinami i sobie wcinam....pychota:)

Właśnie zadzwoniła moja siostra.Jest w 18 tygodniu i właśnie wróciła z usg, na którym wyszło, ze prawdopodobnie też będzie miała dziewczynkę (choć lekarz nie jest pewien na 100%). Byłoby super gdyby się potwierdziło, bo moja Malutka miałaby się z kim bawić.

Ja to tylko codziennie spoglądam na mój suwaczek i widzę jak dni ubywa. Niesamowite, że w sumie zostało mi planowe 3 tygodnie. Masakra! Wczoraj miałam chyba ze 4 telefony z zapytaniem jak się czuję. Doceniam troskę, ale trochę głupie pytanie, bo jak się może czuć kobieta tuż przed porodem...;) W każdym razie mimo iż mała jeszcze się nie urodziła, to goście już zapowiedzieli się z prezentami :)

Maczetko, Twój Alanek usadowił się zupełnie tak jak moja Olunia- tak jak napisałas: "wsadził swoją dupinkę tuż pod moje zebra i nie mogę siedzieć bo czuje ze go uciskam a ten uparciuch nie zmieni pozycji tylko kopie żebym to ja się wyprostowała i tym sposobem jestem zmuszona do pozycji leżacej". U mnie jest to samo...
Dziś mamy usg, więc zobaczę ile to moje "maleństwo" waży. Już nie mogę się doczekać:)

Littlemum Ty to masz zachcianki, żeby w nocy piec murzynka:):)

Tinka, nie martw się, na pewno dostaniesz zwolnienie, no i w końcu odpoczniesz, bo Ty to jak taki nakręcony robocik...tylko pracujesz i nic się nie oszczędzasz, a poród tuż tuż.... Musisz nabrać siły na potem:) Oczywiście to nie oznacza, że masz nic nie robić, bo ruch też jest ważny, ale trzeba trochę przystopować:)

Powoli będę się szykować do lekarza. Tak mówicie o tych ciuchach, a ja muszę sprawdzić czy w swoją kurtkę wejdę:)
Potem tu zajrzę:)

http://szafka.pl/profil/asik28

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1139416

http://www.suwaczek.pl/cache/b9eff79494.png

http://www.suwaczek.pl/cache/05ecdbee75.png

Witam popołudniowo :)

Maczetka - mi też już mniej niż miesiąc został i zaczynam powoli się nastawiać, że to może nastąpić właściwie lada dzień.
A dziś w nocy nie dość, że późno się położyłam to jeszcze do 1.30 nie mogłam zasnąć, a potem o 6.00 pobudka, zawiozłam męża do pracy, bo chciałam mieć samochód dla siebie. Pojechałam do banku, zaszłam do kilku sklepów, kupiłam sobie szlafroczek (byłam w szoku - tylko 20 zł - fakt, że dość cienki, ale na porodówkach i tak jest bardzo ciepło, ważne żeby mieć co na siebie zarzucić) i pół siatki ciuszków dla dzidzi w ciucholandzie za 17zł (nie mogłam się powstrzymać), w tym zimową czapeczkę, na którą polowałam, bo nowe to ceny były dość przerażające :(
Załatwiłam dziś jeszcze ubezpieczenie mieszkania, więc w sumie trochę spraw pozałatwiałam i dzień jakoś mija.

Niusia - faktycznie z tą pracą wyszło nieciekawie, współczuję
Tinka - na zwolnienie na pewno możesz liczyć, w końcu jesteśmy już na finiszu
Renka - mnie też chwilami ogarnia takie lenistwo, że w ogóle bym się nie ruszała

ja sie chyba za duzo naczytalam zlych rzeczy w necie,wiecie sorki ze wam tak przynudzam ale czasami wole sie was zapytac jak czegos zapomne lekarza bo jak cos powiem w domu to starsza siostra zaraz wie lepiej widzicie gdybym sie jej tydz temu posluchala jak mialam bole i nie poszla do lekarza tylko liczyla ze to tak musi byc to pewnie juz dawno bym urodzila.
ja sie nie gniewam maczetka moze masz racje za duzo sie martwie

http://fajnamama.pl/suwaczki/xnu9nz9.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/840da4k.png

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/cf8ca9bc.gif

Pamiętamy o Tobie nasz Aniołku 6.11.2011[*]

najprostszym rozwiazaniem jest nie włazenie na zadne dołujące strony... bo po co?
masz sie cieszyc dzidziusiem i nie byc przewrazliwoną bo przesadzasz. UMIECH i koniec!!!!!!

newania, moja mama kupiła w ciuchlandzie 3 pajacyki firmowe ... za 10 zł z metkami nieuzywane a materiał nie ma porowniania z tymi co są w sklepach. wyparzyłam je , wyprałam , wyprasowałam i nic im sie nie stało i bedzie słuzyc Alankowi jak i innym dzieciuchom. moja bratowa jest w 22 tyg. bedzie miała chłopaczka wiec tez sie cieszę bo mały bedzie miał sie z kim bawic.

:36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21:

MAMUSIA
ja sie chyba za duzo naczytalam zlych rzeczy w necie,wiecie sorki ze wam tak przynudzam ale czasami wole sie was zapytac jak czegos zapomne lekarza bo jak cos powiem w domu to starsza siostra zaraz wie lepiej widzicie gdybym sie jej tydz temu posluchala jak mialam bole i nie poszla do lekarza tylko liczyla ze to tak musi byc to pewnie juz dawno bym urodzila.
ja sie nie gniewam maczetka moze masz racje za duzo sie martwie

witam cie chcialam spytac co po wizycie u lekarza?pisalam do ciebie wczoraj i tak mysle poszukam cie i spytam bo mam nadzieje ze dobrze wszystko

MAMUSIA
edytka witam z maluszkiem dobrze tylko ja nie potrzebnie panikuje maluszek juz sie ustawil do porodu tylko jakis taki wstydliwe bo nie chce zdradzic plci

nie ma niepotrzebnie wszystko co robisz z mysla o dzidzi to jest potzrebne i jesli cos ma cie uspokoic albo wyjasnic to trzeba pytac panikowac i juz to twoje prawo bo ty odpowiadasz za niego nie?no to jak sie ustawil do porodu to juz niedlugo co?w takim razie ciesze sie ze wszystko jest ok i zycze powodzenia i lekkiego porodu.ja tez panikowalam i tydzien przed czasem na porodowke sie zglosilam do porodu i tylko mnie w nocy odeslali na patologie bo a noz cos bedzie i z rana wrocilam do domu i po tygodniu dokladnie urodzilam .ale tu juz wiedzialam ze rodze bo tego nie da sie pomylic juz z zadnym innym bolem hehe .trzymam kciuki wiec za was i powodzenia jeszcze raz i zdrowka dla maluszka

Hejo. Mamusia juz poszła... czyli znów sama będe siedzieć....
grzebałyśny na allegro...no i jakie cuda znalazłam :)
Mały KIBIC! Wersja limitowana z imieniem - 62 !
Super Prezent -Zaprojektuj body dla dzieciaka/62 !

No a tym skarpeteczko/bucikom chyba się nie opre i kupie jedne (wzór nr 4 mi się podoba)
Skarpetki - Buciki niemowlęce ŚLICZNE WZORY

H&M NOWE ŚLICZNE MIĘCIUTKIE RĘKAWICZKI

maczetka
nusia widziałam te bodziaki, fajowe.... a buciki - CUDO!!!!! ja juz jedne mam a wiecej nie ma sensu kupowac ale są fajowe.

no a ja chyba tez takie jedne zamówie :) normalne cudeńka :)

właśnie sie za prasowanie biore... matko! ile mi się tego nazbierało...wątpie że wszystko dziś poprasuje.... no chyba ze z przerwami... no ale zajmie mi to gdzieś czas do 22 ;p